Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2015, 16:41:38
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
femeia si-o fi permis. Tara asta nu-si permite nici sa traiasca caltmea de pe o zi pe alta si tie iti trebe catedrala de MILIARDE de euro... vorbea cineva de romanul fudul pe alt topic...
raspunzi cu o alta intrebare...ca sa ai timp sa gasesti un raspuns, oare? uite, eu nu stiu rolul mirului scump varsat de femeia aceea, dar stiu ca era cu Iisus si a crezut in El. Eu nu cred in ce a ajuns sa fie astazi biserica. Cred in Dumnezeu, in Iisus care nu a propovaduit niciodata luxul. Ir femeia nu a pus pe nimeni sa plateasca mirul, asa cum noi platim azi, vrem - nu vrem, constructii de catedrale si biserici la fiecare 500 metri.
Draga mea, ți-am spus și repet: nu e nimeni obligat să-și permită să dea mii de euro Bisericii. Fiecare dă cât are, cât îl lasă inima, cât crede de cuviință, cât are conștiință.
Crezi? Îți spun Adevărul. Spune, crezi?
Catedrala, ți-am spus și repet, costă 380 milioane de euro, nicidecum miliarde de euro. Am vorbit oare de unul singur ? Biserica dă la rândul ei, 20 de milioane de euro anual pentru săraci. Asta nu vedem? Am vorbit despre asta, ai citit tot ? Sau vorbim de românul fudul, vorba ta.

Bine, îți spun rolul mirului scump vărsat pe picioarele Mântuitorului: era dragostea ei arătată față de Creatorul ei. Fiecare donație, pentru Catedrala Mântuirii Neamului, e dragostea noastră arătată față de Creatorul nostru. fiecare dă cât poate, cât vrea, nu impune nimănui nimic. Hristos nu obligă niciodată, nici azi și nu va obliga pe nimeni cu nimic. E gingaș și suav, atent și plin de toată bunătatea.
Da, acel mir scump era credința ei. Și Catedrala Mântuirii Neamului, e credința noastră în Hristos, e dovedirea, arătarea credinței. E minunat proiectul Părintelui Patriarh.
Nu e nimic greșit în asta, ci foarte bine chiar, de lăudat dragostea noastră față de Hristos. Pentru ce să osândim? Numai fiindcă nu suntem de acord? Nici Iuda nu a fost de acord, cu mirul vărsat pe picioarele Mântuitorului.

Citat:
Cu faptul ca au si cresinii afaceri proprii sau sunt sefi, si culmea la fel fac si ei; nu angajeaza asa ceva ca deh...si aici urmeaza scuze penibile, fara ca macar sa fi dat o sansa omului...
Cati sunt aceia? Sa zicem ca-s jumatate din cei neangajati, da u cealalta jumatate ce fci? Raman fara sansa ca nu au una, nu? Cate locuri e munca ofera bursa locurilor de munca intr-un oras mic? Nici in unle orase mari nu ofera nimic; si stau cu tot cu facultate ca nu te angajeaza nimeni, nici macar ca femeie de servici, ca eh, ai prea multe studii pentru asa ceva, iar in alte locuri nu te angajeaza ca ai prea putina experienta, si asa mai eparte. PLUS datul e locuri demunca la rude. Da, si crestinii tai fac asta.
Care bunatati? Ca degeaba ai o familie si esti bucuros e asta, and esti pe punctul e a o pierde pentru c nu le poti oferi nimic? Ca familiei tale ii merge bine, ca familia mea reuseste sa se tina la suprafata, e una, dar nu au toate familiile sansa asta, pentru ca bugetul care putea merge la infiintarea unor locuri de munca, se duc pe lucruri care momentan mai pot astepta.
Și cu ce e greșit să ai afacerile tale, dacă ești creștin ? Fiecare să aibe grădina lui, via lui, pământul lui. E greșit ceva aici ? Hristos nu condamnă bogăția, ci condamnă lipirea inimii de bogăție, de cele materiale.
Ți-am spus, cu ce-i de vină Hristos și creștinii, că oamenii sunt neangajați? Că nu vor să accepte slujbele de la bursa forței de muncă, care are slujbe, permanent de dat oamenilor. Cu ce-i de vină Biserica că oamenii sunt bețivani, nemulțumiți de familie, de gospodărie, curvari, divorțați? Biserica își face datoria și strigă în fiecare zi, dar cine vrea o ascultă și o urmează, cine nu, nu.
Sunt locuri de muncă, permanent, și în orașele mici. Dar de ce să merg să lucrez la Salubrizare, să primesc 2000 de lei salar, când eu sunt domn/doamnă, cu facultate, cu master, vreau la birou, vreau la aer condiționat, etc, etc.
Orașele distrug oamenii.
Creștinii, care practică nepotismul, greșesc și se depărtează de Dumnezeu și necazurile vor veni peste ei, depărtați fiind, și nu își vor putea duce lucrările bune la sfârșit.
Bunătățile de care oamenii sunt nemulțumiți? O viața la sat, munca mâinilor tale, gospodăria ta, găinile tale, porcul tău, grădina ta, sera ta,
plantațiile tale, văcuța ta, oamenii nu vor așa ceva, sunt plictișiți de acestea și ajung la alcool și alte lucruri demonice.

