![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca am dreptate si nu exista o alta explicatie, cum ca sunetele pot fi neinteligibile, un fel de limba personala, intre credincios si divinitate, inseamna ca nu este altceva decat o caricaturizare a ceea ce ne spune Bblia. as zice ca totusi mai exista si o alta posibilitate, care ar acoperi chiar si aceasta caricaturizare, eu cred ca daca persoana care se roaga ajunge in felul asta, bolborosind asa cum simte in momentul ala, la divinitate si la o traire mistica, e ok. nu vad care sa fie problema. cred ca lucrurile se petrec aidoma in toate credintele.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O, nu, nici vorbă de a avea același Duh. În niciun caz. Iar limbile lor bolborositoare nu servesc niciuni scop. Nu sunt edificatoare. Nu servesc ca semn pentru necredincioși. Există copii de 8 - 10 ani care vorbesc în limbi. Ei nu știu nici măcar să scrie, nu au citit nimic din Biblie, dar vorbesc în limbi. Evident, este un fenomen de tip MEDIUMISTIC. |
|
|||
|
|||
![]()
S-ar putea totusi sa fie neam cu Kundalini.
Sau poate chiar cu Musolini. Asa pare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa ceea ce zici nu e complet. Apostolul spune: Tot așa și voi, dacă nu rostiți cu limba o vorbă înțeleasă, cum se va pricepe ce spuneți? Atunci parcă ați vorbi în vânt. 1 Cor. 14:9 Dar tot acelasi apostol mai scrie un alt verset, in acelasi capitol: În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine. 1 Corinteni 14:2 Aceste doua versete sunt in egala masura adevarate si in egala masura inspirate. Trebuie sa le dam, in egala masura, atentie si credit. Care e concluzia? Exista doua tipuri de vorbire in limbi: 1. Rugaciune. Atunci cand te rogi, te adresezi lui Dumnezeu, oamenii nu inteleg, insa Dumnezeu da. 2, Predicare. Te adresezi oamenilor prin vorbire in limbi. Oamenii trebuie sa inteleaga. Altfel vorbesti in vant |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar si asa tot nemultumit esti. Cine sa te mai inteleaga? |
|
||||
|
||||
![]()
Era vorba de un exemplu din zilele noastre, din mediul penticostal sau carismatic actual.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ti-am dat din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Milioane de exemple. Ce altceva mai doresti?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"In adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine." ar putea fi altceva, dar nu vreau sa incerc o deslusire. insa daca ma gandesc la budisti si la altii care practica vorbirea in limbi ca rugaciune, parca si evreii aia ortodocsi care se roaga leganandu-se zic ceva neinteligibil, cred ca ai dreptate. si este evident, tot din spusele lui pavel, ca e vorba despre o rugaciune individuala, nu una colectiva. nu? asta inseamna asta: “Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insusi” “Daca nu este cine sa talmaceasca, sa taca in Biserica”
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Rămâne că penticostalii și mai ales carismaticii bolborosesc precum gâștele, așa cum ți-am arătat în cazul acestui mare ”om al lui Dumnezeu” : ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ba da. Insa iti mai pun una:
https://www.youtube.com/watch?v=8ecnMCfD-Wo P.S. Fi bun si nu mai pune poze foarte mari! Si neinteresante. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|