Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2016, 21:15:53
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Altfel ne-ar fi durut la bascheti, nu?
Asta nu e compasiune, Moshule, asta e egoism ridicat la rang de evlaviosenie. Ca de obicei, batrane. Nimic nou.

P.S. Imi place ca le spui mereu "cu siguranta". Asta imi place cel mai mult la tine si la amicul tau: siguranta cu care debitati din astea. Nici o indoiala, nici o licarire de cogitatie - totul cert, ferm, sigur. Felicitari, baieti!
As fi preferat sa nu raspund, dar n-as vrea sa crezi ca am ceva cu tine.
Altfel... ce sa spun? Sper sa fii OK!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 02.11.2016, 01:22:25
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Desigur, prin ambitie ne putem lasa si de fumat si de baut si de desfranat, dar... nu primim harul. Daca insa ajungem la duhovnic si-i marturisim deznadejdea fata de neputinta, nadajduind sincer in ajutor, se intampla sa ne trezim dimineata ca obiectul slabiciunii noastre ne lasa rece!
Sunteti de doua ori in afara realitatii, domnule.
In primul rand pentru ca sustineti o prejudecata banala, demult lichidata de cunoscatori: ambitia nu este solutia pentru lasatul de fumat si de baut. (Cu desfranatul nu stiu cum e dar emit ipoteza ca e cam la fel.)
In al doilea rand pentru ca ii neglijati, ca si cand nici nu ar exista, pe cei care s-au spovedit de zeci si sute de ori, pana la exasperarea preotului/preotilor, dar de lasat de fumat si/sau de baut tot nu s-au lasat.
Ia intrebati un preot oarecare: cati din acestia/acestea are in parohie?

Lasati viciul demagogiei ...
Ce, nu aveti ambitie? Si nu stiti sa mergeti la spovedanie?

P.S. Pentru cultura dvs. generala, chit ca nu veti lua in seama ce o sa va spun (aveti norul de fumuri prea gros ca sa ascultati si pe altul): cu adevarat unii din astia ambitiosi, care au mai fost si pe la spovedanie crezind ca, gata, s-a terminat cu fumatul sau cu bautul, s-au trezit dimineata cam rece, asa, precum spuneti... Adica au murit.
Probabil nu sunteti la curent cu biochimia creierului si a altor organe vitale (ficat, pancreas, inima, sistemul circulator etc.) si cu pericolul sevrajului la unii alcoolici si la unii fumatori.
Iarasi pesemne nu stiti ce medicatie, atent ponderata, si ce ingrijire aparte primesc fumatorii si bautorii care au intrat in abstinenta. Cel putin prima saptamana prezinta risc suicidar crescut, pe langa alte riscuri de decompensari, unele de intensitate psihotica. Mai sunt si reactii somatice neprevazute, unele foarte grave, in special la un pacient, de exemplu, cu delirium.
Probabil nu stiti nici ce e aia intoxicatie nicotinica, teinica ori etanolica.
Probabil nu aveti habar nici ca in criza de delirium tremens este absolut vital sa ii fie administrat pacientului alcool sau o combinatie de diazepam si glucoza. Iarasi nu aveti habar, probabil, ca unii pacienti de pe sectii precum chirurgia pot muri din cauze considerate candva curioase dar care azi se cunosc ca fiind manifestari ale unui alcoolism cronic, nediagnosticat, instalat din pricina culturii locale care tolereaza consumul de alcool ca pe ceva firesc.
E cert ca nu cunoasteti foarte multe lucruri din viata reala, dupa cum tot cert e ca va place sa fiti sfatos nevoie mare si ironic tocmai cu aceia care v-ar putea fi tata. In materie de fumat si alcoolism, vreau sa zic...

