Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 16:16:53
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Neoprotestanții măcar fac cateheză, să se convingă "specimenu'" dacă vrea sau nu să fie botezat. Ortodocșii sunt mai eficienți cu racoleza: lugu-lugu, bâldâbâc!
Cateheza in vederea a ce anume totusi?

Ghedeon tocmai spusese ca e de ajuns sa ai credinta in Hristos, sa faci fapte bune...si asta-i toata povestea. Recunoaste ca aceasta cateheza-racoleza...e de fapt Racoleza, de aia va tolocane acolo, ca sa puteti iesi cu cartulia sub brat, si cum vedeti un omustean ca sapa in gradina...sau unul cu un bax de bere in cos, aia sunt...incepe boscorodeala!!!

Ma intreb si eu asa, daca cineva interpelat de voi, spune ca deja crede in Hristos, ii ajuta pe cei in nevoi si in necazuri...si citeste Biblia zi de zi, ce alt sens ar mai avea abrambureala si ranjetul static impus de pastor in continuare??? De ce de fapt afirmati ca astea sun conditiile pentru mantuire si ca asta va preocupa frenetic sufletul...cand de fapt sunteti surzi la invocarea propriilor argumente de catre orice interlocutor...si o dati inainte pana ajungeti la doctrina voastra...ala fiind unicul si binecunoscutul sens al vietii voastre!!!!!

Si mai slabeste-ma cu povestile astea ghotice si paranormale legate de porc, Sabat, Botez, Cateheza, mantuire, viata vesnica, suflet, si de interpretarile lui White asupra lor, care mai e si contestata si failibila pe deasupra...zau asa!!!
Citat:
Hai să fim sobri, nu crezi de mai mult de 20 de ani...
Ei as, numai ipoteze, supozitii, interpretari, dar nu cumva sa fii si tu interesat sa afli Adevarul...numai pe langa gard, pe dupa cotet, pe sub gard...of of of!!!
Citat:
asfaltat și laaaarg cât cuprinde... Drum bun!
Drum bun si tie!!!!...dar eu iti urez sa aiba loc tot pe cel adevarat, si nu pe poteca aia batatorita de abia 2 secole...croita si gasita de White in ratacire!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:24:59
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Atunci ce incerci sa faci acum mai exact?

Tu chiar esti sincer in afirmatiile pe care le faci? Eu te-am intrebat daca ceea ce afirmi e in concordanta cu ceea ce in mintea ta??
Da,ceea ce am spus e ceea ce e si in mintea si inima mea.

Citat:
Ai spus ca oricine crede in Hristos se mantuieste pentru ca e de ajuns, si daca face si fapte bune..totul e perfect!! Dar nu pica bine acest argument spus din partea unui ortodox, nu??? Asta era ca sa justifici de fapt de ce nu esti tu ortodox si esti altceva !
Nu am zis ca daca face si fapte bune totul e perfect. faptele bune sunt o confirmare a faptului ca aceea persoana e credincioasa. Nu am zis credinta + fapte. Dc spui ca ai credinta si traiesti ca dracu atunci e clar ca declaratia de credinta e o minciuna.
Din pacate pe forumul asta nu am vazut pe nimeni care sa zica ca e suficienta credinta in Hristos ca sa fii mantuit. Pe langa credinta mai adauga x elemente,ceea ce anuleaza suficienta jertfei lui Hristos.
Si nu am nici o pb cu ortodocsii, nu stiu unde ai scos-o. Familia mea e ortodoxa.

Citat:
Ti-e tie de avorturi si hotii ( astea sunt argumentele stupide invocate de pastor la cateheza) sa fim seriosi!!!...pe tine te macina pana la os aducerea in comunitate a cat mai multor specimene umane...lasa-ma cu tocanita asta de minciuni pe care le-ai invatat la cateheza-racoleza, poti???
E realitatea prezenta, nu pot sa neg ceea ce e evident. Romania e o tara decazuta moral, desi e plina de "crestini" cu numele. Dc tie ti se pare ca avortul sau furtul sau crimele sunt probleme neesentiale pt o societate inseamna ca traiesti pe alta planeta.
Nu caut sa aduc pe nimeni nicaieri, nu stiu de unde ai scos-o. Arata-mi ce invitatie am facut pe aici?

