Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2011, 20:10:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Bla, bla, bla... deci nici un argument din Sfinta Scriptura ca NU trebuie sa facem rugaciuni pentru morti.
Am propus să deschideți un nou topic cu ce NU scrie în Biblie și se practică în BO (și ar fi destule subiecte...) și spuneți că e "bășcălie". Deschideți topicul acela și răspundeți aici ce s-a solicitat de la începutul acestui topic. E bine așa, ori doriți doar evitarea spinoasei probleme și distragerea atenției de la subiect?

Citat:
In numele Adevarului, acela de a-l iubi pe aproapele nostru, noi ne rugam pentru aproapele nostru, indiferent ca se afla pe lumea aceasta sau cealalta.
Da, da... și în numele acestui "adevăr" se fac cheltuieli costisitoare pentru pomeni, parastase și alte alea, în timp ce adevărații "aproapele" (ăia vii și în suferință) sunt neglijați cu o "sfântă" și "iubitoare" indiferență.
Vorbiți cu atâta larghețe despre iubirea "aproapelui de pe lumea cealaltă", nu vi se pare că aceasta frizează necrofilia? Să nu mă înțelegeți greșit, nu mă refer la perversiunea sexuală, ci la cealaltă conotație a termenului. Iar puparea moaștelor (altă formă de "iubire" nenaturală pentru morți) ar constitui chiar o treaptă mai sus (de fapt mai jos) către necrofagie. Și dacă tot am intrat în domeniile acestea ce-ți încrețesc carnea pe tine de oroare ce părere aveți despre pedofilie? Mă refer desigur la aspectele mai soft ale pedofiliei. Este acceptată această practică a "iubirii" față de aproapele-copilaș? Că doar NU scrie în Biblie că e interzisă...
Vă rog să mă iertați pentru digresiunea aceasta morbidă și repulsivă, însă am vrut să accentuez prin exagerare, cam cum privesc eu lucruile acestea. E o opinie personală... poate sunt eu prea sensibil, nu știu...

Citat:
In numele aceluiasi adevar, dumneavoastra nu ati adus nici un argument scripturistic, cit de mic.
Deci, prin asta, demonstrati ca nu respectati Sfinta Scriptura.
Hai că sunteți pur și simplă! Adică dacă nu practic ce NU scrie în Biblie, eu nu respect Biblia?? E cea mai trăznită acuzație ce mi s-a adus până acum pe aici...
Reply With Quote
Vechi 08.01.2011, 20:17:32
Banned

Implicit

Citat:
Argumente Biblice:
«Caci daca traim, si daca murim ai Domnului sintem. Caci pentru aceasta a murit si a inviat Hristos, ca sa stapineasca si peste morti si peste vii» (Romani XIV, 8-9).
«Asa si noi, cei multi un trup sintem in Hristos si fiecare madulare unii altora» (Romani XII, 5).

Deci, in Biserica crestina intre cei vii si cei morti nu este un zid despartitor, ci constituind un organism sint solidari impreuna.

«Caci daca un madular sufera, toate madularele sufera impreuna si daca un madular este cinstit, toate madularele se bucura impreuna» (I Corinteni XII, 26).
«Porunca noua dau voua: sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi unul pe altul sa va iubiti» (Ioan XIII, 34; 12-13; Romani XIII, 9-10; I Corinteni XIII).

Deci cei care obisnuiti sa va rugati pentru morti, faceti-o in continuare, ca aveti argumente biblice destule si este si un lucru placut lui Dumnezeu ca in acest fel sa ne aratam iubirea fata de aproapele nostru
De ce nu asamblați tot NT bucățit și înciocălat într-un nou joc de LEGO cu titlul mare și admirativ "rugăciunea pentru morți" ? Biblia este ca omul: cu cât o schingiuiești mai mult, cu atât îți spune tot ce dorești să auzi!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2011, 20:19:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Cu obiceiurile astea ne-am nascut ,am crescut si vom muri cu ele ,fiindca ele cu siguranta vin de undeva .
Vă dau perfectă dreptate: ele cu siguranță vin de undeva.
Doamne apără și păzește!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2011, 21:13:01
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Am propus să deschideți un nou topic cu ce NU scrie în Biblie și se practică în BO (și ar fi destule subiecte...) și spuneți că e "bășcălie". Deschideți topicul acela și răspundeți aici ce s-a solicitat de la începutul acestui topic. E bine așa, ori doriți doar evitarea spinoasei probleme și distragerea atenției de la subiect?

