![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Patriarhia Rusa sau P. bulgara, sau Georgiana, sint ok: perfect canonice. O clipa nu au fost in schisma fata de BO.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca mai exista cale de intoarcere. |
|
|||
|
|||
![]()
Erau gagici faine? Pastreaza-mi un loc, data viitoare.
Hai ca ducem discutia in derizoriu. Pentru mine, ce fac ierarhii e bine, pina la chestii gen modificarea dogmelor (vezi idiotenia antitrinitara care isi face loc in scrierile mosilor Bartolomeu sau Zizioulas, cum ca Fiul e subordonat Tatalui, ceea ce e erezie subordinationista pe fata), sau potir comun cu anume denominatiuni (anglicani sau luterani). Daca se apuca, de dragul migralailor sau mai bine zis a fortelor din spatele lor, sa bage fitile de "innoire dogmatica", cum ca Fiul nu a fost chiar Dumnezeu deplin, si mai vor sa si ighitim asta, repet, DACA fac asta, normal ca voi practica absenteismul liturgic total, si voi indemna si pe altii, mai ceva ca gasca lavriota. Deocamdata, la diversele aglutinari de show ecumenist (care exact asta sint: show politic, inca nu sint un atac dogmatic explicit la adresa credintei noastre) nu s-a facut asa ceva, chiar daca mosul din Fanar a mormait ceva despre "sfintenia (?!) altor credinte".
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta am spus ca se duce acolo de ochii lumii si ca e trist ca se intampla asta.
Era mai bine sa nu se fi dus si gata. Toate prostiile astea ecumeniste sunt facute pentru lume, nu prea au nici o legatura cu dorinta de a se uni toti crestinii. Sau exista aceasta dorinta dar sa se uneasca intr-o chestie care nu are nimic cu crestinismul. :) Poti sa discuti cinstit si fara sa faci parada ca sa te vada lumea ca esti preocupat de soarta lumii. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
iti dai seama ca ierarhii nu vor pleca, doar pentru ca niste raspopiti si un fost pirnaias posteaza pe blogurile lor in mod pseudoteologic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pai ce am spus eu ca nu inteleg de ce o fac ? :)
|
|
|||
|
|||
![]() Sarea pamantului 2 seria 2 - Schiarhimandrit Hristofor din Tula https://www.youtube.com/watch?v=9XjmUsGgWsQ Am urmarit acest film acum. Vi-l ofer si voua in dar. ,,Patria mea, ai luat-o razna!" - vers dintr-un cantec din acest film. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb sunt si unii care spun ca ar trebui reintrodusa acrivia pentru toti in aceasta perioada. Asa cum scris si in articolul despre iconomie, acrivia a fost introdusa pentru toti atunci cand aplicarea iconomiei ar fi creat confuzie, crezandu-se ca si catolicii au taine. Adica in perioada sinodului Ferrara-Florenta si in perioada uniatiei. In aceste timpuri ar trebui reintrodusa din cauza ecumensimului, care creeaza confuzie printre credinciosi (si nu numai). Aceasta a doua pozitie pare pertinenta. |
|