Last edited by ioan67; 02.11.2016 at 04:53:22.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2016, 04:36:00
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
15. Un roman nu va spune ca ceva este cool, ci
beton (concrete).
Cand de fapt ar fi normal sa spuna cool.
Bravo, tinere! Continua..:)
Reply With Quote
Vechi 02.11.2016, 05:17:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Cand de fapt ar fi normal sa spuna cool.
Bravo, tinere! Continua..:)
Esti beton bătrâne, continuă :)
Vechi 02.11.2016, 08:47:39
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Comisia Juridică din Senat, de acord cu modificarea Constituției pentru definirea familiei tradiționale ca uniunea dintre bărbat și femeie. Inițiativa cetățenească urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.
http://stiri.tvr.ro/comisia-juridica...eie_80073.html
Reply With Quote
Vechi 02.11.2016, 09:20:21
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
P.S. Pentru cultura dvs. generala, chit ca nu veti lua in seama ce o sa va spun (aveti norul de fumuri prea gros ca sa ascultati si pe altul):
Unii care au ajuns să cunoască părinți îmbunătățiți și să colinde mănăstiri cu renume, nu mai au nevoie de cuvântul unora ca noi.
Mă bucur că nu faci front comun cu acest duh îngust, bolnăvicios.

Legat de har...nu atât prin nevoință, cât prin împlinirea voii lui Dumnezeu, dobândim harul.

Last edited by simpllu; 02.11.2016 at 10:25:17.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2016, 10:05:24
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Expresiile specifice romanesti, cum ar fi "iti sare mustarul" sau "dai cu mucii in fasole", pentru noi sunt niste vorbe banale, insa pentru straini reprezinta o sursa de amuzament.
Matador, un portal de calatorii si lifestyle, a intocmit o lista cu cele mai ilare expresii romanesti si a incercat sa le gaseasca cea mai potrivita explicatie in limba engleza.
1. Un roman nu este surprins, ci ii pica fata (his face has fallen off).
2. Un roman nu face din putin mult, ci face din rahat bici (he made a whip out of shit).
3. Un roman nu isi pierde cumpatul, ci ii sare mustarul (his mustard will jump off).
4. Un roman nu da gres, ci da cu mucii in fasole (he threw his boogers in the beans).
5. Un roman nu incearca sa te pacaleasca, ci te abureste (throws vapours at you).
6. Un roman nici nu te minte, ci iti vinde gogosi (sells you doughnuts).
7. Un roman nu se prinde dintr-odata, ci ii pica fisa (his coin drops).
8. Un roman nu este obosit, ci este varza , viata lui nu este haotica, ci tot varza, iar camera sa nu este dezordonata ci, din nou, este varza (cabbage).
9. Un roman nu considera ca un efort este inutil, ci va spune ca e frectie la picior de lemn (a rub on a wooden leg).
10. Nu enervezi un roman, ci il scoti din pepeni (take him out of his watermelons).
11. Un roman nu se simte vinovat, ci se simte cu musca pe caciula (feel with the fly on his cap).
12. In Romania, anumite locuri nu sunt departe, ci sunt la mama naibii (at the devil's mother).
13. Un roman nu e nebun, e dus cu pluta (gone on a raft).
14. Un roman nu iti va spune sa nu mai pierzi timpul, ci sa nu mai freci menta (rubbing the mint).
15. Un roman nu va spune ca ceva este cool, ci
beton (concrete).
16. Un roman nu este cuprins de teama, ci are un morcov in fund (has a carrot in his ass).
17. Un roman nu doar pastreaza tacerea, ci tace ca porcu-n papusoi (keeps quiet like a pig in a corn field).
18. Ca roman, nu te amagesti degeaba, ci te imbeti cu apa rece (get drunk with cold water).
19. Un roman nu e prost, e tufa de Venetia (a Venice bush).
20. Un roman nu renunta, ci isi baga picioarele (sticks his feet in).

Lista continua baiete :)
Frumoasa si amuzanta lista. E genul de lucruri care apropie cel mai mult popoarele.
Vechi 02.11.2016, 13:16:57
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Cea mai clara atitudine de ostilitate a omului fata de om este sa-i spuna... dumneavoastra, cand pana ieri ii spunea tu! (Nu ma refer la colegul sau ruda care ti-a ajuns director peste noapte, ca nu se pune!) Imi pare rau. Sincer nu merit din partea nimanui acest apelativ, dar nu pot impune un anume mod de interpelare. Eu o sa ma adresez mai departe la fel, fara "modificari" in suflet sau in program.