Da, da... și în numele acestui "adevăr" se fac cheltuieli costisitoare pentru pomeni, parastase și alte alea, în timp ce adevărații "aproapele" (ăia vii și în suferință) sunt neglijați cu o "sfântă" și "iubitoare" indiferență.
Vorbiți cu atâta larghețe despre iubirea "aproapelui de pe lumea cealaltă", nu vi se pare că aceasta frizează necrofilia? Să nu mă înțelegeți greșit, nu mă refer la perversiunea sexuală, ci la cealaltă conotație a termenului. Iar puparea moaștelor (altă formă de "iubire" nenaturală pentru morți) ar constitui chiar o treaptă mai sus (de fapt mai jos) către necrofagie. Și dacă tot am intrat în domeniile acestea ce-ți încrețesc carnea pe tine de oroare ce părere aveți despre pedofilie? Mă refer desigur la aspectele mai soft ale pedofiliei. Este acceptată această practică a "iubirii" față de aproapele-copilaș? Că doar NU scrie în Biblie că e interzisă...
Vă rog să mă iertați pentru digresiunea aceasta morbidă și repulsivă, însă am vrut să accentuez prin exagerare, cam cum privesc eu lucruile acestea. E o opinie personală... poate sunt eu prea sensibil, nu știu...

Hai că sunteți pur și simplă! Adică dacă nu practic ce NU scrie în Biblie, eu nu respect Biblia?? E cea mai trăznită acuzație ce mi s-a adus până acum pe aici...
1. Deci va deranjeaza pomenile (nu ma mir avind in vedere ca sinteti ahtiati dupa zeciuiala si va trimiteti adeptii, doi cite doi, sa adune cotizanti, mai ceva ca Fiscul Roman). In numele iubirii pentru aproapele, cea mai importanta porunca data de DUmnezeu, noi facem rugaciuni si pomeni pentru morti pentru ca si ei sint madulare ale Trupului Lui Cristos.
2. Pentru protestanti/sectanti asa o fi, iubirea fata de cei decedati poate parea necrofilie (pentru cel ce nu iubeste e ciudat si cind cineva iubeste animalele-gindul rau il duce unde nu trebuie). Pentru noi, cei care ne ghidam dupa Sfinta Scriptura, cei decedati sint si ei madulare ale Trupului Lui Isus, iar noi avem datoria sa avem grija de cei care sufera.
3.Despre pedofilie este trecut in Sfinta Scriptura, e o porunca a Lui Dumnezeu-sa nu faci fapte necurate; Biblia e foarte clara in ghidarea oamenilor de buna credinta.
4. Dumneavoastra nu respectati Sfinta Scriptura pentru ca nu respectati CEEA CE E SCRIS IN SFINTA SCRIPTURA, si, mai mult decit atit, ii acuzati pe altii, care respecta Sfinta Scriptura, fara a aduce dovezi ca ei ar gresi; la voi toate sint interpretabile dupa bunul plac, de aia si sint atitea sute de secte, culte, comitete si comitii care, toate, se ghideaza NUMAI dupa Sfinta Scriptura, dar rezultatul e diferit la fiecare din ele.

Iar in cazul de fata, repet ceea ce am spus si inainte: noi am adus dovezi din Sfinta Scriptura care sa vina in sprijinul rugaciunilor pentru morti pe care le facem (cu toate ca numai argumentul iubirii de aproapele era suficient-argument de care voi va bateti joc cu constanta). Voi nu ati adus nici o dovada in sprijinul afirmatiilor voastre. Doar va inflamati ca altii gresesc, si tipati tare ca sa ii amagiti pe creduli. Insa in Imparatia lui Dumnezeu nu intra cei care tipa mai tare ci cei care aduc roade, roade care la voi lipsesc cu desavirsire. Iar un mod de a aduce roade este de a te ruga pentru cei decedati.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2011, 21:23:45
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
De ce nu asamblați tot NT bucățit și înciocălat într-un nou joc de LEGO cu titlul mare și admirativ "rugăciunea pentru morți" ? Biblia este ca omul: cu cât o schingiuiești mai mult, cu atât îți spune tot ce dorești să auzi!
Asta e valabil pentru voi, sectantii. Biblia e puzze-ul cu care voi va jucati sa va iasa ceea ce doriti. Biblia e clara: daca e scris "sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" noi asta incercam sa facem, daca e scris "daca traim, daca murim, ai Domnului sintem"-asta credem, daca e scris "imparatia Lui Dumnezeu e a celor vii"-noi asta credem, daca Isus ne-a lasat parabola lui Lazar cel sarac noi credem tot ceea ce a spus Isus. In cazul vostru, toate aceste lucruri sint interpretabile. In cazul nostru nu sint numai clare sint si litera de lege.