Citat:
Dar ce esti draga atunci? Mormon, penticostal, "martor"...ca vreau si eu sa vad exact de la cine provine interpretarea, "mancarimea" si in ce stil ti s-a facut intens cateheza-racoleza!!!
Nu iti pot asuma confesiunea, doctrina care te diferentiaza de celelalte?
Din ce am spus pana acum ce te face sa crezi ca nu sunt ortodox?

Citat:
Mai frate, pai asa intentionez...dar ti s-a blocat cd-ul, ce ai...incearca sa gandesti un pic...take a break!!!!

Suntem ortodocsi, deeeeeci credem in Hristos de o gramazime de secole ( nicidecum de 2-3), stim ce inseamna mantuirea, stim ce inseamna sa faci fapte bune...dar crede-ma ca ar fi total anormal sa iti prezentam tie vreun jurnal al faptelor noastre bune...deci stai calm, cauta atei...de vrei sa faci o treaba, incearca sa uiti de disconfortul interior pe care ti-l produce Ortodoxismul!!!!
credeti in Hristos de o gramada de secole,dar cand cineva va spune despre credinta in Hristos imediat sari pe el ca nu e ortodox. Ca sa fiu pe placul tau ar trebui sa vorbesc despre ce? Cand ti-am zis sa citesti Evrei 11 sau cand ti-am prezentat exemplul lui Iosif din VT ai sarit imediat pe mine ca am ganduri ascunse,fara ca eu sa fi facut nimic deplasat.
Ce sa inteleg de aici? ca ai o pb cu cei care citesc Sfanta Scriptura.

Citat:
Informeaza-te si tu sa vezi ce mai face BOR ( nu te bloca numai la ce spune pastorul), mai intra si tu la o Sfanta Litughie, participa, incearca sa vezi si cum ne ajutam intre noi, mai viziteaza Manastiri Ortodoxe ca nu te mananca, sunt tezaurul nostru...al Romaniei, si mai stai acolo pe-un scaun, asculta, mai incearca sa vezi credinta...mai ai multe de studiat sa stii ca sa intelegi macar...putin din ce inseamna Ortodoxia pana a o uri atat de mult cum o faci!!!
Nu urasc ortodoxia, urasc ipocrizia,fariseismul si minciuna. Am mers la BO destul de des, deci argumentele tale is nefondate.De unde ai scos tu ca urasc ortodoxia nu stiu.

Citat:
Fii pe pace...stim si noi ce spune Sfanta Scriptura, sau pe tine te roade ca stii cu totul altceva, interpretat de X Profet-easa?

Tu propovaduiesti altceva, o alta doctrina, o alta interpretare, si ceva nu iti da pace, Ortodoxiaaaa..te roade...te mananca, fii sincer...ai o suferinta instaurata de secta ta, crezi ca nu se simte??
Zi-mi exact ce am propovaduit? Ce te-a deranjat asa de tare in ceea ce am zis? chiar as vrea sa imi arati.
Ti-am zis ca nu sunt adventist dar tot o dai cu White intr-una. ai o fixatie pe femeia asta.

Citat:
Fii pe pace, ar trebui sa simti bucurie chiar, sa-ti salte sufletul de bucurie...ca noi ortodocsii suntem pe drumul cel bun, am facut acei cativa pasi necesari...de acum ne are Dumnezeu in paza, ne straduim si noi cum putem sa inaintam...bun asa?
ai facut acei pasi necesari....faci lumea pacatoasa,mincinoasa, acuzi fara motiv cand cineva vb despre Hristos. dc consideri ca am gresit, in loc sa ma acuzi ar fi trebuit sa imi arati unde am gresit si cu ce, ca sa ma pot indrepta. Nu sa dai cu bata.

Citat:
Noi insa nu putem deveni crestini adevarati in cateva sapatamani-luni de studiu intensiv a doctrinei spusa de orice nataflet de pastor, si de cum iesim pe poarta sa fim mantuiti si sfinti...stai tu linistit, la noi lucrurile sunt un pic mai profunde si mai sanatoase...ca vorba aia suntem romani, nu americani cu ochii cercuri...care au profetii in timp ce sufera de diverse crize ( existentiale, financiare, de epilepsie...sau de personalitate!)...mai stim si de smerenie, ascultare, nevointa...avem noi alte notiuni!

