![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu acest verset, dvs. vreti sa desfiintati singura zi a saptamanii binecuvantata si sfintita de Dumnezeu si sa stergeti una din cele zece porunci scrise pe piatra de insusi Dumnezeu. [COLOR=blue]"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta s-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse"[/COLOR] (Facerea 2:3) - ziua sfintita de la facerea lumii cand nu exista nici evreu, nici robie egipteana nici pacat. Aceasta zi a fost binecuvantata si sfintita cand toate erau bune si curate. Porunca a IV "[COLOR=blue]Adu-ti aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti[/COLOR]. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau: sa nu faci nici o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. [COLOR=blue]Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea s-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o."[/COLOR] (Iesirea 20:8-11) Singura zi din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, este scrisa in tablele celor zece porunci, ca o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul. Doar vrajmasii lui Dumnezeu s-ar incumeta sa schimbe ce Dumnezeu a sfintit de la facerea lumii si nu a schimbat niciodata. "Se va incumeta sa schimbe legile si vremea" (Daniel 7:25) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16) Daca avem aceasta credinta Il vom iubi pe Dumnezeu. "Sa iubesti pe Domnu, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau" (Matei 22:37) "Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele" (Ioan 14:15) "Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui." (Ioan 14:21) "Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea, după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, și rămân în dragostea Lui." (Ioan 15:10) Credinta mantuitoare se manifesta prin dragostea fata de Dumnezeu si fata de semeni. Ca sa aratam dragoste lui Dumnezeu, trebuie sa pazim poruncile lui, asa cum a facut si Domnul Iisus Hristos, cat a fost pe pamant. Sunt mantuiti si cei care nu au pazit ziua a saptea (porunca a patra) din nestiinta. Dar daca stii ce porunceste Dumnezeu si te impotrivesti poruncilor sale, asta seamana a razvratire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
rezumand din cele ce declaratzi shi argumantatzi pe baza scripturilor: "-tzinetzi sambata pentru ca Dumnezeu a scris in piatra pe Muntele Sinai, necrezand ca a dezlegat-o in a fi tzinuta ci spunetzi ca a curatzit-o ca sa-i redea frumusetzea spre a fi tzinuta shi mai bine" shi avetzi "tupeul" halucinant ca sa afirmatzi ca apostolii au fost cei ce s-au incumetat ca sa schimbe legea shi vremurile, adica sf-tii Imparatzi Constantin shi Maica Sa Elena shi sfintzii dinainte shi pana la ei shi chiar Cuvantul Lui Dumnezeu care spune cum se tzine Sabatul cel Nou, sf Duminica, voi zicetzi ca e inshelator shi ca e defapt implinirea proorociei lui Daniel... deci shi pe aceasta o confirmatzi. Iulian1985 a zis: "frate:ziua de odiha a fost data de DUMNEZEU chiar de la inceput .zice biblia:in sase zile a facut Dumnezeu cerurile si pamantul si tot ce era pe el si in a saptea zi sa odihnit si a binecuvantat ziua a saptea (sambata)si ce Dumnezeu binecuvanteaza binecuvantat ramane..si pana si ISUS in zilele de sabat era in adunare ..ba chiar zice ..eu nu am venit sa schimb legea si profetii ba mai degraba sa o implinesc." oare daca Adam shi Eva a cazut prin uneltirea marshava a sharpelui, creatzia sa stricat shi s-a imputzit, pamantul a rodit spini shi palamida, ce crezi dumneata ca dadeau zilele decat sudoarea fruntzii, caci nu mai erau zile de odihna ci de coshmar, caci urma iadul cel infricoshator... deci ce mai ishi pastrase binecuvantarea daca Prin Adam shi Eva, toata creatzia cazuse, ieshind din binecuvantare... ce crezi ca tzineau ei, o amintire ce parea binecuvantata dar care nu mai era? poi pacatuisera, se stricase ziua, se stricase odihna lor, s-au scos din Rai inca din Rai fiind, s-au scos din odihna inca in odihna fiind, s-au scos din ZI (de odihna) shi au intrat in nOApte... de coshmar... Citat: În prealabil postat de iulian1985 ![]() sinurul pacat de neiertat este hula impotriva duhului sfant,restul se poate ierta daca si noi vrem lucrul acesta si ne pocaim fara sa ne mai intoarecm la viata de ddinainte Simona:"Pentru ca sa fiu mantuita trebuie sa tin obligatoriu sabatul? " Da obligatoriu, dar Sabatul cel Nou (sf Duminica, de sambata seara pana luni dimineatza), shi care nu se tzine obligatoriu ca o legatura a mortzii shi osandei, ci ca o sarbatoare sfanta, a invierii, a Vietzii, iar in el este libera facerea de bine, bunatatea, ascultarea, iubirea, dezlegarea celor asupritzi, sclavitzi, impovaratzi cu moartea shi nu se serbeaza bucuria raului altora, facerii raului, ca shi cum ar fi fost rasplata osandei lui Dumnezeu pentru faptelel lor... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel, nu exista nici un verset in Sfanta Scriptura, care sa arate ca a fost schimbata singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, ziua a saptea.(doar in traducerile vizibil falsificate pentru a servi unor dogme intepenite). |
