Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 18:45:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EllaTheodora23 Vezi mesajul
:)) Ma faci sa rad, serios! Eu nu gandesc asa cum crezi tu. Pe mine nu ma intereseaza religiile si versetele din Biblie si Apocalipsa. Nici nu judec oamenii dupa draci si nu stiu ce.
Dar uite ca pe majoritatea de aici ii intereseaza si deci este normal sa se discute la nivelul asta.

Daca pe tine nu te intereseaza nu e nici o suparare, dar nici nu cred ca are rost sa spui asta in gura mare de cate ori ai ocazia ca si cand ar fi cine stie ce virtute cand in ochii majoritatii de aici este o cadere si eventual inspira mila.

Compasiune avem deja, cel putin cativa de pe aici, fii linistita. :)
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 19:11:07
EllaTheodora23 EllaTheodora23 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar uite ca pe majoritatea de aici ii intereseaza si deci este normal sa se discute la nivelul asta.

Daca pe tine nu te intereseaza nu e nici o suparare, dar nici nu cred ca are rost sa spui asta in gura mare de cate ori ai ocazia ca si cand ar fi cine stie ce virtute cand in ochii majoritatii de aici este o cadere si eventual inspira mila.

Compasiune avem deja, cel putin cativa de pe aici, fii linistita. :)
O fi normal, eu am spus ca e inutil sa mi se arate mie versete din Biblie, nu ma intereseaza! Ba are rost, am sa o spun in gura mare de cate ori vrea muschiuletul meu. Pentru ca si tu ai spune ca esti crestin in gura mare, cu orice ocazie. Sau nu?:)

"Ca si cand ar fi cine stie ce virtute?" Dar e! Pentru mine, personalitatea mea, asa cum o fi ea, cu plusuri si minusuri, e o virtute. Nu o sa'mi fie niciodata rusine de ceea ce sunt. In ochii vostri sunt decazuta, pentru ca nu sunt credincioasa? :)) Bine, Alin! Ma doare ENOOOORM, dar asta e. Am sa supravietuiesc cumva cu suferinta asta!
Mila voastra chiar nu ma intereseaza si mi'e complet inutila! Deci o puteti pastra pentru cineva caruia ii pasa de ea, impreuna cu compasiunea.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 19:36:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
O fi normal, eu am spus ca e inutil sa mi se arate mie versete din Biblie, nu ma intereseaza! Ba are rost, am sa o spun in gura mare de cate ori vrea muschiuletul meu. Pentru ca si tu ai spune ca esti crestin in gura mare, cu orice ocazie. Sau nu?:)
Intelege o data ca nu e vorba de tine, sunt discutii intre crestini, faptul ca un ateu se baga la mijloc si ca e tolerat in aceste discutii nu inseamna ca cineva tine musai sa-l convinga de ceva.

Prin insasi natura lor cred ca e limpede ca argumentele crestine sunt de natura sa convinga crestini, nu atei.

Citat:
"Ca si cand ar fi cine stie ce virtute?" Dar e! Pentru mine, personalitatea mea, asa cum o fi ea, cu plusuri si minusuri, e o virtute. Nu o sa'mi fie niciodata rusine de ceea ce sunt. In ochii vostri sunt decazuta, pentru ca nu sunt credincioasa? :)) Bine, Alin! Ma doare ENOOOORM, dar asta e. Am sa supravietuiesc cumva cu suferinta asta!
Mila voastra chiar nu ma intereseaza si mi'e complet inutila! Deci o puteti pastra pentru cineva caruia ii pasa de ea, impreuna cu compasiunea.
Faptul ca nu ti-e rusine de ceea ce esti atunci cand ai cazut, nu este nici un ajutor nici o virtute.

Un criminal care ajunge pe scaunul electric mandru de ceea ce este si fara nici o farama de regret nu este mai putin criminal sau castiga ceva din umanitatea care si-a pierdut-o, ba dimpotriva.

Mila autentica nu este inutila, nu se iroseste, nu se descurajeaza si nu se epuizeaza niciodata, nici chiar cand da peste rautate, minciuna, etc. :)

A..si sa stii ca nu inseamna ca exclude atitudinea..
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 19:41:15
Banned

Implicit

Citat:
Intelege o data ca nu e vorba de tine, sunt discutii intre crestini, faptul ca un ateu se baga la mijloc si ca e tolerat in aceste discutii nu inseamna ca cineva tine musai sa-l convinga de ceva.

