![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, vorbim de racle ale Sfinților, căci Însuși Dumnezeu îi cinstește și îi prosvlăvește pe Sfinți, cum spune Biblia, și Pavel, prin el Duhul Sfânt ne învață să ne rugăm unii pentru alții. Deci Sfinții, care în Ceruri, nu sunt morți, ci sunt vii, ei se roagă pentru noi, dacă noi le cerem ajutorul. Altfel nu. Că scris este: cere și ți se va da, caută și vei găsi, bate și ți se va deschide. Noi, creștinii fără erezie, ortodocși, nu avem "Sfântul Scaun", doar ereticii "romano-catolici", adică franco-latinii, este greșit să spui așa ceva, Biblia nu spune de așa ceva. Nici Sfinții Părinți. Prostituata de care vorbește Sfântul Ioan Evanghelistul, în revelația Apocalipsa, este politica, spun mulți Sfinți Părinții, nicidecum Ortodoxia, frățior drag, care pe vremea când a fost scrisă Apocalipsa, nu exista Ortodoxie, ci o singură Biserică Creștină, care a rămas și azi, după ieșirea ereticilor franco-latini, la Marea Schismă, Biserica Creștină care nu are erezii, azi, e Ortodoxia. Ortodocșii, nu batjocoresc Sfințenia lui Dumnezeu, n-am făcut asta niciodată, nu putem să facem asta, că iubim pe Dumnezeu. Da, Hristos și Biblia este căpătâiul nostru. Spune-ne, arată unde Biblia noastră, nu conține Legile Drepte ale lui Dumnezeu? Iar despre imaginile și chipurile cioplite, uite aici e un topic reprezentativ pentru această nelămurire. te rog citește cu atenție: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17729 Da, cel mai dezgustător lucru de pe pământ este să fi eretic. Dar omul ca să vadă că e eretic, trebuie să cunoască istorie creștină generală, dogmatică și să știe bine bine Biblia. Eventual să citească din Sfinții care au scris înainte, în vechime. Căci sunt proaspeți și actuali. La fel ca Sfântul Pavel, care a scris Epistolele din Noul Testament, în vechime, dar e foarte actual și mereu va fi. Pentru orice murdărie și erezie, este și curăție și îndreptare. Numai să vrei cu adevărat. Hristos a înviat, dragul meu frate. Te aștept la dialog, cu inima deschisă și sinceră, cum cred că o ai.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu din cauza greselilor dogmatice sunt azi multe biserici goale,ci pentru ca dupa Vatican II,raportandu-se la vechea dogma romano-papala,au urmat pe scaunul pontifical o serie de antipapi!Chiar papa Paul-Ioan al II-lea ar putea ffi considerat ca un eretic formal,sustinand apocacastaza
|
||||
|
||||
![]()
Presupunand ca e vorba de apocatastaza: cu ce ocazie a susutinut antipapa Ioan Paul al II-lea acest lucru ?
|
|||
|
|||
![]()
asa este:apocatastaza!
Însă papa Ioan Paul al II-lea a ținut și a predicat că în Întrupare, Fiul lui Dumnezeu s-a unit cu fiecare om într-o uniune veșnică, ceea ce face imposibil, potrivit lui, ca cineva să meargă în Iad. Ioan Paul al II-lea a predicat în mod explicit că această uniune dintre Cristos și fiecare om durează pentru totdeauna. â* Ioan Paul al II-lea, Redemptor Hominis (# 13), 4 Mar. 1979: âEste vorba despre fiecare om în parte, pentru că fiecare a fost inclus în misterul Mântuirii, iar Isus Cristos s-a unit cu fiecare, pentru totdeauna, prin acest mister.â3 â* Ioan Paul al II-lea, Redemptoris Missio (# 4), 7 Dec. 1990: âEvenimentul Răscumpărării aduce tuturor mântuirea âpentru că fiecare om a fost inclus în misterul Mântuirii, iar Isus Cristos s-a unit cu fiecare pentru totdeauna, prin acest mister.ââ4 â* Ioan Paul al II-lea, Centesimus Annus (# 53): âNu e vorba de omul âabstractâ, ci real, de omul âconcretâ, âistoricâ: e vorba de fiecare om, pentru că fiecare a fost inclus în misterul răscumpărării și, Isus Cristos s-a unit cu fiecare, pentru totdeauna, prin acest mister.â5 Deci IIsus fiind unit cu fiecare,inseamna ca fiecare om nu poate merge in iad unit cu Mantuitorul!