|
|||
|
|||
![]()
Expresia moderna,sau poate veche,"vreau sa-mi taiesc viata" este corecta sau apar probleme cand se intalneste cu invatatura bisericii?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cei care sunt "ortodocsi" cu numele, dupa ce ISI TRAIESC VIATA LA MAXIM , fac plinu pt. totdeauna , se boteaza si "sunt mantuiti".Ma repet un pic, am mai spus ca am auzit pe un pastor c-am de 40 de ani care spunea in fata multor tanari aflati pe un stadion ca s-a CULCAT CU PESTE 200 DE FEMEI...dupa aceasta viata s-a botezat si este mantuit... Indiferent de ce viata am petrece nu ne facem public pt. a NU DA IDEI, te-as intreba ce ai gandi tu cand ai auzi asa ceva....nu te indeamna la "a-ti trai viata" iar apoi cand esti epuizat sa renunti si sa cauti o cale mai usoara....E MISTO nu.. Un exemplu care imi vine in minte din ortodoxie este CUV.MARIA EGIPTEANCA care a fost o femeie cu o viata vicioasa, se aseamana cu a pastorului, insa cand si-a venit in fire a cautat sa se apropie de D-zeu...nu un BOTEZ cu apa i-a rezolvat durerea din inima ,LACRIMILE CARE LE-A VARSAT a facut-o vrednica de mantuire, astfel ca in timpul rugaciunii a ajuns sa se ridice cu trupul in sus astfel incat preotul Zosima se minuna de acest lucru.... Iata cata diferenta , unii isi rezolva raiul cu un botez altii cu lacrimi.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
un caine pe care il tzi in lantz ca sa stea in cushca, shi il sileshti ca sa serbeze sabatul cel vechi, odihna data pentru om caci au reushit de au lepadat gLumea, este astfel un caine legat in lantz, shi pus sa se bucure in lantz fara ca sa poata sa faca el nici un bine de la Dumnezeu, iar vazabd cum este tzinut Sabatul in mod fariseic shi saducheic se milostiveshte shi roaga pe Dumnezeu shi Dumnezeu prin ISUS cum scrietzi voi, l-a dezlegat pe caine din lantz, a dat ca sa nu mai fie nimeni obligat sa tzie Sabatul cel Vechi, shi astfel cainele n-a mai trebuit sa stea in latz ca sa serbeze ieshirea, shi Domnul biruind nu numai ieshirea ci shi intrarea in Viatza Veshnica, shi astfel a dat prin Sfintzi sa se tzina Sabatul cel nou, care cuprinde shi Sabatul vechi (ieshirea) cat shi cel nou adica intrarea in Odihna shi Viatza, unde jidovii razvratindu-se pentru libertatea din gLume n-au intrat, shi o da ca sa fie tzinuta ca o sfanta sarbatoare, legata printr-o legatura noua shi luminoasa, buna, binecuvantata, spre a fi cinstita acea ZI, shi a fi shi ei binecuvantatzi prin tzinerea Sabatul cel Nou, caci Dumnezeu a iubit pe om mai mult ca shi ziua caci ziua este pentru om shi nu omul pentru zi, shi a dat prin sfintzii apostoli ca sa fie serbata invierea omului, inviere ce cuprinde atat ieshirea cat shi intrarea... deci daca toate astea tzi le-am zis shi repetat, shi tu ma intrebi unde scrie? poi atunci arata-mi dumneata unde scrie ca sabatul cel vechi nu a fost dezlegat de Domnul ISUS cum il scrietzi unii dintre voi... unde scrie? ca de tzinut nu a fost oprit in a fi tzinut, dar unde scrie ca nu a fost dezlegat, dezlegat inseamna asha cum ai dezlega un caine din lantz, sau un bou din jug, sau un om scos din groapa, asha inseamna a dezlega, caci in ziua aceea, Sabatul cel vechi al ieshirii, ideii il legasera pe om cu ziua, shi este scris ca in ziua aceea sa dezlegi, ca orishice rob sa nu fie tzinut sub jugu, sub tiranie, sub obligatzia de a lucra la ducul hulpavil al lacomiei omului rupt de Dumnezeu... deci unde este scris ca Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos nu a zis shi nu a dezlegat cu adevarat ziua sambetei? unde este scris? in ce "traducerile vizibil falsificate pentru a servi unor dogme intepenite" , UNDE? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii aleg o viata, fara Dumnezeu, cu satisfactii, placeri de o clipa si multa suferinta (am trait din plin aceasta viata si-mi pare rau de timpul pierdut). Dumnezeu, in dragostea Sa, ne-a oferit o viata fericita, in ascultare de poruncile Sale (care sunt date spre binele nostru, nu pentru a ne constrange). "O! de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un rau si fericirea ta ca valurile marii." (Isaia 48:18) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|