Prin insasi natura lor cred ca e limpede ca argumentele crestine sunt de natura sa convinga crestini, nu atei.

Faptul ca nu ti-e rusine de ceea ce esti atunci cand ai cazut, nu este nici un ajutor nici o virtute.

Un criminal care ajunge pe scaunul electric mandru de ceea ce este si fara nici o farama de regret nu este mai putin criminal sau castiga ceva din umanitatea care si-a pierdut-o, ba dimpotriva.

Mila autentica nu este inutila, nu se iroseste, nu se descurajeaza si nu se epuizeaza niciodata, nici chiar cand da peste rautate, minciuna, etc. :)

A..si sa stii ca nu inseamna ca exclude atitudinea..
Ah, deci crestinii se conving intre ei, inteleg. :)) Imi imaginez o dezbatere de genul acesta, intre doi oameni care au aceleasi convingeri si pareri. Foarte interesant, Alin! :))

E strict parerea ta ca eu am (de)cazut. Parere pe care o poti tine pentru tine, pe viitor! Impreuna cu orice alta parere pe care o ai despre mine. Pentru ca nu'mi pasa, pur si simplu! Priceput? :)
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 19:59:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ah, deci crestinii se conving intre ei, inteleg. :)) Imi imaginez o dezbatere de genul acesta, intre doi oameni care au aceleasi convingeri si pareri. Foarte interesant, Alin! :))
Cred ca ai observat de cand stai pe forumul asta ca nu e obligatoriu sa aiba aceleasi pareri in toate chestiunile.

Citat:
E strict parerea ta ca eu am (de)cazut. Parere pe care o poti tine pentru tine, pe viitor! Impreuna cu orice alta parere pe care o ai despre mine.
E parerea oricarui crestin despre atei cum si ateii n-au o perspectiva tocmai fericita despre crestini, ba dimpotriva, dar macar crestinii nu-si pierd umanitatea, adica ei au in continuare simpatie pentru cel cazut, ateii in general trec la dispret.

Si nu e vorba de tine personal, ci la modul general.

Citat:
Pentru ca nu'mi pasa, pur si simplu! Priceput? :)
Ba sigur ca pricep, dar din moment ce nu sunt ateu nu pot raspunde cu "indiferenta ta ma lasa rece" ci "indiferenta ta se lasa cu mai multa mila din partea mea" :)

Dar ca sa-ti dau oarecum curs invitatiei pot sa zic ca indiferenta ta ma lasa rece, n-am sa te ignor de acum inainte.. :))

Last edited by AlinB; 04.08.2011 at 20:02:48.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 20:04:29
LaReine
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca ai observat de cand stai pe forumul asta ca nu e obligatoriu sa aiba aceleasi pareri in toate chestiunile.

E parerea oricarui crestin despre atei cum si ateii n-au o perspectiva tocmai fericita despre crestini, ba dimpotriva, dar macar crestinii nu-si pierd umanitatea, adica ei au in continuare simpatie pentru cel cazut, ateii in general trec la dispret.

Ba sigur ca pricep, dar din moment ce nu sunt ateu nu pot raspunde cu "indiferenta ta ma lasa rece" ci "indiferenta ta se lasa cu mai multa mila din partea mea" :)

Dar ca sa-ti dau oarecum curs invitatiei pot sa zic ca indiferenta ta ma lasa rece, n-am sa te ignor de acum inainte.. :))

"..mai multa mila din partea mea" scrisesesi.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 20:05:11
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Iartă-mă Alin, dar îmi faci impresia că manifestându-ți atât de insistent mila nu vrei decât să rănești. Cred că știi că una din cele mai grele palme pe care le poți da cuiva e să-i spui că ți-e milă de el sau că e demn de milă (când de fapt îl disprețuiești). Dacă mila ta e reală, nu ar trebui (atât de mult) invocată.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 20:13:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
Pe lînga faptul ca este o afirmatie necrestina, ceea ce sustii este foarte grav si fiindca pe o astfel de gândire se bazeaza sistemele de tip dictatorial, totalitarist. Probabil ca înca nu ai trecut prin asa ceva, dar daca mai sunt multi care gândesc astfel, atunci sa nu ne miram ca ne îndreptam cu viteza crescânda catre cel mai groaznic sistem totalitar de pe pamînt.

