Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2011, 15:48:16
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Aia-i parodia după creștinism marca Trices&AZ7 care nu ne interesează !
Pe mine mă interesează ce spune Domnul, și anume că face diferența între duh și trup. Dacă ai să studiezi un pic de psihologie mai aprofundată, ai să găsești că, la oamenii normali, mecanismul spaimei se declanșează la un stimul real, nu imaginar cu se întâmplă în cazul schizofrenicilor și altor nevrotici. Sau vrei să spui că ucenicii care l-au văzut umbând pe mare, erau schizofrenici?

Fantomatice sunt manuscrisele alea cu care te dai mare, am impresia!
Mă așteptam să negi realitatea... prejudecata ortodoxă te împiedică să vezi și altceva decât versiunea sinodală a Bibliei. Orice nu se încadrează în acest tipar este "parodie" și "manuscris fantomatic". Parafrazându-l pe Toma d'Aquino, pot spune "Mă tem de omul unei singure Cărți" - cu el n-ai ce discuta; nu recunoaște nicio versiune în afară de cea proprie confesiunii lui, chiar originalul de-ar fi...

Last edited by osutafaraunu; 06.09.2011 at 15:51:09.
Vechi 06.09.2011, 16:04:10
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Mă așteptam să negi realitatea... prejudecata ortodoxă te împiedică să vezi și altceva decât versiunea sinodală a Bibliei. Orice nu se încadrează în acest tipar este "parodie" și "manuscris fantomatic". Parafrazându-l pe Toma d'Aquino, pot spune "Mă tem de omul unei singure Cărți" - cu el n-ai ce discuta; nu recunoaște nicio versiune în afară de cea proprie confesiunii lui, chiar originalul de-ar fi...
Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,
(1 Petru 3: 18-19)

Ia spune-mi prietene adventist, daca omul Hristos era mort si duhul sau de viata s-a dus la Dumnezeu (duh de viata care nu are ratiune dupa teologia adventista), cum a reusit Iisus sa se coboare la aceste duhuri inchise si mai ales CU CE, sa le predice? Pentru a predica ceva cuiva trebuie sa fii in primul rand contient nu intr-o stare inconstienta asemenea somnului asa cum sustii tu ca a stat Hristos 3 zile in mormant?Nu cumva cu sufletul? Doamne ajuta!

Si inca ceva...eu am acasa si Biblia Cornilescu revizuita si Biblia Traducerea Lumii Noi folosita de martorii lui Iehova si le-am citit pe amandoua...asta ca sa nu ma acuzi si pe mine cum l-ai acuzat pe colegul Mihailc

Last edited by stefan florin; 06.09.2011 at 16:10:49.
Vechi 06.09.2011, 16:06:46
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Mă așteptam să negi realitatea... prejudecata ortodoxă te împiedică să vezi și altceva decât versiunea sinodală a Bibliei. Orice nu se încadrează în acest tipar este "parodie" și "manuscris fantomatic". Parafrazându-l pe Toma d'Aquino, pot spune "Mă tem de omul unei singure Cărți" - cu el n-ai ce discuta; nu recunoaște nicio versiune în afară de cea proprie confesiunii lui, chiar originalul de-ae fi...
Sincer, eu nu mă așteptam să dai un răspuns atât de îndepărtat de problematica discutată.

În realitate voi sunteți niște impostori mediocri care nu vedeți mai departe de sofismele pe care vi le-au instalat în creiere "păstorii" vostri.

Exemplu clar de fandare: eu vorbesc despre manuscris și tu îmi spui de versiunea sinodală a Bibliei. Ai citit ce spune Iisus, clar și distinct, acolo???? Nici nu te interesează atâta timp cât îți aruncă în aer minciuna în care crezi.

Am dat un exemplu de viclenie neîndoielnică a acestor oameni. Fac apel la ortodocșii mânați de exces de zel apologetic: boicotați activiștii AZ7, nu le mai permiteți să răspândescă otravă . Discutând cu ei nu faceți altceva decât să le dați ocazia să-și răspândescă veninul și îi țineți în viață pe un forum unde n-au ce căuta.
Vechi 06.09.2011, 16:12:15
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
Fac apel la ortodocșii mânați de exces de zel apologetic: boicotați activiștii AZ7, nu le mai permiteți să răspândescă otravă . Discutând cu ei nu faceți altceva decât să le dați ocazia să-și răspândescă veninul și îi țineți în viață pe un forum unde n-au ce căuta.
Se pare ca situatia este grava daca s-a ajuns la asa ceva.
Vechi 06.09.2011, 16:21:15
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

(1 Petru 3: 18-19) Explicat de un pastor adventist:

http://www.amazingfacts.org/Radio/Jo...7/Default.aspx
Vechi 06.09.2011, 16:29:06
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Uite prietene ce zice Biblia
Hai sa vedem ce zice nu ce vrem noi sa intelegem (valabil si pentru mine).

