![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu merge sa postez restul dar daca vrei sa sti mai mult despre ecumenism poti citi aici:
http://www.sihastru.net/mirem/ceor/d...chestiuni.html Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, ortodox4life, pentru precizari si link. Oricand sunt interesata de a mai citi ceva despre ecumenism, caci este pericolul care ne paste. Le sunt recunoscatoare si celorlalti colegi de forum, care de 3 ani incoace au tot scris si postat link-uri si materiale bune pe aceasta tema. Avem multe topice pe aceasta tema. Poate ar trebui sa le aducem mai la vedere, petnru a fi citite si de fratii nostri mai noi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Restul e fariseism, hula, ura, ipocrizie, impaunare, fanatism de proasta calitate. Dumnezeu iubeste OAMENII. Dumnezeu nu este partinitor. Dumnezeu nu apartine nici unei comunitati religioase.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Oameni buni, nu va lasati manipulati de cei care se bucura stiind ca oamenii se urasc si se bat intre ei, fara motiv. Daca sunteti crestini si ortodocsi, cu adevarat, consumati-va credinta fara a-i judeca pe altii, fara sa huliti, sa judecati si sa condamnati. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Cu ce va deranjeaza catolicii, musulmanii si oamenii din alte comunitati religioase? Cu ce credeti ca le sunteti superiori? De ce credeti ca credinta se afiseaza pe forumuri? [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Eu nu cred ca acesti oameni sunt credinciosi si ortodocsi... Nu va mai mandriti si nu mai judecati pe nimeni. Respectati ceea ce insiva propovaduiti in forum.[/COLOR] ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Draga silverstar eu in locul tau nu as vorbi despre o tema pe care nu o cunosc in totaliatate sau nu o inteleg pe deplin.Nu e vorba de ura aici,nimeni nu uraste pe nimeni,este doar un avertisment adresat celor care vor sa distruga credinta ortodoxa prin contopirea ei cu alte religii pagane,religii care nu cred in Hristos.Nu judecam pe nimeni caici nu avem voie,dar sa mustram avem.Tu nu iti atentionezi elevii cand gesesc?Asta inseamna ca-i urasti?Pai vezi ca nu e asa.E usor sa ne dam cu parerea doar de dragul de a zice ceva,sau de a parea cineva ce nu suntem a fi.Zicea un sfant ca trebuie sa vorbim doar daca avem ceva mai bun de spus decat tacerea.In cazul tau la tema de religie si credinta ar fi mai buna tacerea,nu ca ne deranjezi neaparat pe noi dar poti sminti pe cei care chair vor sa invete ceva folositor pentru sufletul lor.
PS. Cred ca daca as fi fost elevul tau m-ai fi lasat corijent demult :) Sa nu te superi pentru ce ti-am scris,e doar o parere,Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi domnule, aud aici din discutzia avuta intre preotzi cu Danion Vasile, ca ei doar n-au slujit Liturgic dar participand iata ca se lasa ca in ei sa mai zica o rugaciune, impinshi de adunarea respectiva, in urma participarii... poi domnule voi nu pricepetzi ca aceasta octava este defapt una din pecetzile dracului? ca a zis trambitza nr 3 (Arsenie Boca) deci a aratat ca pecetea este &&, shi nu seamana & cu un fel de 8 asha ca un sharpe? un ampersant, un shift+7? nu este asta o amprentare in rugaciune? dar s-a ridicat sf Maxim din mormant shi a zis: "fiara pustiiri la loc sfant" "pacatul savarshit in inchipuire" in suflet, in felul in care te inchipui in taina ca slujitor al Domnului... deci dragilor nu va mai ascundetzi dupa degete... caci cu libertatea shi intolerantza shi hora cea mare vor sa ne lepadam credintza mintzind ca daca nu-i primim suntem intolerantzi... dar cine poate fi dator sa primeasca minciuna? cine este dator sa primeasca uraciunea? cine este oare dator sa primeasca pe dracul? "au doar" nu cumva suntem datori sa slujim Tatalui nostru? a celui