Citat:
De fapt, asa vazi tu lucrurile. Suferinta, azi, e data de supravietuire; de posibilitatea de a face ca familia ta sa nu moara de foame sau sa nu ajunga pe strada. Cand astea nu lemai poti face, atunci da, se instaleaza suferinta si deznadejdea, inclusiv in Dumnezeu. Pentru ca a permit toate rahaturile care se intampla.
Dar nu-s eu in situatia aia, si nu esti nici tu; eu cunosc cazuri, nu stiu tu daca cunosti.
Greșit. Suferința pentru supreviețuire de care spui, e defapt suferința pentru îmbogățire, suferința că nu suntem mulțumiți cu ce avem și vrem tot mai mult, și atunci, sigur că suferim, că nu suntem și noi ca alții, plini de bani, de mașini scumpe, de proprietăți luxoase, piscine, și alte lucruri diavolești. Creștinul nu are nevoie de așa ceva. Are nevoie de cele folositoare mântuirii, nu de bogăție materială.
Iar dacă va munci pentru mâncarea lui și va fi mulțumit cu necesarul de folos mântuirii, nu va suferi din pricina materialismului.

Citat:
Unde imparte biserica banii celor in nevoie? Tu vezi ce scri?!
Biserica dovedește cu extrase de cont, că donează 20 de milioane de euro anual nevoiașilor. Declarațiile de presă nu sunt vorbe în vânt, sunt dovedite. Dar presa trece peste, fiindcă nu asta vinde audiență. Nu asta ține mintea ocupată.

Citat:
ooo, da, sigur. Ai umblat prin tara?! Dar de constructii noi, la 10 metri de un deja existenta care e si goala aproape in fecare duminica, ce zici? Are preotul nevoie de parohie?! hai sa contruim; sa bagam milioane de euro si aici si sa fie la fel e goala ca si cea de la 10 matru departare... da contributia trebuie platita, banii vin...
1000 lei pentru o bucatarie? Atunci cat vine oare intr-o biserica, care numai 5 pe 6 nu este?!
Corina, repet, dacă nu vrei, nu dai bani Bisericii lui Hristos, nu ești obligată. Dar nici să ataci și să critici creștinii care vor să dea cât îi lasă inima, pentru un proiect al Bisericii, nu e cinstit, nu-i etic, pentru că e anormal, ilogic. Fiecare face ce crede că-i mai bine, pentru trupul sau sufletul lui.
Nici creștinii nu se iau de capitaliștii care.și construiesc imperii financiare, și trăiesc numai pentru zeul lor: banul. E alegerea lor. La fel cum și creștinii, dacă fac o donație pentru Biserică, e alegerea lor.

