Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2010, 21:38:56
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
daca tu imi spui mie ca un penticostal poate vorbi in limbi unui afganistan (sau unui alt penticostal)...si ala intelege cele spuse, atunci eu imi arunc palaria in noroi fara sa ezit!
Deci poti sa incepi de acum. Eu am vazut personal oameni care vorbeau intr-o limba cuoscuta, pe care altii o puteau traduce oricand, desi ei habar nu aveau de limba asta. Si vorbeau dspre "faptele minunate ale lui Dumnezeu", asa cum spune Biblia.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 30.04.2010, 22:10:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci poti sa incepi de acum. Eu am vazut personal oameni care vorbeau intr-o limba cuoscuta, pe care altii o puteau traduce oricand, desi ei habar nu aveau de limba asta. Si vorbeau dspre "faptele minunate ale lui Dumnezeu", asa cum spune Biblia.
Nu ma grabesc inca , pentru ca nu inteleg prea bine ceea ce vrei sa spui.

Nu inteleg totusi ce legatura acest dar ca si conversatie, cand el e folosit pentru a aduce oameni la credinta...ori in cazul vostru s-ar parea ca e un fel de act care face parte din Slujba, si are loc la fiecare slujba, desi acum aveti Sfanta Scriptura, si voi stiti faptele minunate ale lui Dumnezeu...deci care ar fi sensul?

Pana la urma care sunt faptele minunate ale lui Dumnezeu spuse de cei care vorbesc in limbi? Sunt alte lucruri decat in Sfanta Scriptura, sau aceleasi?
Vechi 30.04.2010, 22:51:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nu ma grabesc inca , pentru ca nu inteleg prea bine ceea ce vrei sa spui.
Nu cred ca nu intelgi, dar, cum a spus vasalie, nu prea stii ce vrei. Sau vrei tu ceva anume dar nu-ti prea iese.

Citat:
Pana la urma care sunt faptele minunate ale lui Dumnezeu spuse de cei care vorbesc in limbi? Sunt alte lucruri decat in Sfanta Scriptura, sau aceleasi?
Vorbirea in limbi poate contine laude la adresa lui Dumnezeu, proclamarea unor adevaruri divine, descoperire, sau orice altceva ar vrea Dumnezeu sa dea omului.
Iar daca in Biblie s-a intamplat ca Dumnezeu a repetat cate un lucru de mai multe ori , are dreptul sa o faca si in ziua de azi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 01.05.2010, 20:37:42
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Iubiti frati si surori, nu stiu ce puteti intelege dumneavoastra din aceasta intrebare:
Citat:
Adesea si astazi...unde in afara cultului penticostal, si a carismaticilor?
Eu, unul, am inteles ca sora Andrusca credea ca vorbirea in limbi se petrece doar in interiorul cultului penticostal si la carismatici.

Vine fratele Vasalie si zice ca NU, nici vorba sa fie asa, vorbirea in limbi are loc si la ortodocsi:
Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Daca esti pasionata de istorie iti dau cateva repere despre vorbirea in limbi, acceptate de ortodocsi :
Tot despre vorbirea in limbi a unui sfant gasim scris in "Acatistul Parintelui Profirie noul facator de minuni".
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?...ST_SF_PORFIRIE
Din cate am inteles, Parintele Porfirie noul facator de minuni, care avea darul vorbirii in limbi, a trecut de putin timp la odihna (deci, il putem considera un contemporan).
In urma acestei postari sora Andrusca raspunde:
Citat:
.... lucrurile astea le stiam si eu...
Pai in cazul acesta am eu o intrebare: daca stiai, de ce ma mai intrebai "unde in afara cultului penticostal se vorbeste in limbi"?

Raspunsul era simplu si il stiai si tu: in Biserica Ortodoxa.

Sau doar imi testai cunostintele?

P.S. Sugestia mea este sa spunem: "nu stiu" atunci cand nu stim ceva. Daca vom proceda asa vom putea fi considerati parteneri seriosi de discutii. Daca o vom intoarce ca la Ploiesti cu: "da, dar eu ziceam despre altceva..." credibilitatea se pierde.