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ati adus in discutie trei citate, dintre care niciunul nu va sustine afirmatia, fiindca in niciunul Ioan Paul al II-lea nu afirma ceea ce sustineti ca ar afirma. Astfel, ideea ca Isus Cristos este unit cu fiecare om dateaza dinainte de Ioan Paul al II-lea. Atunci cand dv ati primit botezul, preotul savarsitor a intrebat de trei ori daca va uniti cu Cristos. Si tot de trei ori ati raspuns ca va uniti cu El. Mai mult, dupa aceea preotul v-a intrebat de trei ori daca v-ati unit cu Cristos. Iar dv, ori acela / aceia care vorbeau in numele dv au confirmat, spunand "M-am unit cu Cristos". Asadar, cum de va intoarceti acum, spunand ca unii oameni nu s-au unit cu Cristos ? Din moment ce toti botezatii au facut tripla declaratie ca se unesc si au intarit cu tripla confirmare ca s-au unit ? Sa inseamne, aceasta, ca toti botezatii, de vreme ce sunt uniti cu Cristos, se vor mantui ? Desigur ca nu. Unii se vor mantui, iar altii nu se vor mantui. Dupa cum spune Biserica Catolica in articolul 1033 si urmatoarele din Catehismul Bisericii Catolice, redactat din porunca lui Ioan Paul al II-lea si promulgat de el. Mai mult, Ioan Paul al II-lea, ca si Petru si toti succesorii sai, nu spune altceva decat spune Biblia. Astfel: Ben Sirah 16 cu 18 "Nici iarbă de leac, nici alifie nu i-a vindecat, ci cuvântul Tău, Doamne, cel ce toate le vindecă." Luca 3 cu 6 "Și toată făptura va vedea mântuirea lui Dumnezeu" Ioan 3 cu 17 "ca să se mântuiască, prin El, lumea." Ioan 4 cu 42 "Acesta este cu adevărat Hristosul, Mântuitorul lumii." Ioan 12 cu 32 "Iar Eu, când Mă voi înălța de pe pământ, îi voi trage pe toți la Mine" Romani 5 cu 18 "prin îndreptarea adusă de Unul a venit, pentru toți oamenii, îndreptarea care dă viață;" etc, etc, sa ne oprim aici. Asadar, ce anume da aceasta Unire cu Cristos, de vreme ce vedem, pe de o parte, ca nu da tuturor mantuirea, iar pe de alta parte ca da tuturor mantuirea ? Poate fi Biblia contradictorie ? Desigur ca nu. Ceea ce spune Ioan Paul al II-lea si ceea ce spun toti sfintii si toti papii, ceea ce spune Biserica, este ca prin aceasta Unire universala se obtine ispasirea universala si nu raiul universal. Prin patimile, moartea si invierea Domnului nostru suntem TOTI mantuiti in sensul ca nu mai avem ceea ce ne tinea in jug: datoria ancestrala pe care nu o puteam plati oricate fapte bune si orice credinta am fi avut. Aceasta este credinta Bisericii Catolice si aceasta este credinta Bisericii Ortodoxe, spre deosebire de credinta unor fractiuni protestante: noi credem, marturisim, sustinem si profesam ca nu mai exista unii alesi dinainte si altii reprobati dinainte, ci toti oamenii sunt egali, in sensul ca au aceleasi sanse ca sa ajunga in Rai, fiind, prin Botez, mantuiti de pacatul ancestral si iesind de sub legatura diavoleasca. Acesta este "misterul rascumpararii". In speranta ca acestea de mai sus clarifica cuvantul lui Ioan Paul al II-lea si, prin el, cuvantul Domnului, va doresc un Craciun implinit, spre mai marea lauda a lui Dumnezeu.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 24.12.2015 at 01:17:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar ce parere ai despre ce spune Papa Francisc in legatura cu convertirea / mantuirea iudeilor ? E vreo bruma de erezie acolo sau e totul in regula ?
Nu vreau sa dau cu pietre in B.C. , nu ma bucur ca se intampla asemenea lucruri. Dupa parerea mea e o idee draceasca si nu are nici o legatura cu ce e scris in Scriptura si nici cu traditia. http://www.timesofisrael.com/catholi...ut-converting/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus, in articol nu e vorba despre ce spune Papa Francisc, ci despre ce spune o comisie de teologi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In concrete terms this means that the Catholic Church neither conducts nor supports any specific institutional mission work directed towards Jews. |
|
||||
|
||||
![]()
Păi dacă nu-i corect politic?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|