Pastorul Pavel mi-a explicat doctrina, e f clar in ceea ce zice. Famenul etiopian a devenit crestin in cateva ore cat a stat cu Filip, Corneliu si casa lui au devenit crestini in cateva ore.
Probabil mesajul simplu al Evangheliei nu e pe placul tau pt ca nu il poti accepta si preferi sa crezi alte lucruri considerand ca acelea iti vor da mantuirea.
Nu stiu ce o dai cu americanii, dar ca tot veni vorba de crize, nu cred ca Romania o duce extraordinar din punct de vedere economic :). si nici nu a dus-o vreodata. Nu cred ca trebuie sa ii plangi tu pe americani, romania e de plans destul de mult.

Citat:
Ai grija sa nu mai faci pacate vorbind aiurea si spunand minciuni pentru a-ti implini scopul marsav!!!!...iti sugereaza o crestina!
Ce am vb aiurea? Cu ce am mintit? Ce scop marsav am?
esti paranoica ,sincer.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:34:45
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
nu m-am razgandit, am zis ca faptele is o consecinta a credintei, dar se pare ca ti-e cam greu sa pricepi. nu e credinta si fapte, e doar credinta.
Harul e dar nemeritat, se pare ca nu stapanesti bine termenii. Nimeni nu merita harul Domnului dar El ni l-a dat.
Zici ca Pavel afirma ca mantuirea vine prin credinta dar,adaugi tu, nu doar prin credinta. Adica tu esti mai in masura decat Pavel sa spui cum e omul mantuit?
te tot invirtesti in jurul cozii cu credinta dar nu poti iesi . atunci cum zice apostolul "credinta fara fapte este moarta ca trupul fara suflet"?sau nu ai citit si acest verset ,ori e scos din biblia ta?darul e nemeritat ,dar harul se da pentru credinta , pentru al ajuta pe crestinul ortodox sa se sfinteasca si sa ajunga sfant.din pacate noi ortodoxii mai avem si ispite, mai cadem si in pacate dar avem posibilitatea curatirii prin marturisire la duhovnic spre deosebire de sectari care au renuntat la tot si fac marturisirea credintei si stau linistiti diavolul nu-i ispiteste ca si asa sunt ai lui. dormiti linistiti diavolul va pregatit un loc cald in IAD alaturi de el .si nu o zic eu sarmanul si pacatosul ci chiar biblia pe care o vanturi si o rastalmacesti ."ori de cite ori cadeti ridicat-va si va curatiti"daca aveti unde, noi avem pentru ca am pastrat legatura cu hristos si apostolii de aceea uriti biserica pe care a zidit-o si portile iadului nu vor birui .nu spun de la mine ci de la hristos din scriptura pe care o agiti dar nu o citesti ,doar spui ce te-a invatat un parlit de pastor ignorant si necitit cu 4 clase primare care abia silabiseste dar "plin de duh"...mai cerceteaza biserica sa vezi ca nu e statica ci vie si nu fugiti de ea ca dracul de tamaieca nu va face nimic doar va arata greseala in care va aflati
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:40:35
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
E realitatea prezenta, nu pot sa neg ceea ce e evident. Romania e o tara decazuta moral, desi e plina de "crestini" cu numele. Dc tie ti se pare ca avortul sau furtul sau crimele sunt probleme neesentiale pt o societate inseamna ca traiesti pe alta planeta.
Exact, "crestini" cu numele.
"Crestini" care:
- habar nu au de biserica si de Sfintele Taine
- habar nu au de pocainta
- habar nu au de posturi

Habar nu au de nimic si care ajung la Biserica doar la Botez, la Nunta sau la Inmormantare doar din reflex si aceea fara a percepe Taina si maretia ei.

