![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine v-am gasit! Am si eu o intrebare urgenta cu care raspuns as dori sa ma ajutati, si anume: eu sunt ortodoxa, el s-a botezat in rit catolic, dar nu si-a respectat aceasta religie, din cauza parintilor " nepasatori", mergand la bisericile ortodoxe, si, cu alte cuvinte s-a considerat un crestin-ortodox. Intrebarea este daca ne putem casatori in rit ortodox, fara sa se mai boteze viitorul meu sot la aceasta religie? Va rog mult, ajutati-ma!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca cel putin mirungerea este necesara,pentru primirea in mod oficial in Biserica Ortodoxa.Calugarii de la muntele Athos sunt mai rigurosi,si spun ca trebuie botezat ortodox.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa parerea mea, orice Casatorie (care este Taina) trebuie facuta intre doi ortodocsi. Ca atare, indiferent de ce sacramente i s-au administrat, ar fi bine ca el sa treaca efectiv la Ortodoxie, adica sa se boteze. Botezul este poarta de intrare in Biserica lui Hristos. Last edited by Lavrentiu; 27.08.2010 at 12:14:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Mergeti neaparat la un preot ortodox,ptr.marturisire,apoi el fiind in masura va sti ce sfat sa va dea. Sa va ajute Bunul Dumnezeu ,sa va casatoriti asa cum va doriti voi.Eu personal va doresc numai bine in drumul pe care l-ati ales.DOAMNE AJUTA!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel mai bine ar fi sa se adreseze episcopului, daca are posibilitatea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Finii mei cei mai tineri, care ma vor vizita maine ![]() ![]() Last Edit: Totul a durat doua zile, deoarece plecau din tara (obtinerea binecuvantarii -prin telefon, de nevoie, episcopul fiind plecat din localitate-, sambata Mirungerea si duminica Cununia. Restul formalitatilor - in general hartii ce-l privesc pe preotul oficiant - le-am rezolvat ulterior, saptamana urmatoare.). Deci, cu dragoste se poate! Last edited by Pr.Gheorghe; 27.08.2010 at 18:41:08. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara | iulyaan | Generalitati | 70 | 30.07.2011 16:23:54 |
Oare de ce este necesara rugaciunea? | Daniel777 | Rugaciuni | 16 | 09.10.2010 11:58:11 |
De ce e necesara jertfirea (martirajul) | sergiu | Din Noul Testament | 23 | 27.06.2010 22:15:50 |
|