![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si ultima parte
Isi iubea si nevasta, desi nu prea era multumit de ea. la un moment dat, s-au certat si s-au hotarat sa se desparta. Ea i-a propus sa divorteze, sa fie totul legal. Dar nu era el omul care sa se impiedice de lege. Si-a luat alta nevasta, a poftit-o pe sotie sa-si ia alt barbat, si au trait asa fiecare cu altcineva. Dar noua lui nevasta s-a apucat sa-i faca un copil. Degeaba i-a spus el ca mai are doi si i ajung, ea a mers inainte cu ideea ei fixa. Se apropia nasterea, el nu era nici casatorit nici divortat, era un adevarat balamuc in viata lor. Parintii fetei-mame voiau sa o ia inapoi acasa, vedeau bine ca nu e treaba serioasa. El nu si nu, ca se insoara cu ea. Si ca sa fie mai convingator, a hotarat sa ia treaba de la cap. A trimis-o acasa pe ea, urmand ca el sa vina sa o ceara de la parinti. Si ca sa vada ei ca el e om serios si vrea sa divorteze de Mirela, a rugat-o pe aceasta sa mearga la petit cu el, impreuna cu amantul ei. Si chiar s-au dus. Au tras la un hotel, amantul, jenat, a venit sa locuiasca cu el in camera, el, generos, l-a trimis la Mirela. Numai ca a doua zi, cand au intrat la parintii fetei, acestia doar nu i-au oparit cu apa fiarta. I-au dat afara, ca pe niste nebuni ce erau. El a fost foarte deceptionat. A plans la pieptul Mirelei, a rugat-o sa-l inteleaga, ea l-a inteles, nu se stie cum , amantul a inteles si el ce-o fi avut de inteles, s-a simtit, a plecat, iar ei au ramas impreuna. Acesta era omul cu care am intrat in casa nuntasilor la Brasov, care erau putini, eleganti, gomosi si cu o masa regeasca. Ne-am facut loc cu coatele, ne-am asezat si ne-am pus pe mancare si bautura. Dorin nimerisera langa nas, langa cumnatu-meu. In fata lui era o cana de vreo doi litri de vin. El o ia si bea din ea. Costica, nasul, i spune: -Daca ai baut din ea, e a ta! In sens de higiena, voia el sa zica. Dar Dorin a dat alta semnificatie cuvintelor lui. A inteles ca e barbatesti, daca ai baut dintr-o cana, sa o bei pana la fund; si a baut-o. Cu asta s-a terminat si nunta nemtilor. El, inghetat si obosit de lupta cu muntii si Trabantul, s-a imbatat pe loc si a inceput sa tipe, sa cante, sa imite toate animalele domestice, sa danseze in salvarii si in ciorapii cusuti de el. Stateau nuntasii pieriti, lipiti de scaune si de pereti, cu o frica nebuna intiparita pe fata. In goana lui fericita prin casa a gasit un tort de frisca, pitit de bietii oameni intr-o fereastra, sa-l manance probabil dupa ce o scapa de noi. L-a luat, a plesnit cu palma in frisca, de au sarit mii de stropi pe toata lumea, apoi i-a luat pe toti la rand si i-a spalat pe fata cu frisca. Exact ca in Stan si Bran. Si radea, radea. Si ei incremeniti. Si noi, care-i adusesem, sa murim de rusine. Din cinci in cinci minute, eu il rugam: -Hai, Dorine sa plecam! Gazdele asteaptau cu speranta. Pe la 5 dimineata m-a observat. Si la o noua rugaminte a mea imi spune: -Unde vrei sa merg, cucoana! Ce esti nebuna ? Nu vezi ca sunt beat ? Trebuie sa va spun ca toata lumea i-a dat dreptate. Se obisnuisera cu el. Unii incepusera sa se si amuze. Acum, eu eram nebuna, ca vroiam sa pun la volan un om beat! Intr-un tarziu, s-a indurat si i-a eliberat. Am plecat. In nestire. El inainte, doar cu Mirela. Noi dupa el, cu copilul lor. N-am avut curaj sa-l lasam in masina lor. Si bine am facut, ca el mergea din gard in gard. Pe la Predeal s-a oprit in dreptul unei case: -Aici dormim! -Ii cunosti ? -Da! Si a intrat. A sculat din somn doi batrani, i-a sarutat, le-a urat "la multi ani"! si i-a anuntat ca el, familia si prietenii lui vor dormi acolo. Batranii au dat sa spuna ceva, dar el i-a intrerupt, spunandu-le ca asa s-au inteles cu fiul lor. I-a luat repede, ne-au bagat pe toti in casa, ne-am culcat, peste cateva ore ne-am trezit. Batranii stateau speriati pe prispa casei. -Cine sunteti, maica ? ne-au intrebat. -Prietenii prietenului fiului dumneavoastra. -Al fiului nostru! Dar noi nu avem copii! -Pai Nelu cine e ? -Nu stiu, maica! -Nici pe Dorin nu-l stiti ? -Nu, maica! Am simtit ca mi se taie picioarele. S-a sculat si Dorin, treaz, bine dispus. I-a zarit pe cei doi batrani. -Ce-i cu astia aici ? ne-a intrebat pe noi. -Sunt gazdele. Spun ca nu te cunosc. -Nici eu