![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ii dau dreptate lui Ovidiu.
Un copil nu poate fi gasit sau oferit pentru adoptie asa, pe internet. Exista organizatiile speciale pentru asa ceva. Legat de al doilea mesaj: cred ca Mirela se referea la romanii care locuiesc in strainatate si vor sa adopte copii. Mereu sunt tratati altfel decat cei din tara si nu este drept. Mi se pare rautate ceea ce spune Yasmina si e sustinuta de Corinusha. Nu este vorba de a cauta si adopta copiii cei mai cei. Nici nu sunt abandonati asa copii. De ce spuneti asfel de lucruri? Nu stiu, nu am vazut cel fel de copii sunt abandonati si dati spre adoptie. E vorba totusi ca multi romani sunt cumva traumatizati de oameni care fac rau si de asta ii evita, le este frica. In general nu poti sa stii cum este copilul si ce va ajunge. Indiferent cum este si daca este adoptat sau natural. Sunt riscuri si fiecare om se straduie sa le evite. Si aici este si vina parintilor. Inclusiv a parintilor care ajung sa-si abandoneze copii, sau sa-i dea in adoptie. Si fiecare om cauta sa creasca acei copii pentru care are putere si posibilitati. Ca pana la urma nu-i cresti sub clopot de sticla, tot trebuie sa ajunga in societate si acolo apar probleme si sunt discriminati fie ca sunt cu handicap, sau ca arata altfel. Sa nu uitam asta. Pai cand ma uit cum ma priveste pe mine lumea aici si ce suntem pusi in oala cu altii ce sa mai spun. Nu, nu mai discut, ca imi fac pacate. Nu stiu cum va este voua in America si cum sunteti priviti. Nu cred ca trebuie sa judecam aici pe nimeni. Intai sa ajungeti in postura de a infia un copil si apoi sa discutam. Dar sa judeci pe un om care sufera si nu are posibilitati sa obtina pe nici o cal copii? Fete tinere care pot avea pe cale naturala? E foarte usor sa dam 10 la fundul altuia. Este o discutie delicata si larga aici. Nu este asa simpu cum vedeti voi.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 24.08.2015 at 17:05:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu se dau străinilor, ci familiilor în care cel putin un părinte este român. Citeste legislatia.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu,este problema ta personala,nu trebuie sa intri in amanunte dar cum de te plangi de atatia ani pe forum ca nu poti avea copii si nici nu poti sa infiezi? Si cum de altii pot infia fara probleme? La asta sa te gandesti cand te mai plangi ca daca intradevar vrei,se poate! Dupa principiul tau complicat si dificil de a vedea lucrurile si de a le suci pe fiecare fateta,nu-i de mirare! Eu vad ca la altii este simplu ca orice alta formalitate. De 4 August am vizitat niste cunostiinte care au adoptat 2 copii(sora si frate)ai unei familii destramate,mama copiilor s-a sinucis iar tatal lor este in puscarie pt crima. Copiii sunt dulci,inteligenti si au bune maniere datorita parintilor de adoptie;baiatul este bolnav,pe tratament-daca nu se tine de tratament intra in depresie,dar de altfel foarte inteligent, peste medie. Cu toate ca stiau istoricul lor si purtarile nu foarte alese ale parintilor(tata criminal,mama sinucigasa ??) au ales sa-i adopte pt a face un bine copiilor pt ca ei,parintii adoptatori bat deja spre 50 si si-au crescut copiii lor mari,bine merci.Nu au adoptat pt ca aveau nevoie sa creasca copii ci pt a nu-i lasa de izbeliste(copiii sunt din comunitatea lor). Sa le dea Dumnezeu sanatate,nici macar nu sunt ortodocsi si nici nu vor sa auda de biserici si religii;vb aia,pana si paganii fac Binele,toti vor fi judecati intr-ale lor. Si totusi te socheaza cum unii care nu stau toata ziua cu ochii in rugaciuni spre Maica Domnului,acatiste si Noul Testament fac un asemenea gest de omenie fara a sta pe ganduri si fara a face analize complicate despre provenienta copiiilor,purtari genetice si alte bazaconii...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
În primul rând, ca să poti să adopti, pe lângă conditiile sine qua non dpdv legislativ, îti trebuie bani, multi bani. În jur de 35.000 de dolari dacă esti în America si vrei să adopti un copil din RO. Adoptiile loco sunt mult mai ieftine si mai putin complicate. Se caută mai ales foster parents, pentru copii măricei, si cu diverse probleme/ handicapuri. Copiii mici sunt greu de adoptat.
|
|
||||
|
||||
![]()
copiii mici sunt greu de adoptat probbil si pentru ca toata lumea vrea copii mici (sub 1-2 ani).
