Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2013, 20:58:46
Laura19
Guest

Implicit

- Ce fac îndrăgostiții la prima întâlnire?

“La prima întâlnire își spun numai minciuni unul altuia și asta îi face suficient de interesați să se mai vadă și a doua oară” – Martin, 10 ani

“Nu fac decât să mănânce cotlete de porc cu cartofi prăjiți și vorbesc despre dragoste” – Craig, 9 ani
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 20:59:58
Laura19
Guest

Implicit

- De ce se țin îndrăgostiții de mână?

“Le e teamă să nu le cadă verighetele, pentru că au dat o grămadă de bani pe ele” – Gavin, 8 ani
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 21:01:03
Laura19
Guest

Implicit

- Când se îndrăgostesc oamenii?

“Nimeni nu știe de ce se întâmplă, dar am auzit că are legătură cu felul în care miroși. De asta parfumul și deodorantul sunt așa de cumpărate” – Jan, 9 ani

“Când un om are pistrui și găsește pe altcineva care are pistrui” – Andrew, 6 ani

“Mi se pare că trage cineva cu o săgeată în tine, sau ceva de genul ăsta, dar restul nu e chiar așa de dureros” – Harlen, 8 ani

- Cum e să te îndrăgostești?

“E ca o avalanșă și trebuie să alergi ca să te salvezi” – Roger, 9 ani

“Dacă atunci când te îndrăgostești e ca atunci când înveți cum să spui cuvinte pe litere, eu nu vreau. Îți ia prea mult timp” – Leo, 7 ani
Reply With Quote
Vechi 17.01.2013, 15:49:14
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ce este sufletul?
Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani)
Sufletul are o forma de inima. (8 ani)

De ce se invarte Pamantul?
Pamantul se invarte ca sa aiba toate tarile Pamant. El cand se invarte da Pamant la toate tarile. (7 ani)

Ce este timpul?
Timpul este o vreme care trece tot timpul. (5 ani)

Ce este statul?
Statul e aia care vand gaini slabe, ca la tarani gasim gaini grase. (10 ani)
Statul e un om de la militie. (7 ani)
La tarani castravetii si rosiile sunt mai bune. La stat sunt mai rele, ca statu mai sta, mai se culca, mai vine cateodata, si dupa aia iar sta. (8 ani)
Statul e un om, care comanda ce sa dea la Alimentara. (7 ani)

Ce este plopul?
Plopul este o vietuitoare din lemn. (7 ani)

Ce este aceea o familie?
Un neam strans la un loc si care zice unul la altul neamule si care stau in aceeasi curte, se numeste familie. (6 ani)

Ce este zambetul?
A zambi inseamna sa razi parca in gandul tau. (8 ani)

Cum se face o carte?
Prima data scriitorul scrie cartea pe un carnetel. Apoi se face o sedinta si vorbesc daca sunt bune poeziile si le duce la tipografie si le tipareste. (12 ani)

Ce sunt lacrimile?
Lacrimile sunt facute din mare, de-aia sunt ele sarate. (7 ani) (Din Experimentul Zaica)

Last edited by Ekaterina; 17.01.2013 at 15:53:18.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2013, 16:06:06
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Ce este inima?
Inima e o carne care sta pe sufletul oamenilor, ca sa traiasca oamenii cu suflet. (7 ani)

La usa inimii cuiva, trebuie sa ne rugam, sa navalim sau sa ciocanim?
La usa inimii cuiva nu trebuie nici sa ciocanesti, nici sa navalesti, nici sa te rogi, ci trebuie doar sa canti. (11 ani) ))

Ce limba se foloseste in Iad si in Rai?
In Rai vorbim limba muta, in Iad vorbim romaneste. (8 ani)
In Rai si in Iad nu se vorbeste nici o limba deoarece tot ce a fost de spus, s-a spus inainte sa ajungem acolo. (13 ani)
Disparutii din viata vorbesc in Iad si-n Rai tot o limba disparuta. (14 ani)

Ce s-ar intampla dac-ar nimeri un inger in Iad si un drac in Rai?
Daca nimereste un drac in Rai va fi, cum a fost cu Adam si cu Eva care au dat primii de dracu gol. (13 ani)
Dracul in Rai s-ar descuraja de tot in fata crucii, in fata sfinteniei tuturor ingerilor, pe cand ingerul ar fi din ce in ce mai incurajat sa se tina de draciile dracilor. (13 ani)
Daca ar intra un drac in Rai le-ar dezordona aripile la toti ingerii. (9 ani)

Ce a facut Sfantul Gheorghe cu balaurul?
Sfantul Gheorghe l-a omorat pe balaur ca balaurul a inceput primul si l-a bagat pe sfant in legitima aparare. (Felix, 12 ani) (Din Experimentul Zaica)
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 00:42:45
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit O perla veritabila

Fiind iremediabil distrat, la inceperea scolii am uitat ca sunt prof de psi si am intrebat pe elevi, bagindu-ma ca musca-n lapte (peste limba romana si peste religie):
1) Ce ati citit in vacanta (afara de sms-uri, subtitrari si numarul de E-uri de pe ambalaje...)?
2) Pus-a mana careva pe vreo carte de/despre suflet?

