Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2011, 19:16:02
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
gresesti. Ceausescu a dat celebrul decret in 68. pana atunci avortul a fost legal.
iar decretul nu a fost dat din nici o ratiune umanitara, cu atat mai putin religioasa.
el voia doar sa sporeasca populatia tarii.
Corect și nimic mai mult față de o afirmație de bun simț.

Ceaușescu n-a fost comunist, mă îndoiesc că ar fi citit vreodată ceva. Ceaușescu a fost pcr-ist și nimic mai mult și ca om a militat (șoptindu-i-se la ureche) spre societatea multilateral dezvoltată.

Și dacă vă e dor de Ceaușescu, îl aveți ca substitut pe domnul Băsescu, e adevărat, ceva mai inteligent ca predecesorul său, dar nu mai puțin ahtiat după cultul personalității. Din păcate, pentru el e prea devreme, așa cum pentru Ceaușescu a fost prea târziu ... să-și revină.

Să nu regretăm ceea ce a fost (comunismul), ci să regretăm oportunitățile pe care ni le-ar fi putut deschide o societate "egalitară". Am pierdut startul în '90, n-am fructificat ceea ce un regim, de altfel, falimentar, a reușit să facă, totuși, bun. Un exemplu: câți dintre actualii absolvenți de facultăți (mă refer la generațiile de peste 40 de ani) ar fi fost licențiați într-un regim capitalist neperturbat de episodul comunist din România? Nu prea mulți! Nu uitați câ încă am fi fost mulți dintre noi noi urmașii "iobagilor" fără acces în elita culturală cu epicentrul la Casa Regală sau pe la alți boieri, sateliți ai puterii.

Nu regret comunismul, dar iubesc dreptatea. Și să fim drepți: istoria de după 1946 încă nu s-a scris!

Și nu îmi doresc comunismul așa cum nu-mi doresc democrația în care votul bețivului cumpărat cu "o sută de ceva", macaroane și tăieței în campania electorală valorează tot atât cât votul unui om ca Andrei Marga, Ecaterina Andronescu sau Andrei Pleșu! (am pomenit oameni de valoare indiferent de înclinația lor politică: pnl, psd, pdl).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 19:18:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Exact!
Stau si ma crucesc.. chiar se poate sa existe crestini care sa vada in Ceausescu o figura pozitiva??
Este incredibil.
Cei care zic astfel de lucruri, ori nu au trait acea epoca si sunt precum tinereii care il adora pe Hitler asa, ca sa contrazica adultii, ori au trait in acele vremuri si le este dor de avantajele pe care l aveau, din cauza ca colaborau cu sistemul.
Eu am trait, ca adolescenta, in acele vremuri si stiu ca era irespirabil. Minciuna era stapana. Domnea o duplicitate incredibila. Era o lume a neadavarului.
Or, spuneti, cine este domn al minciunii?
mai mult. datorita lipsurilor, toata lumea se "descurca", adica fura, sau incuraja furtul, beneficiind de pe urma furtului.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 19:26:48
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Mai dragilor, adevarul gol golut este ca "cizmarul" a fost om de isprava, comparativ cu ce "specimene"(!!!), se lafaie in buricu' lu' Republica, de vreo 20 (de mii) de ani incoace...Acu' daca sadem stramb si gandim(?) drept, lu' "marinaru" ii mai trebe ceva vanturare pe mare, numa' ca sa'i ajunga la pingica lu' nea nae. Mai, "buna" treaba'i si cu capitalismu' asta, despre demo(si)cratie,ce sa mai spui...auzi bre, cica puterea' lu' poporu' ii la putere, ha, ha, sbarci.
Vechi 27.01.2011, 19:39:12
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Mai dragilor, adevarul gol golut este ca "cizmarul" a fost om de isprava, comparativ cu ce "specimene"(!!!), se lafaie in buricu' lu' Republica, de vreo 20 (de mii) de ani incoace...Acu' daca sadem stramb si gandim(?) drept, lu' "marinaru" ii mai trebe ceva vanturare pe mare, numa' ca sa'i ajunga la pingica lu' nea nae. Mai, "buna" treaba'i si cu capitalismu' asta, despre demo(si)cratie,ce sa mai spui...auzi bre, cica puterea' lu' poporu' ii la putere, ha, ha, sbarci.
mi-a fost dor de postarie tale :)
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 19:47:05
VladCat
Guest