ce Ne-a creat shi ne-a sfintzit shi ne-a iubit cu adevarat? cui suntem noi datori? cezarului sau Lui Dumnezeu? mai bine nu intrebam ca precis, raspunsul mocnit din sufletele noastre se va auzi iarashi asha ca un laitmotiv, ca o nesfarshit melodie: "Cezarul este regele nostru, cezarul este regele nostru"... deci dragii mei fratzi creshtini, rabdatzi domnule shi nu va razvratitzi pentru nimica, darmite pentru pretentziile lumii care gasesc tot felul de cuvinte rele cu care ne parasc la altzii shi sarmanii creduli ii cred... daca suntetzi prinshi in vre-o adunare ecumenica, voi rugatzi-va nu impreuna cu ei ci Dumnezeului Vostru, sfintei Treimi, shi nici-intr-un caz dumnezeului lor mamonic, oricat ar semana la cuvinte cu rugaciunile noastre... cu rugaciunile voastre, caci le vor lua de la noi, shi lasatzi-i sa le ieie, dar voi ramanetzi sa rabdatzi pana la sfarshit... credincioshi pana la sfarshit, Domnului. deci nu inghitzitzi nici minciuna ecumenista shi nici antiecumenista caci nici shi nici nu inseamna ceva intre ele, asha ca o cale de mijloc a acceptarii tuturor compromisurilor adica shi cu aia shi cu aia ci e : "nici abuzul, nici refuzul" + "numai putregaiul cade din Buiserica lui Dumnezeu" deci nici calea dintre ele... plina de libertate a compromisurilor mici, foarte mici ori mari... inghitztind camila-Ca`mila ce vine calare pe matura adica tocmai in rugaciunea particulara, a sarmanului creshtin pacatos, mirean... Calugaritzi-va Viatza!, oriunde v-atzi afla dar nu va purtatzi credintza inaintea oamenilor, pentru lume, ci in taina ashteptand rasplata de la Dumnezeu... deci calugaritzi-va, preotzi-tzi-va viatza, induhovnicitzi-va viatza... shi ve-tzi ajunge unii dintre voi sa iertatzi asha ca shi Hristos, ca shi Vasile Cel Mare care ierta ca shi Dumnezeu, caci rugandu-se sfintei Treimi se shtergeau pacatele celui greshit, asha cum le shtergea shi Domnul Iisus Hristos... Dar pana acolo, iertatzi ceea ce va greshit aproapele voua inshiva ca asha cum vetzi ierta asha va ierta shi Dumnezeu pacatele voastre... astfel ca nu mai mancatzi JuMare-Jumere Mishto! pentru ca: "mustrarea invinge, dar nu convinge" (pr. pro. AB) Doamne Ajuta... |
|
|||
|
|||
![]()
shi sigur va aratatzi cu totzii ca defapt n-atzi shtiut sau n-atzi primit shi va credetzi credincioshi, batandu-va pieptul... atunci ma intreb de ce o sa-l primitzi pe antihrist, pe liberatorul cel "Mare", ala mishto shi pe magul lui, iar pe
Moshul-Dumnezeu de la maglavit nu l-atzi primit, pe Iosif Trifa (trambitza nr 1) l-atzi prigonit, iar pe Veronica (trambitza nr 4) n-atzi crezut ca e fecioara curata shi ca a sosit Hristos Duhul in lanul de porumb: " au doara nu in chip de porumb este Duhul Sfant? ca sa sfintzeasca malaiul parintzilor ei, al nostru, mamaliga noastra care nu e voie sa rabufneasca.... ca despre Ioan Iovan shi celelalte Trambitze dintre cele 7 de le Dumnezeu oricum nu le credetzi, asha ca ma las pagubash, caci oricum nu le ascultatzi pe motiv ca ar fi fost indracitzi ori eretici ori satanizatzi deci nu le ascultatzi shi nu le iubitzi, nu luatzi aminte shi atunci ce o sa facetzi cand vor veni urgiile de la ingerii lui Dumnezeu? poi ia cautatzi la roadele lor, la roadele celor 7 trambitze, la duhul lor, sa vedem daca au greshit cu ceva... ori daca n-au ascultat de BOR? dar inainte de BOR de Iisus Biruitorul suntem datori cu totzii sa ascultam fara sa fugim din BOR ori sa ne revoltam unii impotriva altora ca shi nishte smintitzi... ori sa ne mahnim ori sa ne jignim... "caci binele daca shtiai sa-l faci shi puteai sa-l faci shi nu-l faci pacatuieshti", ne spune sf Ap Iacov dar tare ma tem ca daca pe noi ne numeshte Hristos-Duhul ca fiind Israelul cel Nou, noi fiind israelul romanesc in drum spre Canaanul cel Nou, tare ma tem ca peste noi il vom introna pe antichrist... shi nu