Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 11:42:34
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Orice copil stie ca lui Simon i-a fost schimbat numele. Din context reiese ca vorbeam de denumirea credinciosilor ca grup. Au fost numiti 'prieteni", "ucenici", dar nu Hristos le-a dat numele de "crestini", ci oamenii. Iar denumirea de "ortodox" nu o gasim in Biblie.
Vechi 09.12.2009, 11:44:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Credinta te mantuieste nu?

Credinta = cult.
CREDÍNȚĂ, credințe, s.f. 1. Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine. ♢ Profesiune de credință = declarație publică pe care o face cineva asupra principiilor sau convingerilor sale. 2. (Înv.) Încredere (pe care o inspiră cineva). ♢ Loc. adv. În credință = într-adevăr. ♢ Expr. A-și mânca credința = a se comporta astfel încât nu mai inspiră încredere. (Înv.) A bea (sau a lua, a sorbi) credință (sau credința) = a gusta din mâncărurile servite domnitorului pentru a-l încredința că nu sunt otrăvite. 3. Fidelitate, devotament, statornicie față de cineva sau de ceva. ♦ (Reg.) Logodnă. 4. Speranță, nădejde. 5. Convingere despre existența lui Dumnezeu; mărturisire a acestei convingeri prin respectarea prescripțiilor bisericești; religie, cult. – Lat. *credentia.

CULT1, culte, s.n. 1. Omagiu care se aduce divinității prin acte religioase; manifestare a sentimentului religios prin rugăciuni și prin acte rituale; totalitatea ritualurilor unei religii. 2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva. 3. Religie, confesiune. – Din fr. culte, lat. cultus.

Reusesti sa vezi diferenta?
Vechi 09.12.2009, 11:46:04
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

O singura intrebare, crede un penticostal cum se crede la penticostali?
Vechi 09.12.2009, 11:55:27
Senior Member

Implicit

Exista o credinta mentala , pe care o au si dracii. Insa Biblia spune ca

Romani 10:9 de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.

Tu confunzi "a crede" cu "a avea credinta". In romaneste este cam acelasi cuvant. In engleza, de exemplu, zici "I believe, I think", adica eu cred, imi dau cu parerea, iar credinta insemna "faith".

Deci, penticostalii cred toti mental ca la penticostali, dar credinta din inima lor, care muta muntii si ne uneste cu Hristos, numai Dumnezeu o stie si contorizeaza. Acea "faith" aduce mantuirea, nu "religion" sau "denomination". Inseamna o incredere neclintita, o puternica incredintare. Deci, nimic comun cu cultul sau pararea mentala.
Vechi 09.12.2009, 12:01:44
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Exista o credinta mentala , pe care o au si dracii. Insa Biblia spune ca

Romani 10:9 de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.

Tu confunzi "a crede" cu "a avea credinta". In romaneste este cam acelasi cuvant. In engleza, de exemplu, zici "I believe, I think", adica eu cred, imi dau cu parerea, iar credinta insemna "faith".
Doamne iarasi ma faci sa zic ceva de tine.Nu discerni ca "a crede" este egal cu credinta?
Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci, penticostalii cred toti mental ca la penticostali, dar credinta din inima lor, care muta muntii si ne uneste cu Hristos, numai Dumnezeu o stie si contorizeaza. Acea "faith" aduce mantuirea, nu "religion" sau "denomination". Inseamna o incredere neclintita, o puternica incredintare. Deci, nimic comun cu cultul sau pararea mentala.
Pai si atunci daca un penticostal va crede cum se crede in cultul sau , nu se indentifica omul care face parte dintr-un anumit cult cu credinta acelui cult?
Vechi 09.12.2009, 12:05:49
Senior Member

Implicit

Eu ti-am dat definitia de dictionar. Ti se pare acelasi lucru incredere cu denominatie? Nu ai auzit de cuvinte polisemantice?

Citat:
Pai si atunci daca un penticostal va crede cum se crede in cultul sau , nu se indentifica omul care face parte dintr-un anumit cult cu credinta acelui cult?
Se identifica cu doctrina acelui cult. Credinta e un dar al Duhului Sfant, apartine Duhului Sfant, nu unui cult sau altul, e o singura credinta, in Hristos, si nu difera de la un cult la altul.
Vechi 09.12.2009, 12:18:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Nu poti desparti un om care crede in anumite invataturi ale unui cult de cultul sau.In acest caz omul se indentifica cu cultul si credinta sa este ca cea a cultului sau.

Daca e o singura credinta, atunci de ce marturisesti mai multe?
Vechi 09.12.2009, 12:23:57
Senior Member

Implicit

Eu marturisesc o singura credinta : cea in Hristos. Nu cred in culte. Daca tu nu te poti desprinde afectiv de cult nu am ce sa-ti fac. Cand vei muri vei merge inaintea lui Dumnezeu fara cult sau cladire sau mobilier. Vei fi singur-singurel, insotit doar de faptele pe care le-ai facut, de dragostea crestineasca pe care ai daruit-o altora, de roada Duhului Sfant in viata ta, care este semnul celor credinciosi:

Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege.

Acum ma scuzi, trebuie sa merg la sedinta cu parintii.
Vechi 09.12.2009, 12:24:02
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
Doamne iarasi ma faci sa zic ceva de tine.Nu discerni ca "a crede" este egal cu credinta?
Eu cred că cel ce se denumește (sic) Danut7 elucubrează. Vai ce credință mare am! :))
Vechi 09.12.2009, 12:44:38
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Cat de multe stii dumneata despre vremea sfintilor parinti?
nu o mai intreba ca nu stie.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50