Ascultati ce zice Pr. Proclu în înregistarea recomandata de Antonia P. (careia îi multumesc pe aceasta cale): "Toti aceia care-i împung pe crestini au duhul lui antihrist". Iar eu îmi permit sa adaug urmatoarele:
Probabil ca multi nici nu isi dau seama (ca au duhul lui antihrist), dar asta nu este o scuza, fiindca mai avem (înca!) mijloace de informare, avem si arme de aparare (rugaciunea, postul, spovedania, împartasania), dar degeaba le avem, daca nu le pretuim cum trebuie, si daca nu ne intereseaza sa cunoastem Adevarul. Oare care ar fi raspunsul, daca ne-am întreba cu totii propria constiinta, daca este sau nu în ordine acest sistem de control? Daca am fi toti sinceri cu noi insine, ar mai veni unii dintre "ai nostri" în apararea unui sistem bolnav, strîmb, lipsit de respect fata de om, tratându-l precum dobitoacele ?

Cei care aproba astazi actele biometrice, cartelele electronice s.a., vor fi sustine mâine necesitatea pecetluirii din considerente de securitate. Deie Domnul sa nu am dreptate!
Da de parca cei care zic de crestinii care au luat actele cu cip ca nu s-au lepadat de Hristos,au zis ca cei care considera aceste acte satanice s-au lepadat de Hristos pentru ce au zis, iar nu invers.

Parca acestia (care zic ca actele cu cip nu au nimic) s-au dus pe la toti duhovnicii sa ii convinga ca ce zic ei e adevarul, sa puna filmulete pe youtube apoi cu ce au influentat pe acei duhovnici sa zica?
Vechi 04.08.2011, 20:18:47
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Sper ca introducerea acestor cartele magnetice de acces in spatiul scolii sa nu se transforme iarasi in fobie colectiva. Cartele magnetice de acces folosim in mod curent pentru acces in locuinta, banuiesc ca majoritatea are interfon,nu? cartele de pontaj electronic avem la locul de munca, exista cartele de proximitate, card bancar cu cip etc. Nu vad legatura intre acel 666 (ipotetic) imprimat pe cartela si lepadarea de credinta, insa daca unii fac aceasta asociere, inseamna ca problema este in mintea lor, nu a mea si depinde doar de ei sa o poata depasi sau din contra, sa o transforme in patima, care sa-i macine,sa-i consume si sa le distruga linistea launtrica. Constat cu mahnire ca pentru unii neacceptarea cartelei "666"" e de fapt acceptarea anticipata a 666 ! Sufletul lor isi pierde rolul dominant si este aservit fobiilor, agnoaselor, temei de a nu fi "contaminat", ce duce la o intunecare treptata a structurii libere a sufletului, iar in unele cazuri la crima duhovniceasca, prin refuzarea pomenirii oamenilor la Sf.Liturghie sau dezlegarea de pacate la spovedanie, doar pentru ca au acte biometrice. Imi este tot mai clar care suflete au fost cu adevarat pecetluite. Daca ai credinta nestramutata in Dumnezeu, inseamna ca El este mereu in tine si nu ti-e teama de nimic, doar diavolul "nu sta intr-o cartela sau act biometric", ci in gandurile noastre pe care le spurca si ne murdareste sufletul.

Last edited by ioanna; 04.08.2011 at 20:24:17.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 20:27:37
Banned

Implicit

Citat:

Aline, ca ma ignori sau nu... e problema ta! Iar ecoul pe care il are indiferenta mea in sufletul tau... e iar problema ta! Tu sa fii sanatos/fericit. Daca te simti bine sa stie toata lumea cat de decazuta sunt eu si cat de bun esti tu ca imi arati mila, ma bucur pentru tine! Si daca te ajuta pe tine la... "mantuire", iti accept si mila, pentru ca nu am absolut niciun motiv sa ma simt jignita de tine. Fericit? Ti'am mai pus o treapta in scara spre cer. Acum du'te si construieste'ti altele!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O problema legata de pasapoartele electronice Laura19 Generalitati 221 18.06.2016 23:13:06
Buletine electronice in Germania bmd Stiri, actualitati, anunturi 73 27.07.2011 18:22:23
2011 - carti de identitate electronice pt romani podolski_2 Stiri, actualitati, anunturi 35 04.12.2010 13:17:26
Carti de identitate electronice Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 28 11.07.2010 17:30:37