Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2011, 15:07:12
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
citeste ce spune calugarul Porfirie:
http://www.descopera.ro/cultura/8183...au-inselatorie

ro.m.wikipedia.org/wiki/Lumina_Sfântă
Tampiti sunt peste tot. Crezi ca Biserica nu are parte de asa ceva? Apartenenta la drepata credinta nu te face sfant. Sf Mormant este verificat in prealabil de catre autoritati. Asa ca prostia asta nu sta in picioare.
Vechi 31.12.2011, 15:10:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Adevărat. Minuni există. Sunt semne de la Dumnezeu, însă tot pentru cei dispuși să creadă. Ele nu constituie dovezi.
Credința nu trebuie să se întemeieze pe minuni, ci pe Hristos cel înviat. Nu cumva să ne situăm și noi între cei certați de Domnul: „Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, în afară de semnul lui Iona profetul.” (Matei 12, 39)

Dacă Dumnezeu ar vrea să ne aducă dovezi, ele ar fi incontestabile, dincolo de orice tăgadă. Însă ar anula credința și libertatea de a alege singuri între bine și rău, între întuneric și lumină; între viață și moarte.

Iar libertatea e atribut dumnezeiesc, care ține de chipul pe care L-a sădit în noi. Fără ea n-am mai fi oameni.
E adevarat ce spui, in minuni or sa creada cei ce sunt pregatiti sa creada. La fel a fost si pe timpul lui Iisus, unii au crezut, unii nu. Insa sunt date ca sa arate adevarul, la fel cum a fost pe timul sf. Ilie. Adevarul nu depinde de ce crede fiecare, e obiectiv. Unii cred, unii nu cred orice s-ar intampla. dara sta nu inseamna ca minunile nu adeveresc adevarul si intaresc credinta. Sunt de toate in crestinism, inclusiv minuni, fara minuni ar fi doar o filozofie omeneasca. Intotdeauna au fost si minuni, atat cat au fost necesare pentru adeverirea adevarului si intarirea credintei. Minuni mai mici sunt si viata, lucrurile ce ni se par firesti, dar si cele supranaturale. De toate trebuie sa fie.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2011, 15:14:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
daca Otzi sau celebrele corpuri mumificate natural si gasite in turbariile din Anglia, s-ar fi dovedit a fi apartinut unor crestini ucisi de pagani, nu le-am fi tamaiat acum si nu le-am fi inaltat rugaciuni?
Am explicat de cateva ori, vad ca tot nu s-a inteles ce sunt sfintele moaste. Nu sunt trupuri neputrezite, pot fi si oase, si oricum sunt uscate. Mai trebuie sa aiba o culoare specifica, galben auriu spre brun, sa fie foarte usoare si sa miroasa a mir cand sunt gasite. La restul trupurilor neputrezite li se face o slujba speciala sa se descompuna, daca nu a fost din cauze naturale (din cauza solului, de exemplu sau a pregatirii artificiale).
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 16:32:55
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu. Ptr ca mumificarea e altceva. Mumificarea presupune scoaterea organelor, sau tratarea cu diverse substante. In plus mumiile sunt cam urat mirositoare.
nu prea stii despre ce vorbesc.
mumiile gasite in turbarii, sunt poate cel mai bine pastrate corpuri. si nu au organele scoase. sunt intregi.
doar ca sunt negre de la turba. in rest, li se vad si firele de par din barba si porii pielii.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 16:35:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tampiti sunt peste tot. Crezi ca Biserica nu are parte de asa ceva? Apartenenta la drepata credinta nu te face sfant. Sf Mormant este verificat in prealabil de catre autoritati. Asa ca prostia asta nu sta in picioare.
am auzit si eu de aceasta verificare. dar in ce consta ea?
dau autoritatile vreun comunicat in acest sens?
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 16:42:59
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu prea stii despre ce vorbesc.
mumiile gasite in turbarii, sunt poate cel mai bine pastrate corpuri. si nu au organele scoase. sunt intregi.
doar ca sunt negre de la turba. in rest, li se vad si firele de par din barba si porii pielii.
Si mumiile respective au fost tot tratate chimic. Doar ca tratarea nu s-a facut in mod voluntar de catre om, ci de catre natura. Aciditatea baltilor a facut din pielea lor un fel de crusta protectoare si fara a avea contact cu oxigenul s-au mumificat. E o mare diferenta intre aceasta situatie si trupurile unor sfinti care au fost puse in mormant si dupa diverse perioade au fost scoase neputrezite si cu miros placut.
Vechi 02.01.2012, 16:45:06
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
am auzit si eu de aceasta verificare. dar in ce consta ea?
dau autoritatile vreun comunicat in acest sens?
Da. Doar nu aplica un sigiliu de dragul de a aplica fara nici o implicatie. Dar prea multe date despre tipul de contract si implicatiile juridice ale acestuia nu am. Deci nu ma pot pronunta.
Vechi 02.01.2012, 17:01:33
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si mumiile respective au fost tot tratate chimic. Doar ca tratarea nu s-a facut in mod voluntar de catre om, ci de catre natura. Aciditatea baltilor a facut din pielea lor un fel de crusta protectoare si fara a avea contact cu oxigenul s-au mumificat. E o mare diferenta intre aceasta situatie si trupurile unor sfinti care au fost puse in mormant si dupa diverse perioade au fost scoase neputrezite si cu miros placut.
diferenta este ca starea mumiilor amintite de mine atinge perfectiunea.
ceea ce nu se poate spune despre moaste.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 17:04:22
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da. Doar nu aplica un sigiliu de dragul de a aplica fara nici o implicatie. Dar prea multe date despre tipul de contract si implicatiile juridice ale acestuia nu am. Deci nu ma pot pronunta.
poate ca sigilarea ca si controlarea patriarhului este ceva simbolic.
patriarhul nu intra gol in capela.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2012, 17:08:16
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
diferenta este ca starea mumiilor amintite de mine atinge perfectiunea.
ceea ce nu se poate spune despre moaste.
Am explicat cum e cu starea de placute la vedere si cu "Ce-i frumos si Lui Dumnezeu ii place".
Pana la urma trupurile respective sunt "transformare" de preventa harului nu mentinute la forma omului viu.
Daca sfantul respectiv ar fi fost urat (in sensul lumesc al chipului) dar el ar fi ramas cu trupul nesticaciuos cineva fara credinta nu ar fi contestat faptul ca nu L-a facut Dumnezeu frumos? Ba da. Adica argumente contra se vor gasi mereu. De aia se numeste credinta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evanghelia... este adevărată? laurastifter Morala Crestina 6 21.12.2011 12:06:21
Sfintii - marturie a faptului ca Ortodoxia este detinatoarea adevarului divin ivo_faith Secte si culte 5 02.08.2010 17:54:32
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? schimnic Despre Biserica Ortodoxa in general 40 29.04.2009 18:55:41