shtiu daca nu cumva l-am intronat demult, caci ce este un preshedinte? cine a introdus aceasta functzie? deci pare ca demult ii slujim cezarului shi noi ashteptam cineshtie pe ce antichrist... dar Camila am inghitzit-o demult shi ea shade binemersi fara sa avem habar cat de fidel ii slujim acestei functzii... introdusa prin furt, minciune, liberare falsa shi tot tacamul de rautatzi de tip SRI.... ca mai vine shi altul pentru evrei... ori pentru lume, nu-i exclus, dar noi suntem demult in mocirla.... ca shi parlamentul tot ca un fel de preshedinte are functzia... asha ca... asta este... shi shtiu ca doare. dar mai tare or sa doara urgiile de le Dumnezeu... pentru ca daca nu ne pocaim, va da shi aceasta tzara sa treaca prin sange, prin dezastru, prin dureri... deci sa facem cum spune sf Ap Andrei shi nu eu pacatosul shi cam nebunul: "pocaitzi-va pentru ca Imparatzia Cerurilor s-a apropiat" deci pregatitzi-va de la Domnul caci vremea ramasa este f putzina.... Doamne Ajuta, |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca ai inteles ce nu am vrut sa spun... Am spus ca duhul rau ( hotul ) din necredinta lor gaseste poarta deschisa in inima noastra cu riscul pierderii mintuirii. Adica se duce ortodoxul nostru,om mai simplu sa zicem, la slujba lor si le aude crezul:...Cred in Duhul Sfint,Domnul de Viata Facatorul,Care de la Tatal si de la Fiul purcede...( Doamne iarta-ma! )...acesta fiind hotul,...nu este posibil sa se contamineze,sa-i ramina in cap aceasta erezie ?...sau sa inceapa sa se indoiasca ca ce spunem noi este adevarat ?...iar daca merge la protestanti,aceea nici nu mai arata a biserica...si ce aude acolo,...sau daca ii mai vede pe penticostali cum se roaga ? Sau daca ii luam ca oameni,pe omul cinstit si pe hot...am spus ca omul cinstit are si el pacatele lui ( adica poate sa fie curvar )...iar hotul are si partile lui bune ( poate sa fie milos ) Nu am precizat cine este omul cinstit si hotul,daca iti face placere...considera-i pe invers,catolicul e cel cinstit....important este ca nu pot sta impreuna la rugaciune,este un mare risc,mai ales pentru oamenii simpli si la intelegere dar si la faptuire. Eu spun ca rugaciunile comune si ecumenismul sint homosexualitate spirituala ( adica se incearca unirea celor care nu se pot uni,a celor nefiresti )...acesta era sensul exemplului. Adica Crezul ortodox... cu filioque(credinta catolica ),cinstirea icoanelor... cu considerarea lor ca idoli( credinta protestanta ),Dumnezeu iubire... cu Dumnezeu care cauta satisfactie pentru onoarea patata de oameni(credinta catolica ),Dumnezeu smerit,care tot bate la poarta inimii noastre timp de o viata...cu Dumnezeu care predestineaza pe unii la iad iar pe altii la rai( credinta protestanta ),Iisus Hristos Dumnezeu... cu Iisus Hristos om(martorii lui iehova)...etc...sint fara de numar si nu se pot uni in veci. Crede-ma sau nu,dar ecumenistii va indeamna sa faceti pacate ( cum au fost rugaciunile comune ),sau va pun in situatii ispititoare...nu le pasa de mintuirea voastra,poate ca sint si atei ( macar ar avea o scuza la judecata )...du-te Vlade si macar te spovedeste de ce ai facut,este viata ta vesnica in joc. Legat de catolici,protestanti,musulmani,budisti,atei...sint cei mai buni oameni,cei mai cinstiti, cei mai frumosi,cei mai milosi...etc,sa-i mintuiasca Bunul Dumnezeu pe toti,dar credintele lor sint gresite,amestecate cu multe minciuni,adica sint duhuri rele acolo, nu sint mintuitoare,sint in pericol ca oameni,in mare pericol...de aceea noi ortodocsii,cei mai rai,mai pacatosi,mai saraci si prapaditi...dar avind si noi un lucru bun...o credinta lasata de la Dumnezeu si pastrata cu mari sacrificii,mintuitoare... sintem datori sa o propavaduim tuturor,dupa putintele fiecaruia. .... Precum au spus Proorocii, precum au invatat Apostolii, precum a