![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ghedeon tocmai spusese ca e de ajuns sa ai credinta in Hristos, sa faci fapte bune...si asta-i toata povestea. Recunoaste ca aceasta cateheza-racoleza...e de fapt Racoleza, de aia va tolocane acolo, ca sa puteti iesi cu cartulia sub brat, si cum vedeti un omustean ca sapa in gradina...sau unul cu un bax de bere in cos, aia sunt...incepe boscorodeala!!! ![]() Ma intreb si eu asa, daca cineva interpelat de voi, spune ca deja crede in Hristos, ii ajuta pe cei in nevoi si in necazuri...si citeste Biblia zi de zi, ce alt sens ar mai avea abrambureala si ranjetul static impus de pastor in continuare??? De ce de fapt afirmati ca astea sun conditiile pentru mantuire si ca asta va preocupa frenetic sufletul...cand de fapt sunteti surzi la invocarea propriilor argumente de catre orice interlocutor...si o dati inainte pana ajungeti la doctrina voastra...ala fiind unicul si binecunoscutul sens al vietii voastre!!!!! ![]() Si mai slabeste-ma cu povestile astea ghotice si paranormale legate de porc, Sabat, Botez, Cateheza, mantuire, viata vesnica, suflet, si de interpretarile lui White asupra lor, care mai e si contestata si failibila pe deasupra...zau asa!!! Citat:
Drum bun si tie!!!!...dar eu iti urez sa aiba loc tot pe cel adevarat, si nu pe poteca aia batatorita de abia 2 secole...croita si gasita de White in ratacire! ![]()
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Din pacate pe forumul asta nu am vazut pe nimeni care sa zica ca e suficienta credinta in Hristos ca sa fii mantuit. Pe langa credinta mai adauga x elemente,ceea ce anuleaza suficienta jertfei lui Hristos. Si nu am nici o pb cu ortodocsii, nu stiu unde ai scos-o. Familia mea e ortodoxa. Citat:
Nu caut sa aduc pe nimeni nicaieri, nu stiu de unde ai scos-o. Arata-mi ce invitatie am facut pe aici? Citat:
Citat:
Ce sa inteleg de aici? ca ai o pb cu cei care citesc Sfanta Scriptura. Citat:
Citat:
Ti-am zis ca nu sunt adventist dar tot o dai cu White intr-una. ai o fixatie pe femeia asta. Citat:
Citat:
Pastorul Pavel mi-a explicat doctrina, e f clar in ceea ce zice. Famenul etiopian a devenit crestin in cateva ore cat a stat cu Filip, Corneliu si casa lui au devenit crestini in cateva ore. Probabil mesajul simplu al Evangheliei nu e pe placul tau pt ca nu il poti accepta si preferi sa crezi alte lucruri considerand ca acelea iti vor da mantuirea. Nu stiu ce o dai cu americanii, dar ca tot veni vorba de crize, nu cred ca Romania o duce extraordinar din punct de vedere economic :). si nici nu a dus-o vreodata. Nu cred ca trebuie sa ii plangi tu pe americani, romania e de plans destul de mult. Citat:
esti paranoica ,sincer. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Crestini" care: - habar nu au de biserica si de Sfintele Taine - habar nu au de pocainta - habar nu au de posturi Habar nu au de nimic si care ajung la Biserica doar la Botez, la Nunta sau la Inmormantare doar din reflex si aceea fara a percepe Taina si maretia ei. Daca toti crestinii declarati din Romania ar si indeplini cele ale credintei si ar trai curat ortodox, societatea ar arata altfel. Televizoarele ar sta inchise, usile ar putea sta deschise fara teama ca vine cineva