![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu cred că am ajuns „pașalâc” și încă mai este loc de puțină demnitate. Am înțeles că mai multe țări din jurul nostru, tot membre UE, au făcut deja schimbarea asta în Constituție (Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croația; asta din urmă nu sunt sigur că a intrat în UE).
Iar Cioloș, așa hulit cum este el, îmi pare mai demn și mai orientat către interesul nostru decât alții dinaintea lui. Mă refer la politica agricolă, unde vrea să limiteze cumpărarea terenurilor de către străini și să încurajeze dezvoltarea capitalului românesc.
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu unde vezi demnitate. Daca politicienii ar fi fost isteti si ar fi tinut la tara lor ar fi promovat chiar ei un asemenea referendum, vazand schimbarile din alte tari si ce se intampla pe acolo cu cei care se opun. Asa macar aveam garantia ca legea nu putea fi schimbata decat atunci cand o majoritate ar fi dorit acest lucru. Si daca ajungem sa avem o majoritate care sa fie de acord cu "casatoriile gay" asa cum s-a intamplat in Irlanda, atunci chiar ne meritam soarta.
Daca iti place de Ciolos voteaza-l si bucura-te de el. Eu ti-am zis ca nu prea imi place nici de MM, nu mai vorbesc despre ceilalti. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel si o multime din presa scrisa. Ce asteptari ai putea avea de la ei?..... Cat priveste "punctele de vedere ale romanilor"... Care romani? Babele pseudocatehizate? Mosii care isi fac de lucru prin fundul curtii si pe la crasma din sat sau din coltul blocului? Profesorii si alte cadre didactice, care asteapta cu gura cascata (si uscata) o majorare de macar 5 procente la salariu? Studentii? Al caror vis e, de obicei, sa o stearga cat mai repede din tarisoara asta si sa se bucure si ei de "viata"? Tinerii someri? Care sunt mai numerosi decat arata cifrele oficiale... Intelectualii, dintre care nu putini, cu impact la public, si-au exprimat puncte de vedere foarte openmaindiste? Artistii muritori de foame si aflati, oricum, pe cale de disparitie? Medicii care, exceptind pe dr. Dragomir care a fost nitel cam lent, au fugit demult din tara si o vor face in continuare, astia care au mai ramas? La care "romani" te mai referi, azi, Iuliu?... Intr-o tara in care majoritatea oamenilor traiesc de azi pe maine, din tot felul de imprumuturi si pentru tot felul de necesitati nu tocmai spirituale, si unde s-a asternut resemnarea, zgaltaita din cand in cand doar de cate un match al Nationalei si de vreun film autohton plin de bascalie: ce "puncte de vedere" astepti? Si ce valoare au acestea, exceptind pe cele evidente, cu valoare diagnostica ingrijoratoare si cu prognostic sumbru?... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai Baraganul e cumparat (de nemti si austrieci, turci, italieni) deja in proportie de 85%. Ce sa mai limitezi? Ritmul achizitionarii ultimelor resturi?.... Si ce incurajare si a cui? Ai idee cine si ce si cat mai lucreaza prin sate in agricultura? |
|
||||
|
||||
![]()
Știu că măsurile de acum sunt foarte tardive. Însă nu el poartă vina.
|
|||
|
|||
![]()
Pai uite in privinta asta Ioan. Oricat de rau ar fi romanul tot mai are atata bun simt ca sa inteleaga ce inseamna o casatorie. Ori daca te uiti in presa noastra, in afara de niste cazuri razlete de ziaristi care se declara "fundamentalisti", restul ii pun la colt pe unde-i prind pe oamenii care inca mai cred ca o casatorie e uniunea dintre doi oameni de sexe diferite. Daca invita prin emisiuni persoane din astea retrograde, le invita pentru a-i pune la colt si a le baga mintile in cap, nu pentru a asculta si punctul lor de vedere. Sa spui ca o sa vedem cine stie ce manipulari prin presa cand toata presa e deja arvunita si se afla in avangarda acestei propagande, e cam aiurea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Desigur. Cand a inceput magaria el o fi fost abia copil de scola, ce vina sa aiba?
Dar nu despre persoana lui, neaparat, o fi vorba ci despre PSD si partenerii lor de jocuri. Ramane vechea intrebare: ce-i de facut? Iar noi cu cine votam? Politicienii nostri si-au tras butik din tara asta si ravnesc profituri tot mai mari (se intrec intre ei, care e mai smecher, mai bengos) pe spinarea "clientilor". Care suntem noi. Si-au impartit frumos zonele de faceri si se mai vaneaza, cand si cand, intre ei. Si exact cum au facut la prezidentiale, fac si acum: manipuleaza pe prosti, ca e multi si le aduce voturi. Ia sa vezi cat de inflacarati vor fi acum pe textu cu famillia! Sa vezi ce de slogane si retorici ieftine vor turna, ce promisiuni electrizante vor face etc. etc. Ce piosi se vor da, la nevoie...Ce baieti curatei... Si tot asa, an dupa an, cum se tot intampla de 3 decenii. Rastimp, lumea asteapta si fiecare se descurca cum poate. Ti-e frica sa si mori, azi, ca au pus bir si pe tarina... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O sa vedem insa, curind, ce va fi. Oricum, eu nu cred in onestitatea vreunui discurs, indiferent cine il va tine. Acum toata lumea minte, cu ochii la impactul produs. Iar romanii se intrec in a fi buni spectatori, ca e bascalie, ca la teatrul nostru prost, bulevardier. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă te-ai apuca să scrii versuri, ai fi mai dihai ca Bacovia, la cât pesimizm e în tine...
|
|||
|
|||
![]()
Pai care discursuri ? Ca nu am vazut pe nimeni care sa faca din asta o tema majora de campanie, l-am vazut pe Corlatean care a incercat marea cu degetul ( si nu cred ca pentru ca e politician a facut-o ci pentru ca el se simte totusi crestin ) si si-a luat imediat una peste bot. Nu-i interesant ca tu si altii va aflati de aceeasi parte a baricadei cu Dragnea in privinta asta ? Adica sustineti ca nu trebuie sa facem din initiativa asta o problema de campanie ?
![]() |
|