![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Presupunand, ipotetic, ca cea Romano-Catolica din care s-au rupt sus-amintitii ar fi Biserica autentica. Si daca astia sunt "al doilea pentecost", inseamna ca aia care au ramas in urma ce sunt? Pana la urma, tu esti romano-catolic sau nu? Am mai intrebat parca..daca da, din ce ramura? Traditionala (ma inoiesc)? Carismatica (probabil)? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare ciudat a cineva care se declara catolic (romano-catolic?) sa-si desfiinteze in halul asta propria confesiune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre filetism v-am spus ca ma auzit anul asta, deci si ce este. Am spus ca e un argument de "fite" in sensul ca e folosit de unii ecumenisti (probabil preluand de la neoprotestanti) in sens eronat, ca nu exista doar o Biserica, sau ca romanii nu e nevoie sa fie ortodocsi. Filetismul e de fapt sa spuna cineva ca din BOR sau BO pot face parte doar romani, daca ar vrea sa intre un maghiar de exemplu sa nu fie primit ca nu e roman. Mai inseamna si schimbarea Predaniei bisericești cu tradiția populară sau națională. Aici e scris cate ceva: http://mihaildohot.wordpress.com/200...l-este-erezie/ In acel caz de care vorbiti nu am spus ca acel citat era scos din context. Si nu era citat fals, epntru ca nu se dadeau citate din decretele pseudoisidoriene. Am spus in schimb ca acel citat era scos din contextul operei Sf. Ioan Hrisostom, dar nu din intentia celui ce l-a postat, ci pentru ca asa il gasim pe unele site-uri catolice, fara sa se dea si citatele din sfant care arata ca nu e asa. Nu am cum sa ajung apostat decat daca se intampla ceva negativ. Pentru ca am observat ca cei ce renunta la ortodoxie in general sunt cei care nu prea erau practicanti sau care nu stiau prea multe despre ortodoxie inainte sa se converteasca. N-am spus ca toti, ci marea majoritate, cel putin cei pe care i-am intalnit (multi erau chiar atei). Sfintii au sustinut de fapt acelasi lucru, nu era niciunul ecumenist si nu s-au lepadat apoi de ortodoxie. Asta doar ca sa raspund la mesaj, separat de gluma. Tot in acest spirit va doresc si eu sa ajungeti la lumina adevarului, adica la ortodoxie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu va spuneam doar ca mai inainte trebuie sa cititi ce spune BO si apoi sa cercetati stiind astfel unele lucruri. De exemplu daca stati si va ganditi logic si rationati fara sa citit istoria nu aveti cum sa nimeriti ce s-a intampalt si anii doar daca va ganditi dvs. E imposibil, nu-i asa? In acest caz neavand date despre ce credem nu avem cum sa nimerim, iar oamenii vor spune si ei ce au inteles. Iar altii sunt si alte credinte, de exemplu Scotianul e protestant, cum scrie la profil. Fiecare va spune ce crede el in cultul sau, iar daca noi nu stim mai nimic o sa adunam pareri si o sa ne iasa doar o varza cu multe pareri. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar asa fiind, parerea mea vis a vis de acei ce vin doar cu prostii pe aici , cred ca un ortodox, trebuie sa afiseze duhul blandeti in orice discutie si nu imi lua in nume de rau ca-ti vorbesc din propria mea experienta... Am parasit o biserica a mea de suflet, la care mergeam de o viata as zice, 10-15 ani ca nici macar nu mai stiu, tocmai din cauza atmosferei create ca urmare a faptului ca toti credeau ca sunt foarte imbunatatiti si te certau vadit si pentru cele mai mici amanunte cu un duh de cearta parca...Dumnezeu sa ma ierte, nu spun pentru a judeca, ci doar sa arat ca asta m-a indepartat pe mine si se poate intampla si cu altii poate care si-ar dori sa vina la biserica, dar intr-o astfel de atmosfera va fi foarte greu sa ii apropii..Toti cautam pace si liniste sufleteasca la biserica...iarta-ma te rog...chiar si aici ... Mi-am revenit cu greu