Sophia, sunt abandonati si copiii cei mai cei, adica copii cu trasaturi frumoase, gen blonzi cu ochi albastri, ce cauta toata lumea care vrea sa adopte. Cine vrea sa abandoneze un copil nu tin cont de cum arata copilul; iar cine vrea cu adevarat sa adopte, nu pentru a se simti ei mai bine ca-s parinti, ci pentru a creste un OM, aceia nu o sa tina cont nici de etnia copilului, nici de culoarea pielii sau a ochilor copilului, nici de tipul de printi biologici care l-au conceput si adus pe lume. Pentru ca, la urma urmei, nu conteaza cine te-a adus pe lume, conteaza cine si cum te-a crescut. Ma intreb daca te-ai lua de implicatiile genetice fiind tu pusa in situata de copil adoptat sa ce dopil "de adoptat"; m-as gandi ca nu ai mai fii asa de subiectiva, ca pana laurma daca vrei sa ai un copil si sa cresti un copil, nu o faci pentru tine, o faci pentru copil; cresti un om, nu o replica de-a ta; copilul acela, fie el natural sau adoptat ste o fiinta unica, cu o personalitate unica si temperament unic, cepot fi net diferite fata de ale printilor (cum ziceam, e valabil si la copiii naturali asta; enetic, copiii mostenesc si alti stramosi, nu doar pe parinti). Asa ca da daca vrei sa cresti un om si nu poti face tu acel am si esti dispus sa adopti, atunci corect si normal mi s-ar parea sa nu ai pretentii ca copilul sa fie nustiucum; inteleg sa ai pretentia sa fie clinic sanatos, dar mai mult de atat nu inteleg de ce ai avea pretentii (nu vb aici de tine sophia, vorbesc la modul general - prea multi oameni care vor sa adopte au pretentii legate de orice chestie la copil; apoi se mira ca nu li se aproba adoptia). Eu una, as avea retineri sa dau un copil in adoptie cuiva care are pretentii sa fie de etnia x, ochii y, parul z, clinic sanatos, parinti nustiudecare etc; pentru ca, e cele mi multe ori, acei oameni vor avea pretentii exagerate si de l copil; il vor constrange sa devina "copilul trofeu", de care sa se poata mandri; iar asta nu e neaparat compatibila cu dorintele viitoare ale copilului, cu personalitatea lui etc.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vad rostul acestei discutii si n-am sa stau sa scriu aici pe forum de ce n-am putut adopta un copil. Sunt conditii pe care nu le indeplinim. Punct.
Mirela deja a raspuns la o parte. Bani, bani, bani. Si copiii se dau tot pe bani si inca pe bani multi. Da, daca nu stai in tara iti trebuie multi bani si nici asa nu-ti da. Eu nu stiu, vad ca va este foarte usor sa vorbiti despre lucrurile astea si totusi va intreb: Voi de ce nu adoptati copil? Daca tot dati lectii la altii? Si de ce nu adopta toata lumea si sa fie caminele goale, sa nu mai fie orfani? Ma uitam la televizor aici de-a lungul timpului si am vazut si inteles cum este cu copiii. Cine are bani poate orice. Am fost socata. Cati bani pot sa aibe oamenii si ce pot sa faca. Si totusi tot mai sunt greutati si asa. Probleme legislative. Inca acolo in America totul este posibil. Aici nu. La toate nu si nu. Legat de varsta copiilor de adoptat: In mod normal si natural, ar trebui ca toti copiii sa se dea de mici si direct in adoptie. Nu sa-i tina ani de zile in camine. Normal si firesc pentru orice parinte este sa poata sa ia bebelus. Eu nu inteleg de unde veniti cu regulile astea ca numai parintii naturali au dreptul la totul, iar cei care adopta sunt niste animale mfara nici un drept. Numai voi aveti dreptul sa va bucurati de o sarcina, de un bebelus, sa alaptati, sa plimbati un carucior! In fine tot ceea ce este normal pentru un parinte. Unde scrie asta? Unde scrie ca parintii naturali sunt mai cu mot si noi trebuie sa fim calcati in picioare? Si de ce copilul ala trebuie sa stea ani de zile prin camine si sa fie traumatizat. Ah, ca mai sunt unii, putini care raman orfani mai tarziu, este altceva. Dar, eu nu spun ca numai copiii mici trebuie sa fie adoptati. Eu as fi luat si mai marisor. Cu cat este mai mare copilul, cu atat sunt mai multe probleme. Depinde de caz, de situatie. Si asa cum am mai spus, nu stiu despre ce pretentii vorbiti. Da, or fi unii care au anumite pretentii. Dar in final este vorba sa poti iubi copilul si reciproc. Sa existe