Permiteti sa nu insir ce-am auzit... Poate banuiti ca raspunsul cel mai frecvent a fost "nimic"...
Arareori cate un "Ion", "Ultima noapte de dragoste...", "Maitreyi"....
Bun si-asa!

Cand nu mai speram nimic, la o clasa oarecare, un baiat slabanog si cu mutra de smecher, care ma irita adesea prin interventiile lui agasante, a spus simplu:
- Nu am citit nimic. Eu doar am ... recitit....
- ....?
- Am recitit o carte draga. In general caut sa recitesc si sa tot recitesc ceea ce mi-a mers candva la inima.
- ....?
- Cred ca, aidoma multor altor lucruri folositoare, cartile bune nu se citesc.
- ...???
- Cartile bune se recitesc! Iar asta e cu totul altceva decat a le citi.
- ...?
- A citi inseamna deseori ceva frivol, o cautare necontenita a noului, o lacomie desarta a curiozitatii de dragul curiozitatii sau poate spre a fi in rand cu toata lumea care goneste dupa noi scorneli si frivolitati.
- ...?
- Cand iubesc ceva tind sa ma intorc mereu la ceea ce iubesc. Ma cufund ca un scafandru acolo unde imi spune inima ca am gasit o mina de aur... Citesc si recitesc, an de an, asa incat cresc si eu creste si cartea...
- ...
- Mi-am dat seama ca asa e dragostea.
- ....???!!!
- O continua re-intoarcere, re-lectura... Aprofundare, implinire prin cufundare inlauntru, iar nu alergare frivola pe dinafara...
...!
- Da, domnule profesor, asa e insasi viata!
- ...???!!!
- Ea ne e data sa o retraim, iar nu doar sa o traim, consumind-o.
Sa o retraim, vesnic, asa cum am citi la nesfarsit o carte de dragoste.

M-a miluit Dumnezeu prin acest baiat, zis-am eu, plangind in sinea mea, de durere, de fericire ca mi-a fost descoperit prin elevul dintr-a zecea X...

Last edited by cezar_ioan; 21.01.2013 at 02:51:40.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 16:21:09
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Fiind iremediabil distrat, la inceperea scolii am uitat ca sunt prof de psi si am intrebat pe elevi, bagindu-ma ca musca-n lapte (peste limba romana si peste religie):
1) Ce ati citit in vacanta (afara de sms-uri, subtitrari si numarul de E-uri de pe ambalaje...)?
2) Pus-a mana careva pe vreo carte de/despre suflet?

Permiteti sa nu insir ce-am auzit... Poate banuiti ca raspunsul cel mai frecvent a fost "nimic"...
Arareori cate un "Ion", "Ultima noapte de dragoste...", "Maitreyi"....
Bun si-asa!

Cand nu mai speram nimic, la o clasa oarecare, un baiat slabanog si cu mutra de smecher, care ma irita adesea prin interventiile lui agasante, a spus simplu:
- Nu am citit nimic. Eu doar am ... recitit....
- ....?
- Am recitit o carte draga. In general caut sa recitesc si sa tot recitesc ceea ce mi-a mers candva la inima.
- ....?
- Cred ca, aidoma multor altor lucruri folositoare, cartile bune nu se citesc.
- ...???
- Cartile bune se recitesc! Iar asta e cu totul altceva decat a le citi.
- ...?
- A citi inseamna deseori ceva frivol, o cautare necontenita a noului, o lacomie desarta a curiozitatii de dragul curiozitatii sau poate spre a fi in rand cu toata lumea care goneste dupa noi scorneli si frivolitati.
- ...?
- Cand iubesc ceva tind sa ma intorc mereu la ceea ce iubesc. Ma cufund ca un scafandru acolo unde imi spune inima ca am gasit o mina de aur... Citesc si recitesc, an de an, asa incat cresc si eu creste si cartea...
- ...
- Mi-am dat seama ca asa e dragostea.
- ....???!!!
- O continua re-intoarcere, re-lectura... Aprofundare, implinire prin cufundare inlauntru, iar nu alergare frivola pe dinafara...
...!
- ...???!!!

M-a miluit Dumnezeu prin acest baiat, zis-am eu, plangind in sinea mea, de durere, de fericire ca mi-a fost descoperit prin elevul dintr-a zecea X...
Chiar un răspuns deosebit de interesant... și profund; dar m-a impresionat mai ales interpretarea pe care ați dat-o dvs răspunsului acelui elev.

Hristos în mijlocul nostru!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 16:27:08
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Eu spun că este teolog. Fără glumă.
Da, chiar teolog... :) Sper să evolueze în această direcție, să rămână sensibil și cu această tendință de a analiza tot ceea ce observă și tot ceea ce i se spune. Poate ajunge chiar... preot... Dumnezeu știe.
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 17:51:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul

La cati mai multi elevi - profesori din acestia sa ai parte , Ioane !
Amin !
Vechi 21.01.2013, 23:34:10
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
La cati mai multi elevi - profesori din acestia sa ai parte , Ioane !
Amin !
Slava lui Dumnezeu, Cristiane!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42