nu-i cunosc. -Pai n-ai zis ca esti prieten cu fiul lor ? -Da, dar nu-s astia! Erau unii din Sinaia. Le-am cerut scuze, le-am platit, le-am multumit, am injurat in gand pe Dorin, Padina, revelionul, nasul, tot, tot. De suparare am facut un fel de pareza pe obrazul stang. Trei saptamani mi s-au zbatut ochiul si obrazul, de am crezut ca asa voi ramane. Cel mai ingrijorat era Dorin. Venea mereu sa se intereseze daca mi-a trecut. Dar cand il vedeam obrazul mi se zbatea si mai tare. L-am rugat cu lacrimi in ochi sa ma lase o vreme in pace, sa nu mai vina pe la noi, ca poate am noroc si-mi trece. A suferit, dar ne-a lasat, a incetat si obrazul meu, insa am o continuua teama. Daca-mi mai face o treaba ca aceea de la nunta, dau in parkinson. |
|
|||
|
|||
![]()
Un seic arab se plimba in desertul Arabiei Saudite. Cu 50 de metri in fata e sotia acestuia. Se intalneste cu un alt seic, care suparat intreaba:
- Ce faci Ahmed? E scris in Coran ca femeia e cu 50 de metri in spatele barbatului, nu in fata. - Ai dreptate prietene, dar cand era scris Coranul nu existau mine in desert. Stiti de ce a castigat Binladen partida de sah cu Bush?................. Pentru ca arabul i-a luat doua turnuri. La vama, masina unui arab e perchezitionata in cele mai mici detalii pana cand deja exasperat, vamesul gaseste o punga cu praf alb. O desface tacticos in fata arabului, trage o limba zemoasa prin continut si ranjind catre arab: - Cocaina? cocaina? - Nu, antrax. Un cetatean, care arata ca fiind de origine araba, merge la casa de bilete a aeroprtului J.F.K. si ii spune domnitei de acolo: - Un bilet pana la Pentagon as dori si eu, va rog! - Pai, stimabile, avionul asta nu merge la Pentagon... - Pui pariu ca merge? |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne Iisuse ai milă ! Doamne miluiește.
Citat:
1. Banc misogin puțin spus, e banc care denigrează sub orice formă femeia. 2. Instigare la exploatarea omului de către om. 3. E amintită învățătura eretică e coranului. 4. Se "învață" lipsa iubirii de aproapele, învățată în ereziile musulmane, (amintesc trimiterea sinucigașilor cu bombe pe ei). 5. Și altele, dar cred că ajunge atît. Citat:
Acolo în acele două turnuri au murit mii de oameni ! Mii, măi zăpăciților ! Mii ! În avioane iar, sute ! Pe jos, iar, sute ! Și voi ! Creștinii ! Hristos ! Maica Domnului ! Nu ! dracu ! Ăla-i la capu vostru ! Stăpîniile întunericului ! Imagini cu Maica Domnului la profil, așa-i "antiecumenism" ? Creștini, dom-le ! Rușine ? Mai știți voi cei aia rușinea ? Spune Biblia: "iubirea multora se va răci". Nu eu m-am smintit, dar îi smintiți pe alții ! Așa-i ? Și ce dacă au murit ! Hai sa facem bășcălieeeeee ! Nu voi, creștinii, cît mai ales cei ce au scris bancurile, oameni depărtați de Dumnezeu ! Și voi le căutația, expres, pe internet ! Și după ce vă smintiți voi cu ele, vă înveninați sufletul, poate fără habar să aveți, dar apoi ! Mai și smintiți pe cei mai mici ! Mai bine vă legați o piatră și vă aruncați în apă, spune Scriptura. Decît să smintiți pe cei mai mici. Tîlcuirea o găsiți la Părinți. Sau mai grav, nu considerați ca fiind păcat ! Citat:
Spus de creștini ! Spre mîntuire, bancu ăsta, nu ? Spre dobîndirea Împărăției Cerurilor, așa-i ? Ce atîta mîntuire, nu ? Ia mai scutește-mă cu atîta mîntuire !!! Nu ? Dute, Daniele ortodox, și te culcă ! Așa-i ? Pe voi ! Pe voi, v-o adormit dracu ! Creștinilor ! Pe voi ! Pe toți care caută și citesc acest topic și bancuri de pe internet. Oh, vai ! Doamne Iisuse... Frați și surori ! Dacă vreți să simțiti bucurie, și zîmbet, și alte mîngîieri, citiți Patericul Egiptean, Patericul Sinait, romînesc, și alte Paterice, dar nu otrăviți aici cu ispitii, și cu căderile altor oameni. Și cînd le-ați terminat ! Toate ! Apucați-vă din nou de ele ! Citiți "glume", care conduc spre Împărăția Cerurilor. Iertare. Pomeniți-mă. Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 15:33:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-nu te mai crede tu nu stiu cine ca esti jalnic -mai spune omul o gluma ,mai se distreaza ,mai se destinde...mai bine asa decat sa stau mandru ca tine si incruntat -nu bancurile sunt de vina ci misogini sunt arabii daca le trateaza cum nu trebuie pe femei -pai de invatatura eretica a coranului pot sa rad ,sa fac bascalie tocmai ca e eretica -mai usor cu sfaturile astea ca ma sperii |