o afinitate. La adoptie nici nu te lasa sa-l cunosti. Iti da o poza. Te duci poate cateva zile sa-l vezi la camin cine stie cum si cu ce reguli. Sunt oameni care au posibilitati si putere si iau copii handicapati si bolnavi. Daca le pot asigura ei totul este perfect. Fiecare cat si cum poate. Vad cu surpriza ca multi cauta si privat copil. Ca si aici pe forum. Isi cauta ei copilul. Daca se da voie asa nu stiu. Unii pandesc cand apare un copil abandonat in maternitate sau spital, mic. Nu stiu, mie nu mi se pare corect cum se procedeaza in ziua de azi cu adoptiile. Si in fond as putea sa pun problema si invers. De ce ii analizeaza atat pe adoptatori si le pun atatea conditii? Daca n-ai bani nu esti bun, daca n -ai casa, daca esti strain, daca ai varsta nu stiu care. Adica daca este mai amarat dar stii sa ingrijesti si sa iubesti copilul nu esti la fel de bun? De ce numai bogatii si spuma spumelor sa poata adopta? Sufera mult si cei care vor sa aibe copil. Indiferent pe cale il obtin. Repet cu bani este totul posibil, dar sunt si greutati si suferinte. Eu am incheiat discutia. este mult prea delicata si dureroasa. Daca pentru voi este asa de usor si fara probleme, numai copil sa fie, atunci mergeti si adoptati.
|
||||
|
||||
![]()
Nu e chiar asa. Oricine doreste sa adopte trebuie sa obtina certificatul de persoana sau familie apta sa adopte. Etapele sunt multe si ample, doritorii sunt evaluati din punct de vedere social, psihologic si instruiti pentru asumarea rolului de parinte.
Cred ca multi abandoneaza vazand cat de stufos este procedeul, nu din considerente financiare. In ceea ce priveste copiii, trebuie primit acordul de adoptie de la rude, pana la gradul 4. Din nou, un demers indelungat. Eu am contact cu cativa copii de la centru de plasament, am o fetita negruta si cuminte ce a fost abandonata de mama in maternitate, fetita are acum 13 ani si inca e in curs de a fi declarata šcopil adoptabilš. Centrele de plasament primesc de la stat in jur de 2000 lei pe luna/copil pentru ingrijirea lor. Uneori am senzatia ca din acest motiv nici nu grabesc procedurile, cu cat sunt mai multi copii in centru cu atat vin mai multi bani. Deasemenea, mi se pare just sa fie verificati aspru cei ce vor sa adopte. Au fost cazuri cand parintii adoptatori nu au facut fata rolului de parinti si au renuntat la copil. Acum cativa ani am cunoscut o fetita adoptata de o familie instarita, cu pozitie sociala inalta. Material fetita a avut tot ce si-a dorit. Au aparut tulburarile adolescentei iar parintii nu au gestionat corect schimbarile comportamentale ale fetei. Ca sa pedepseasca fata, au cerut dezadoptia si astfel fata la 14 ani a ajuns in centru de plasament. Cumplit! E tare delicata povestea copiilor din centre, sunt atat de fragili si de labili emotional. Cine si-i asuma trebuie sa fie extrem de puternic si dispus sa se jertfeasca.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
||||
|
||||
![]()
Ba da, considerentele financiare sunt cele care te descalifică din start.
Poti să fii părintele perfect, daca nu ai banii necesari să suporti TOATE formalitătile, te lasi păgubas. |
|
|||
|
|||
![]()
Care cat costa?
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai înțeles. Cu ce mă încălzește pe mine că un părinte este român? Copilul nu va avea parte de țara (și tradițiile) în care s-a născut și unde normal ar trebui să trăiacă. Și nu mi se poare normal să nu poată opta pentru varinta aceasta din moment ce el este adoptat la o vârstă când nici nu poate decide. Eu, personal, nu aș accepta acest mod de adopție. Ai ales să trăiești în altă țară? Să fii sănătos, adoptă copii din țara în care locuiești. Nu se poate să adopți, să fii sănătos. Revino în țară și adoptă copii.
Last edited by ovidiu b.; 26.08.2015 at 00:17:35. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stie cineva? | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.12.2013 20:08:13 |
Stie cineva...? | Noesisaa | Generalitati | 14 | 07.05.2011 12:05:14 |
Poate stie cineva... | mister_nashoo | Botezul | 0 | 25.10.2006 21:31:53 |
Stie cineva? | Laurentiu | Generalitati | 0 | 29.09.2006 14:07:52 |
|