![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu la ce sinod va referiti si nici care sunt cele 4 situatii impuse. Ce importanta au aceste lucruri?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu vreti sa imi raspundeti.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. vreti sa sugerati ca doar atat li s-a cerut celor care se intorceau la Dumnezeu. In rest, puteau sa minta, sa fure, sa nu-si respecte parintii, sa manance orice chiar daca isi distrugeau sanatatea (sa-ti distrugi cu buna stiinta trupul este pacat), etc. Va inselati. Aceea a fost doar o scurta etapa a convertirii. Nu le puteai cere unor pagani sa devina "sfinti" peste noapte. Cititi epistolele Sfintilor Apostoli, adresate celor intorsi la Dumnezeu dintre neamuri (corinteni, galateni, efeseni, etc.). Veti vedea ca "pretentiile" lor cresc. Sfintirea este un proces continuu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dragilor voi n-atzi prea intzeles ce spune acolo sf Pavel cu macelaria shi cu toate sunt curate caci a Domnului este Pamantul shi plinirea lui shi ce a zis Domnul despre ceea ce bagi in gura care nu stica pe om ci iese din inima omului.... poi e vorba de duhul lacomiei, caci daca este jertfit idolilor mancarea, atunci nu trebuie sa mancam... shi astfel nu trebuie sa fim gurmanzi ca sa facem deosebeli in duhul lacomiei, al posftei pantecului, facand noi asha o mare duhovnicie a deosebirii intre tot felul de duhuri ale lacomiei... ci spune ca sa manacam tot ceea ce ne este pus inainte, oricemancare o fi aia... dar daca cineva itzi va spune ca sunt jertfite idolilor (lacomiilor) atunci sa nu mancam din pricina celui care ne-a spus shi din pricina conshtiintzei lui shi a noastra... caci liberi trebuie sa ne tzinem credintza, sa ne purtam, dar nu sa avem libertatea ca acoperire a rautatzilor... deci vezi dumneat cum este cu "nu ceea ce bagi in gura strica pe om" ci ceea ce iese din inima omului? ca duhul lacomieie iese din om shi face el asha de frumos tot felul de preparate lacomoase, cafeaua, tzigara, friptura cu mujdei, berea, vishinata, alcoolul, shi toate delicatesele lacomiilor, carnatzii shi porcariile, shi toate alea ale lactovegetarienilor ori ale veganilor... delicatese intre delicatese shi preparate culinare ce au ieshit din inima omului, din datinile omeneshti... ca sa nu mananci cu mainile nespalate... cele ale duhurilor lacomiei... deci vezidumneata cat e de simplu shi complicat? vezi dumneata ce inseamna macelaria? ca este vorba despre macel, despre macelul patimilor... shi despre cei ce cauta sa se indrepte... dar shi despre ce ar fi vrut unii ca sa transforme credintza intr-o carte de gastronomie, o carte de preparate culinare, o lacomie intre lacomiile ce ies din inima shi pofta omului.... deci degeaba nu mananca sectantzii porc, inghitzind toata minciuna shi delicatesele nebuniei de pe urma... rastalmacind scripturile shi contrazicandu-ne mereu asha ca shi o mare pofta shi placere a unei lacomii justitziare... dar e treaba lor... nu-i condamn ca nu e voie sa judec shi sa osandesc, dar le repet tuturora: sabatul cel nou se tzine conform predaniilor apostolice shi a hotararii sf Constantin shi maica sa Elena ce s-au numarat cu apostolii, deci se tzine, de sambata seara pana luni dimineazta, precum in cer asha shi pe pamant, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ZIUA intai, caci asha ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu... shi astfel s-a facut Lumina, caci inainte Duhul Lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor shi intunericul era deasupra genunii... shi a zis Dumnezeu "Sa fie Lumina" shi a fost Lumina... shi a vazut Dumnezeu ca lumina era buna, shi a numit Dumnezeu Lumina ZI, shi intunericul l-a numit noapte. |
|
|||
|
|||
![]()
Are si ea menirea ei, la fel cum si dvs. aveti o menire. Sper sa lasati condus de Domnul si sa aduceti roade bune pe lumea asta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am doua carti primite de la un coleg...FAPTELE APOSTOLILOR trad.Vasile Florescu SI...TRAGEDIA VIACURILOR trad.Nelu Dumitrescu sunt valabile.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, eu n-am zis ca nu-s eretice cartzile alea ale lui Hellen White, ci doar ce a postat Iustin aicea n-am putut sa zic ca e eres, ca era corect ce zicea acolo, doar ca cifra, anul acela nu este un an calendaristic ci doar un simbol al vremii cand Hristos a trecut din VT in NT+Ap, prin Poarta prin care a trecut doar Dumnezeu.