Daca toti crestinii declarati din Romania ar si indeplini cele ale credintei si ar trai curat ortodox, societatea ar arata altfel. Televizoarele ar sta inchise, usile ar putea sta deschise fara teama ca vine cineva si-ti da in cap. Oamenii ar avea din nou idee de comunitate in real life si nu doar online etc. Nu ar mai face avorturi. Nu si-ar mai imbraca kinderii ca pe toti dracii de Halloween. Nu ar mai pune botul la toate kitschurile si amorurile de-o zi de Sf. Valentin (ce bataie de joc facem de numele acestui sfant, au au). Nu ar mai manca dezordonat bagand in ei ca spartii ca sa ajunga pe urma la Nutritie, Diabet si Cardiologie. Nu s-ar mai injura unii pe altii. Nu ar mai fi alcoolici. Ar scadea numarul fumatorilor. Nu si-ar mai bate nimeni sotia si copiii. Nu ar mai fi violuri. Etc.

Nu credinta ortodoxa ne face nesimtiti, talhari, criminali si de doi bani. Ci faptul ca NU O CUNOASTEM si NU O TRAIM. Si pe fondul asta de ignoranta generala, vine cine vrea si ne flutura un pliant, o brosura, un chilotel comestibil, un Click, un ceva, si gata, in directia aluia ne-am dus. Si unde ne ducem nu are cum fi bine, nu are cum fi implinire, nu are cum fi sanatate si bucurie pentru ca astea, ca scopuri in sine, nu au nici o valoare daca-s lipsite de Dumnezeu.

Dar nu pricepem pentru ca nu vrem sa pricepem Mai inteleg unii si altii, unii de voie, altii de nevoie, care intai o comit urat de tot si pe urma se inspaimanta de ce au facut si ca nu a picat cerul pe ei, si se intorc ca fiii risipitori si afla tot ce nu au stiut inainte..
Vechi 18.02.2010, 16:53:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Exact, "crestini" cu numele.
"Crestini" care:
- habar nu au de biserica si de Sfintele Taine
- habar nu au de pocainta
- habar nu au de posturi

Habar nu au de nimic si care ajung la Biserica doar la Botez, la Nunta sau la Inmormantare doar din reflex si aceea fara a percepe Taina si maretia ei.

Daca toti crestinii declarati din Romania ar si indeplini cele ale credintei si ar trai curat ortodox, societatea ar arata altfel. Televizoarele ar sta inchise, usile ar putea sta deschise fara teama ca vine cineva si-ti da in cap. Oamenii ar avea din nou idee de comunitate in real life si nu doar online etc. Nu ar mai face avorturi. Nu si-ar mai imbraca kinderii ca pe toti dracii de Halloween. Nu ar mai pune botul la toate kitschurile si amorurile de-o zi de Sf. Valentin (ce bataie de joc facem de numele acestui sfant, au au). Nu ar mai manca dezordonat bagand in ei ca spartii ca sa ajunga pe urma la Nutritie, Diabet si Cardiologie. Nu s-ar mai injura unii pe altii. Nu ar mai fi alcoolici. Ar scadea numarul fumatorilor. Nu si-ar mai bate nimeni sotia si copiii. Nu ar mai fi violuri. Etc.

Nu credinta ortodoxa ne face nesimtiti, talhari, criminali si de doi bani. Ci faptul ca NU O CUNOASTEM si NU O TRAIM. Si pe fondul asta de ignoranta generala, vine cine vrea si ne flutura un pliant, o brosura, un chilotel comestibil, un Click, un ceva, si gata, in directia aluia ne-am dus. Si unde ne ducem nu are cum fi bine, nu are cum fi implinire, nu are cum fi sanatate si bucurie pentru ca astea, ca scopuri in sine, nu au nici o valoare daca-s lipsite de Dumnezeu.

