![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci poti sa incepi de acum. Eu am vazut personal oameni care vorbeau intr-o limba cuoscuta, pe care altii o puteau traduce oricand, desi ei habar nu aveau de limba asta. Si vorbeau dspre "faptele minunate ale lui Dumnezeu", asa cum spune Biblia.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nu inteleg totusi ce legatura acest dar ca si conversatie, cand el e folosit pentru a aduce oameni la credinta...ori in cazul vostru s-ar parea ca e un fel de act care face parte din Slujba, si are loc la fiecare slujba, desi acum aveti Sfanta Scriptura, si voi stiti faptele minunate ale lui Dumnezeu...deci care ar fi sensul? Pana la urma care sunt faptele minunate ale lui Dumnezeu spuse de cei care vorbesc in limbi? Sunt alte lucruri decat in Sfanta Scriptura, sau aceleasi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar daca in Biblie s-a intamplat ca Dumnezeu a repetat cate un lucru de mai multe ori , are dreptul sa o faca si in ziua de azi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Iubiti frati si surori, nu stiu ce puteti intelege dumneavoastra din aceasta intrebare:
Citat:
Vine fratele Vasalie si zice ca NU, nici vorba sa fie asa, vorbirea in limbi are loc si la ortodocsi: Citat:
Pai in cazul acesta am eu o intrebare: daca stiai, de ce ma mai intrebai "unde in afara cultului penticostal se vorbeste in limbi"? Raspunsul era simplu si il stiai si tu: in Biserica Ortodoxa. Sau doar imi testai cunostintele? ![]() P.S. Sugestia mea este sa spunem: "nu stiu" atunci cand nu stim ceva. Daca vom proceda asa vom putea fi considerati parteneri seriosi de discutii. Daca o vom intoarce ca la Ploiesti cu: "da, dar eu ziceam despre altceva..." credibilitatea se pierde. Last edited by penticostalulmantuibil; 01.05.2010 at 21:11:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Lasa ca Sf. Porfirie nu glossolalia, ci vorbea pe inteles, fara sa fie nevoie de vreun escroc sa talmaceasca, si nici nu se mandrea ca vorbeste limbi ingeresti, cum se intampla la voi, in 80% din cazuri (nu mai stiu cine dadea statistica asta, ca 80% "pentru Dumnezeu" (adica nu c-ar vorbi ei chestii pe care nici ei nu le pricep, lasa, le pricepe Dumnezeu chiar daca ei nu stiu ce scot pe gura in clipa aia) si 20% pentru oameni (banuiesc ca nu xenolalie, ci tot arghbla dar cu talmaci care explica restului de spectatori in ce consta showul privat)
Citat:
Citat:
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 02.05.2010 at 12:09:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Glossolalia' is constructed from the Greek word γλωσσολαλιά, itself a compound of the words γλῶσσα (glossa, meaning "tongue" or "language") and λαλεῖν (lalein, "to talk"). Xenoglossy (pronounced /ˈziːnɵɡlɒsi/ or /ˈzɛnɵɡlɒsi/), also written xenoglossia (/ziːnɵˈɡlɒsiə/ or /zɛnɵˈɡlɒsiə/), is the putative paranormal phenomenon in which a person is able to speak or write a language they could not have acquired by natural means. For example, a person who knows German fluently, but who has never studied it, never been to a German-speaking country, and never associated with German speakers, would be said to exhibit xenoglossy. The existence of xenoglossy is not generally accepted by linguists and psychologists (Samarin 1976, Thomason 1984, 1987, 1996). However, psychiatrist and paranormal researcher Ian Stevenson documented several cases that he considered authentic (Stevenson, 2001). The words derive from Greek ξένος (xenos, "foreign") and γλῶσσα (glossa, "tongue" or "language"). Nu te lua dupa terminologiile inventate de penticostali. Este si pe wikipedia un articol destul de bunicel despre Glossolalia. http://en.wikipedia.org/wiki/Glossolalia e in engleza... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
L-am citit de acum cateva saptamani, glossolalie e atunci cand ei vorbesc in limbi pe care nimeni nu le intelege, si NU este pe inteles. Citat:
Dupa definitia xenoglossiei, e posibil ca aceasta sa fi fost darul Sf. Porfirie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Adesea inseamna adesea, si te-am intrebat unde adesea...in afara de acel atat de adesea intalnit la voi in cult, si la carismatici? Poti sa imi raspunzi acum, sau tot nu ai inteles intrebarea, bazata pe afirmatia ta? Da, iti testez in continuare cunostintele.... ![]()
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 02.05.2010 at 12:46:21. |
|
||||
|
||||
![]()
P.S. Mai bine lasa Penticostalulemantuibil, ca parca vad ca iarasi va raspunde Vasalie, si dupa vii si tu, hop top analizand intrebarea formulata de mine( fara sa ii intelegi sensul, si nici sensul cuvantului ADESEA, care statea fix in capul intrebarii
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am cununat un cuplu acum vreo zece ani. Barbatul are o boala, care se declanseaza in momentul in care bea alcool sau Redbul sau multa cafea. I se intampla (pe langa altele) acelasi lucru: vorbeste franceza perfect, desi in stare normala nu cunoaste aceasta limba. Omul saracul e ... nebun. Oare vorbeste "in limbi", atunci cand boala se declanseaza?.... Sa fim seriosi.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|