Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2014, 23:05:29
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Un lucru sigur nu reusesti sa-l pricepi, ca eu nu contest ca Dumnezeu este Creatorul.

Ceea ce am contestat in ultimele replici cu tine, este faptul ca zilele creatiei sunt efectiv zile de 24h.

Ceea ce depaseste puterea ta de intelegere este aceea ca si daca ar fi milenii sau miloane de ani, tot nu vine in contradictie cu ideea ca Dumnezeu este Creatorul.
Exact asta afirma si catolicii si neoprotestantii, AlinB. Am aflat in sfarsit ca probabil esti ori catolic ori sectant.

Pentru catolici, si bozomul si neutrinii, gaurile negre si alte fabulatii stiintifice sunt tot creatia lui Dumnezeu. Catolicii il considera atat de neputincios pe Dumnezeu incat afirma ca acesta a avut nevoie de miliarde de ani si de incercari nenumarate pana a "inventat" omul din maimuta. Catolicii si restul sectantilor neoprotestanti au reusit sa faca un asa de mare carcalete, incat este foarte greu sa mai distingi la acestia credinta de prostie.

Aici nu este vorba de putere de intelegere, totul este foarte clar, catolicii si sectantii intepreteaza dupa cheful lor si dupa mintea lor credinta in Dumnezeu ... la liber, sofist.

Crestinii ortodocsi, tocmai pentru a fi feriti de erorile de intelegere sau de interpretare inerente, apeleaza la Sfintii Parinti si la Sfanta Traditie atunci cand vorbesc despre credinta in Dumnezeul Treimic.
Vechi 10.06.2014, 23:06:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Trebuie sa retii ca nu se opune credinta stintei adevarate, ci stiintei speculative, false.
NU, se pare ca e e vorba de credinta ta speculativa care se opune stiintei, cel putin fata de datarile radioactive n-ai adus nici un contr-argument consistent.
Vechi 10.06.2014, 23:09:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Catolicii il considera atat de neputincios pe Dumnezeu incat afirma ca acesta a avut nevoie de miliarde de ani si de incercari nenumarate pana a "inventat" omul din maimuta.
1. Daca a avut nevoie de 6 zile a 24h nu cred ca l-ar fi deranjat nici milioane de ani, mai ales ca nu era nimeni care sa se plictiseasca in timpul asta.

Uite ce zice psalmistul:

"Că o mie de ani înaintea ochilor Tăi sunt ca ziua de ieri, care a trecut și ca straja nopții." Ps. 89:4

Poate macar atat poti sa-ti dai seama ca nu se refera neaparat la perioada de fix o mie de ani ci foarte bine si la o mie de ori pe atat.

2. N-am zis nimic de vreo maimutza, dar nu cred ca esti prea departe de ea ca sa pricepi asta.

Citat:
Crestinii ortodocsi, tocmai pentru a fi feriti de erorile de intelegere sau de interpretare inerente, apeleaza la Sfintii Parinti si la Sfanta Traditie atunci cand vorbesc despre credinta in Dumnezeul Treimic.
Care nu zice nimic despre faptul ca ar fi fost sau nu milioane de ani sau zile necesare pentru Creatie.

Dar ce sa-i faci, avem si noi sectarii nostri, care prefera sa-si vada fanteziile in scrieri sfinte.

Last edited by AlinB; 10.06.2014 at 23:25:59.
Vechi 10.06.2014, 23:14:43
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Exact asta afirma si catolicii si neoprotestantii, AlinB. Am aflat in sfarsit ca probabil esti ori catolic ori sectant.
Daca stau sa ma gandesc un pic, Crestinismul nu a inceput ca o secta a Iudaismului?
Vechi 10.06.2014, 23:24:36
Banned

Implicit

Citat:
NU, se pare ca e e vorba de credinta ta speculativa care se opune stiintei, cel putin fata de datarile radioactive n-ai adus nici un contr-argument consistent.
AlinB, tu esti aparatorul stiintei ? Ai fost angajat sau esti la liber ? M-am prins, esti ... stii tu mai bine !

Pentru tine, oricine-si afirma clar si raspicat credinta in Dumnezeul Treimic al ortodocsilor, automat este impotriva "stiintei" ?
Hopaaa ... ca sa vezi, de unde ai dedus tu "logic" asa ceva ? Din discutiile contradictorii ? Asa ingust esti la minte ?

Daca sunt tot felul de "contradictii" ale credintei ortodoxe cu supozitiile nedemonstrabile ale "stiintei" asta inseamna ca credinta este gresita sau si mai rau, este opusa stiintei ? Asa crezi tu ? Catolicii de la inceput si-au insusit multe din filosofia lui Aristotel in credinta, iar mai tarziu au dorit sa fie chiar sincronizati perfect cu "stiinta", dar asta a fost optiunea lor.

Eu cred ca este exact invers, doar ateii militanti si sectantii care-i urasc pe ortodocsi folosesc argumentele "stiintei" atunci cand vor sa-i defaimeze cu orice pret pe acestia. Filosofia si cu atat mai putin cea sofista de proasta calitate este folosita permanent de cei care confunda credinta ortodoxa cu restul credintelor lumii, ca si cand acestea ar fi echivalente ... Religia este una singura, cea ortodoxa, restul sunt doar "credinte".
Vechi 10.06.2014, 23:27:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru tine, oricine-si afirma clar si raspicat credinta in Dumnezeul Treimic al ortodocsilor, automat este impotriva "stiintei" ?
Nu ma, e vorba de ala care crede ca daca "afirma clar si raspicat credinta in Dumnezeul Treimic al ortodocsilor" poate afirma credinta si in orice tampenie, de la sexul premarital benefic pentru relatii la geocentrism si inexistenta gravitatiei.
Vechi 10.06.2014, 23:28:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Daca stau sa ma gandesc un pic, Crestinismul nu a inceput ca o secta a Iudaismului?
Mai abaaaabbbb63, tu pui intrebari sau te gandesti un pic, ca nu e prea clar !

Singura religie este cea ortodoxa, restul sunt secte religioase sau credinte pagane.
Acum ti-e clar ? Ia mai cauta pe google ... vezi ce zic Sfintii Parinti.
Vechi 10.06.2014, 23:30:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Asta probabil tot stiinta o spune, a fost un nebun in Israel si a intemeiat o noua secta...macar acum recunosc ca a fost, ca pana acum se spunea ca nici nu a existat.
Deci dupa parerea ta e bine sa mergem la biserica, ajuta la creier, e ca si cum am merge la psiholog...atata timp cat nu credem prea mult in basme.
Vechi 10.06.2014, 23:31:52
Banned

Talking

Citat:
Nu ma, e vorba de ala care crede ca daca "afirma clar si raspicat credinta in Dumnezeul Treimic al ortodocsilor" poate afirma credinta si in orice tampenie, de la sexul premarital benefic pentru relatii la geocentrism si inexistenta gravitatiei.
"Nu ma, e vorba de ala care crede ..." Iar delirezi ?
AlinB, ai lasat asa jos stacheta dialogului ? Te-ai coborat acolo unde te simti tu mai bine, in mocirla ?
Groh, groh, groh ... ce le mai place la sectantii astia sa se balaceasca ! Pardon, la intelectualii astia rafinati si inteligenti !

Last edited by AlbertX; 10.06.2014 at 23:35:32.
Vechi 10.06.2014, 23:41:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
AlinB, ai lasat asa jos stacheta dialogului ?
Groh, groh, groh ...
Imi pare rau pentru tine, trebuie sa fii tare confuz, dar eu nu stiu limba asta, tradu-ti interjectiile