Dar nu pricepem pentru ca nu vrem sa pricepem Mai inteleg unii si altii, unii de voie, altii de nevoie, care intai o comit urat de tot si pe urma se inspaimanta de ce au facut si ca nu a picat cerul pe ei, si se intorc ca fiii risipitori si afla tot ce nu au stiut inainte..
ai perfecta dreptate in tot ce ai scris dar problema nu este in biserica ci afara .sunt multi care ataca biserica de pacatele pe care le fac ei dar in acelasi timp nu intra niciodata la servicul divin al bisericii nu vor sa vorbeasca cu preotii sa ceara sfat si ajutor dar vad pacatele ortodoxilor dupa ce sau trecut la secte si ataca institutia bisericii pentru esecurile lor religioase emotionale materiale si duhovnicesti.ca adam arunca vina pe altii pentru greselile lor
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:54:32
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce am vb aiurea? Cu ce am mintit? Ce scop marsav am? esti paranoica ,sincer.
Ghedeon, se prea poate sa fiu paranoica sa stii...insa nu eu sunt cea care pomeneste de White, desi in mesajul asta te-am intrebat care iti e fondatorul...tocmai pentru ca zici ca nu ar fi White!

Ghedeon mama, un om care face pacate...nu inseamna ca e mincinos si pagan pentru ca asa ti-a zis tie Pastorul Pavel si pentru ca l-ai crezut, ci poate ca il incearca cel rau..se lupta si el cu relele, cu patimile, mai cade si el ca tot omul...dar Dumnezeu e acolo sus si ii va ghida pasii, pentru ca e crestin si samanta a fost deja aruncata!

Nu te mai erija in salvatorul Terrei, ca esti penibil...ti-a casunat acum pe Romania ca e tara ortodoxa si faci alergie la Adevar, stai linstit...si aici unde unde stau eu sunt majoritari sectari cu totii...insa betivanii dorm in centrul orasului, adolescentii consuma spirtoase preponderent, consuma droguri, cersetorii stau la colt de cladire cu paharul in fata....de ce nu mai poti incerca sa fii si tu obiectiv macar putin?

Toata lumea cunoaste Evanghelia, stie unde sa gaseasca Biblia, stie sa citeasca, peste tot sunt Biserici, fiecare poate intra si de 100 ori pe zi daca asta ar vrea....dar slabeste-i si tu putin, lumea care nu vrea sa creada si sa citeasca...nu o va face daca vii tu cu Biblia reinterpretata de fondatorul tau ( retine, nu am zis nimic de White!!!!)

Femeile care vor sa faca avorturi, iti vor raspunde ca ele nu cred in Dumnezeu pur si simplu, nu ca le fac pentru ca asa le sfatuieste Preotul in Biserica..intelegi asa putin din ceea ce iti spun eu???

In Romania mai sunt si atei, dar incearca sa nu te mai ofuschezi atat de procentajul mare de ortodocsi din ea...incearca sa respecti si tu religia tarii, si sa intelegi ca nu e frumos sa o parazitezi, "ortodoxule" catehizat de pastor care esti..si care vezi numai pacatosi in jurul tau, din pacate!

Dar auzi, de ce nu ii lasi pe credinciosii aia ortodocsi adevarati sa aiba grija de fratii lor, asa te-au invatat la cateheza nu??... ca e frumos sa iti bagi coada...ca stii tu cine?

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 17:24:00
Senior Member

Implicit

Pastorul Pavel mi-a explicat doctrina, e f clar in ceea ce zice. Famenul etiopian a devenit crestin in cateva ore cat a stat cu Filip, Corneliu si casa lui au devenit crestini in cateva ore.
Probabil mesajul simplu al Evangheliei nu e pe placul tau pt ca nu il poti accepta si preferi sa crezi alte lucruri considerand ca acelea iti vor da mantuirea.
Nu stiu ce o dai cu americanii, dar ca tot veni vorba de crize, nu cred ca Romania o duce extraordinar din punct de vedere economic :). si nici nu a dus-o vreodata. Nu cred ca trebuie sa ii plangi tu pe americani, romania e de plans destul de mult.