si-ti da in cap. Oamenii ar avea din nou idee de comunitate in real life si nu doar online etc. Nu ar mai face avorturi. Nu si-ar mai imbraca kinderii ca pe toti dracii de Halloween. Nu ar mai pune botul la toate kitschurile si amorurile de-o zi de Sf. Valentin (ce bataie de joc facem de numele acestui sfant, au au). Nu ar mai manca dezordonat bagand in ei ca spartii ca sa ajunga pe urma la Nutritie, Diabet si Cardiologie. Nu s-ar mai injura unii pe altii. Nu ar mai fi alcoolici. Ar scadea numarul fumatorilor. Nu si-ar mai bate nimeni sotia si copiii. Nu ar mai fi violuri. Etc. Nu credinta ortodoxa ne face nesimtiti, talhari, criminali si de doi bani. Ci faptul ca NU O CUNOASTEM si NU O TRAIM. Si pe fondul asta de ignoranta generala, vine cine vrea si ne flutura un pliant, o brosura, un chilotel comestibil, un Click, un ceva, si gata, in directia aluia ne-am dus. Si unde ne ducem nu are cum fi bine, nu are cum fi implinire, nu are cum fi sanatate si bucurie pentru ca astea, ca scopuri in sine, nu au nici o valoare daca-s lipsite de Dumnezeu. Dar nu pricepem pentru ca nu vrem sa pricepem ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ghedeon mama, un om care face pacate...nu inseamna ca e mincinos si pagan pentru ca asa ti-a zis tie Pastorul Pavel si pentru ca l-ai crezut, ci poate ca il incearca cel rau..se lupta si el cu relele, cu patimile, mai cade si el ca tot omul...dar Dumnezeu e acolo sus si ii va ghida pasii, pentru ca e crestin si samanta a fost deja aruncata! Nu te mai erija in salvatorul Terrei, ca esti penibil...ti-a casunat acum pe Romania ca e tara ortodoxa si faci alergie la Adevar, stai linstit...si aici unde unde stau eu sunt majoritari sectari cu totii...insa betivanii dorm in centrul orasului, adolescentii consuma spirtoase preponderent, consuma droguri, cersetorii stau la colt de cladire cu paharul in fata....de ce nu mai poti incerca sa fii si tu obiectiv macar putin? Toata lumea cunoaste Evanghelia, stie unde sa gaseasca Biblia, stie sa citeasca, peste tot sunt Biserici, fiecare poate intra si de 100 ori pe zi daca asta ar vrea....dar slabeste-i si tu putin, lumea care nu vrea sa creada si sa citeasca...nu o va face daca vii tu cu Biblia reinterpretata de fondatorul tau ( retine, nu am zis nimic de White!!!!) Femeile care vor sa faca avorturi, iti vor raspunde ca ele nu cred in Dumnezeu pur si simplu, nu ca le fac pentru ca asa le sfatuieste Preotul in Biserica..intelegi asa putin din ceea ce iti spun eu??? In Romania mai sunt si atei, dar incearca sa nu te mai ofuschezi atat de procentajul mare de ortodocsi din ea...incearca sa respecti si tu religia tarii, si sa intelegi ca nu e frumos sa o parazitezi, "ortodoxule" catehizat de pastor care esti..si care vezi numai pacatosi in jurul tau, din pacate! ![]() Dar auzi, de ce nu ii lasi pe credinciosii aia ortodocsi adevarati sa aiba grija de fratii lor, asa te-au invatat la cateheza nu??... ca e frumos sa iti bagi coada...ca stii tu cine? Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Pastorul Pavel mi-a explicat doctrina, e f clar in ceea ce zice. Famenul etiopian a devenit crestin in cateva ore cat a stat cu Filip, Corneliu si casa lui au devenit crestini in cateva ore.