si mi-a luat cred ca doi ani sa-mi gasesc o biserica, la care sa pot sa intru iar..atat am stat departe de Dumnezeu ...Iti spun din suflet .. mai bine adopti acel duh de blandete si stii ca duhul umilit si inima infranta nimeni nu o va urgisi...decat sa indepartezi pe cineva care Dumnezeu il vrea langa El...ca doar pentru cei bolnavi a venit in lume si s-a rastignit...Tocmai cu acestia trebuie sa fii mai atent decat cu toti.. Eu sunt mama si spun ca daca adopt acea pozitie de zbir pierd si am abandonat ideea...duhul blandeti ma ajuta mult mai mult si daca eu gresesc ceva, mi se imputa imediat.. Asa ca un exemplu de conduita impecabila, va fi un exemplu demn de urmat cred eu... Dumnezeu sa ne ierte si sa ne calauzesca pe toti! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil importanta mai mare a fost data de unii ecumenisti (sau neoprotestanti) care au incurcat filetismul cu BO, spunand ca exista doar BO sau ca doar in BO se afla adevarul ar insemna filetism. Ceea ce e o eroare mai mare decat chiar filetismul. Un articol pe care l-am gasit acum al Parintelui Galeriu, in care se aminteste si filetismul: http://www.rostonline.org/blog/razva...-i-naiune.html Mai spuneti: "Niciodata vreun catolic, calvin sau miafizit nu a privit cu dispret nationalist infatuat coreligionarii de alta extractie etnica." Aici va cam inselati, sunt exemple chiar recente. Sa spunem ca ce s-a intamplat in Croatia cu ortodocsii sarbi nu ar intra in tema, pentru ca unii erau catolici si altii ortodocsi (desi catolicii nu-i considera pe ortodocsi mult diferiti de catolici). In schimb in Ucraina chiar preoti greco-catolici au insemnat pe credinciosi sa-i prigoneasca pe polonezi, tot catolici. Ca sa nu dau iar detalii, am scris mai amanuntit aici: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...stasi&start=10 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu ceea ce ai spus, asta mentionam si eu in mesajul acesta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...714#post383714 |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
S-au certat, nu s-au certat, se credeau nu se credeau, si dvs. ati gresit una ca i-ati judecat, a doua ca v-ati crezut mai buna decat ei si ati plecat. Citat:
Dar sa intri si sa te plangi de o discutie la care nici macar n-ai primit invitatie.. Citat:
Poate stiti povestea cu cizmarul care era mai mare decat marele calugar antonie, ia repetati ca el: "toti se vor mantui doar eu voi pieri (pentru pacatele mele)" si vedeti daca mai aveti chef sa judecati pe cineva ca e asa si pe dincolo si nu se ridica la inaltimea aspiratiilor care le aveti in dreptul lor. Si intelegeti ca aici nu se judeca oameni ci probleme care tin te credinta, daca unii se simt jigniti ca ideile lor sunt criticate, este partea a doua, insa cand e vorba de idei care duc pe om departe de Dumnezeu, datoria celor care cunosc este sa spuna ceea ce stiu, altfel se fac partasi la pacat. Citat:
Citat:
Citat:
Si ea vroia sa vina la Dumnezeu..oare cum a primit-o Dumnezeu si de ce? Tema pentru acasa. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Incendiu la Biserica "Sfântul Pantelimon" din București | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.01.2012 22:08:32 |
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... | savudanmihai | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 28.02.2011 00:23:44 |
O noua strategie a legiunii de secte: "Biserica Evanghelica" | kesarion_breb | Secte si culte | 49 | 17.08.2010 16:16:29 |
"Slujirea aproapelui și egalitatea creștină în Biserică" de la Mitropolia Olteniei | mihailt | Generalitati | 0 | 18.01.2010 16:07:41 |
Erori dogmatice in Biserica Ortodoxa Romana "Sf.Treime"din Los Angeles | petrut-angel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 29.11.2008 03:19:30 |
|