![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Îmi vine să plâng. Să vezi acum convertiri la ortodoxie în masă a catolicilor.
|
||||
|
||||
![]()
Ei deja au ales , precum papa spune :" societatea consumului și a bunăstării care a făcut atâta rău "
|
|||
|
|||
![]()
Papa ar spune ceva foarte frumos si despre anglicanism, calvinism, penticostalism, adventism, hinduism, etc. Pe de o parte aceste declaratii se fac din complezenta, se spun doar lucruri care sa nu critice alt cult sau religie (stim ce s-a intamplat cand fostul papa a spus ceva negativ despre islamism). Pe de alta parte cineva care are conceptii moderniste va crede sincer ca toate cultele sunt la fel de bune, eventual si alte religii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Acum ce mai contează o erezie în plus?
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Papa se foloseste de soarta cereasca si de biserica pamantesca, dispune de meritele sfintilor dupa bunul plac : trimite in purgatoriu si scoate din purgatoriu dupa bunul plac, da indulgente ( imaprte idulgente credinciosilor) . Pur si siplu ar ajunge la ridicol daca acest lucru nu ar fi dureros si daunator."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ba chiar și pe Tolstoi, precum și pe Brejnev, pe scurt. Parcă și pe Istrati și pe Kazantzakis. Ori, bunăoară, pe Sfântul Teofan Zăvorâtul. Spiritul Rusiei îl cunosc însă, cel mai bine, părinții și bunicii noștri. Din război, printre altele. Îl cunoaștem și noi, de când ne-am născut, vecini fiind și... vasali. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, este un curent pro-rusesc in ortodoxia romaneasca.
Unii au memoria cam scurta sau daca s-au nascut mai devreme, au cam chiulit la lectiile de istorie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...aev-99558.html http://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_D...eta_Fiodorovna http://www.razbointrucuvant.ro/recom...rimeei-minuni/ Iata si un film care ne introduce putin in atmosfera din Rusia acelor timpuri: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/des.../19170-preotul |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Am vrut, ispitit, să scriu acum multe despre Rusia, războaiele cu, de la, din, dinspre, către, prin Rusia, poate păream înțelept, dar e în zadar, o înșiruire de idei, ca întreg forumul. Și pentru că voi da socoteală pentru fiecare cuvînt rostit sau gîndit, DUMNEZEU ÎNSUȘI să vorbească în locul meu, a ticălosului, prin cei îndumnezeiți ai Lui, care au văzut Lumina cea necreată: "Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui," - Psalmii 67, 36. "Prin sfinții care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei." - Psalmii 15, 3. "Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Preaînalt și va asupri pe sfinții Celui Preaînalt," - Daniel 7, 25. "Și i s-a dat să facă război cu sfinții și să-i biruiască și i s-a dat ei stăpânire peste toată seminția și poporul și limba și neamul." - Apocalipsa 13, 7 "Au nu știți că sfinții vor judeca lumea? Și dacă lumea este judecată de voi, oare sunteți voi nevrednici să judecați lucruri atât de mici?" - I Corinteni 6, 2. "Și sfinții Celui Preaînalt vor primi regatul și îl vor ține în stăpânire în veci și în vecii vecilor." - Daniel 7, 18. "Neamurile văd, dar nu pricep nimic și nu-și bat capul cu așa ceva, că adică harul lui Dumnezeu și mila Lui sunt cu aleșii Săi și că poartă grijă de sfinții Săi." - Înțelepciunea lui Solomon 4, 15. "Atunci va veni Domnul Dumnezeul meu și toți sfinții împreună cu El." - Zaharia 14, 5. (traducerea Septuaginta) Bucurii. P.S.: SĂ CEREM DE LA DUMNEZEU, iubire, credință, discernămînt, ca prin ele și pronia Sa, SĂ NE FERIM de tot întunericul necredinței și păgînismului și toată nebunia din EREZIILE PUTREZITE ȘI MIROSITOARE romano-catolice și tuturor denominațiunilor necreștine, care au ieșit din ereziile romano-catolice, să îi iubim, chiar eretici fiind, și să rămînem în hotarele Luminii Iubirii, care nu e din această lume, ca să ajungem a vedea, "cele la care mintea nu s-a suit". Doar Iubirea e de-ajuns. Last edited by Daniel_Ortodox; 01.10.2013 at 01:39:27. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|