Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2012, 01:19:53
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cezar, vezi ca am avut dreptate cand am spus cu cateva pagini in urma ca discutiile sunt degeaba?
Nicidecum. Discutiile nu au fost degeaba. Multe informatii s-au strans.
Apoi, lucru deloc minor: s-a vazut cine, si mai ales cum este fiecare dintre noi. Si se vede, zilnic, mai departe, caracterul si inima fiecaruia.

Last edited by ioan cezar; 12.10.2012 at 02:11:41.
Vechi 12.10.2012, 07:58:28
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
...Si am dat si ce spune Cuv. Paisie Aghioritul: "„dacă te gândești că Hristos s-a născut din om, din MaicaDomnului! Adică strămoșul lui Hristos a fost maimuță? Ce blasfemie! Și nu își dau seama că spun blasfemii”...
Daca Iisus Hristos S-a intrupat pana si in om, ce L-ar impiedica sa Se intrupeze in maimuta?
Veti fi de acord cu faptul ca maimuta nu-i "bolnava", nu pacatuieste.

Diferenta dintre maimute si oameni este ca oamenii pacatuiesc, altfel spus gandesc(aproape toti); daca ar fi sa cautam o fosila intermediara oare am cauta un schelet de maimuta care... a gandit? Sau un om care n-a pacatuit?
Vechi 12.10.2012, 08:58:46
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Apoi, lucru deloc minor: s-a vazut cine, si mai ales cum este fiecare dintre noi. Si se vede, zilnic, mai departe, caracterul si inima fiecaruia.
Sunt in asentimentul tau frate Ioan Cezar.

Cu siguranta cei ce vor sa cunoasca, sa inteleaga, sa slaveasca pe Creator precum psalmistul: "Doamne TU toate cu intelepciune le-ai facut, umplutu-s-a pamantul (universul) de zidirea (lucrarea) Ta" (Ps. 103), culeg cu ajutorul harului Duhului Sfant si al dragostei lor (cognitive intelectual-afective, duhovnicesti) de Adevar, informatiile folositoare precum albinele culeg polenul florilor pentru a face mierea... si ce este mai dulce decat "mierea" hristica a harului Duhului Sfant intru Hristos Iisus?

Precum albinele care ocoloesc firesc fara intristare, fara suparare... plantele ce nu au polen (ce nu au rod, flori rodiotoare) asa si acestia ocolosesc "informatiile" sterpe, neroditoare din "postarile" sterile... "interpretarile" ad litteram fie din Sfanta Scriptura, fie din Sfanta Traditie (Sfintii Parinti); precum si "atacurile" la persoana (injurii, calomnii, batjocoriri...)

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Maica Domului sa ne ocroteasca cu dragostea ei de mama, potentata de deplinatatea harului Domnului nostru Iisus Hristos, spre mantuirea noastra spre slava lui Hristos Iisus si a Sfintei Sale Biserici. AMIN.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 12.10.2012 at 11:31:16.
Vechi 12.10.2012, 11:20:54
ioan cezar
Guest

Implicit

Ar mai fi un motiv, cel putin.
Pe de o parte mi s-a parut ca inteleg asa, pe de alta parte mi s-a spus deseori pe privat ca unii oameni apreciaza postarile care au un vadit folos sufletesc.
Nu intram pe forum pentru a posta neaparat teorii si pentru a ne apara teoriile preferate, cu virulenta si chiar violenta verbala extrema. Cu insulte si injurii etc.
Mai degraba ne strangem aici pentru a impartasi sentimente si pentru a exersa sprijinul sufletesc reciproc.

Daca voim musai informatii ferme (in sensul normativului), nu avem decat sa mergem la studiu individual. Sunt mii si mii de carti pe care le putem citi fie in biblioteci, fie in format digital de pe internet etc.

Dar se pare ca pe forum oamenii cauta si altceva, nu numai informatii si indrumari doctrinare. Unii se imprietenesc de-a binelea, iar eu m-am bucurat mereu cand am cunoscut prin relatie directa pe unii dintre forumisti.

Problema e ca avem unele metehne in relationare, ca avem deseori scheme disfunctionale si deloc crestinesti de raportare la aproapele, ca suntem egoisti, individualisti, mizantropi, aspri, tiranici, batarnici (bate virtuale), KGBisti de buzunar, securisti onanisti s.a.m.d.
Asta-i problema, nu invatatura X sau Y.
In acest sens, am tot repetat ca imi pare secundara teoria evolutionista sau mai stiu eu care teorie, raportat la modul batjocoritor in care unii se lafaie sa expuna propriile lor acte de credinta.

O invatatura dreapta in litera dar moarta in duhul faptelor, cui foloseste?
O cocotare in varful muntelui desteptaciunii si lansarea unor arogante semnale spre cei de jos, cui foloseste?

