![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citate biblice Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.” Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește” Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”. Întrebarea era: De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale, la celelate zile de odihna in afară de sâmbătă, și multe alte porunci din Vechiul Testament? De ce țineți doar Sâmbăta, zeciuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste? Citat:
![]()
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 30.12.2009 at 19:50:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai si de ce nu talmaceste la fel la toata lumea care crede ca tine? Vrea sa semene confuzie sau ce? |
|
|||
|
|||
![]()
(........)
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Dar uite ca "lumina" nu curge peste tot la fel. Este Dumnezeu partinitor? De unde poti sti ca din toti cei care pretind ca au lumina (poti sa te incluzi si tu) chiar au au, si tot ceea ce profereaza ei despre ce au inteles din Scriptura (numind propria invatatura "Scriptura" si cuvintele care le ies din gura "cuvintele lui Hristos) este neaparat si adevarat? Criteriul de discernamant absolut ar fi...care? Citat:
Aici undeva iti dau cumva dreptate, unora li s-a parut mai interesant sa fie pe dos decat altii, doar asa ca sa iasa in evidenta si binenteles sa castige popularitate pe chestia asta, asta probabil este explicatia de ce au aplicat-o stramb, impopotzonandu-se totusi cu titlul de "profeti", "oameni ai lui Dumnezeu", etc. Citat:
Citat:
Daca este nevoie de Duhul Sfant pentru intelegerea ei, inseamna ca nu se auto-interpreteaza. Citat:
Daca s-ar fi confruntat cu realitatea a sute/mii de confesiuni cu o intelegere diferita asupra "ceea ce este scris" probabil ar fi avut alta abordare. Dupa cum vezi contextul este esential, dar mai greu de observat pentru cei cu o intelegere superficiala a Scripturii. In Biblia adventista si Biblia baptista "sta scris" cam acelasi lucru, dar pana la urma in cartile de dogma adventiste sta scris ceva si in cele baptiste altceva, deci teoria ca teoria lui "sta scris" dar practica ne omora. Adica contextul de care vorbeam mai sus, pana la urma.. Citat:
Sa luam baptistii de exemplu, se lauda cu aceeasi intelegere a Scripturii ca si voi, a lor considerand-o binenteles, superioara. O parte din limba de lemn o aveti in comun: "Scriptura se explica pe sine", "Hristos zice" (adica "eu is Hristos"), etc. Cum ar putea un observator neutru sa stie care din pretentiile voastre sunt adevarate cand ele sunt identice dar concluziile diferite? A, dandu-si si el cu parerea? Pai sa zicem ca ajunge la o a 3a concluzie, asta inseamna ca el are de fapt dreptate sau nici unul? Citat:
Daca asta erau intrebarile, eu cred ca am raspuns. Ortodoxul nu are pretentia de a-si fi propriul ghid infailibil in intepretarea Scripturilor, fiind binenteles ghidat de Duhul Sfant datorita imensului sau elan duhovnicesc si sinceritate in cautarile sale. Suntem fideli inaintasilor, ca o marturie a unitatii si continuitatii Bisericii peste veacuri, nu ne atacam inaintasii pentru ca ni se pare noua ca am fi mai plini de Duh decat ei. Astea sunt obiceiuri protestante si chiar nu avem intentia de a ne masura cu masura cu care se masoara ei, adica exact opusul: pretentia de fi minti luminate direct de Dumnezeu capabili sa discerana binele si raul si daca le iese ceva din gura, e musai sa spuna "Scriptura zice", "Hristos zice..", chit ca ceea ce spun ei sunt doar fantezii impaunate cu versete din Scriptura. [quote=tricesimusquintus;195186] Citat:
Ca sa nu mai vorbim ca si acum cand exista Canonul, nu exista un acord asupra interpretarii lui. Adica, daca n-ar fi existat o Biserica prezenta in istorie, cu o marturie comuna (asa cum le place protestantilor sa creada), n-ar fi existat nici un conses asupra Canonului, fiecare grupare care ii place sa numeasca "crestina" din ziua de azi ar fi avut propria sa versiune a Canonului (plus ceva carti apocrife, minus ceva carti inconvenabile). Deci pana la urma au furat ceva de la cineva care nici nu admit ca a existat si se folosesc de ceea ce este scris pentru a trece propriile lor fantezii drept "Cuvantul lui Dumnezeu" atat timp cat reusesc sa lipeasca de ele un verset care pentru ignoranti, pare a sustine ipoteza respectiva. Dar stai ca neo-protestantismul in formele lui cele mai extreme, a ajuns in ziua de azi sa arunce indoieli asupra autenticitatii si caracterului sacru al maj. NT, mai ales asa zisul curent "mesianic" dar nu numai. Citat:
