Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2010, 07:42:38
anaily anaily is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.08.2010
Question intrebare necesara

Bine v-am gasit! Am si eu o intrebare urgenta cu care raspuns as dori sa ma ajutati, si anume: eu sunt ortodoxa, el s-a botezat in rit catolic, dar nu si-a respectat aceasta religie, din cauza parintilor " nepasatori", mergand la bisericile ortodoxe, si, cu alte cuvinte s-a considerat un crestin-ortodox. Intrebarea este daca ne putem casatori in rit ortodox, fara sa se mai boteze viitorul meu sot la aceasta religie? Va rog mult, ajutati-ma!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 11:12:00
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaily Vezi mesajul
Bine v-am gasit! Am si eu o intrebare urgenta cu care raspuns as dori sa ma ajutati, si anume: eu sunt ortodoxa, el s-a botezat in rit catolic, dar nu si-a respectat aceasta religie, din cauza parintilor " nepasatori", mergand la bisericile ortodoxe, si, cu alte cuvinte s-a considerat un crestin-ortodox. Intrebarea este daca ne putem casatori in rit ortodox, fara sa se mai boteze viitorul meu sot la aceasta religie? Va rog mult, ajutati-ma!
Botezul din Biserica Catolica este recunoscut si in Biserica Ortodoxa. Cand veti discuta cu preotul despre cununie sa ii povestiti si aceasta situatie.
Vechi 27.08.2010, 11:52:52
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Cred ca cel putin mirungerea este necesara,pentru primirea in mod oficial in Biserica Ortodoxa.Calugarii de la muntele Athos sunt mai rigurosi,si spun ca trebuie botezat ortodox.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 12:10:47
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Cred ca cel putin mirungerea este necesara,pentru primirea in mod oficial in Biserica Ortodoxa.Calugarii de la muntele Athos sunt mai rigurosi,si spun ca trebuie botezat ortodox.
Da, mirungerea trebuie neaparat, mai ales ca botezul prin stropire este considerat de Sfintii Parinti un botez oarecum incomplet. In vechime se administra doar in cazuri de extrema urgenta (pericol iminent etc.), iar daca crestinul supravietuia, i se desavarsea randuiala la biserica.

Dupa parerea mea, orice Casatorie (care este Taina) trebuie facuta intre doi ortodocsi. Ca atare, indiferent de ce sacramente i s-au administrat, ar fi bine ca el sa treaca efectiv la Ortodoxie, adica sa se boteze. Botezul este poarta de intrare in Biserica lui Hristos.

Last edited by Lavrentiu; 27.08.2010 at 12:14:48.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 14:12:00
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Dupa parerea mea, orice Casatorie (care este Taina) trebuie facuta intre doi ortodocsi. Ca atare, indiferent de ce sacramente i s-au administrat, ar fi bine ca el sa treaca efectiv la Ortodoxie, adica sa se boteze. Botezul este poarta de intrare in Biserica lui Hristos.
Eu stiu ca BO recunoaste botezul catolicilor ca fiind valid. Trebuie sa fim foarte atenti pentru ca un om nu poate fi botezat de 2 ori...
Vechi 27.08.2010, 15:28:11
IOLANDA IOLANDA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Locație: Romania
Mergeti neaparat la un preot ortodox,ptr.marturisire,apoi el fiind in masura va sti ce sfat sa va dea. Sa va ajute Bunul Dumnezeu ,sa va casatoriti asa cum va doriti voi.Eu personal va doresc numai bine in drumul pe care l-ati ales.DOAMNE AJUTA!!!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 17:45:15
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Eu stiu ca BO recunoaste botezul catolicilor ca fiind valid. Trebuie sa fim foarte atenti pentru ca un om nu poate fi botezat de 2 ori...
Este adevarat, insa problema este delicata, mai ales daca ne gandim ca BO recunoaste Botezul (prin care se face admiterea in Biserica), dar NU ne impartasim cu catolicii, ceea ce inseamna ca BO nu recunoaste Taina Impartasaniei, adica Taina centrala a Bisericii.

Cel mai bine ar fi sa se adreseze episcopului, daca are posibilitatea.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 18:33:54
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IOLANDA Vezi mesajul
Mergeti neaparat la un preot ortodox,ptr.marturisire,apoi el fiind in masura va sti ce sfat sa va dea. Sa va ajute Bunul Dumnezeu ,sa va casatoriti asa cum va doriti voi.Eu personal va doresc numai bine in drumul pe care l-ati ales.DOAMNE AJUTA!!!
Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
... problema este delicata, mai ales daca ne gandim ca BO recunoaste Botezul (prin care se face admiterea in Biserica), dar NU ne impartasim cu catolicii, ceea ce inseamna ca BO nu recunoaste Taina Impartasaniei, adica Taina centrala a Bisericii.

Cel mai bine ar fi sa se adreseze episcopului, daca are posibilitatea.
Subscriu total la aceste pareri! Face-ti rugaciune, mergeti la duhovnic si el (cu voi sau fara) va merge la episcopul locului pentru binecuvantare. Apoi, respectati intocmai cele ce vi s-au randuit si... iubiti-va in Domnul!

Finii mei cei mai tineri, care ma vor vizita maine , au fost in aceeasi situatie. Se iubeau curat si am ales sa-i cunun (ca nas) chiar eu! Se poate ce doriti fratiile voastre si nu-i pacat! Mentionez ca fina avea botezul catolic dar a trait intr-o comunitate ortodoxa (mama fiind ortodoxa) de cand se stie. Totul a fost doar o formalitate pentru ca nu era vorba de schimbarea crezului cu un altul. Am primit binecuvantarea de a face Taina Mirungerii si apoi Taina Cununiei a fost ceva firesc! Domnul sa va ajute!

Last Edit:
Totul a durat doua zile, deoarece plecau din tara (obtinerea binecuvantarii -prin telefon, de nevoie, episcopul fiind plecat din localitate-, sambata Mirungerea si duminica Cununia. Restul formalitatilor - in general hartii ce-l privesc pe preotul oficiant - le-am rezolvat ulterior, saptamana urmatoare.). Deci, cu dragoste se poate!

Last edited by Pr.Gheorghe; 27.08.2010 at 18:41:08.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara iulyaan Generalitati 70 30.07.2011 16:23:54
Oare de ce este necesara rugaciunea? Daniel777 Rugaciuni 16 09.10.2010 11:58:11
De ce e necesara jertfirea (martirajul) sergiu Din Noul Testament 23 27.06.2010 22:15:50