Last edited by penticostalulmantuibil; 01.05.2010 at 21:11:26.
Vechi 02.05.2010, 11:43:55
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Lasa ca Sf. Porfirie nu glossolalia, ci vorbea pe inteles, fara sa fie nevoie de vreun escroc sa talmaceasca, si nici nu se mandrea ca vorbeste limbi ingeresti, cum se intampla la voi, in 80% din cazuri (nu mai stiu cine dadea statistica asta, ca 80% "pentru Dumnezeu" (adica nu c-ar vorbi ei chestii pe care nici ei nu le pricep, lasa, le pricepe Dumnezeu chiar daca ei nu stiu ce scot pe gura in clipa aia) si 20% pentru oameni (banuiesc ca nu xenolalie, ci tot arghbla dar cu talmaci care explica restului de spectatori in ce consta showul privat)

Citat:
Fiind aprins de dragostea cea duhovnicească și vrând să propovăduiești oamenilor credința în Hristos. pentru râvna ta Domnul te-a chemat să fii părtaș darurilor Sfinților Apostoli și prin harisma vorbirii în limbi ai grăit pe înțelesul celor de alt neam, iar ei mirându-se de sfințenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia!
Si inca una, ca sa vedeti ca in BO nu "se" vorbeste in limbi. Din cand in cand mai da Dumnezeu darul asta cui stie El ca are nevoie ca sa faca o lucrare, dar:

Citat:
Știind micimea viețuirii noastre, să nu deznădăjduim aflând nevoințele Preacuviosului Părinte Porfirie, nici să încercăm a le urma fără dreaptă socoteală, și mai ales să nu căutăm a agonisi harismele sale, căci nu puțină vătămare vom afla.

Last edited by Jane Says; 02.05.2010 at 12:09:02.
Vechi 02.05.2010, 12:08:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Lasa ca Sf. Porfirie nu glossolalia, ci vorbea pe inteles, fara sa fie nevoie de vreun escroc sa talmaceasca, si nici nu se mandrea ca vorbeste limbi ingeresti, cum se intampla la voi, in 80% din cazuri (nu mai stiu cine dadea statistica asta, ca 80% "pentru Dumnezeu" (adica nu c-ar vorbi ei chestii pe care nici ei nu le pricep, lasa, le pricepe Dumnezeu chiar daca ei nu stiu ce scot pe gura in clipa aia) si 20% pentru oameni (banuiesc ca nu xenolalie, ci tot arghbla dar cu talmaci care explica restului de spectatori in ce consta showul privat)
Pai 'glossolalia' este pe inteles.Si este in xenoglosie.Adica vorbirea intr-o limba straina pe care nu o cunosti.

Glossolalia' is constructed from the Greek word γλωσσολαλιά, itself a compound of the words γλῶσσα (glossa, meaning "tongue" or "language") and λαλεῖν (lalein, "to talk").

Xenoglossy (pronounced /ˈziːnɵɡlɒsi/ or /ˈzɛnɵɡlɒsi/), also written xenoglossia (/ziːnɵˈɡlɒsiə/ or /zɛnɵˈɡlɒsiə/), is the putative paranormal phenomenon in which a person is able to speak or write a language they could not have acquired by natural means. For example, a person who knows German fluently, but who has never studied it, never been to a German-speaking country, and never associated with German speakers, would be said to exhibit xenoglossy. The existence of xenoglossy is not generally accepted by linguists and psychologists (Samarin 1976, Thomason 1984, 1987, 1996). However, psychiatrist and paranormal researcher Ian Stevenson documented several cases that he considered authentic (Stevenson, 2001). The words derive from Greek ξένος (xenos, "foreign") and γλῶσσα (glossa, "tongue" or "language").

Nu te lua dupa terminologiile inventate de penticostali.

Este si pe wikipedia un articol destul de bunicel despre Glossolalia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Glossolalia

e in engleza...
Vechi 02.05.2010, 12:12:50
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Pai 'glossolalia' este pe inteles.Si este in xenoglosie.Adica vorbirea intr-o limba straina pe care nu o cunosti.

Glossolalia' is constructed from the Greek word γλωσσολαλιά, itself a compound of the words γλῶσσα (glossa, meaning "tongue" or "language") and λαλεῖν (lalein, "to talk").

Xenoglossy (pronounced /ˈziːnɵɡlɒsi/ or /ˈzɛnɵɡlɒsi/), also written xenoglossia (/ziːnɵˈɡlɒsiə/ or /zɛnɵˈɡlɒsiə/), is the putative paranormal phenomenon in which a person is able to speak or write a language they could not have acquired by natural means. For example, a person who knows German fluently, but who has never studied it, never been to a German-speaking country, and never associated with German speakers, would be said to exhibit xenoglossy. The existence of xenoglossy is not generally accepted by linguists and psychologists (Samarin 1976, Thomason 1984, 1987, 1996). However, psychiatrist and paranormal researcher Ian Stevenson documented several cases that he considered authentic (Stevenson, 2001). The words derive from Greek ξένος (xenos, "foreign") and γλῶσσα (glossa, "tongue" or "language").