Deci trebuie sa multumesc acestui forum, ca va da posibilitatea voua, sectantilor, sa aratati cit de rataciti sinteti, iar cei care citesc forumul sa ia aminte: ASA NU.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2011, 21:30:26
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
2. Pentru protestanti/sectanti asa o fi, iubirea fata de cei decedati poate parea necrofilie (pentru cel ce nu iubeste e ciudat si cind cineva iubeste animalele-gindul rau il duce unde nu trebuie). Pentru noi, cei care ne ghidam dupa Sfinta Scriptura, cei decedati sint si ei madulare ale Trupului Lui Isus, iar noi avem datoria sa avem grija de cei care sufera.
Intervin pentru ca observ ca desi interlocutorul dvs are clar mentionata incadrarea sa confesionala (,,alta confesiune")se continua introducerea protestantilor in discutie ceea ce este incorect fie si dpdv al logicii pt ca intre Westminster Confession of Faith(ca sa dau un exemplu) si doctrina adventista sunt diferente.Fie si din acest punct de vedere ar fi corect sa fim judecati fiecare in contextul propriei sale confesiuni.La gramada este bineinteles mai comod.Nu neaparat si mai corect.

Cateva observatii cu privire la ce spuneti.

1.,,Iubirea fara de decedati" este o sintagma care ar fi mai clara in contextul folosirii conceptului de ,,cinstirea memoriei celor trecuti la cele vesnice".Este mai putin interpretabila desi in mod normal nu am auzit un protestant care sa spuna ,,Esti necrofil" cand un alt protestant spune ,,Ce dor imi este de bunica mea care a decedat anul trecut.".Aici ati interpretat destul de incorect pozitia protestanta,incercand sa ne zugraviti in culori sumbre,aproape inumane.Poate si dvs ar trebui sa va exprimati mai clar ideile.

2.La cine va referiti cand ati spus ,, iar noi avem datoria sa avem grija de cei care sufera"? Va referiti la decedati?De unde stiti ca sufera?Poate nu sufera si si-au gasit odihna,linistea si pacea.Va referiti la cei ramasi in urma lor?In acest caz riscati sa reduceti ritualul la o simpla actiune umana de consolare,cu efect referitor la cei in viata si nu la cei decedati.

3.Dvs nu va ghidati numai dupa Sfanta Scriptura.Cam asa ar fi afirmatia corecta.Mai sunt si alte aspecte dupa care va ghidati,gratie confesiunii din care faceti parte.Cum o asemenea afirmatie, Sola Scriptura pare un concept ce s-ar aplica si in cazul dvs.Ma indoiesc profund de acesta posbilitate.

Last edited by Scotsman; 08.01.2011 at 21:32:30.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2011, 21:41:05
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
Eu chiar nu înțeleg: ce rost au divagațiile acestea atâta vreme cât nu s-a răspuns la esențiala întrebare: Care este argumentul biblic valid în sprijinul rugăciunii pentru morți?
Vi s-au dat deja versetele din cartea Macabeilor, și ați ales să vă îngropați capul în nisip cu argumentul neadevărat că această carte ar fi "necanonică".

Într-adevăr, ea este necanonică pentru dumneavoastră, dar numai de vreo câteva sute de ani, de când Luther și-a îngăduit să înlăture anumite cărți din Sfânta Scriptură.

Mai mult decât atât, ați susținut că Biserica Ortodoxă ar considera aceste cărți ca fiind "necanonice", ceea ce nu este tocmai adevărat.

Nu faceți eroarea să confundați termenul "deuterocanonic" cu cel "necanonic".