Citat:
"Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar SUFLETUL nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și SUFLETUL și trupul să le piardă în gheena." (Matei 10:28)
1. Din acest verset vedem ca "sufletul" piere, nu este nemuritor.
2. In Sfanta Scriptura, cuvantul "suflet" are mai multe intelesuri: fiinta vie, viata, simtaminte. Niciodata nu semnifica ceva care seamana cu o fantoma (se desprinde de mort si incepe sa bantuie pe la stresini si prin vazduh).
3. In versetul postat, Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre pedeapsa finala, adica pierderea vietii (a sufletului) pentru totodeauna, fara posibilitatea invierii (nimicirea, pierderea in gheena).
4. Poti spune, ca un martir (ucis de altii) nu si-a pierdut sufletul (viata) definitiv. El va fi inviat (va reprimi viata) pentru a o mosteni pe vecie. "cine-si pierde sufletul lui pentru Mine îl va gãsi". (Matei 10:39 - verset vecin cu cel postat de tine). Alte traduceri (toate cate le-am cercetat) spun: "cine-si va pierde viata pentru Mine o va castiga". Ambele variante mi se par corecte. "Suflet" (psyche - in greaca) semnifica viata.

Citat:
"Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.
Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe,
Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască." (2 Corinteni 12: 2-4)
Ce vrei sa intelegei din aceste versete. Ca exista fantome de morti? Pai, aici este vorba de un om viu. Pavel era in viata. Faptul ca s-ar fi putut sa fi fost rapit in duhul, ne arata ca el a avut o viziune. Asta si spune, cu un verset mai sus: "Dacã trebuie sã mã laud, nu-mi este de folos, dar voi veni totusi la vedenii si la descoperiri de la Domnul."(2 Corinteni 12:1). A avut o viziune (vedenie). Asta inseamna rapit fara trup.

Mai este un loc in care apostolul Pavel vorbeste despre "deplasarea fara trup": "Cãci mãcar cã sunt departe cu trupul, totusi cu duhul sunt cu voi" (Coloseni 2:5). Este o alta exprimare metaforica. Doar nu crezi ca Pavel avea o fantoma care bantuia, ba prin al 3-lea cer ba pe la fratii de credinta din alte locuri.

Citat:
"Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și SUFLETUL, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos." (1 Tesaloniceni 5:23)
Este vorba despre cuget (duhul mintii - expresia biblica), simtiri (una din semnificatiile cuvantului "suflet" - gasita clar si in alte versete) si trup. Pavel isis manifesta nadejdea sfintirii noastre intru totul: si cuget si simtiri si trup.

Citat:
Astept sa ma combati (daca ai cu ce). Doamne ajuta!
Ce trebuia sa combat? Nu ai facut nici o afirmatie. Am incercat sa intuiesc ce ai vrut sa demonstrezi.

P.S. Acum, as putea sa-ti dau si eu cateva versete sa le "combati"? Am niste versete care arata ca nimeni nu se urca la Domnul pana nu se intoarce EL sa dea rasplata si sa-i ia cu El pe ai Sai. Cel putin asa le-am inteles eu. Pot sa le postez?

Last edited by grasu77; 06.09.2011 at 16:33:13.
Vechi 06.09.2011, 16:37:25
Banned

Implicit

Citat:
Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,
(1 Petru 3: 18-19)

Ia spune-mi prietene adventist, daca omul Hristos era mort si duhul sau de viata s-a dus la Dumnezeu (duh de viata care nu are ratiune dupa teologia adventista), cum a reusit Iisus sa se coboare la aceste duhuri inchise si mai ales CU CE, sa le predice? Pentru a predica ceva cuiva trebuie sa fii in primul rand contient nu intr-o stare inconstienta asemenea somnului asa cum sustii tu ca a stat Hristos 3 zile in mormant?Nu cumva cu sufletul?
Mai întâi că duhul nu e totuna cu sufletul. Conform Bibliei bineînțeles.
În al doilea rând Hristos n-a făcut o teleportare în trecut cât timp a fost în mormânt, ci propovăduirea s-a făcut în timpul dinainte de Potop. De către/prin același Duh în care/prin care a fost înviat Iisus.
Vechi 06.09.2011, 16:39:40
Banned