Nu te lua dupa terminologiile inventate de penticostali.

Este si pe wikipedia un articol destul de bunicel despre Glossolalia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Glossolalia

L-am citit de acum cateva saptamani, glossolalie e atunci cand ei vorbesc in limbi pe care nimeni nu le intelege, si NU este pe inteles.

Citat:
It is verbal behavior that consists of using a certain number of consonants and vowels[...]in a limited number of syllables that in turn are organized into larger units that are taken apart and rearranged pseudogrammatically[...]with variations in pitch, volume, speed and intensity.[4]
[Glossolalia] consists of strings of syllables, made up of sounds taken from all those that the speaker knows, put together more or less haphazardly but emerging nevertheless as word-like and sentence-like units because of realistic, language-like rhythm and melody.

Samarin found that the resemblance to human language was merely on the surface, and so concluded that glossolalia is "only a facade of language".

On the basis of his linguistic analysis, Samarin defined Pentecostal glossolalia as "meaningless but phonologically structured human utterance, believed by the speaker to be a real language but bearing no systematic resemblance to any natural language, living or dead"
adica seamana dar nu rasare.

Dupa definitia xenoglossiei, e posibil ca aceasta sa fi fost darul Sf. Porfirie.
Vechi 02.05.2010, 12:44:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Iubiti frati si surori, nu stiu ce puteti intelege dumneavoastra din aceasta intrebare:

Eu, unul, am inteles ca sora Andrusca credea ca vorbirea in limbi se petrece doar in interiorul cultului penticostal si la carismatici.

Vine fratele Vasalie si zice ca NU, nici vorba sa fie asa, vorbirea in limbi are loc si la ortodocsi:

In urma acestei postari sora Andrusca raspunde:

Pai in cazul acesta am eu o intrebare: daca stiai, de ce ma mai intrebai "unde in afara cultului penticostal se vorbeste in limbi"?

Raspunsul era simplu si il stiai si tu: in Biserica Ortodoxa.

Sau doar imi testai cunostintele?

P.S. Sugestia mea este sa spunem: "nu stiu" atunci cand nu stim ceva. Daca vom proceda asa vom putea fi considerati parteneri seriosi de discutii. Daca o vom intoarce ca la Ploiesti cu: "da, dar eu ziceam despre altceva..." credibilitatea se pierde.
Penticostalule, zau daca ma intereseaza ce crezi tu, tin la parerea ta, sau ma consider sora ta... eu atat te-am intrebat, unde se intampla adesea ceea ce se intampla la voi, sau la carismatici?

Adesea inseamna adesea, si te-am intrebat unde adesea...in afara de acel atat de adesea intalnit la voi in cult, si la carismatici?

Poti sa imi raspunzi acum, sau tot nu ai inteles intrebarea, bazata pe afirmatia ta?

Da, iti testez in continuare cunostintele.... Nu tu ai raspuns, ci Vasalie, iar eu as vrea exemple date de tine, ca sa nu cred ca vorbesti abstract, cu nuanta de concret!!!

Last edited by AndruscaCIM; 02.05.2010 at 12:46:21.
Vechi 02.05.2010, 12:56:03
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

P.S. Mai bine lasa Penticostalulemantuibil, ca parca vad ca iarasi va raspunde Vasalie, si dupa vii si tu, hop top analizand intrebarea formulata de mine( fara sa ii intelegi sensul, si nici sensul cuvantului ADESEA, care statea fix in capul intrebarii ) si raspunsul dat de Vasalie( ca si cum ar fi al tau)..din care ar reiesi ca tu de fapt ai niste cunostinte foarte vaste, dar nu le arunci pe forum..pentru ca il astepti pe Vasalie sa le expuna in locul tau!
Vechi 02.05.2010, 14:35:28
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul

Am cununat un cuplu acum vreo zece ani. Barbatul are o boala, care se declanseaza in momentul in care bea alcool sau Redbul sau multa cafea. I se intampla (pe langa altele) acelasi lucru: vorbeste franceza perfect, desi in stare normala nu cunoaste aceasta limba. Omul saracul e ... nebun. Oare vorbeste "in limbi", atunci cand boala se declanseaza?.... Sa fim seriosi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10