Implicit

ca multe alte zicale ale poporului nostru si zicala "despre morti numai de bine" are profunzime teologica....

sa presupunem ca cineva se zbate dincolo in flacarile iadului iar singura lui sansa este ca pana la cea de-a doua judecata cei care au trait dupa el sa se invredniceasca si de iertarea lui...in aceasta situatie realizez ca orice gand bun la adresa sa ii poate fi ziditor iar orice vorba sau cuget de patima poate lucra in sens contrar...nu ca i-ar adanci pedeapsa dar ca ar impiedica o anume raportare din partea noastra prin care sa ne invrednicim si de iertarea sa....

in lumina celor spuse pana acum inteleg de ce strastrabunicii nostrii au ajuns la concluzia ca "despre morti numai de bine"...tin minte cu cata atentie se exprima duhovnicul meu la o predica cand intr-un context anume il pomenea pe Hitler...se vedea ca isi cauta cu atentie cuvintele. Eu de curand am realizat toate astea iar la ultima spovedanie am si marturisit faptul ca am vorbit adesea cu patima despre oameni morti. In toata nebunia lui, Ceausescu a avut un sentiment de responsabilitate fata de tara asta, sentiment pe care multi astazi nu il au...Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Last edited by VladCat; 27.01.2011 at 19:49:13.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 19:49:01
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
O fi fost de ispravă cizmaru', nu zâce nime nimica, da' cizmaru nu avea, care va să zâcă, inteligheția să vadă, lăfăiala lu' buricii în târgu' Republicii, încă de când el, mai buric, le dăduse ghes s-o facă. Lăfăiala specimenelor, tot de la nea buricu' cizmărie și matroana Leana ni să trage, că ei șezură drepți, da' prea gândiră strâmb și crescuseră marinari fără chef de flotă și vase, marinari care să-și vândă vasele, precum ar fi făcut iobagu' cu casa sa.

Marinaru' nu ajunge la pingica lui nea nae că traba lui nu-i asta, traba lui îi d'a joaca cu capitalismul spre facerea din eba ralu', aia de la filmu' cu haiduci.

Cică, puterea lui boboru' îi ia la putere că boboru demo și crație (cratos=cratiță) le știe, fleosc cu sbârci...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 20:07:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Exact!
Stau si ma crucesc.. chiar se poate sa existe crestini care sa vada in Ceausescu o figura pozitiva??
Este incredibil.
Poti Fani sa te crucesti cit doresti tu, insa iti scapa un detaliu important....unde sunt roadele societatii de acum?

El asa prost cum era a lasat enorm de mult in urma lui, asa in "dualitatea si minciuna" :)) care era si a lasat si in plan material(industrie si agricultura, orase, infeastructura) si in plan social(zeci de milioane de oameni scosi din mizerie) si spiritual( cei mai de seama duhovnici, paradoxal, nu? chiar si cu citeva biserici darimate sau mutate).
Artistii au cunoscut perioada cea mai de virf a creativitatii lor....priveste "roadele" lor acum...tite si funduri care ni se vira pe git la fiecare colt de strada.

Deasemenea vad ca tu nu te-ai inghesuit sa ramii in tara ca sa gusti din "fructele" actualei societati si faci probabil comparatie cu Bruxelles-ul.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 20:14:51
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Poti Fani sa te crucesti cit doresti tu, insa iti scapa un detaliu important....unde sunt roadele societatii de acum?

El asa prost cum era a lasat enorm de mult in urma lui, asa in "dualitatea si minciuna" :)) care era si a lasat si in plan material(industrie si agricultura, orase, infeastructura) si in plan social(zeci de milioane de oameni scosi din mizerie) si spiritual( cei mai de seama duhovnici, paradoxal, nu? chiar si cu citeva biserici darimate sau mutate).
Artistii au cunoscut perioada cea mai de virf a creativitatii lor....priveste "roadele" lor acum...tite si funduri care ni se vira pe git la fiecare colt de strada.