primit Biserica,precum Invatatorii au dogmatizat, precum universul a aprobat, precum Harul a iluminat, precum Adevarul a descoperit, precum minciuna a pierit, precum Intelepciunea a aratat, precum Hristos a biruit; Aceasta credem, aceasta declaram, aceasta propavaduim: pe Hristos adevaratul Dumnezeul nostru si sfintii Sai ii cinstim in cuvant, in scris, in gand, in jertfa, in Biserici, in icoane,in mana ce se inchina lui Hristos ca Dumnezeu si Stapan a toate si dand cinstirea ce se cuvine. Aceasta este Credinta Apostolilor! Aceasta este Credinta Parintilor! Aceasta este Credinta Ortodoxa! Aceasta este Credinta care a intemeiat Universul! Doamne iarta-ma!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa presupunem ca esti profesoara de geografie,si le dai extemporal elevilor,punind o singura intrebare:Care este capitala Frantei ? Primesti urmatoarele raspunsuri:unul zice Falticeni,altul Radauti,altul Berlin,altul Paris,altul ca nu exista Franta,... Cum toti elevii sint oameni,si avind convingerea ca nici tu nu esti partinitoare...toti vor primi nota 10. Sau ca sa intelegi cum este cu Dumnezeu si oamenii ,evident,un alt exemplu. Se coboara Iisus Hristos Dumnezeu pe pamint,si le spune tuturor oamenilor: Eu nu sint partinitor,nu apartin nici unei comunitati religioase,faceti ce doriti,traiti cum doriti...dar ca sa va mintuiti,sa intrati in Imparatia Cerurilor ( Rai ),acolo exista o poarta la intrare,si ca sa o deschideti trebuie sa spuneti urmatoarele cuvinte:Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu! Ati inteles ? Daaaaa...raspund toti oamenii in cor.S-a ridicat Dumnezeu la Cer,nu inainte de a consemna si intr-o carte ca S-a coborit si care sint cuvintele ce trebuie spuse de oameni pentru mintuire. F simplu pina acum,nu ? Dar uite ca trec 500 de ani.Deja au inceput certuri intre oameni:cei cu capul mai rotund,sustin ca pentru mintuire,conform cartii lasate de Dumnezeu,oamenii trebuie sa marturiseasca ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.Cei cu capul patrat sustin ca nu mai este nevoie de asa ceva,ca ceilalti sint invechiti,nu trebuie sa marturiseasca nimic pentru mintuire,Dumnezeu este iubire si nepartinitor,etc..Oamenii cu capul in triunghi( Oblio-nistii) spun ca Dumnezeu nici nu s-a coborit pe pamint,si ca numai Oblio le va spune ce trebuie pentru mintuire.Oamenii fara cap spun ca de fapt Dumnezeu nici nu exista si cartea cu pricina este de la niste oameni interesati sa subjuge poporul cu misticisme.... Esti profesoara,si ai judecata...spune-mi si mie,din exemplul acesta ( care nu are asemanare cu realitatea,sau daca are,este pur intimplatoare )...care oameni se mintuiesc si care nu ? Este Dumnezeu partinitor ? Nu-i iubeste pe toti ? Dar nici sa-si ia cuvintul inapoi nu poate,El nu este mincinos. Asa se dechide poarta aceea,aceasta este realitatea... Sper ca nu te superi si daca am folosit cuvinte nepotrivite,n-o lua personal...ci cauta sensul mesajului.
|
|||
|
|||
![]()
totul frumos shi foarte adevarat draga sherlok, dar am o mica remarca:
"au doara" n-a zis Hristos, ca pentru aceshtia ma rog shi nu pentru lume ori pentru slava de la oameni, pentru aceshtia pe care Mi I-ai dat, ai Tai erau Stapane, shi asha cum M-ai trimis asha ii trimit shi Eu, shi cum Eu Sunt in Tine asha shi ei in Mine... cam asha ceva parca a zis, deci iata ca tot omul este a lui Dumnezeu... ori macar cei din Vechiul Testament, deci acea poarta este doar pentru "cine voieshte, sa se lepede de sine, sa-shi ia crucea shi sa-mi urmeze Mie" ... "au doara" n-am intzeles bine? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Unire din iubire,cofratietate si comuniune in unitate sau din interes? | Seraphim7 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 67 | 09.11.2010 13:32:28 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|