Tensiunea care se strange uneori pe forum arata ca suntem incapabili de a ne fi unii altora persoane de suport afectiv. Structuri vechi de caracter, pline uneori de toata josnicia, ne joaca feste mari tuturor, iar unii dintre noi se vadesc schimonositi cu totul la suflet.

Dumnezeu sa ne ocroteasca, sa ne lumineze si sa ne tamaduiasca cu harul Sau!
Vechi 12.10.2012, 13:05:03
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ar mai fi un motiv, cel putin.
Pe de o parte mi s-a parut ca inteleg asa, pe de alta parte mi s-a spus deseori pe privat ca unii oameni apreciaza postarile care au un vadit folos sufletesc.
Nu intram pe forum pentru a posta neaparat teorii si pentru a ne apara teoriile preferate, cu virulenta si chiar violenta verbala extrema. Cu insulte si injurii etc.
Mai degraba ne strangem aici pentru a impartasi sentimente si pentru a exersa sprijinul sufletesc reciproc.

Daca voim musai informatii ferme (in sensul normativului), nu avem decat sa mergem la studiu individual. Sunt mii si mii de carti pe care le putem citi fie in biblioteci, fie in format digital de pe internet etc.

Dar se pare ca pe forum oamenii cauta si altceva, nu numai informatii si indrumari doctrinare. Unii se imprietenesc de-a binelea, iar eu m-am bucurat mereu cand am cunoscut prin relatie directa pe unii dintre forumisti.

Problema e ca avem unele metehne in relationare, ca avem deseori scheme disfunctionale si deloc crestinesti de raportare la aproapele, ca suntem egoisti, individualisti, mizantropi, aspri, tiranici, batarnici (bate virtuale), KGBisti de buzunar, securisti onanisti s.a.m.d.
Asta-i problema, nu invatatura X sau Y.
In acest sens, am tot repetat ca imi pare secundara teoria evolutionista sau mai stiu eu care teorie, raportat la modul batjocoritor in care unii se lafaie sa expuna propriile lor acte de credinta.

O invatatura dreapta in litera dar moarta in duhul faptelor, cui foloseste?
O cocotare in varful muntelui desteptaciunii si lansarea unor arogante semnale spre cei de jos, cui foloseste?

Tensiunea care se strange uneori pe forum arata ca suntem incapabili de a ne fi unii altora persoane de suport afectiv. Structuri vechi de caracter, pline uneori de toata josnicia, ne joaca feste mari tuturor, iar unii dintre noi se vadesc schimonositi cu totul la suflet.

Dumnezeu sa ne ocroteasca, sa ne lumineze si sa ne tamaduiasca cu harul Sau!
Sunt in asentimentul tau frate Ioan Cezar. Subscriu.
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.

P.S. Din nefericire sunt multi care considera avatarul personalitatii virtuale de pe internet (forumuri etc) mai important decat persoana reala... si in acest spatiu virtual, la "adapostul" falsei puterii virtuale cauta sa urce cat mai sus... in neantul (mandriei, slavei desarte) virutale.
Multi nici nu sunt "bagati in seama" in realitate (socializare interpersonala adecvata, studiu adecvat, conferinte, colocvii etc) si aleg calea "razborii" virutale sa arate ca "sunt cineva"... acestia sunt asemenea "croitorasului cel viteaz" care trambita "7 dintr-o lovitura"...
ascunzandu-si meschin neputintele si traind intr-o minciuna care este "realitatea virtuala".
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Vechi 12.10.2012, 13:41:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu nu am spus ca discutiile sunt sterile pentru ca adevarul e undeva la mijloc, ci ca cei ce sustin evolutionismul sau alta conceptie gresita oricum n-o sa doreasca sa asimileze vreo informatie.
In legatura cu forumul si eu ma gandeam in trecut ce e in neregula cu acest forum, de ce e asa o atmosfera negativa. Si raspunsul pe care l-am gasit este ca cei ce au conceptii ecumeniste sunt mai agresivi, incearca sa isi sustina si impuna conceptiile si neavand argumente recurg si la atacuri, se aliaza, etc. Dar desigur ca ei vad lucrurile invers.
Vechi 12.10.2012, 14:14:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Multi nici nu sunt "bagati in seama" in realitate (socializare interpersonala adecvata, studiu adecvat, conferinte, colocvii etc) si aleg calea "razborii" virutale sa arate ca "sunt cineva.
Parintii ne si invata sa nu cautam slava lumeasca, pentru a nu ne mari mandria. Sa ne uitam ce s-a intamplat ci cei ce doreau sa fie bagati in seama cu evolutionismul teist: Kalomiros la sfarsit facea parte dintr-o biserica ce s-a rupt si de stilisti, era o singura biserica, fara ierarhie, fara nimic. Pr. Doru dupa putin timp a fost respins de membrii parohiei din Australia si Patriarhia i-a retras numirea.
Vechi 12.10.2012, 15:00:05
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Probabil că dau cu bâta-n baltă, da' asta e, tot întreb: boon! Evoluționism mai mult sau mai puțin teist. Creația-n 7 zile, da' timpu-i relativ. Depinde de cine și de unde privește.
Dom'le, da'-n acest caz, Mântuitorul, Fiul lui Dumnezeu se trage din regele David sau din maimuță? Sau, evident, sunt pe lângă subiect?
Vechi 12.10.2012, 15:54:34
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Evoluționism mai mult sau mai puțin teist.
Evolutionismul teist este creationism hristocentric.
Evolutionismul... in general se intelege cel materialist ateist.

