![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Când a văzut Isus noroadele, S-a suit pe munte; și după ce a șezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El. Apoi a început să vorbească și să-i învețe astfel: Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor! Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați! Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul! Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați! Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! Bucurați-vă și înveseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi." Asta pentru tine e poster cu gay?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cornilescu a tradus sau a diortosit? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si in cartile iehiviste e "marit" Dumnezeu. iata un fragment: Sa trăim pentru un viitor fericit NU VĂ îngrijorați niciodată pentru ziua de mâine”, a îndemnat Isus în celebra predică ținută pe un munte din Galileea. El a adăugat: „Ziua de mâine se va îngriji de ea însăși” (Cornilescu, 1996). - Matei 6:34. Ce a vrut să spună Isus prin cuvintele: „Ziua de mâine se va îngriji de ea însăși”? Că ar trebui să trăim doar pentru prezent și să nu ne gândim deloc la viitor? Oare așa gândeau Isus și discipolii săi? „Nu vă mai îngrijorați” Citiți din propria Biblie cuvintele lui Isus consemnate în Matei 6:25-32. Iată ce se spune aici: „Nu vă mai îngrijorați pentru sufletele voastre, ce veți mânca sau ce veți bea, sau pentru corpurile voastre, cu ce vă veți îmbrăca. … Uitați-vă atent la păsările cerului, findcă ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng în hambare. Totuși, Tatăl vostru ceresc le hrănește. .. . Vezi ? Ei vad un viitor fericit impreuna cu Dumnezeu. Ce, nu e asa? Ati accepta carti de la ei? Da sau nu?
|
|||
|
|||
![]()
Canonul ebraic are mai multe carti scrise fiecare la timpul ei . Moise le-a scris la timpul lui, David la timpul lui...si tot asa pana s-a format canonul. Apoi au fost adaugate Scripturile grecesti crestine [NT]. Hristos si apostolii erau evrei, Biblia originala vine de la evrei. VT a fost scris in ebraica iar NT in greaca Koine, limba de mare circulatie la acea data in Imperiul roman, cum e astazi engleza.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai luat carti de la ei cateodata. Mi-e mila de ei ca ii trimite obligatoriu sa vesteasca regatul lui Iehova...orice ar insemna asta pentru ei...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa te daruiasca Dumnezeu!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
adica in cartile penticostale nu se gaseste nici un comentariu? si la ei in carti erau citate din Biblie. ai pastra carti de la ei sau nu, cu riscul sa le citeasca rude si copiii tai? da sau nu? sau brusc ai devenit la fel de habotnica si de partinitoare atunci cand vine vb de casa ta si ce faci cu ea?
Last edited by podolski_2; 02.06.2010 at 18:54:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vroiam sa iti raspund postului tau. Nu sunt sigur ce Sfant , mi se pare ca roman , dar nu zic numele ca nu sunt sigur a zis asa: ca sunt 3 cai prin care diavolul ii pierde pe oameni . 1. amanarea pocaintei la batranete 2. fala faptelor bune 3. fapte bune cu un scop gresit Deci da poate ei sunt mai comerciali si mai moderni si mai receptivi fata de alte Biserici Ortodoxe, dar gandeste-te ca si fariseii erau vai de ei pe vremea Mantuitorului sau pe vremea Maicii Domnului , dar asta nu a oprit-o sa treaca peste pacatele lor si sa se faca desavarsita pt Dumnezeu , ca mai apoi pt asta sa primeasca cel mai mare dar pe care o femeie il poate primi : sa nasca pe Dumnezeu intrupat. Deci sa nu fie motiv de poticneala rautatea preotilor si ca nu stiu sa vb. Uite in zona mea e o manastire, si daca l-ai auzi pe parintele cum iti explica citatul ai ramae masca cata rabdare are. Nu toti sunt asa. Ar fi bine ca sa fie mici motive de poticneala, dar cand Sfintii inaintevazatori, care faceau minuni asa de mari spre slava lui Dumnezeu ziceau ca acestia pt neascultarea lor vor avea plata diavolului, pe cine vei crede? Pe pastorul imbracat la 4 ace, sau pe Sf. Spiridon care a demonstrat prin minune existenta Sfintei Treimi cu o caramida? Lupi deghizati in oi, anuntati de Mantuitorul sufletelor noastre, ca sa piarda pe oameni cei putin cunoscatori.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Copiii mei stiu sa deosebeasca adevarul de minciuna chiar daca citesc cartile altora. Eventual le spun sa nu citeasca sau daca citesc sa ma intrebe ce e bine si ce nu, si ma asculta. Revistele le pot da celui mic sa se uite pe poze. Am in biblioteca un calendar de la martori, il tin pentru imaginile din Israel. Nu am de ce sa-mi fie frica. Am Biblia ortodoxa pe calculator si carti adventiste in Biblioteca. Ce-mi fac cartile? desigur, mai sunt si reviste si brosurele neinteresante pe care le arunc, impreuna cu revistele penticostale...nu din habotnicie ci pentru ca nu mai am loc sa le tin si nu le mai citeste nimeni...Stii tu, curatenia...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 01:34:51 |
Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 17:37:10 |
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? | AlinaEM | Generalitati | 38 | 14.03.2011 08:39:51 |
CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 01:00:06 |
Se schimba cartile de identitate | Capy | Generalitati | 21 | 06.05.2008 18:59:20 |
|