![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Glumesc si eu :D sper ca nu va suparati! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg problema imbracatului la femeile in varsta. Ce pot purta atat de inadecvat? Bine, asta daca nu cumva e vorba de ceva ce poate fi considerat inadecvat si la 15 ani (fuste mini, bluze cu burta goala, decoltee etc). Mie nu imi place cand se machiaza si se vede clar ca ceva a fost fortat acolo si e nelalocul lui dar incerc sa inteleg ca asta le face sa se simta mai.."sofisticate",mai "doamne", nu cred ca intentia lor a fost aceea de a atrage barbati, clar.Si ma refer la femei de cel putin 60 si ceva de ani poate chiar mai mult. In rest, sunt de acord ca trebuie sa potrivesti garderoba cu numarul de kilograme.Dar probabil acea doamna nu a reusit sa slabeasca sau nu si-a dorit dar in schimb a dorit foarte mult sa prinda moda cu cizmele...si fiind deja grasa, nu cred ca ar fi incaput-o cizmele decat cu niste pantaloni mulati :D |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 22:21:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va rog sa ma iertati pentru iuteala... (Eu, ca incepator ezitant, o dau mereu in bara. Multumesc pentru atentionare!) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va rog sa o luati ca atare ! V-am citit postul (postarea , desigur , sper sa nu intelegeti altceva) si va marturisesc ca sunt surprins . Deunazi f. mult mi-a placut explicatia dvs., pe care ati dat-o tinarului cu jucatul la loto , prin care ati aratat ca jocul acesta , ca de altfel orice joc de noroc , inclusiv nevinovatul " Tabinet" nu este decit o forma de magie mizerabila , de multe ori f. bine disimulata si care creaza cohorte de "nevinovati" , inclusiv dedicati lui Dumnezeu , precum tinarul respectiv . Raspunsul dat m-a pus pe ginduri mult si in cele din urma m-a dus cu cugetul la posibilitatea ca a-ti avea informatie teologica oficiala sau privata . In concluzie , mi-a placut si am decis sa va urmaresc mai atent . Poate a fost o greseala , dar asta a fost alegerea mea . Acum , observ ca se aplica f. bine a IV-a lege a mecanicii newtoniene : una calda , alta rece ! Si pt. asta m-am oprit la acest post al dvs. si ma mir din nou : Cum ati putut intelege , patrunde, cheia intortochiata a jocurilor de noroc iar acest subiect , al machiajului feminin , chipurile "pt. ea" va ramine precum lanturile la miini si la picioare robindu-va !?!? Stiti ce vorba mare este a spune sau a folosi expresia " a fi impacata cu sine " ? Stiti cite parti are sinele si cum se pune pace intre ele ? Dar mai cu seama stiti sigur Cine poate pune PACEA , cu adevarat, in partile sinelui ? Nu a face liniste, ci a pune PACEA ? Cind sinele este cotropit si muscat de vrasmas (situatie arhifrecventa in practica) credeti ca machaijul (ca " mod de impacare cu sinele") are vreo putere ? Poate face ceva ? Dar in situatia opusa, cind sinele il cunoaste pe Dumnezeu , este infierbintat de prezenta Lui, arde de dragostea si dorul lui , credeti ca machiajul are vreo importanta ? Si daca la stinga nu valoreaza nimic , la dreapta tot asa , cind credeti ca poate avea valoare machiajul , dar mai ales cind sperati sa impace sinele ? In clipa in care omul iese din cuvintul lui Dumnezeu , atunci El ingaduie sa fim ispititi , iar vrasmasul ne ataca exact cu si in partile in care i le aratam noi ca le avem slabe . De la noi insine cunoaste satan care ne sunt locurile moi si acolo vine si ne loveste de ne ia vlaga . Daca stie ca ne incinta o prostie , o faradelege, un lucru nevrednic omului pt. mintuire , atunci vine mai intii si ne da o mie de motive , de la simple la stiintifice, ca sa nu ne putem lepada de el , ca sa nu il putem birui, ca sa nu ne putem isbavi niciodata de el si sa stam in legaturile lui cit voieste el ! Prea "credincioasa" (ca sa nu zic credula ) trebuie sa fiti ca sa credeti o asemnea prostioara si sa va si mintiti sufletul cu ea ! Aceasta falsitate va ofera dvs. incredere in sine ? Asta va intareste propria imagine in ochii mintii ? Credeti ca din asta va vine vreo putere (vis-a-vis de increderea in sine) pt. a izbavi in mediul dvs. de viata ? Daca este asa, atunci este o chestie strict personala si poate a inca citorva femei care face tot asa ! Eu intotdeauna am fost convins ca increderea in sine vine din cu totul alta parte ! Mai exista pe aici pe forum o userita psiholoaga , de prin Sinaia, care dupa ce o invatasera masonii despre "stima de sine" ea era si convinsa ca aspectul