Deasemenea vad ca tu nu te-ai inghesuit sa ramii in tara ca sa gusti din "fructele" actualei societati si faci probabil comparatie cu Bruxelles-ul.
cine a zis ca "dupa roadele lor ii veti cunoaste", nu s-a referir la acei asupritori care aduc "roada" bogata bisericii.
ci la cei a caror fapta proprie, este considerata "roada" buna.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 20:26:33
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

E drept, a rămas ceva în urmă, ceva infrastructură, zic eu, cu termen de garanție redus, din cauza muncii colectiviste de-a unu' cu sapa și zece cu mapa... Adică, cu anii '90 și primul deceniu din ăst secol, a cam venit vremea "retușării" construcțiilor ce "stau să cadă" din anii '60... Ar fi fost vremea re, re și reabilitărilor, doar după 3-4-5 decenii de utilizare a infrastructurii?
Îmi zicea un moș: cât au construit comuniștii, nu-s ăștia în stare să zugrăvească! Se referea, evident, la întreținere sau, cum ne place azi, mentenanța (hai, sictir) acestor bunuri.

Sunt convins că fiecărui om de bun simț i se pare anormală situația de astăzi. Și mă număr printre ei.

Andrei, ai dreptate, într-adevăr, încă mă bucur citind cărți de atunci, vizionând filme de atunci... Cine ar putea să-mi ofere un film post-89 mai bun ca "Reconstituirea", de pildă? Sau "Pas în doi"? Ce-ar fi să povestească oamenii de cultură de atunci care-și câștigau dreptul de a sta la o bere pe bani proprii și nu cerșind la masa îmbogățiților de astăzi?

Ehei, dar, am mai spus în seara asta, istoria de după 1946 încă nu s-a scris!
Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 20:49:48
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Ma prapadesc de ras,cum un tanar care nu a avut ocazia sa traiasca in"epoca de aur",se bate cu pumnul in piept pe acest forum public,cat este el de comunist infocat...
Tembelism sau ipocrizie?Naivitate sau incultura?

Eu cel putin,am copilarit in perioada respectiva si am cat de cat notiuni,atata cat sa-mi fac o idee despre asa zisa epoca infloritoare...As vrea sa compar ca voi,VACILE CU CAPRELE,insa imi da cu virgula...cum sa compari un rau cu un alt rau?de ce sa alegem intre extreme?nu ne putem raporta undeva la mijloc?ma intrebi daca-mi place inghetul sau fierberea?

Da,mi-am petrecut copilaria stand la rand/cozi de alimente,care uneori durau toata ziua,sau in cel mai rau caz se formau de la lasarea noptii...era un obicei in familie,sa se gateasca cu carne numai in weekend(iar ce ramanea dupa,ne hraneam luni sau marti)in restul zilelor,erau mancaruri de post;mie ca si copil(chiar unicul)imi revenea cea mai mare portie de carne,caci erau f ingrijorati sa nu ma imbolnavesc.Nici nu erau alimente care sa-mi permita sa am pachet in fiecare zi la scoala,de aceea aveam mai in toate zilele mere,oua fierte sau paine cu unt si gem(facut in casa);era o mica oferta de mezeluri,dar numai de sarbatori...aaaa,era sa uit,ca veni vb despre sarbatori,de Craciun veneau marfurile de peste hotare:lamai,masline,portocale,banane-toate pe ratie,adica 2 portocale/persoana,3 banane/familie,etc.
Intr-un an de Craciun,am fost invitati de catre o familie care aveau un baiat de varsta mea,si pt ca mama nu stia,nu avea ce sa-i duca in dar,a luat una dintre bananele mele-am fost asa suparata ca a trebuit sa astept un an sa mananc niste banane,iar acum mama mai si da din ele...

Ingeniozitatea bucatareselor cunoscuse un succes enorm,se faceau chiftele din morcovi si cartofi,se faceau snitele din parizel,prajituri din biscuiti muiati in lapte;iar din pachetele de gheare de pui se facea supa sau tocana...
Haine,bijuterii si accesorii imi amintesc ca erau in Bucuresti,dar ce folos daca nu aveai hrana,caldura,curent electric si apa?

