![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa, dincolo de termenii pe care, evident, nu-i prea nimeresc :), sfintirea painii se face prin invocare [rugaciune]. Aceasta invocare e facut de omul, templu al Duhului Sfant. Fara omul sfintit nici invocarea nu ar avea nici o putere, ar fi doar o insiruire de cuvinte.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
pentru sfintirea anafurei se atinge vasul cu anafura de SF.POTIR CE CONTINE TRUPUL SI SINGELE DOMNULUI[respectiv piinea si vinul care in mod tainic se preschimba sub influenta Duhului Sfint]totul este simplu aici lucrind Dumnezeu pt.noi si primim asemenea [nepretuit dar ]in mod gratuit.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De retinut: Sfanta Liturghie nu poate fi savarsita doar de preot, e nevoie si de credinciosi sau de cel putin unul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, in concluzie, templul Duhului Sfant este omul credincios.[preotul + comunitatea]. Tot ce el binecuvinteaza/sfinteste este binecuvantat/sfintit. Dar locul in care lui Dumnezeu ii place cel mai mult sa locuiasca este inima omului, deoarece acolo poate fi in comuniune cu creatura Lui.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Contradictii par multe in Biblie,pentru ca mintea noastra e de fapt limitata .Pentru mintea aceasta limitata ,totul trebuie sa fie alb sau negru,asa sau invers.
Si de aceea Dumnezeu,care e nelimitat,trebuie sa ni se arate in acesti termeni in care judecam noi.De aceea Dumnezeu pare cand milos cand nemilos,cand purtand de grija creatiei cand intorcabndu-si fata de la ea. Ba chiar El insusi afirma aceasta explicit in citate ca:'Voi vesti 7 ani de indurare si un an de manie" " Eu sunt Dumnezeul care pedepsesc pana la al 3 lea neam si binecuvantez pana la al 10 lea neam" (Citatele sunt absolut aproximative din memorie) Dumnezeu ,pentru mintea noastra se arata in ambele feluri:milostiv dar si drept. Dar chiar din cifrele din citatele de mai sus,si mai mult,din sufletul nostru,vedem ca predomina mila si indurarea.De aceea si in sufletul nostru trebuie sa predomine speranta in Dumnezeu ,care ea sa acopere toate indoielile venite din asa zisa asprime a lui Dumnezeu. In final un singur citat,despre cujm trebuie sa fie atitudinea noastra in fata contradictiilor : "Domnul a dat ,Domnul a luat ! Fie numele Domnului binecuvantat !" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, ucidem sau nu? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa rezumam pagina 5 a threadului Dumnezeu nu se afla peste tot, nu este omniprezent.
|
||||
|
||||
![]()
Asta ai scos-o din burta, nenorocitule, ca sa smintesti lumea!
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un catehism, un document, ceva în sprijinul curioasei idei de mai sus ați putea oferi ?
|
|||
|
|||
![]()
Costel are dreptate, asa este credinta ortodoxa in general (nu a 'BOR'): ca euharistia nu se poate sluji decat in cadrul comunitatii - nu un preot singur. Se poate gasi in orice manual despre liturghie si se invata la catehism.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Contradictii in Sfanta Scriptura? | Sergiu_B | Despre Sfanta Scriptura | 119 | 01.02.2015 16:13:57 |
Contradictii in Biblie | NeInocentiu | Teologie si Stiinta | 0 | 06.09.2011 11:39:26 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
Contradictii in SF Scriptura? | danyel | Generalitati | 33 | 01.01.2007 00:34:52 |
|