![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
ayabinha, mă bucur că la acest capitol suntem de acord, dar secta baptistă are și ea "specialitățile" ei eretice, cum este doctrina "mântuirii personale" care o poate avea omul în timpul acestei vieți, sau doctrina botezului administrat numai adulților. La acest capitol o să te plasezi pe aceleași poziții cu sectanții adventiști care o să îți vină în ajutor.
Cunosc "argumentele" pe care le folosiți. (în special Marcu 16.16 și 1 Petru 3.21)
|
||||
|
||||
![]()
Colinde frumoase:
http://www.youtube.com/watch?v=8MK3K0DvnY4&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=UGpCP0KiZTs http://www.youtube.com/watch?v=y4opP4Jl5ls
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Confuzi moartea fizica (care tine de trup) de moartea spirituala (specifica sufletului). Iti recomand in acest sens un studiu al fratilor tai protestanti care desi in multe chestiuni sunt la fel de ignoranti ca tine, macar in domeniul asta se afla pe o treapta mai sus cu teologia. Biblical Definition of Death as separation http://www.bible.ca/d-death=separation.htm Citat:
De altfel, poate imi explici si mie cum, daca teoria adventista ar fi adevarata, Dumnezeu creeaza oameni rai la Judecata? Inseamna ca, dupa dogma adventista, Dumnezeu devine autor (creator) al raului. Citat:
Dar dupa cum se vede, parerile sunt impartite. Adventistii, iehovistii si alte cateva secte minore nu cred in nemurirea sufletului, restul (neo)protestantilor (majoritatea) da. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti recomand si tie studiul de mai sus, si daca esti intr-adevar obiectiv si dezinteresat vei realiza raspunsul la intrebarile tale de mai sus. Dar ca sa fac un scurt rezumat: moartea trupeasca: despartirea dintre trup si suflet moartea sufleteasca: despartirea spirituala dintre om si Dumnezeu, introdusa de pacat. Viata vesnica are doua componente: 1. Incepand aici pe pamant, inca din aceasta viata inseamna refacerea legaturii omului cu Dumnezeu, care nu poate fi intrerupta nici de moarte. 2. In vesnicie, dupa inviere inseamna refacerea legaturii trup-suflet, omul primind un trup nou, si bucurandu-se de o viata noua, in trup, in prezenta lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu are rost să te complici cu ei AlinB. De fapt teoriile adventiștilor sunt putrede de la rădăcină și fără substanță.
Ei spun că omul moare pur și simplu, deseori refuză să recunoască pe față că ei cred că și sufletul omului moare, spun doar că omul moare și ignoră componenta omului numită suflet. Apoi la Înviere ei spun că același om e recompus de Dumnezeu, dar pe de altă parte refuză să recunoască ceea ce ei cred de fapt, adică ideea eretică de recreare a aceluiași om. Ei spun că "omul după moarte e la Dumnezeu" dar că acest om de la Dumnezeu e mort. Atunci ce este la Dumnezeu?
|
|||
|
|||
![]()
Iti repet versetul pe care il discuti:
"Sufletul care va pacatui, acela va muri"(Ezechiel 18:20) Acum, iti dau un verset care sa te ajute sa intelegi ce inseamna suflet (care pacatuieste si moare): "Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu." (Facerea 2:7) Omul in intregime (format din tarana si suflare de viata) este un suflet viu. Iar moartea sufletului (adica a omului) inseamna exact procesul invers, adica intoarcerea taranii (trupului) in tarana si a suflarii de viata la Dumnezeu (Eclesiastul 12:7) Citat:
Citat:
Ce nu-ti convine la aceasta? Vrei sa-L judeci pe Dumnezeu? Esti mai intelept si ai o alta varianta mai buna? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- moartea intaia: de care toti avem parte (si buni si rai; si traitori cu Hristos si traitori fara Hristos). Este vorba despre o moarte care este o consecinta a pacatului (nu o pedeapsa pentru pacat). Traim intr-o lume pacatoasa in care totul se degradeaza si moare (inclusiv omul). Aceasta moarte este ca o odihna, ca un somn. Toti vor invia din aceasta moarte, pentru a-si primi rasplata. - moartea a doua: este "rasplata" pe care o vor primi cei osanditi. Este o moarte pentru totdeauna, din care nu mai este intoarcere (inviere). Acest rezumat poate fi argumentat cu multe versete din Sfanta Scriptura. Citat:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan 6:40). Tot Mantuitorul spune ca cel ce crede "va trece din moarte la viata". Nu o lua inaintea lui Hristos sa oferi nemurirea, inainte de inviere. Bine spus. "In vesnicie, dupa inviere....". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iez. 18.32 "Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!" Este vorba despre starea de păcat, nu de inexistență a sufletului după moarte cum o prezintă secta voastră. și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.” Citat:
Dumnezeu îi recrează pe oamenii ca să îi judece. Înseamnă că Dumnezeu crează și răul din oameni pentru că toți oameni sunt păcătoși. Dumnezeu devine astfel sursă a răului în doctrina adventistă?
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 25.12.2009 at 19:12:27. |
|
|||
|
|||
![]()
As avea si eu o nelamurire.
Cand se va petrece, sau deja se petrece defapt judecata in sine? |
|
|||
|
|||
![]()
Este judecata particulara si judecata universala.Judecata particulara are loc imediat dupa moarte , iar judecata universala la a doua venire a lui Hristos.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|