Last edited by Erethorn; 08.01.2011 at 22:22:44.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2011, 05:45:31
Banned

Implicit

Citat:
Pentru noi, cei care ne ghidam dupa Sfinta Scriptura,[...] este trecut in Sfinta Scriptura, e o porunca a Lui Dumnezeu [...] altii, care respecta Sfinta Scriptura [...] noi am adus dovezi din Sfinta Scriptura care sa vina in sprijinul rugaciunilor pentru morti pe care le facem
Sunteți extrem de evazivă. Vorbiți mult despre cât de tare vă țineți după Scriptură și porunca ei clară, dar nu ați indicat până acum nicio poruncă legată de rugăciunea pentru morți. Ne țineți discursuri lacrimogene despre "iubirea" față de mădularele lui Hristos (Biserica) și mai generala poruncă a iubirii creației Lui (animalele), însă lipsește cu desăvârșire un singur verset care să pună punct discuției acesteia devenită plictisitoare deja.

Citat:
3.Despre pedofilie este trecut in Sfinta Scriptura, e o porunca a Lui Dumnezeu-sa nu faci fapte necurate; Biblia e foarte clara in ghidarea oamenilor de buna credinta.
Dacă e trecută porunca aceasta în Scriptură, putem s-o vedem și noi? Sau mai bine lăsați... cunoaștem deja parcursul savantelor dvs. explicații.
Mă frapează însă un lucru: pentru pedofilie recunoașteți că e vorba de o "faptă necurată", că ferirea de ea ține de "buna credință", de bunul simț al creștinului în a evita faptele dubioase; iar în cazul morbidelor acte (rugăciunii pentru morți, pupării moaștelor, spălării osemintelor după un număr de ani, etc) nu sesizați inadvertența și incompatibilitatea cu "buna credință", cu morala și conștiința creștină.

În rest, mulțumim frumos pentru valoroasa contribuție adusă întru eludidarea problematicii acestui topic.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2011, 05:49:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Intervin pentru ca observ ca desi interlocutorul dvs are clar mentionata incadrarea sa confesionala (,,alta confesiune")se continua introducerea protestantilor in discutie ceea ce este incorect fie si dpdv al logicii pt ca intre Westminster Confession of Faith(ca sa dau un exemplu) si doctrina adventista sunt diferente.Fie si din acest punct de vedere ar fi corect sa fim judecati fiecare in contextul propriei sale confesiuni.La gramada este bineinteles mai comod.Nu neaparat si mai corect.

Cateva observatii cu privire la ce spuneti.

1.,,Iubirea fara de decedati" este o sintagma care ar fi mai clara in contextul folosirii conceptului de ,,cinstirea memoriei celor trecuti la cele vesnice".Este mai putin interpretabila desi in mod normal nu am auzit un protestant care sa spuna ,,Esti necrofil" cand un alt protestant spune ,,Ce dor imi este de bunica mea care a decedat anul trecut.".Aici ati interpretat destul de incorect pozitia protestanta,incercand sa ne zugraviti in culori sumbre,aproape inumane.Poate si dvs ar trebui sa va exprimati mai clar ideile.

2.La cine va referiti cand ati spus ,, iar noi avem datoria sa avem grija de cei care sufera"? Va referiti la decedati?De unde stiti ca sufera?Poate nu sufera si si-au gasit odihna,linistea si pacea.Va referiti la cei ramasi in urma lor?In acest caz riscati sa reduceti ritualul la o simpla actiune umana de consolare,cu efect referitor la cei in viata si nu la cei decedati.

3.Dvs nu va ghidati numai dupa Sfanta Scriptura.Cam asa ar fi afirmatia corecta.Mai sunt si alte aspecte dupa care va ghidati,gratie confesiunii din care faceti parte.Cum o asemenea afirmatie, Sola Scriptura pare un concept ce s-ar aplica si in cazul dvs.Ma indoiesc profund de acesta posbilitate.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2011, 05:50:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Vi s-au dat deja versetele din cartea Macabeilor, și ați ales să vă îngropați capul în nisip cu argumentul neadevărat că această carte ar fi "necanonică".

Într-adevăr, ea este necanonică pentru dumneavoastră, dar numai de vreo câteva sute de ani, de când Luther și-a îngăduit să înlăture anumite cărți din Sfânta Scriptură.

Mai mult decât atât, ați susținut că Biserica Ortodoxă ar considera aceste cărți ca fiind "necanonice", ceea ce nu este tocmai adevărat.

Nu faceți eroarea să confundați termenul "deuterocanonic" cu cel "necanonic".
Nu doresc să intru în această polemică off-topic cu dumneavoastă. E suficient să accesați o părere autorizată în acest sens. Exemplu:
http://ro.orthodoxwiki.org/Vechiul_Testament#Istorie

Vedeți sub ce etichetă sunt enumerate cărțile Macabeilor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 19:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 08:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 00:04:45