Citat:
Sunteti de doua ori in afara realitatii, domnule.
In primul rand pentru ca sustineti o prejudecata banala, demult lichidata de cunoscatori: ambitia nu este solutia pentru lasatul de fumat si de baut.
Iarasi ne contram in patimi, fara relevanta. Suntem de aceeasi parte (ca si cu incidentul discursului lui Iohannis) dar ne avantam unii catre altii, doar fiindca ne consideram mai... "cunoscatori"! Unde am spus eu ca ambitia este solutia pentru a scapa de patimi? "Singura ambitie legitima si ingaduita de Dumnezeu este ambitia de a fi mai buni!" (am citat din amintiri si stiu ca a spus-o un catolic - Ghica si nu-mai-stiu-cum). Si totusi, prin ambitie poti face avere, poti termina o facultate sa ajungi psiholog, te poti lasa de fumat... Dar lipseste Dumnezeu din ecuatie!
Tu te raportezi la niste cunoscatori care au concepte ceva mai lumesti."Cunoscatori" in ce? Eu cred ca omitem cel mai elementar lucru in discutia asta: uitam ca suntem printre credinciosi care (cel putin o mica parte dintre ei) au avut sansa macar o singura data in viata sa spuna cu lacrimi in ochi: "Gustati si vedeti ca bun este Domnul!" Despre asta e vorba. Iar "cunoscatorii" despre care vorbesti, sunt cei extrem de pragmatici, care, chiar daca cred in Dumnezeu "in felul lor", ratacesc in alta directie pana obosesc, si aleg abia catre final calea "cea buna" ca o ultima incercare, fara prea multa convingere, nu penrtru ca n-ar vrea, ci fiindca toate esecurile de pana atunci le-au zguduit increderea ca s-ar mai putea face ceva.
Citat:
In al doilea rand pentru ca ii neglijati, ca si cand nici nu ar exista, pe cei care s-au spovedit de zeci si sute de ori, pana la exasperarea preotului/preotilor, dar de lasat de fumat si/sau de baut tot nu s-au lasat.
E dureros ce spui, dar irelevant. In principiu, bine este sa nu fim in locul celor care traiesc o astfel de drama. Dar iar vorbim limbi diferite. Noi ne putem toci genunchii in rugaciune, pana la sange; daca avem inima impietrita, daca gandim rau asupra oricui, daca NU IERTAM din toata inima pe cel ce ne-a gresit, ne-a furat, ne-a dat in cap, daca nu ne caim si nu ne smerim, de ce ne asteptam la mila lui Dumnezeu cu noi. Bietul preot spovedeste si dezleaga, dar tu, cel in cauza, te lasi dezlegat in fata lui Dumnezeu, sau astepti sa intinda El mana si sa-ti traga doua perechi de palme cand urasti, clevetesti, nedreptatesti, hulesti, profanezi si NU-TI RECUNOSTI neputinta, crezandu-te vrednic, nicidecum "vierme" in fata Lui? In umilinta, in lacrimi de deznadejde, in dragoste curata sta iertarea si ridicarea patimilor noastre, nu in inima impietrita ca... nu ne mai vede Dumnezeu desi facem... mai mult decat au facut altii care au scapat...
Imi pare rau, dar punctul tau de vedere este al celui trecut prin astfel de suferinte, cand in loc sa te smeresti iti venea sa dai cu Dumnezeu de pamant, chiar daca dupa aceea te caiai. Harul lui Dumnezeu este in fiecare dintre noi. La noi e cheia, sau poate chiar ambitia de a deveni mai buni! Atat timp cat nu constientizam prezenta harului in jurul nostru, sau absenta lui, care sa ne zguduie din temelii, umblam bezmetici. Evident, in "bunavointa" ta vei zice ca ma laud si aberez, dar harul trebuie cautat si perceput chiar si atunci cand avem grele incercari. Sau poate mai ales atunci. Putem spune ca atunci cand Sf Siluan se ruga in timp ce era inconjurat si sicanat de diavoli care i se asezau pana si in fata sfintei icoane, nu era in har? Putem spune ca Sf. Serafim de Sarov, cand a fost inconjurat si schilodit de talhari, nu era in har? Sunt incercari. Care vin din noi sau dinafara, dar tot incercari sunt, si ingaduite de Dumnezeu, pentru a ne smeri mai mult, nu pentru a ne impietri inimile si a ne compara cu lipsa celorlalti de smerenie fata de smerenia noastra.
Dumnezeu poate orice. Absolut orice. Despre asta e vorba in tot ce dezbatem noi pe-aici. Doar indaradnicia noastra duce la ideea de "totusi, Omul!" Da, omul poate sa schimbe si are libertatea s-o faca, chiar daca decizia este nesabuita si impotriva tuturor invataturilor Lui. Dar sa nu ne miram ca, inlesnind sminteala asupra altora si otravind din falsa blandete, suflete nevinovate ( "hai la haluen, copii!") sau ratacite deja, care in loc de un cuvant cu adevarat ziditor, primesc OK-ul spre sminteala, ca semn al nepretuitei iubiri de aproape, sa nu ne miram deci ca NU SCAPAM DE PATIMI SI INCERCARI, oricat ne-am spovedi si oricat ne-am ruga!

