![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce solutie propui? Ca de lamentari si fatalisme sunt satul.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Am intalnit pe cineva din Basarabia , din partea Ucraineana. Am fost surpins sa fiu intrebat daca numele de familie Popa este nume romanesc, o ruda de-a ei din Basarabia purtand acest nume ! Au fost deznationalizati ! Deci ce pretentii sa avem ?
Stiati ca oriunde te-ai apropia de granita Romaniei posturile romanesti radio-tv se prind foarte greu, in timp ce ale vecinilor sunt la superlativ ? Deci si aici s-a lucrat, caci Romania inca de acum cateva decenii putea mentine identitatea romanilor de peste granita cu relee mai puternice. |
|
|||
|
|||
![]()
@iulyaan
Sa stii ca sunt foarte multi romani care vor unirea. Eu vreau si imi doresc asta. Dar ar trebui sa ne intrebam ce vor si romanii de peste Prut. Pentru ca nu se poate face nici o unire daca nu exista colaborare din partea ambelor tabere. Nu? Eu te intreb, cum sa ne unim daca ei nu vor? Putem sa ii obligam? Ce solutii si idei ai avea? http://romanism.ro/despre-unire.html http://romanism.ro/ http://www.noiigolani.ro/blog/tag/ba...mant-romanesc/ http://www.avocatnet.ro/content/arti...sarabenii.html Siteuri care sustin unirea. Scuze daca stii despre ele. Nu poti spune ca toti sunt indiferenti. Se face ce se poate face in prezent. Poate s-ar putea face mai mult, daca am fi mai multi. Poate intai ar trebui sa ne preocupam sa ne unim noi ca romani, ca suntem tare dezbinati si rataciti, si dupa sa ne uinim si cu ei. Ca doar se stie cum se arunca cu vorba ca ala e ardelean, ha ala e oltean si asa mai departe. Daca pui doi romani intr-un punct, unul o ia in vest unul in est. Nu cumva sa se ajute unu pe altu. Nu vom putea nciodata sa ne unim cu Moldova, daca noi cei din Romania nu suntem uniti. Si de altfel, nu putem razbate in nimic daca nu suntem uniti. Romanii sunt ignoranti , si ignorantii cad prada cel mai usor. Din haita de lupi puternici (daci), am ajuns peckinezi abandonati. Last edited by Laura19; 24.05.2011 at 14:33:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Unire cu de-a sila nu se face.
@Laura19 Ai observat ca toate site-urile alea se termina in .ro? Tare as vrea sa vad cum respira pe net miscarea unionista din Moldova. Unde sunt site-urile .md? Sunt sigur ca, daca sondajele sunt masluite, internetul nu poate fi cenzurat. Si daca tot suntem la capitolul asta, trebuie sa spun ca m-am saturat de "Basarabia, pamant romanesc", sintagma care tradeaza mai degraba pretentii teritoriale si expansioniste, decat o dorinta de unire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fac foarte multe excrocherii si politistii sunt mana in mana cu ei ,ii sprijina. Mai fac si multi copii si ne vor depasi ca numar. Stiu o fatuca de 16 ani care a facut un copil si l-a abandonat la maternitate. Acum vine iar la cersit la biserica. Cat despre partea cu sprijinul rusesc ,o spun si sper ca sa fie si persoane din Basarabia care sa citeasca ce spun eu aici. Nimeni nu iti da nimic pe degeaba. La fel si rusii ,nu vor ajuta Basarabia pe degeaba. Cei 40 % din Basarabia care vor unirea cu URSS sunt rusi ,sau din familii mixte. De altfel si Rusia ca si SUA cat sa mai reziste ? Istoria a confirmat faptul ca toate superputerile s-au destramat la un moment dat. Ca si UE in viitor. Nimeni nu e mai puternic decat Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
@horatiu.miron
Da am observat. O fi si de prin Moldova, acum n-am stat sa scormonesc peste tot. Se stie ca si o parte din moldoveni vor unirea, doar ca sunt mai putini decat ne-am fi asteptat si am vrea. Nu stiu ce sa zic de acea sitagma. Teoretic, Basarabia e pamant romanesc. Acum putem sa o interpretam cum vrem. Macar ei fac ceva in privinta asta. Si nu cred ca e vorba daor de teritorii aici. Oricum, ar trebui sa ne facem griji si pentru Ardeal pe care suntem pe cale sa il pierdem. Nu credeti ca asta ar fi o problema mai importanta? Unirea cu Moldova o sa se face, dar intai trebuie noi sa ne ridicam, ca sa putem sa ii ajutam si pe ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e usor sa ti se interzica sa vorbesti in limba ta si sa nu gasesti o carte romaneasca. Eu cred ca Basarabia e o chestiune care nu poate fi tratata atat de superficial. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt foarte sigur ca Ardealul nu pleaca nicaieri, nu in actuala conformatie geo-politica din Europa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Nimic exact sau concret. Doar zvonuri si propagande. Ungurii in Canada fac propaganda si afirma ca Transilvania e a lor si ca noi romanii le-am luat-o!!! La fel si cei din SUA. Ca sa nu mai vorbim de Europa. Tin sa anunt ca SUA si Canada, mai ales Canada sunt cam sensibili la faze de genu' si ei chiar ii cred. In orice caz ar fi bine sa ne pazim spatele. Pana si Arsenie Boca a precizat ca Ungurii vor ataca Transilvania la un moment dat.
Nu mai stiu pe unde am citit, ca atunci cand Romania o sa se uneasca cu Moldova, vom fi atacati din trei parti: Rusia, Bulgaria si Ungaria. Amu nu stiu cat de adevarat o fi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Basarabia e Romania-mars pt unire | antiecumenism | Generalitati | 3 | 20.10.2012 00:07:38 |
Unire din iubire,cofratietate si comuniune in unitate sau din interes? | Seraphim7 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 67 | 09.11.2010 13:32:28 |
intrebare necesara | anaily | Intrebari utilizatori | 7 | 27.08.2010 18:33:54 |
Presedintele parlamentului din Republica Moldova:"Niciodată nu ne vom uni cu România" | mihailt | Generalitati | 1 | 18.02.2010 19:45:03 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
|