Inainte de revolutie,aproape de adolescenta,am fost luata pe sus din tramvai de un securist pt ca purtam o geaca de jeans,si m-a intrebat taios daca fac parte din vreun "grup anarhist,de destabilizare a statului"?Eu nici nu stiam ce insemnau toate acestea,eram un copil...

La scoala am avut probleme ca nu ma duceam cu haine in culorile comuniste:gri,maro,bleumarin si ca nu ma urateam in mod voit,pt ca de felul meu am fost mai rebela,si nu voiam sa particip la tot felul de imbecilizari cu tenta politica -asta neinsemnand,cum zicea marele nostru contemporan,andreicozia ca nu as fi avut altceva mai bun de facut cu timpul meu liber si ca in lipsa recitarilor si a cantecelor politice as fi luat-o pe aratura...puteam sa citesc,puteam sa ma ocup de gradinarit,sa-mi vizitez rudele batrane,nevoiase-nu sa ingros randurile propagandei de pe la 12-13 ani!!!

Din cate imi amintesc,serviciile adultilor erau o joaca(a celor din familia mea)parintii au lucrat la un institut"de cercetare"(in tehnica)unde nu faceau mai nimic,insa trebuiau sa fie prezenti ca altfel nu dadeau bine la raport;doamnele isi petreceau dimineata pe telefoane,isi ghiceau in cafea si horoscoape pana pe la pranz,apoi se pregateau sa falfaie niste hartii dintr-un dosar intr-altul ca sa poata pleca linistite in jur de 3-4pm.Tatal meu muncea mai serios,caci avea sectie in subordine ca inginer,dar si el era acasa pe la 3...

Si pentru ca erau asa de plictisite doamnele de la"institut" si nu aveau nici un stres,ca sa se distreze un pic se angajeau in tot felul de relatii extraconjugale,curvasareala era si pe atunci cu galeata,numai ca dupa perdea ca deh,era comunism-gura mica!
Am auzit de destule fete de 15,16 ani care aveau sex atunci,nici o problema-nu aveai cum sa le deosebesti pentru ca toate purtau fuste lungi pana in pamant,dar daca se duceau la o chermeza observai cum se face coada la baie(iar la coada stateau numai barbati)...

Avorturi se faceau cu nemiluita,pentru ca repet,sexul era un mod de recreere,divertisment pentru o generatie care nu avea acces la alt gen de petrecere a timpului liber;colege de serviciu ale mamei au recunoscut ca pe timpul comunismului au facut chiar si 6 avorturi!!!!Si toate acestea in medii nesterile!!!!!!!
Numai Dumnezeu are un numar exact al avorturilor facute pe timpul comunismului!

Asta vine si infirma teoria lui raoul cu permiterea avortului din democratie :timpurile si oamenii au aratat ca s-a recurs la avort oricum,chiar si contransi...Important este sa schimbi mentalitatea unei generatii,si a perceptiei generale despre sex,despre sensul vietii si insemnatatea crestineasca a unui avort...

Pe de alta parte,as putea sa scriu o carte si despre ororile "coruptocratiei" din Romania de dupa '89 insa ma opresc aici,caci nu vreau sa-mi stric toata ziua-insa ca exemplu personal,eu nu mi-as fi parasit tara daca nu ar fi intrat in haosul ,nesimtirea si manelizarea asta generalizata!

Poate am sa mai scriu si pe viitor,cum am muncit zi-lumina in management, pe plantatia unui capitalist,controlata de tel de serviciu,care era tot timpul cu mine,chiar si la baie...
Poate credeti ca aceasta pozitie de top level mi-a asigurat vreun venit superior?Nici vb,traiam de la un salariu la altul!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos Marius22 Generalitati 16 22.02.2014 16:03:38
L-au deshumat pe Ceausescu sergiu Generalitati 37 27.07.2010 20:01:13
15 IANUARIE.Se naste o stea iulyaan Generalitati 50 15.01.2009 09:08:54