Deci ce sa prefer sa cred, ca tu esti infailibil sau ca Biserica este infailibila (apropo, asta scrie in Scriptura, te las pe tine sa gasesti versetul) Citat:
Dar ce sa ne mai miram, din moment ce te crezi Dumnezeu.. Citat:
Faptul ca sublinezi de zor Biblia sau citesti pasaje zilnic din ea nu te face mai crestin nici mai spiritual, atat timp cat crezul tau este bazat pe o invatatura stramba. Cred ca esti de acord cu asta, nu? Citat:
Ca nu vad unde bati. |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Sau ma rog, ca asta vreti voi sa intelegeti dintr-un citat scos din context? Nu stiu la ce te referi cu Ioan Gura de Aur, n-am materialul la indemana nici timp sa-l caut. Citat:
Asta spune Scriptura, asta este ceea ce se afirma si mai sus. Citat:
Citat:
Nu le era teama ca intelegerea ta gresita asupra unui pasaj al NT ii va pune impotriva Domnului Hristos? Apropo, faptul ca atrage atentia asupra unui obicei care se practica atunci, aratand spre superficialitatea unora, nu inseamna ca acel obicei este neaparat si peren. De altfel, v-ati luat libertatea de a ignora si alte aspecte practice ale Legii pe care nu le considerati actuale/necesare/etc. ma mir cum de n-ati observat ca nici zeciuiala intra aici. Sa fie aceasta convenabila scapare singura? Desigur ca nu. Citat:
Cum ramane atunci cu caracterul "apostolic" al credintei pe care v-o arogati? Citat:
Citat:
Cu alte cuvinte, daca ai parasit niste pacate vizibile, nu inseamna ca esti sfant sau ai mantuirea garantata. Dar, nu-i asa, oricum va considerati mantuiti doar in baza credintei, modul sau aparent de manifestare conteaza mai putin, nu? In definitiv, lacomia, ignoranta, lenea, invidia, mandria, vorbirea de rau, etc. nu se afla printre cele 10 porunci, nu? Citat:
Si avand in vedere ca intelegere este diferita, dar rezultatele (dupa spusele voastre) identice, atunci cum iti explici asta? Citat:
Citat:
Pentru omul obisnuit are mai putina importanta, dar in mod clar voua va da apa la moara. Cauta "Ar. Cleopa Ilie - Calauza in credinta ortodoxa" si ai sa gasesti o opinie mult mai corecta dpdv teologic asupra acestei chestiuni. Demonstrata cu Scriptura. Ma rog, s-ar putea sa nu cadeti de acord asupra interpretarii/argumentarii, dar asta este..in definitiv fiecare cu lumina care o are (sau nu). Oricum e bine sa o citesti, poate incerci sa nu mai vinzi (imitatii de) gogosari la gradinar.. Last edited by AlinB; 03.01.2010 at 14:44:24. |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Revenind la "smecherie", iata ce spune Sfantul Iustin Martirul: "Daca intalnesti persoane care isi zic crestini, dar care neaga invierea mortilor si sustin, dimpotriva, ca sufletele lor vor fi luate la cer de indata ce mor, pe acestia sa nu-i socotesti crestini".(Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.) Citat:
Citat:
Aveti ceva stabil la baza teologiei? Nu. Dar, ai nascocit "infailibilitatea bisericii" (cred ca te referi la biserica ortodoxa). Mare incumetare. Pui o biserica (din multe altele) in locul lui Dumnezeu (Singurul care este infailibil). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare, o va ispravi pana in ziua lui Iisus Hristos."(Filipeni 1:6) "Dumnezeul oricarui har, care v-a chemat la slava Sa vecinica, dupa ce veti suferi putina vreme, va va desavarsi, va va intari, va va da putere si va va face neclintiti. A Lui sa fie slava si puterea in vecii vecilor! Amin."(1 Petru 5:10,11) Frumoase fagaduinte. Citat:
Dar, si de el o sa te dezici (adica de invataturile sale). Ce zici de aceste invataturi suprafanteziste, despre drumul sufletului in timpul mortii (invataturi ale ar. Cleopa)? http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm Sunt curios cum cataloghezi aceste invataturi stiintifico-fantastice. Si acestea sunt "demonstrate cu Scriptura"? Last edited by hoinarul; 03.01.2010 at 20:35:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca dupa moarte mergi la judecata insotit de ingeri si demoni este aratat si apare si in Scriptura.
