![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu vorbeam de crimele facute din motive religioase in care un grup sau altul sectar a fost implicat. : razboiul dintre catolici si protestanti, un exemplu. Amintiti-va de noaptea lui Bartolomeu, istoria ne spune multe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule, încă n-am văzut neoprotestanți făcându-și semnul peștelui când se uită la simbolul de pe masinile lor, în schimb ortodocșii când trec pe lângă o cruce... azi mâine s-or închina și la simbolul de pe Chrysler. |
|
|||
|
|||
![]()
Neamul omenesc este mântuit de o Persoană, nu de un obiect!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu trebuie să-mi amintesc, eu nu sunt nici catolic, nici protestant. Și cum ziceam, subiectul acesta mai bine-l lăsăm... N-ați dori să-l abordăm. |
|
|||
|
|||
![]()
"Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu." (I Corinteni, 1,18)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil stiti ca Sfintii Apostoli nu purtau si nu foloseau obiecte de cult (nici cruci, nici icoane) si nici nu-si faceau vre-un semn (cum ar fi semnul crucii). Cand scrie despre "propovaduirea crucii" (sau "cuvantul Crucii") Sfantul Apostol Pavel se refera la ceva mult mai profund, care nu tine de exterior (obiecte sau semne executate). |
|
||||
|
||||
![]()
Neamul omenesc este mantuit de o Persoana prin jertfa de pe Cruce- act prin care se deosebeste de oricare alt reformator sau intemeietor de religie. Crucea cu adevarat este semnul Fiului Omului. Prin jertfa de pe Cruce nu printr-o ideologie Hristos este mai presus de oricare reformator sau intemeietor de religie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La acest lucru putem medita indelung, daca vedem "Jertfa de pe cruce" (ca sa va citez), nu crucea pe care a avut loc jertfa. |
|
||||
|
||||
![]()
Ortodoxia nu este o religie a fricii , nici a superstitiilor. In ce priveste ritualurile , existau si inainte de Hristos si in timpul lui Hristos si dupa Hristos.
Noi nu vrem jertfa de pe cruce, ci respectam si iubim pe cel ce s-a jertfit pe cruce. Si ne place sau nu ne place obiectul jertfei sale e crucea, nu ceva imaginar, stiu eu Hristos s-a jertfit imaginar , si crucea ce a purtat-o a fost ceva inchipuit nu un obiect la propriu. Asa cum obiectul rastignirii a fost o cruce la propriu la fel si noi purtam crucea la propriu. Hristos nu a fost rastignit pe o cruce la figurat ca sa purtam crucea in inimi la figurat. Astfel voi nu faceti altceva decat sa creati un surogat de credinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinii au ajuns sa se certe si sa se acuze pana si pe tema crucii. Propun sa fie schimbat versetul din Galateni 6:14 si sa sune cam asa: Iar mie, să nu-mi fie a mă certa cu altii, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biblia fara numele lui Iisus Hristos | delia31 | Despre Sfanta Scriptura | 10 | 23.04.2012 13:06:25 |
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 17:02:34 |
Simbolul de Credinta in Bisericile Protestante | georgeval | Biserici Protestante | 15 | 03.07.2010 17:49:34 |
Credeti ca exista mantuire fara Hristos? | lacrimi | Despre Sfanta Scriptura | 57 | 22.02.2010 22:39:35 |
Cele 7 cuvinte rostite de Hristos pe cruce | georgeval | Generalitati | 21 | 14.04.2009 23:07:36 |
|