Probabil mesajul simplu al Evangheliei nu e pe placul tau pt ca nu il poti accepta si preferi sa crezi alte lucruri considerand ca acelea iti vor da mantuirea. Nu stiu ce o dai cu americanii, dar ca tot veni vorba de crize, nu cred ca Romania o duce extraordinar din punct de vedere economic :). si nici nu a dus-o vreodata. Nu cred ca trebuie sa ii plangi tu pe americani, romania e de plans destul de mult. Ce am vb aiurea? Cu ce am mintit? Ce scop marsav am? esti paranoica ,sincer.[/quote] axemplele pe care leai enumerat sunt adevarate dar FILIP si PAVEL doar au fost instrumentele sf duh care iau luminat .sutasul Corneliu sa botezat cu toata casa lui nu numai cei maturi .daca ai intilnit doar un pastor si teai predat lui nu inseamna ca esti desavirsit ori IISUS zice "fiti desavirsiti caci si TATAL desavarsit este ".daca mesajul EVANGHELIEI ar fi simplu nu s-ar mai rataci atatia ci ar fi o turma si un pastor, am fi toti madulare ale aceluiasi trup al lui hristos nu o multime de biserici si secte care se numesc crestine dar se contrazic pe termeni si intelesuri ale aceluiasi verset.ar trebui inteles de toti la fel caci hristos e unul duhul sfaT UNUL biblia una .atunci de ce multitudinea de interpretari ale ei ?vezi ce zice ap pavel colosenilor in prima epistola chiar din primul capitol daca intelegi dar ma indoiesc |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
David dupa ce a pacatuit cu Bat seba si Dumnezeu l-a mustrat si pedepsit nu a mai curvit niciodata. Intelegi? Insa in ziua de azi moda e sa pacatuiesc, ma duc "Doamne iarta-ma" si maine fac la fel. E egal cu zero. Citat:
Nu mi-a casunat pe Romania chiar deloc. iar tragi concluzii aiurea. Nu eu am plecat in Germania(Ca tine), asa ca dintre noi 2 nu stiu care are problema cu tara in care s-a nascut. Legat de ce fac cei din germania si ca is beti etc, e aceeasi problema ca si in romania. oameni pacatosi fara frica de Dumnezeu. unde vezi tu ca am afirmat ca romanii is pacatosi si restul neamurilor is sfinti? Citat:
pai si de ce nu vor? chiar as vrea sa imi spui de ce nu vor oamenii sa creada. Iti spun eu de ce, pt ca iubesc mai mult pacatul decat pe Dumnezeu. Dc citesti postul de mai sus al lui Jane ai sa vezi ca e f bine punctat. de ea stii sigur ca e ortodoxa, dar uite ca a pus degetul pe rana,tot ce a spus acolo e trista realitate. oamenii vor sa traiasca in pacat si nu vor sa vina la Lumina. Citat:
Citat:
EU nu am parazitat nimic, m-am referit la oameni nu la religie. ca desi se dau ortodocsi,nu sunt. asta e problema la care fac referire. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Si mai e o problema, te-ai gandit ca poate Dumnezeu te cearta pentru ca nu esti inca indeajuns de induhovnicit, pregatit pentru a intoarce pe altcineva la credinta? Dar poate ca nu esti convingator, nu stiu...iti pui vreodata problema asa? Citat:
Cati L-au cunoscut pe Mantuitorul si au ramas in ale lor? Uiti...de ce nu poti accepta ca unii oameni asa isi doresc sa fie, desi stiu si de Dumnezeu, si de cel cu coada, desi cei din jurul lor au incercat sa ii schimbe, sa ii aduca la credinta....dar e necesar ca si ei sa isi doreasca? Citat:
Citat:
Insa din cei care nu cred, vor exista dintotdeauna...asa cum a si fost, intelegi? Nu poti spune ca Tara e de vina, Biserica sau Religia...pentru ca daca noi suntem de 2000 de ani Ortodocsi, si nu am devenit catolici, protestanti...ci am ramas majoritar Ortodocsi, inseamna ca ne-a ajutat Dumnezeu, si ne va ajuta...dar poate ca ni se cere mai mult, mai multa credinta, smerenie, curatie sufleteasca...dar totusi noi mergem pe aceeasi linie in tot acest timp. Citat:
![]() Atunci ma bucur si eu ca te bucuri, insa faptul ca mai vezi coruptie, betivani, si femei care fac coada la avort, nu inseamna ca nu mai suntem ortodocsi cu totii, sau ca nu suntem crestini...dupa cum ti-am zis. Cand faci o asemenea afirmatie, trebuie sa privesti imaginea de ansamblu...si nu sa te axezi pe contra-exemple, pentru a anihila totul. Doamne ajuta!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 18.02.2010 at 18:12:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Are si ceva predici aici pe De ce Moșuni. http://dece-mosuni.24.ro/dece-mosuni/ENTRY$ZERO/TOC.htm Alți preoți care au slujit la masa Noului Legământ din Moșuni, http://dece-mosuni.24.ro/dece-mosuni/PEOPLE$SET/GUESTS/GSTS-MOSUNI.htm Si ce frumos vorbesc oamenii de el. http://www.lamosuni.ro/det_subj.php?id=185 Last edited by amarius; 18.02.2010 at 21:39:47. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|