|
|||
|
|||
![]()
Un tânăr merge la preot:
- Părinte, am venit să mă spovedesc. - Nu este nevoie, ți-am citit blogul! Un preot catolic, unul baptist și un rabin se gîndeau cum să împartă banii între Dumnezeu (fondul bisericii) și ei. Catolicul: Eu o să trag o linie, arunc banii în sus și ce pică în dreapta e al meu, ce pică în stînga e al Lui. Baptistul: Eu o să fac un cerc și ce pică în el e al Lui, iar restul al meu. Rabinul: Eu o să-i arunc în sus și El o să-și păstreze cît are nevoie. De ce sînt dolarii verzi? Pentru că evreii îi culeg înainte de a fi copți... Culmea tehnologiei: să alungi musca de pe monitor cu mouse-ul. Culmea exagerării: o furnică să pretindă că i-a intrat praf în ochi. Culmea îngîmfării: o rîmă să zică că merge la pescuit. |
|
|||
|
|||
![]()
Constantin Tanase
„Rău era cu «der, die, das» Da-i mai rău cu «davai ceas» De la Nistru pân' la Don Davai ceas, davai palton Davai ceas, davai moșie Harașo, tovărășie” „În țara asta, țara pâinii Să aibă pâine chiar și câinii Guvernul nostru ne obligă S-avem o zi de mămăligă Lor ce le pasă cum e traiul Scumpiră trenul și tramvaiul Scumpiră tot, la cataramă Până și pâinea și tutunul Și când înjuri pe șleau de mamă Ei, cică, eu fac pe nebunul.” „Teoria mea-i ușoară Toată viața e o scară Pe care, ca și la moară Toți o urcă și-o coboară” Și cu asta ce-am făcut? „Ne-am trezit din hibernare Și-am strigat cât am putut: Sus cutare! Jos cutare! Și cu asta ce-am făcut? Am dorit, cu mic, cu mare, Și-am luptat, cum am știut, S-avem nouă guvernare, Și cu asta ce-am făcut? Ca mai bine să ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar trăim în sărăcie, Și cu asta ce-am făcut? Ia corupția amploare, Cum nicicând nu s-a văzut, Scoatem totul la vânzare, Și cu asta ce-am făcut? Pentru-a căștiga o pâine, Mulți o iau de la-nceput, Rătăcesc prin țări străine, Și cu asta ce-am făcut? Traversăm ani grei cu crize, Leul iar a decăzut, Cresc întruna taxe-accize, Și cu asta ce-am făcut? Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte, Și cu asta ce-am făcut? Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicând nu s-a văzut, Țara-i plină de vedete, Și cu asta ce-am făcut? Pleacă-ai noștri, vin ai noștri! E sloganul cunoscut; Iarăși am votat ca proștii, Și cu asta ce-am făcut?” |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Citat:
Citat:
Apoi cu referire la preoți, nu se specifică că aceia sunt preoți eretici. E un banc pro-ecumenism, nu vezi ? Vrea să inoculeze că toți preoții sunt egali ! Chiar nu vezi ? ÎNTREG TOPICUL ĂSTA E O BĂTAIE DE JOC LA TOATĂ ÎNVĂȚĂTURA SCRIPTURII ȘI A BISERICII ! VAI ȘI AMAR ! VAI ! Doamne miluiește ! Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 16:37:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-tu nu vezi ca e doar un banc,nu are legatura cu ecumenismul ? -pai preotii respectivi care sunt eretici baptistul,catolicul si rabinul sunt egali: sunt toti in erezie,nu e mentionat in banc un preot ortodox care sa fie egali cu ceilalti -tu nu vezi ce e scris in semnatura mea ? -toti care au postat aici glume si bancuri si-au batut joc de invatatura Bisericii? si numai tu esti nevinovat ,esti deosebit si poti sa dai cu bata Last edited by antiecumenism; 01.03.2014 at 19:35:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Bancul cu "preoții" nu se referă la erezii, nu le pază de erezii ecumeniștilor, ci la faptul că toate religiile sunt egale, îi bagă pe toți împreună la considerare. N-am spus că sunt nevinovat. Dar atrag atenția la ce bancuri postați, că nu sunt de folos spre mîntuire, nici unul nu e de folos spre dobîndirea Împărăției Cerurilor. Da, toți care postează bancuri, își bat joc, probabil fără să știe, de învățătura Bisericii. Însăși faptul în sine, că stai, citești și culegi bancuri e pierdere de a timpului dat pentru mîntuire, fără să amintim cît dăunează un banc pentru suflet, banc aparent nevinovat. Iertare dacă am smintit. "Bucurați-vă pururea". - I Tes. 5, 16 Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 22:28:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Cu asta sunt de acord.
Citat:
Citat:
Până și sfinții mari mai glumeau din când în când. Tu chiar nu râzi niciodată?? |
|