Ce am vb aiurea? Cu ce am mintit? Ce scop marsav am?
esti paranoica ,sincer.[/quote]
axemplele pe care leai enumerat sunt adevarate dar FILIP si PAVEL doar au fost instrumentele sf duh care iau luminat .sutasul Corneliu sa botezat cu toata casa lui nu numai cei maturi .daca ai intilnit doar un pastor si teai predat lui nu inseamna ca esti desavirsit ori IISUS zice "fiti desavirsiti caci si TATAL desavarsit este ".daca mesajul EVANGHELIEI ar fi simplu nu s-ar mai rataci atatia ci ar fi o turma si un pastor, am fi toti madulare ale aceluiasi trup al lui hristos nu o multime de biserici si secte care se numesc crestine dar se contrazic pe termeni si intelesuri ale aceluiasi verset.ar trebui inteles de toti la fel caci hristos e unul duhul sfaT UNUL biblia una .atunci de ce multitudinea de interpretari ale ei ?vezi ce zice ap pavel colosenilor in prima epistola chiar din primul capitol daca intelegi dar ma indoiesc
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 17:29:12
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
Ghedeon, se prea poate sa fiu paranoica sa stii...insa nu eu sunt cea care pomeneste de White, desi in mesajul asta te-am intrebat care iti e fondatorul...tocmai pentru ca zici ca nu ar fi White!
ai zis profeteasa, referindu-te la o persoana de gen feminin si de aici am concluzionat ca te-ai referit la White, cum ai facut-o si mai inainte.

Citat:
Ghedeon mama, un om care face pacate...nu inseamna ca e mincinos si pagan pentru ca asa ti-a zis tie Pastorul Pavel si pentru ca l-ai crezut, ci poate ca il incearca cel rau..se lupta si el cu relele, cu patimile, mai cade si el ca tot omul...dar Dumnezeu e acolo sus si ii va ghida pasii, pentru ca e crestin si samanta a fost deja aruncata!
Un om care traieste in pacat nu poate fi numit crestin. Asta o spune apostolul Ioan,nu eu. Caderea in pacat e intotdeauna insotita de reabilitare si nu de CONTINUAREA trairii in pacat.
David dupa ce a pacatuit cu Bat seba si Dumnezeu l-a mustrat si pedepsit nu a mai curvit niciodata. Intelegi?
Insa in ziua de azi moda e sa pacatuiesc, ma duc "Doamne iarta-ma" si maine fac la fel. E egal cu zero.

Citat:
Nu te mai erija in salvatorul Terrei, ca esti penibil...ti-a casunat acum pe Romania ca e tara ortodoxa si faci alergie la Adevar, stai linstit...si aici unde unde stau eu sunt majoritari sectari cu totii...insa betivanii dorm in centrul orasului, adolescentii consuma spirtoase preponderent, consuma droguri, cersetorii stau la colt de cladire cu paharul in fata....de ce nu mai poti incerca sa fii si tu obiectiv macar putin?
da nu ma consider eu salvatorul terrei, Hristos e salvatorul si asta am afirmat pana acum.
Nu mi-a casunat pe Romania chiar deloc. iar tragi concluzii aiurea. Nu eu am plecat in Germania(Ca tine), asa ca dintre noi 2 nu stiu care are problema cu tara in care s-a nascut.
Legat de ce fac cei din germania si ca is beti etc, e aceeasi problema ca si in romania. oameni pacatosi fara frica de Dumnezeu. unde vezi tu ca am afirmat ca romanii is pacatosi si restul neamurilor is sfinti?

Citat:
Toata lumea cunoaste Evanghelia, stie unde sa gaseasca Biblia, stie sa citeasca, peste tot sunt Biserici, fiecare poate intra si de 100 ori pe zi daca asta ar vrea....dar slabeste-i si tu putin, lumea care nu vrea sa creada si sa citeasca...nu o va face daca vii tu cu Biblia reinterpretata de fondatorul tau ( retine, nu am zis nimic de White!!!!)

pai si de ce nu vor? chiar as vrea sa imi spui de ce nu vor oamenii sa creada. Iti spun eu de ce, pt ca iubesc mai mult pacatul decat pe Dumnezeu.
Dc citesti postul de mai sus al lui Jane ai sa vezi ca e f bine punctat. de ea stii sigur ca e ortodoxa, dar uite ca a pus degetul pe rana,tot ce a spus acolo e trista realitate. oamenii vor sa traiasca in pacat si nu vor sa vina la Lumina.

