![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nici nu am sustinut asa ceva. Nu s-au schimbat zilele intre ele, ci doar ziua de cinstire a Domnului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vreau si eu sa intreb ceva.....
Stiu ca, zilele saptamanii, de fapt, - ca orice alta modalitate de orientare temporala(luna, anul) ,- trebuie , mai mult ca sigur, sa aiba un punct de raport Obiectiv, respectiv raportarea la corpurile ceresti, o raportare 'astrologica' - asa cum este si luna(I, II, etc) .... de fapt aici se raporteaza , Obiectiv, la ciclurile fazei lunii(corpul ceresc), in raport cu soarele, care dureaza 30 (sau 31 zile). Deci se poate foarte simplu stabili asa(deja e stabilit, cine cunoaste asctrologie, pentru el e lamurita chestiunea) , Obiectiv, cum, si de ce incepe ziua I, cum si de ce urmeaza ziua II etc - toate asta raportat la ciclurile corpurilor ceresti. Deci , pana la urma este evident (se pare si pentru greci si popoarele ortodoxe) ca ziua I este cea in care a inviat Domnul. si ziua a 7 a este cea precedenta ei. Dar acum ramane si pentru mine , intrebarea, de ce la noi ortodocsi nu mai serbam(Nu formal, ci meditand la ceea ce este ea in esenta ,dar si de fapt,concret , si comportandune in ea in consecinta), aceasta zi a saptea, avand in vedere aceste cicluri Obiective ale corpurilor ceresti , care nu se schimba, si care tin de ordinea Lui Dumnezeu, in care trebuie sa ne integram si noi, pentru a avea o viata armonioasa. Evident, asta nu inseamna neglijarea si minimizarea importantei zilei invierii Domnului. Dar vreau sa intreb si : Cu ce putem schimba noi , ca simpli enoriasi, aceasta randuiala.? Mai inatai , va trebui sa se demonstrese(celor ce au puterea de a reschimba aceasta ordine) simplu, clar, ca aceasta decizie (care apartine, cui?) de a se neglija ziua 7 , si a se sarbatori doar cea a invierii, este una pur omeneasca, strict rationala. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu. Dar stiu sigur ca Pastele nu il sarbatoresc.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai ti-a raspuns prin tocmai Invierea Sa.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
bine fac, doar nu sunt evrei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai impresia ca vorbeam de pastele evreiesc? Vorbeam despre Invierea Domnului.
p.s. de aia nu tinem noi sambata, ca nu suntem evrei. |
|
|||
|
|||
![]()
Invierea Domnului e altceva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca rupi din context nu se intelege nimic. Jalnic este ca nu vreti sa intelegi semnificatia zilei de Duminica.
Care este diferenta intre tine si fariseul care incerca sa-i gaseasca vina lui Iisus cand acesta a savarsit vindecarea femeii garbove in ziua de Sabat? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 16:09:53 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 00:16:56 |
Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 08.07.2010 23:24:23 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
|