Ca biserica ortodoxa ne recomanda sa nu citim cartzi eretice, shi eu n-am citit ce a scris aceasta Hellen White... deci nu shtiu nici daca a scris eresuri ori lucruri bune, dar ce a zis ca i-a aratat ingerul, shi a postat Iustin, mie mi s-au parut conforme cu scripturile, deshi oarecum erau de neintzeles, criptate cumva, dar totushi inteligibile... shi daca le intzelegeai nepatimash, cum am incercat sa vad daca are dreptate, pot spune ca nu am putut sa deosebesc daca ingerul a mintzit-o, caci mi se parea corect ce a zis ingerul catre ea shi ce a vazut ea prin cer... dar de aici shi pana la ce a scris ea, ce a publicat ea ori adeptzii ei, tot felul de intzelegeri absurde shi greshite, precis asta au facut... tot felul de practici ciudate shi tot felul de nevointze ale unor oameni fara Har... astea nu shtiu daca sunt de citit sau de evitat mai bine... ca doar asha ne Recomanda biserica, prin Porunca... dar ce a postat Iustin pe forum ca a vazut Hellen White shi ce i-a transmis ingerul oarecum criptat imi pare ca e valabil daca ai oleaca de bunavointza shi le potriveshti corect conform cu scriptura shi cu Adevarul shi realitatea... dandu-tzi seama la cine se refera mesajul, shi nu explicatziile lor care sunt complet absurde shi greshite... shi acest lucru imi demonstreaza ca ingerii Domnului shi pana in America merg daca e cazul.... dar adventishtii ingerii lui antichrist se vor chema pentru ca o hulesc pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, ori o batjocuresc ori o privesc ca shi pe orishicare femeie... ca daca ar citi corect mesajul lui Hellen White de la inger, ar vedea ca ea este Poarta cea inchisa, prin care a trecut doar Dumnezeu. shi iar repet: sabatul cel nou se tzine conform predaniilor apostolice shi a hotararii sf Constantin shi maica sa Elena ce s-au numarat cu apostolii, deci se tzine, de sambata seara pana luni dimineazta, precum in cer asha shi pe pamant, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ZIUA intai, caci asha ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu... shi astfel s-a facut Lumina, caci inainte Duhul Lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor shi intunericul era deasupra genunii... shi a zis Dumnezeu "Sa fie Lumina" shi a fost Lumina... shi a vazut Dumnezeu ca lumina era buna, shi a numit Dumnezeu Lumina ZI, shi intunericul l-a numit noapte. dar nu este interzis sa-shi tzina fiecare sabatul cand vrea, ca nu mai este asha porunca exact ca in VT, ci doar cine voieshte, cine crede, cine ishi ia crucea... dar se poate tzine in orishicare zi, caci CLD s-a odihnit in fiecare zi dupa lucrarea Sa, shi se poate odihni ca Sabat toata saptamana sau luna sau anul daca e in concediu sau pensionar ori bolnav... ca nu este obligatoriu sa o tzii in vre-un fel sau in altul ca sa nu cumva sa te duca oltul pe apa sambetei ca sa se laude "unii" cu trupul tau... cu olul in care s-a infiltrat cam nasol violul... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, acuzatiile pe care ni le aduceti, sunt valabile si in dreptul Sfintilor Apostoli. Daca cititi toate epistolele Apostolilor, veti vedea ca ei nici macar nu pomenesc de mama Domnului Iisus Hristos (cu o singura exceptie: la inceput, in Faptele Apostolilor cap. 1:14). Despre inchinare la ea, nici vorba. Asta inseamna ca o huleau si o necinsteau? Este gresit daca o respectam pe mama Domnului Iisus Hristos, doar pentru ceea ce a facut (fara sa mai adaugam merite de la noi) si in felul cum au respectat-o Sfintii Apostoli? Dvs. nu o respectati pe mama Domnului Iisus Hristos ci o imagine a ei, pe care v-ati fabricat-o. Lasati-o pe aceasta femeie a lui Dumnezeu asa cum o arata Sfanta Scriptura si cinstiti-o asa cum au cinstit-o Sfintii Apstoli. Adica, sa respectati ce ne-a spus, la nunta din Cana: "Sa faceti orice va va zice" (Ioan 2:5). Sa facem ce ne-a zis Mantuitorul. Este ultima invatatura pe care ne-o da mama Domnului Iisus Hristos. Sa o cinstim prin respectarea acestei invataturi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|