Citat:
Citat:
Femeile care vor sa faca avorturi, iti vor raspunde ca ele nu cred in Dumnezeu pur si simplu, nu ca le fac pentru ca asa le sfatuieste Preotul in Biserica..intelegi asa putin din ceea ce iti spun eu???
la fel ca mai sus, de ce nu cred? tu afirmi ca suntem crestini de 2000 de ani dar incet incet imi spui ca de fapt lumea nu crede.

Citat:
In Romania mai sunt si atei, dar incearca sa nu te mai ofuschezi atat de procentajul mare de ortodocsi din ea...incearca sa respecti si tu religia tarii, si sa intelegi ca nu e frumos sa o parazitezi, "ortodoxule" catehizat de pastor care esti..si care vezi numai pacatosi in jurul tau, din pacate!

Dar auzi, de ce nu ii lasi pe credinciosii aia ortodocsi adevarati sa aiba grija de fratii lor, asa te-au invatat la cateheza nu??... ca e frumos sa iti bagi coada...ca stii tu cine?

Doamne ajuta!
Folosesti des termenul de ofuscat, ca urasc, dar senzatia mea e ca tu ai aceste trairi. chiar nu ma deranjeaza un ortodox adevarat care traieste cu adevarat o viata de credinta. Ma bucura sa vad lucrul acesta.
EU nu am parazitat nimic, m-am referit la oameni nu la religie. ca desi se dau ortodocsi,nu sunt. asta e problema la care fac referire.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 18:09:54
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
ai zis profeteasa, referindu-te la o persoana de gen feminin si de aici am concluzionat ca te-ai referit la White, cum ai facut-o si mai inainte.
Ok, in fine, ai un fondator, dar numai ca ceva te retine sa vorbesti despre el...treaba ta!
Citat:
Un om care traieste in pacat nu poate fi numit crestin. Asta o spune apostolul Ioan,nu eu. Caderea in pacat e intotdeauna insotita de reabilitare si nu de CONTINUAREA trairii in pacat.
David dupa ce a pacatuit cu Bat seba si Dumnezeu l-a mustrat si pedepsit nu a mai curvit niciodata. Intelegi?
Insa in ziua de azi moda e sa pacatuiesc, ma duc "Doamne iarta-ma" si maine fac la fel. E egal cu zero.
Un om care traieste in pacat, e un pacatos...pana in momentul in care se trezeste, si consimte si el la aceasta trezire...nu poti sa ii dai cu Biblia in cap pentru a o face, si nici sa il tolocani la cap pana i se uraste de religie si Dumnezeu...intelegi? Daca vezi ca cineva e vadit deranjat de intentia ta..e de ajuns, te opresti...ai aruncat "samanta", trebuie sa o lasi sa incolteasca.

Si mai e o problema, te-ai gandit ca poate Dumnezeu te cearta pentru ca nu esti inca indeajuns de induhovnicit, pregatit pentru a intoarce pe altcineva la credinta?

Dar poate ca nu esti convingator, nu stiu...iti pui vreodata problema asa?
Citat:
da nu ma consider eu salvatorul terrei, Hristos e salvatorul si asta am afirmat pana acum.
Nu mi-a casunat pe Romania chiar deloc. iar tragi concluzii aiurea. Nu eu am plecat in Germania(Ca tine), asa ca dintre noi 2 nu stiu care are problema cu tara in care s-a nascut.
Legat de ce fac cei din germania si ca is beti etc, e aceeasi problema ca si in romania. oameni pacatosi fara frica de Dumnezeu. unde vezi tu ca am afirmat ca romanii is pacatosi si restul neamurilor is sfinti?
Pai daca in toate tarile exista oameni pacatosi, nu iti pui problema ca e pur si simplu si alegerea lor sa fie asa..chiar iti poti imagina ca nu au aflat niciodata de Dumnezeu, nu trec in viata lor pe langa nicio Catedrala, Biserica, Casa de adunare?