Citat:
nu atac Biserica, atac biserica. Mai, n-oi fi studiar eu teologia, n-oi fi eu activa, dar am rude care sunt preoti; si mai vad prin biserii ce se mai pune nou, ce se darama si unde construiesc iarasi o biserica noua...
Te ataci pe tine, draga mea. Nici Biserica, nici biserica nu o ataci, fiindcă creștinii tot vor iubi pe Hristos și Biserica, oricât de mult e ea atacată. Fiindcă știm ce este Biserica, știm cine face parte din ea, Sfinții, adică cei mai de calitate oameni care-au trăit vreodată pe pământ, și vrem și noi să fim sfinți, vrem să mulțumim Creatorului nostru pentru câte zeci de minuni face pentru noi, în fiecare secundă. E de ajuns să menționez că respirăm, gândim, privim, auzim, pipăim, înțelegem, vorbim, acestea toate sunt minuni. Se petrec în corpul nostru mii de minuni, în fiecare secundă, de care nu suntem conștienți, pentru asta, cum să nu dorim să fim creștini, să facem parte din biserică, să mulțumim Creatorului lumii și a Universului ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 16:59:02
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Ai cu vine vorbi? Ca te blesteama de nu te vezi daca le zici ceva (unii). Ce iubire vrei, cand multi nu sunt in stare de iubire?
da, or fi si obiecte "de lux", dar crede-ma, exista si obiecte DE LUX, costisitoare rau. Numai hainele preotesti cat costa...toate alea; si doar trebuie macar 4-5 randuri diferite, sa fie unul doar pentru Paste, una doar pentru Craciun si restul sa le schimbe cand-cum
Nu te blesteamă nimeni. Eventual îți spune că are treabă, fiindcă se știe vinovat că te-a smintit, dar depinde și cu ce ton îi spui, depinde cât de sincer și iubitor ești în cuvinte, că se simte. Depinde cum este însăși viața ta, ce exemplu dai tu, prin haine, prin gesturi, privire, cuvinte, prin tot ce faci. Depinde cât te-ai rugat pentru el, înainte de a încerca să-l ajuți să nu mai iubească materialismul.
În principiu, e simplu, fiindcă hristos face totul prin tine, dacă ești sinceră, iubești curat și viu pe oricine, și cauți să slujești, să ajuți, nu să osândești și să ataci.

Citat:
Fara inregistrare oficiala se numeste frauda. Dar nah, sunt parohii, cum sa le acuzam de ceva?
Nu intrece chiar nimic, pentru ca nici guvernul, nici biserica nu fac nimic ca sa-i ajute pe cei in nevoie. Se gasesc cativa oameni, si cativa proeti care se implica; restul se uita de propria imbogatire.
Corina, mă refer la înregistrare oficială a femeii ce vine bătută de soțul ei alcoolic, și părintele o găzduiește la o anexă ce a construito din banii parohiei, pentru situații de urgență.
Ce fraudă este construirea acelei anexe, care slujește, credincioșilor cu orice scop ?
Ești cel puțin ciudată... Iertare.
Draga mea, eu nu vorbesc numai să nu tac, ci fiindcă am ceva important de spus, mai ales când știu că am dreptate, când știu că vorbesc Adevărul, și sunt în slujba binelui, a ajutorului și a creștinătății.

Citat:
Sa primeasca de la enoriasi, daca vor sa dea, sa plateasca impozite si taxe, sa dea chitanta la orice suma primita, inclusiv cele de cuninii, botezuri si inmormantari, si pentru banii dati pe lumanari. Si sa inceteze cu fraudele fiscale de care nimanui nu-i pasa. Sa cunune, boteze si inmormanteze pe gratis, iar daca li se da totusi bani, sa dea chitanta sau bon fiscal pe fiecae leu primit.
Înțelege: chitanță primești, pentru orice sumă vrei, care o dai Parohiei, chiar dacă o dai pentru o slujbă, sau donație. Cere chitanță și vei primi, ca să dovedești că ai dat banii. Nu e nicio fraudă. Biserica nu fraudează pe nimeni. Ci este în slujba și ajutorul oamenilor. Așa a fost încă din anul 34, de la Pogorârea Duhului Sfânt și înființarea Bisericii lui Hristos.
De ce nu crezi când îți spun ?

Citat:
Cati sunt atat de implicati incat sa fie cu adevarat disponibil pentru oamenii in nevoie? Cati au devenit proti pentru a se pune in slujba lui Dumnezeu si a oamenilor cu adevarat? Si cati s-au facut preoti pentru ca "de aici iese banu'?
Toți. Toți preoții sunt implicați. Dacă chiar ai nevoie de ajutor, și ceri sincer ajutorul, toți preoții te vor ajuta, cât de bine vor putea, fiecare. Nu te îndoi de asta. Dorește-ți doar să nu ai nevoie de ajutor mare și urgent.
Nimeni nu s-a făcut preot, pentru bani. Și mai ales că nu se face nimeni preot. Ci Dumnezeu te alege, te ridică și te unge preot, prin punerea mâinilor mai marilor noștri, episcopii. Și e minunat așa.
Faptul că Biserica lucrează cu banii, e vital, pentru că altfel, nu ar putea ajuta material credincioșii. Și până ajungem în Viața Veșnică, cea Adevărată, trebuie să trecem prin Viața trecătoare, muritoare, să ne consumăm șansa de a ne mântui, și aici avem nevoie de Biserică, și de a fi activi unii pentru alții.
Asta înseamnă comuniune. Nu egoism și osândire. Ci bucuria de a dărui. "Mai bine este a da decât a lua", spune Hristos. Dar asta nu simți, decât dacă faci milostenie și dăruiești din toată inima, cu bucurie și lipsită de egoism și materialism.
Milostenia e o virtute, printre cele mai mari. E a șaptea virtute ca importanță, în clasificarea mea personală după iubire, smerenie, rugăciune, credință, nădejde și discernământ.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 17:07:09
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