Implicit

Citat:
Sincer, eu nu mă așteptam să dai un răspuns atât de îndepărtat de problematica discutată.
Sincer, ai citit cele două texte (special pentru tine le-am bolduit) și în altă versiune decât cea sinodală? Și apoi să conchizi despre îndepărtarea de problematica discutată.

Citat:
Am dat un exemplu de viclenie neîndoielnică a acestor oameni. Fac apel la ortodocșii mânați de exces de zel apologetic: boicotați activiștii AZ7, nu le mai permiteți să răspândescă otravă . Discutând cu ei nu faceți altceva decât să le dați ocazia să-și răspândescă veninul și îi țineți în viață pe un forum unde n-au ce căuta.
Propuneți un proiect de lege care să ne suprime dreptul la viață pe forum și în viața reală, poate așa veți avea și dvs. o satisfacție...
Vechi 06.09.2011, 16:41:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Se pare ca situatia este grava daca s-a ajuns la asa ceva.
Da, e grav. Întotdeauna forța și violența a fost [unicul] ultimul argument al celor neîntemeiați pe Scriptură.
Vechi 06.09.2011, 16:56:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Hai sa vedem ce zice nu ce vrem noi sa intelegem (valabil si pentru mine).

1. Din acest verset vedem ca "sufletul" piere, nu este nemuritor.
2. In Sfanta Scriptura, cuvantul "suflet" are mai multe intelesuri: fiinta vie, viata, simtaminte. Niciodata nu semnifica ceva care seamana cu o fantoma (se desprinde de mort si incepe sa bantuie pe la stresini si prin vazduh).
3. In versetul postat, Domnul Iisus Hristos ne vorbeste despre pedeapsa finala, adica pierderea vietii (a sufletului) pentru totodeauna, fara posibilitatea invierii (nimicirea, pierderea in gheena).
4. Poti spune, ca un martir (ucis de altii) nu si-a pierdut sufletul (viata) definitiv. El va fi inviat (va reprimi viata) pentru a o mosteni pe vecie. "cine-si pierde sufletul lui pentru Mine îl va gãsi". (Matei 10:39 - verset vecin cu cel postat de tine). Alte traduceri (toate cate le-am cercetat) spun: "cine-si va pierde viata pentru Mine o va castiga". Ambele variante mi se par corecte. "Suflet" (psyche - in greaca) semnifica viata.

Ce vrei sa intelegei din aceste versete. Ca exista fantome de morti? Pai, aici este vorba de un om viu. Pavel era in viata. Faptul ca s-ar fi putut sa fi fost rapit in duhul, ne arata ca el a avut o viziune. Asta si spune, cu un verset mai sus: "Dacã trebuie sã mã laud, nu-mi este de folos, dar voi veni totusi la vedenii si la descoperiri de la Domnul."(2 Corinteni 12:1). A avut o viziune (vedenie). Asta inseamna rapit fara trup.

Mai este un loc in care apostolul Pavel vorbeste despre "deplasarea fara trup": "Cãci mãcar cã sunt departe cu trupul, totusi cu duhul sunt cu voi" (Coloseni 2:5). Este o alta exprimare metaforica. Doar nu crezi ca Pavel avea o fantoma care bantuia, ba prin al 3-lea cer ba pe la fratii de credinta din alte locuri.

Este vorba despre cuget (duhul mintii - expresia biblica), simtiri (una din semnificatiile cuvantului "suflet" - gasita clar si in alte versete) si trup. Pavel isis manifesta nadejdea sfintirii noastre intru totul: si cuget si simtiri si trup.

Ce trebuia sa combat? Nu ai facut nici o afirmatie. Am incercat sa intuiesc ce ai vrut sa demonstrezi.

P.S. Acum, as putea sa-ti dau si eu cateva versete sa le "combati"? Am niste versete care arata ca nimeni nu se urca la Domnul pana nu se intoarce EL sa dea rasplata si sa-i ia cu El pe ai Sai. Cel putin asa le-am inteles eu. Pot sa le postez?
te rog. Doamne ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31