![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am inteles remarca despre avort, dar o pun tot pe seama starii in care te afli (n-o numesc, cauta-i tu un nume). Si ecografia, iarasi, n-are nici un amestec in cele spuse de mine. Iar in ce priveste copii conceputi in post, ar insemna ca anumite perioade din calendar (la distanta de 9 luni de posturi) sa fie "sterpe" in ceea ce priveste nasterile de prunci. Fa o socoteala; ar insemna, de exemplu, ca in septembrie sa nu se nasca niciodata nici un copil. Ar insemna ca nici un copil sa nu se nasca de ziua Sfantului Dumitru!. Ce trist ar fi Sfantul, nu crezi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa ranesc pe nimeni, dar nu este al nostru sa judecam cum si de ce pedepseste Dumnezeu pe cineva si nici macar sa ne dam cu parerea daca ceea ce i se intampla cuiva este pedeapsa sau nu. Dumnezeu singur este in masura sa "judece" asta. Am intervenit pentru ca remarc o premiza gresita la toata discutia. Este gresit sa crezi ca impreunarea fizica este "pedeapsa neascultarii" dupa cum te-ai exprimat. Pedeapsa pentru neascultare este moartea! Impreunarea fizica, acele "haine de piele" (dermatinoi chitones) pe care le-a dat omului dupa caderea in pacat sunt ajutor pentru a putea trece peste si prin moarte - moartea trupeasca si cea duhovniceasca a caderii in pacat. Dumnezeu doar a binecuvantat cununia si a sfintit-o cu prezenta sa in Cana. Iar despre vietuirea in casnicie, canoanele nu spun nici pe departe ceea ce sugerezi. Canoanele fac referinta si stabilesc toate premizele casatoriei, dar odata savarsita Taina Cununiei canoanele nu se mai amesteca. Si nici Sfintii Parini. Din delicatete si din constiinta faptului ca ceea ce se petrece acolo esta doar treaba celor doi soti si a lui Hristos. Iar "limitele" pe care le pune Biserica vietuirii in casatorie sunt doar pacatele Sodomei si ale Gomorei. Tot ceea ce este firesc si acceptat de ambii soti este ingaduit si de Hristos si de Biserica. Si fie vorba intre noi, Molitfelnicul de la Chisinau nu se numara printre Sfintele Canoane! Mai mult, este scris intr-o perioada cand in Biserica Ortodoxa Romana existau o multime de unfluente de factura catolica si protestanto-pietiste intrate "via Moscova". Si, din pacate, exista inca multi preoti si calugari care mai sunt, inca, sub influenta lor. Dar nu inseamna ca aceasta-i Ortodoxia!. Iar cat despre "calea de mijloc" o recomanda atat Dumnezeu cat si Sfintii parinti. Asta-i calea imparateasca (via media, regia), calea care te face sa ajungi "departe". Faci o grava confuzie intre a fi "caldicel", cum zice Hristos, si a urma "calea de mijloc". |
|
|||
|
|||
![]()
Mirean: Nu puneam problema conceptiei unui copil in post,
Poate ti-a scapat, dar tocmai despre acest lucru discutam pe acest topic: "Un copil conceput in post". :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Putem face un studiu. Sa ne uitam in calendar la zilele de post si sa luam fiecare Crestin-Ortodox(ma opresc doar la aceasta categorie), sa vedem cati sunt "normali" si cati sunt "debili"..sa vedem ce se alege de tara asta...
Taina nu e numai taina cununiei..Taina e casatoria, unirea celor 2, care tine toata viata(cand raman impreuna crestineste si cauta ceea ce presupune casatoria, nu ma refer la un mod de organizare sociala....)..nu e locul nostru in casatoria acelor persoane..si nu e locul pe forum sa ne bagam in intimitatea acestor persoane..Daca Duhul Sfant vine si concepe pruncul(sufletul..) probabil ca va fi si cu acordul Lui?!, nu credeti?..sfaturi, sfaturi, sfaturi..citate peste citate, ne certam unii cu alti, ne acuzam ca suntem nervosi, spinosi sau mai stiu eu cum..Doamna e sotie de preot..Mergeti Doamna si intrebati un duhovnic, nu aici..sau puteti sa-L intrebati si pe El, sau poate sotul dumneavoastra..poate ca multi dintre noi suntem conceputi in zile de post, cine stie ca va spunem...eu stiu ca un copil e o Binecuvantare de la Dumnezeu, e un alt Cuvant care se naste, printre celelalte cuvinte.. Si eu am inteles un lucru, Dumnezeu vrea sa-L traiesc, de ce nu intelegem?..acum, aici..oare de ce ne rupem capul in litere?!...oare de ce preferam sa fim practicanti, de parca am practica un sport!..de ce nu vrem sa-L Traim?!...nu va pierdeti timpul certandu-va cu mine pentru acest post, daca aveti un sfat bun pentru Doamna, adresati-va dansei, sau mai bine am putea sa spunem o rugaciune, poate ca va lua decizia care o vrea si Domnul.......... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce doream să subliniez este la mesajul tău este legat de afirmația și anume că, aș fi scris că, împreunarea trupească este pedeapsa neascultării. Citește te rog cu atenție. Am scris, consecința și nu pedeapsa. Pentru mine este o diferență. Legat de calea de mijloc ai dreptate, dar mai trebuie văzut ce înțelege fiecare prin calea de mijloc... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, multumesc pentru cuvinte, dar nu sunt preot... Iar m-am aratat eu cu cuvantul si m-am mandrit, fiind nevrednic si mic. NU m-au suparat cuvintele tale, poti fi linistita. Eu am incercat sa iti spun ca nu neaparat preotul exagereaza, ci perceptia este asta. Iar daca se intampla sa intrebe mai mult decat suntem noi pregatiti sa raspundem asta e ori ca nu ne-am pregatit noi cum trebuie, ori ca nu e inca lamurit cu starea noastra sufleteasca. In general insa nu se pun intrebari prea amanuntite si se insista pe indreptare, pe cainta. Fiecare duhovnic isi are darul lui, unii au darul de a fi mai repede lamuriti, altii cerceteaza mai mult... Eu iti recomand sa nu iti faci suparari cu duhovnicul. Daca tie nu iti este potrivit din cauze proprii, decat sa te necajesti, mai bine mergi la altul. La fel iti doresc tie si familiei sa va bucurati de Invierea Domnului in pace si cu sanatate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru a nu tulbura alti forumisti, te rog sa mi te adresezi in private. |
|
|||
|
|||
![]()
consultarea preotului e lucrul cel mai bun, sa speram ca nu e o problema....dar e de discutat, oricum e cam greu sa cresti un copil astazi, sunt multe tentatii....nu vreau ca copilul meu sa copieze ceva negativ....si incep si o mie de pretentii...bafta, oricum...:)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|