Din viziunea proorocului Zaharia : Zaharia 3:1 Și mi-a arătat pe Iosua, marele preot, stând înaintea îngerului Domnului, și pe Satana, stând la dreapta lui ca să-l învinuiască. Probabil ca mai sunt si alte marturii de acest gen, personal nu m-am pus sa caut am dat peste aceasta intamplator in timp ce citeam Zaharia. In Sf Traditie, sunt destule marturii ramase de la cei care s-au aflat in pozitia de a parasii lumea asta.Personal am in format electronic, carti cu referire la viata sufletului dupa moarte. Pentru paganii care nu cred in viata de dupa moarte : Facerea 37:35 După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său. 7. Descoperi-vei tu care este firea lui Dumnezeu? Urca-vei tu până la desăvârșirea Celui Atotputernic? 8. Ea este mai înaltă decât cerurile. Și ce vei face tu? Ea este mai adâncă decât împărăția morții. Cum vei pătrunde-o tu? Iov 11 9. Șeolul (iadul) se mișcă în adâncurile sale, ca să iasă întru întâmpinarea ta. Pentru tine el deșteaptă umbrele, pe toți stăpânitorii pământului; el ridică de pe jilțurile lor pe toți împărații pământului. Isaia 14 13. Nu cruța pe feciorul tău de pedeapsă; chiar dacă îl lovești cu varga, nu moare. 14. Tu îl bați cu toiagul, dar scapi sufletul lui din împărăția morții. Pilde 23 2. Dacă se vor strecura în locuința morților, de acolo mâna Mea îi va apuca, și de se vor sui în cer, îi voi da jos de acolo; Amos 9:2 19. Precum seceta și arșița sorb apele zăpezilor topite, tot astfel soarbe locuința morților pe păcătoși. Iov 24 12. Să-i înghițim de vii ca locuința morților, și întregi, ca pe cei ce se coboară în mormânt. Pilde 1 14. Din stăpânirea locuinței morților îi voi izbăvi și de moarte îi voi mântui. Unde este, moarte, biruința ta? Unde-ți sunt chinurile tale? Mila stă ascunsă departe de ochii Mei!... Osea 13 14. De aceea și iadul și-a mărit de două ori lăcomia lui, căscat-a gura sa peste măsură; acolo se vor coborî mărirea Sionului și gloatele sale, chiotele de veselie... Isaia 5 11. "Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tău, în adâncurile iadului sau în înălțimile cele de sus". Isaia 7 15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului! Isaia 14 24. Înțeleptul merge pe cărarea vieții ce duce în sus, ca să ocolească drumul iadului care merge în jos. Pilde 15 17. Să se întoarcă păcătoșii în iad; toate neamurile care uită pe Dumnezeu. Psalmi 9 10. Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. Psalmi 15 15. Și-i vor stăpâni pe ei cei drepți și ajutorul ce-l nădăjduiau din slava lor, se va învechi în iad. 16. Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca. Psalmi 48 16. Să vină moartea peste ei și să se coboare în iad de vii, Psalmi 54 47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului? Psalmi 88 David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8 Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11 Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20 Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16 Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18 NT :Fapte 2:27,31 Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune.Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. 8. Pentru aceea zice: "Suindu-Se la înălțime, a robit robime și a dat daruri oamenilor". 9. Iar aceea că "S-a suit" - ce înseamnă decât că S-a pogorât în părțile cele mai de jos ale pământului? Efeseni 4 18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, 19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, 1Petru 3 1Petru 4: 5. Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. 6. Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul. 9. Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o. 10. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ? Apocalipsa 6 19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, 21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui. 22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. 27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, 28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. 29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. 30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. 31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. Luca 16 Solomon : Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. Eccl7:1 Pavel : Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Filipeni 1:21,23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viaþã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã." (Ioan 5:29) "De aceea, sã nu judecati nimic înainte de vreme, pînã va veni Domnul care va scoate la luminã lucrurile ascunse în întuneric, si va descoperi gîndurile inimilor. Atunci, fiecare îsi va cãpãta lauda de la Dumnezeu."(1 Corinteni 4:5) Judecata va avea loc dupa inviere. Iar invierea va avea loc la revenirea Mantuitorului. "Iata Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui."(Apocalipsa 22:12) "El zicea cu glas tare: "Temeti-vã de Dumnezeu si dati-I slavã, cãci a venit ceasul judecãtii Lui; si închinati-vã Celui ce a fãcut cerul si pãmîntul, marea si izvoarele apelor!"(Apocalipsa 14:7) Eu zic sa-L lasi pe Dumnezeu sa hotarasca ceasul si "ziua judecatii" (expresie des folosita in Sfanta Scriptura). Nu dupa moarte mergi la judecata ci dupa inviere (in care tu nu crezi). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
25. Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. 26. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? Ioan 11:25-26 Luca 23:43 Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai. Apocalipsa 1:17-18 Și când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca un mort. Și El a pus mâna dreaptă peste mine, zicând: Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă, Și Cel ce sunt viu. Am fost mort, și, iată, sunt viu, în vecii vecilor, și am cheile morții și ale iadului. 19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, 21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui. 22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. 27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, 28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. 29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. 30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. 31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. Luca 16 De ce nu crezi in Mantuitorul? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|