Cati L-au cunoscut pe Mantuitorul si au ramas in ale lor? Uiti...de ce nu poti accepta ca unii oameni asa isi doresc sa fie, desi stiu si de Dumnezeu, si de cel cu coada, desi cei din jurul lor au incercat sa ii schimbe, sa ii aduca la credinta....dar e necesar ca si ei sa isi doreasca?
Citat:
pai si de ce nu vor? chiar as vrea sa imi spui de ce nu vor oamenii sa creada. Iti spun eu de ce, pt ca iubesc mai mult pacatul decat pe Dumnezeu.
Dc citesti postul de mai sus al lui Jane ai sa vezi ca e f bine punctat. de ea stii sigur ca e ortodoxa, dar uite ca a pus degetul pe rana,tot ce a spus acolo e trista realitate. oamenii vor sa traiasca in pacat si nu vor sa vina la Lumina.
Pai de ce nu vor?? Intr-adevar, cum ai spus si tu poate pentru ca iubesc pacatul, dar in acelasi timp poate ca unii sunt mai slabi, mai incercati de Dumnezeu, mai ispititi, poate ca unii nu il pot intelege pe Dumnezeu, si nu le place sa respecte ceea ce Dumnezeu a lasat spre binele lor...insa in acelasi timp ar putea sa o si faca...cu totii avem aceasta libertate.
Citat:
la fel ca mai sus, de ce nu cred? tu afirmi ca suntem crestini de 2000 de ani dar incet incet imi spui ca de fapt lumea nu crede.
Nu, eu am spus ca suntem crestini de 2000 de ani, credem in Hristos, stim ce ar fi bine sa facem...si asta o dovedesc din plin Bisericile Ortodoxe pline ochi de credinciosi adevarati. Daca vei avea curiozitatea macar...poate te vei putea bucura si tu atunci cand vei constata acest lucru...cu ochii tai. Nu stiu in ce oras esti tu, dar eu numai intrand in atatea Biserici Ortodoxe de-a lungul timpului, nu prea aveam loc...ba chiar trebuia sa raman la usa daca veneam putin mai tarziu...si sa imi lungesc gatul pentru a vedea ceva, si sa imi ciulesc urechea pentru a auzi mai bine.

Insa din cei care nu cred, vor exista dintotdeauna...asa cum a si fost, intelegi? Nu poti spune ca Tara e de vina, Biserica sau Religia...pentru ca daca noi suntem de 2000 de ani Ortodocsi, si nu am devenit catolici, protestanti...ci am ramas majoritar Ortodocsi, inseamna ca ne-a ajutat Dumnezeu, si ne va ajuta...dar poate ca ni se cere mai mult, mai multa credinta, smerenie, curatie sufleteasca...dar totusi noi mergem pe aceeasi linie in tot acest timp.
Citat:
Folosesti des termenul de ofuscat, ca urasc, dar senzatia mea e ca tu ai aceste trairi. chiar nu ma deranjeaza un ortodox adevarat care traieste cu adevarat o viata de credinta. Ma bucura sa vad lucrul acesta.
EU nu am parazitat nimic, m-am referit la oameni nu la religie. ca desi se dau ortodocsi,nu sunt. asta e problema la care fac referire.
Ok, hai ca nu il mai folosesc...si da , ma mai ofuschez si eu cateodata, cum sa nu?

Atunci ma bucur si eu ca te bucuri, insa faptul ca mai vezi coruptie, betivani, si femei care fac coada la avort, nu inseamna ca nu mai suntem ortodocsi cu totii, sau ca nu suntem crestini...dupa cum ti-am zis.

Cand faci o asemenea afirmatie, trebuie sa privesti imaginea de ansamblu...si nu sa te axezi pe contra-exemple, pentru a anihila totul.

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 18.02.2010 at 18:12:40.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 21:24:53
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
I-am scris acuma astept sa apara,asta daca va aparea, subiectul se numeste "De ce".
Danut, sper ca nu ai scris cuvinte urate ca ma gandesc ca nu vor aparea.

Are si ceva predici aici pe De ce Moșuni.
http://dece-mosuni.24.ro/dece-mosuni/ENTRY$ZERO/TOC.htm

Alți preoți care au slujit la masa Noului Legământ din Moșuni,
http://dece-mosuni.24.ro/dece-mosuni/PEOPLE$SET/GUESTS/GSTS-MOSUNI.htm

Si ce frumos vorbesc oamenii de el.
http://www.lamosuni.ro/det_subj.php?id=185

Last edited by amarius; 18.02.2010 at 21:39:47.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05