Citat:
Creația-n 7 zile, da' timpu-i relativ. Depinde de cine și de unde privește.
Asa este.

Citat:
Mântuitorul, Fiul lui Dumnezeu se trage din regele David sau din maimuță? Sau, evident, sunt pe lângă subiect?
E tare "pe langa" afrimatia ca: "Evolutionismul demonstreaza ca omul se trage din maimuta."

Doamne ajuta.
Vechi 12.10.2012, 18:23:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile Pentru Eugen cel invatat , cu studii adecvate , umblat prin conferinte si colocvii!

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul

Din nefericire sunt multi care considera avatarul personalitatii virtuale de pe internet (forumuri etc) mai important decat persoana reala... si in acest spatiu virtual, la "adapostul" falsei puterii virtuale cauta sa urce cat mai sus... in neantul (mandriei, slavei desarte) virutale.
Multi nici nu sunt "bagati in seama" in realitate (socializare interpersonala adecvata, studiu adecvat, conferinte, colocvii etc) si aleg calea "razborii" virutale sa arate ca "sunt cineva"... acestia sunt asemenea "croitorasului cel viteaz" care trambita "7 dintr-o lovitura"...
ascunzandu-si meschin neputintele si traind intr-o minciuna care este "realitatea virtuala".
Doamne cat se potrivesc cele lasate de cei ce te-au iubit cu adevarat ! Oare la ce sunt bune toate invataturile de pe pamantul asta , daca nimic nu invatam si ne trufim si ne marim atat de mult .
N-ai trecut nici de asta data testul frate cu toata invatatura ta , si nu o spun eu ci Sfintii Parinti , invatatura noastra ORTODOXA !
De asta data , si nu numai , Ioan se afla mult mai aproape de cele spuse odata de Parintele Sofian despre SMERENIE , cu toate ca mai are unele scapari nedorite .
Dar hai sa invatam abecedarul , si apoi filozofiile inalte , si alte cele !
La cele spuse de tine , existe decat un leac : SMERENIA !
Exista doua smerenii, precum si doua mandrii.

Cea dintai mandrie este cand cineva dispretuieste pe aproapele sau, socotindu-l ca fiind un om de nimic, iar pe sine ca fiind mai presus decat el. In cazul in care va continua cu acest dispret si, daca nu se va trezi repede si nu se va sargui sa scape de o asemenea patima, va veni incetul cu incetul si a doua mandrie prin care omul se trufeste si se impotriveste lui Dumnezeu si pune pe seama sa ispravile savarsite, nu pe seama lui Dumnezeu Care ne spune: "Fara Mine nu puteti face nimic".

Sunt, de asemenea, si doua smerenii. Smerenia cea dintai consta in a socoti pe aproapele sau mai intelept decat sine si intrecandu-l pe el in toate; a se socoti pe sine mai prejos decat toti ( aici e tare greu mai ales pentru cei scoliti din cale afara , precum Eugen ! ! ! ! ! ! ! ). Ce greu este acest lucru: a renunta la orgoliul nostru, la mandria noastra si a ne umili din toata inima! E foarte greu, dar foarte pretios inaintea lui Dumnezeu. Iar a doua smerenie consta in a pune pe seama lui Dumnezeu toate faptele noastre bune. Aceasta este smerenia desavarsita a sfintilor. Aceasta se naste in chip firesc in suflet prin implinirea poruncilor dumnezeiesti.
Frumos cuvant si adevarat a spus Ioan , dar bine ar fi sa-l intelegem toti si mai ales sa-l punem in practica , caci practica ne omoara rau :
"O invatatura dreapta in litera dar moarta in duhul faptelor, cui foloseste?
O cocotare in varful muntelui desteptaciunii si lansarea unor arogante semnale spre cei de jos, cui foloseste?"
Un cuvant de folos a scris si Catalin , demn de luat in seama :
"Parintii ne si invata sa nu cautam slava lumeasca, pentru a nu ne mari mandria. Sa ne uitam ce s-a intamplat ci cei ce doreau sa fie bagati in seama cu evolutionismul teist: Kalomiros la sfarsit facea parte dintr-o biserica ce s-a rupt si de stilisti, era o singura biserica, fara ierarhie, fara nimic. Pr. Doru dupa putin timp a fost respins de membrii parohiei din Australia si Patriarhia i-a retras numirea."

Last edited by cristiboss56; 12.10.2012 at 18:41:12.
Subiect închis

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45