Citat:
Probabil nu sunteti la curent cu biochimia creierului si a altor organe vitale (ficat, pancreas, inima, sistemul circulator etc.) si cu pericolul sevrajului la unii alcoolici si la unii fumatori.
Evit sa comentez malitiozitatea si aroganta din mesaj. Fiecare cu durerea lui interioara. Nu ne vindecam toti odata, ci... pe rand. Fara sa-mi dau seama, ajung sa ranesc profund suflete, in incercarile mele de a "nu fi de acord".
Cu ceea ce sunt eu la curent este PROPRIA MEA EXPERIENTA! Este mila lui Dumnezeu. Am fost mort (sufleteste) si m-a inviat. Am fost aproape mort in boala, si m-a readus la viata. Desi fericit in ochii altora, "m-am plans Lui" ca sunt totusi singur, iar El mi-a pus-o in fata pe singura fiinta care ma putea scoate din mizeria sufleteasca in care ma afundam. Am fost fara casa, iar El nici n-a stat pe ganduri. Am evitat sa am copii, iar El a zambit de naivitatea mea si mi-a aratat ca e... mai mare, dandu-mi doi feciori care mi-au luminat viata. Am ratacit prosteste in idealuri false, iar El m-a pus in fata unui sfant care mi-a luat intreaga povara a trecutului de pe umeri, despre care eu chiar crezusem pana atunci ca scapasem, pentru ca... ma spovedisem regulat!... Si cate si cate nu a facut in mila lui pentru mine, atat de vierme si de tembel... N-am inteles niciodata "de ce", fiindca dintotdeuna am stiut ca in fata Lui chiar nu sunt bun de nimic, pentru ca nu fac nimic comparativ cu altii care cu adevarat si-au inmultit talantul.
Aparent, sunt total pe langa subiect, pentru "tehnocrati". Si totusi, sa nu ne intrebam cum face Dumnezeu, ca El are metodele lui speciale... fara sevraj, fara temeri si groaza, ci in totala liniste si pace. Iar asta o spune un "vindecat". Restul sunt doar... "ipoteze" menite sa ne zdruncine increderea in El, menite sa ne ingrozeasca prin detalii, ca si cum Dumnezeu de detaliile "cunoscatorilor" se serveste pentru a ne vindeca!...

PS- In "Pelerinul rus" avem un exemplu concret de vindecare de patima alcoolului, fara doctor, doar prin citirea Sfintei Evanghelii. Iar omul s-a pomenit dintr-o data ca tentatia patimasa nu mai exista. Desigur, omul se poate "cinsti" cu o cinzeaca, pentru succes, dar asta nu din patima, ci din prostie!!!

Last edited by Mosh-Neagu; 02.11.2016 at 13:44:09.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2016, 14:37:11
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Chiar daca o sa-l supar pe (Pur si) Simpllu, care nu-l rumega deloc pe Parintele Calistrat, o sa dau totusi un link, pentru edificarea tuturor. Mai mult de-atat, Dumnezeu cu mila!
https://www.youtube.com/watch?v=su_cLsV0WdU

Reply With Quote
Vechi 02.11.2016, 15:09:08
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Nu o dată, ci de mai multe ori am postat înregistrări cu părintele Calistrat, în special în dezbaterile cu cipofobii. Dar, în cazul de față, nu pot fi de acord cu o asemenea atitudine, asta nu înseamnă că am ceva cu sfinția sa. Mă refer la cuștile de la zoo. :)
Reply With Quote
Răspunde