ete ca banii nostrii, ai tuturor tot merg pe catedrala si alte constructii. Daca s-ar construi doar din donatiile enoriasilor nu m-ar interesa, dar se fac si din banii celor care nu vor, ca doar banii primariilor sunt bani publici.
Si costa aproximativ 500 milioane de euro, oficial, dar cum la orice constructie pretul final creste, va fi mai mult. Ca doar ne trebuie 12 lifturi, 5 etaje si constructie de 38.000 mp utili pe un teren de 9 hectare, teren care banuiesc ca e teren public, in Bucuresti. Ca m-as mira sa fi cumparat patriarhia 9 hectare de teren in bucuresti...

Nu e gresit sa ai afacerile tale daca esti crestin, e gresit sa nu angajezi pe criterii de etnie, apartenenta politica sau apartenenta religioasa, ceea ce la noi se practica bine-mersi.

Du-te te rog in Ludus si vezi daca sunt locuri de munca. Du-te in orase mici si vezi unde sunt locuri de munca...Ala care nu are nimic si trebuie sa stea tot pe la prieteni sau rude te miri ca e nemultumit? Ala care nu-si permite prea mult saa strea intr-o chirie ca nu are cu ce plati toate cheltuielile te miri ca e nemultumit?
Cati sunt cei care traiesc in lux, si cati sunt cei care traiesc in saracie? Culmea, nimeni nu dface mai nimic pentru ei, nici macar biserica.

cu ce il incalzeste [pe cineva care vrea sa munceasca ca nepotismul va fi pedepsit de dumnezeu, cand el tot fara munca este, cand el tot pe drumuri e?

orasele distrug oamenii, si la tara ce faci? mori de foame ca nu ai cu ce sa iti incepi prima cultura de subzistenta. Nu-s atatea sate cati oameni sunt la oras ca sa se mute acolo. Ai impresia ca la tara e mai usor decat la oras... gresesti, frate. E mai usor daca ai cu ce sa incepi. Daca ai unde sa te muti la tara in primul rand, apoi daca reusesti sa cersesti de la vecini un teren si niste seminte.

Si cum se face ca cei care ne dorim o viata la tara nu putem sa o obtinem?! Cum se face ca mai usor imi permit sa traiesc la oras decat sa ma mut la tara?! Si cu agricultura de subzistenta oricum nu ajungi nicaieri. Ajungi poate in unii ani doar sa mori de foame ca nu ti s-au facut culturile din cauze de hazard natural...ce irigatii, ce altele, astfel incat sa sti ca vei avea mereu rod al muncii...

te-as ruga sa te muti cu familia ta si sa mai iei cu tine inca cativa oameni de-al strazi, astfel incat sa fiti macar vreo 4 oameni in total si sa va mutati la tara, 2 ani de zile, fara nimic; fara nici un leu in buzunar, dara o casa in care sa va mutati, dara un teren pe care sa il cultivati, fara seminte pe care sa le pantati. Sa vad, tot asa multumit vei fi si cand nu reusesti sa te intretii pe tine si pe familia ta? Toa sas asiduu te vei gandi la mantuire?!
Nu toti vrem lux, sa sti. Unii vrem 4 pereti si o viata decenta, in care sa nu ramanem fara mancare si bani 1 saptamana dintr-o luna si sa ne putem plati intretinerea luna de luna. Nici masini nu vrem unii; e buna si o bicicleta si mersul pe jos. Dar tu ai impresia ca cei nemultumiti au deja cate ceva si vor mai mult, mai mult, nu?!

Si, cum am zis, atunci sa dea doar crestinii bani pentru catedrala imensa care e proiectata,sa nu ceara guvernului, sa nu ceara primariilor, sa nu ceara nimanui altcuiva. Pe noi, astialalti sa ne lasa sa ajutam in alt mod pe cei care chiar au nevoie.

