![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by lrina Georgeta; 11.04.2011 at 17:59:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ar fi doar una care ti-a scapat...:)
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi dai si mie cateva exemple de asa numite mari scoli orientale si cum se face ca ortodoxia ar fi inclusa in ele. Nu de alta dar nu m-am nascut invatat si tare as vrea sa aflu.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca o fi sa fie, o sa aflii tu odata, daca nu, nu, ...depinde de cine esti! Ata ete! Eu nu sunt biblioteca ambulanta! |
|
||||
|
||||
![]()
Pai atunci nici eu nu sunt nevoit sa-ti cred ineptiile
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cand ne vom curati cu totul de minciuna, vom putea sa o folosim si pe ea, dar cu frica, daca o cere momentul. Nu cunoaste pruncul minciuna si nici sufletul izbavit de viclenie. Cel veselit de vin spune, fara sa vrea, adevarul in toate. Si cel beat de strapungerea inimii nu poate minti. Precum in toate patimile cunoastem deosebiri de vatamari, asa si in minciuna. Caci alta este judecata celui ce minte de frica pedepsei si alta a celui ce minte neamenintat de vreo primejdie. Unul a mintit pentru desfatari, altul pentru pofta de placeri; altul, ca sa dea celor de fata prilej de ras; altul, ca sa intinda o cursa fratelui si sa-i faca rau. Minciuna din frica de chinurile stapanitorilor se sterge; dar e desfiintata cu totul de multimea lacrimilor. " (Sfantul Ioan Scararul). |
|
|||
|
|||
![]()
Stai calm ca nici nu tin!:)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci unii dintre noi asa de frumos ne mintim,chiar daca ne mintim alb-negru,fara artificii si floricele, incat cu greu mai acceptam sa impartim si aerul cu careva care nu-i de teapa (nu țeapa )noastra.... Last edited by Melissa; 11.04.2011 at 20:06:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
The Best cere minciuna, are nevoie de minciuna, traieste si se hraneste cu minciuna. The best e bestial, iar societatea il adora. Omul va scapa de minciuna doar cand are in el Adevarul. Iar Adevarul are nevoie sa se scalde in Iubire, adica in Har. Doar cel daruit cu Har poate spune adevarul, dar nici macar el tot timpul. Ar fi infailibil. Or nu exista om infailibil, fie el si sfant. Sfantul nu minte, e adevarat, dar poate gresi. Rar, chiar foarte rar, dar e posibil. Doar Dumnezeu nu minte si nu greseste niciodata. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|