exista si in teologie si ca intre psihologie si duhovnicie este o identitate meritorie pe acesta tema . Se insela amarnic . La Dumnezeu sunt valabile alte aspecte ale sinelui ! Faptul ca spuneti despre machiaj ca "te face sa te simti bine" este ca si cum ati marturisi ca si demoni te pot bucura si ocroti . Daca fara machiaj , adica exact asa cum te-a zidit Dumnezeu spui ca NU te simti bine , sau insinuezi, nu este decit afrontul tau la adresa Ziditorului si mindria ta de a-i arata Lui ca uite asa se capata simtirea de bine si nu cum s-a zgircit el sa te faca ! Machiajul intotdeauna nu se face pt. sine ! El are alta tinta ! Stapinitorul machiajului doreste sa obtina altceva decit simpla flotatie a sinelui ! Cauta alte si alte victime ! El nu seamana si nici nu secera dar sacii lui sunt plini mereu de "rod" ! Si am scris si in postarile anterioare ca sunt cazuri alarmat de urgente in care este mare nevoie de pace in sine si de incredere in sine si "pt. sine" (neoplazii, boli neurologice,infirmitati congenitale sau dobindite, boli neuromusculare invalidante,boli endocrinologice puternic exprimate, mersul la spovedanie , etc, etc) in care nici nu se mai pune problema machiajului ca ajutor, ca sursa de dobindire sau sporire a increderii in sine , a impacarii cu sine ... iar lipsa lui nu aduce nici o pierdere marcanta ! Si in curvie te simti bine , ca de aceea si este practicata, si in betie se bea avid tot din placere si bucurie, si in arghirofilie este asemanator... numai ca binele acesta sa nu credeti ca este Dumnezeiesc . Despre starea de bine , de nadejde , de incredere , de pace si odihna chiar unii useri si-au formulat "semmnatura" simplu de tot si concis spunind, cu aproximatie, ca sufletul nostru nu isi gseste toate aceste nazuinte, nadejdi decit in Tine , decit in unirea/contopirea desavirsita cu Tine . Dvs. vad ca aveti alte pareri si alti dumnezei . Nu este nici o suparare si nici o interdictie dar cu jena si parere de rau va spun ca nu este partea cea buna de ales in viata ! Incerc astfel un gust neplacut la baza limbii (acolo unde senzatiile se decanteaza) in ceea ce va priveste si inteleg ca frumoasa explicatie cu jocurile de noroc defapt nu va apartine ci este furata de pe undeva (celebrul copy-paste) iar ca fata duhovniceasca reala este aceasta , precum din totdeauna . Si pt. asta m-am intristat ! Si nu glumesc nici un gram ! Dar asta este viata . 'Om vedea ce va mai fi !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 22.01.2013 at 00:11:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un strop de psihoterapie ortodoxa veritabila, cred eu. Sa ne traiesti Zaharia! Mai risca-te cu astfel de postari, te rog frumos... Last edited by cezar_ioan; 21.01.2013 at 23:44:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Din ce motiv se simt femeile, indiferent de varsta, obligate sa arate sexy?
Una e sa arate ingrijite, asa cum povesteste mai sus ioanna despre femeile din familia ei; alta e sa exagereze si sa vrea sa arate tanara si sexy cu orice pret si la orice varsta. Intalnind pe strada o femeie exagerat de impopotionata te intrebi: oare nu s-a uitat in oglinda? Dar aflu ca ceea ce privim nu e tot una cu ceea ce vedem; ne lasam cu usurinta inselati, uneori privirea putand fi oarba. |
|
|||
|
|||
![]()
Orice obligatie presupune, psihologic vorbind, un parinte normativ si un copil dependent. Emotional (si nu numai)...
Nu exista obligatie decat pentru cel care e dispus sa o accepte. Cand omul e autonom in gandire, simtire si actiune, cand e dispus sa isi asume consecintele alegerilor proprii pana la capat, atunci e gata: puf!... cu obligatiile. Dar cine e liber si autonom pana la capat? Din cate stiu-cunosc si cred: numai robul. Fericitul rob al lui Hristos! |
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Zaharia, eu nu am oferit o explicatie duhovniceasca, am spus ca pe unele femei machiajul le face sa se simta bine, impacate cu persoana lor; asa vor replica ele daca sunt intrebate de ce se machiaza. Intrebati-le, nu va dati cu presupusul. D-voastra puteti spune ca senzatia de bine e iluzorie, ca de fapt se amagesc singure, drumul catre sine facandu-se prin Hristos, dar asa simt acele femei si vor replica. Poate nu v-ar strica putina retinere si o lectura mai atenta a ceea ce se posteaza, inainte de a raspunde. Valabil si pentru domnul Cezar Ioan.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe care il recomand si celor care au in vedere alte continuturi (de care?)... |
|