Si inregistreaza toate parohiile acele anexe la primarie?Se stie de existenta lor, oficial?
Uite ca nu iti dau chitanta peste tot. Ca tu dai/ai da, este una, dar nu fac toti la fel. Io inca nu am primit chitanta decat de la o biserica, pentru o donatie (care am stiut exact unde merge); in rest; pt nunti/botezuri, nimic. Oh, ba da, au primit nasii mei de cununie, la un botezz, chitanta, pe jumatate din suma care au fost obligati sa o plateasca, cu titlul de donatie. si asta dupa ce s-a lasat cu ofuscari si ridicari de ton din partea preotului.

Ba da, emiliane, se fac preoti pentru bani. si SE FAC preoti. Nu alege Dumnezeu pe nimeni, ca altfel ar sta lucrurile daca Ar face-O.
Pana la viata vesnica, avem de trait una materiala, lumeasca, care nu prea vad cum foloseste sa fie dusa fara NIMIC, sau eventual DOAR din mila altora.
Tu nu pari a trai in lume, iar daca o faci, nu prea vezi cu ochii tai ce se intampla in jurul tau; nu prea te interesezi de oameni, nu prea observi; traiesti in bula ta frumoasa se cristal si crezi ca totul e roz si pufos pentru TOATA lumea, ca preotii nu gresesc, ca nevoiasii sunt ajutati etc.
Ai zic ca ai facut voluntariat, inseamna ca ceva ceva tot ai vazut. Cum poti sa pretinzi ca totul e roz si frumos?!
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 21.05.2015 at 17:16:18.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 18:00:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Combate bine.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 18:09:15
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
zici tu, pentru ca pe tn nu te interseaza. Probabil nu cunosti oameni care au fost dati afara din casa ca nu au mai putut plati ratele. Da, pot sa fac donatii, dar de ce sa nu ajute si Biserica? autoritatea care e ceami in masura sa ajute; Ar trebui sa se faca atunci niste controale intinse, fara ca nimeni sa stie, si pe baza concluziilor sa fie dati afara cei carora nu le pasa si inlocuiti cu cei care le pasa (culmea, unii preoti carora le pasa sunt fara parohie.
Dacă nu m-ar fi interesat, nu aș fi stat să-ți răspund la nicio postare de-a ta. Nu aș fi studiat teologia, ci poate domeniul bancar, sau alte prostii și înșelări.

O rată, e o responsabilitate. Și o minciună în același timp. Dacă știi că nu ești capabil să plătești, după 5 ani, din perioada de 30 de ani, atunci nu te bagi în rată. Și fiindcă nu poți vedea viitorul, și nu știi ce va fi peste 30 de ani, sigur că nu faci rată. Ci strângi bani. Și nu trăiești cu luxuri și delicatese culinare, care iar sunt înșelări, când ai rată și 2-3 copii. Ci lupți cât de bine poți. Și stresul și bolile și cancerul provocat de stres, sunt posibile. Deci nu faci rată. Pentru că gândești limpede și lucid și știi și vezi că nu sunt bune ratele. Și înveți din greșelile altora.
Iar Biserica ajută ! Biserica e formată din noi, creștinii, credincioșii, noi suntem Biserica. Noi ajutăm, noi sprijinim pe cei nevoiași, pentru că nu știm când și noi ajungem nevoiași, și apelăm la aceași comunitate și Biserică, ca să fim ajutați.
Sfinții Apostoli, la Faptele Apostolilor, vedem că au adunat averile tuturor creștinilor, și apoi le-au împărțit în mod egal tuturor. Nu a spus nimeni că eu am dat mai mult, de ce primesc mai puțin? Fiindcă știa că Biserica lui Hristos, nu are ce să facă cu bogăția materială, știa că este de folos celor ai lui Hristos, știa că au murit pentru păcat, pentru lăcomie și invidie.
Preoții care nu le pasă? Nu știi cu adevărat ce e în inima fiecărui preot. Dacă unui preot cu adevărt îi pasă, va ajunge preot și va avea rezultate frumoase și strălucitoare. Și va fi vestit și iubit. De Hristos, de sfinți și de oameni. Dar nu de toți. Fiindcă nici Hristos, nu a fost iubit de toți.

Citat:
Cu ce le fac rau, ca expun realitatea?!
Nu expui realitatea. Ci creezi o realitate prin ochii tăi, plini de ură și invidie, lăcomie și nemulțumire, ochi bolnavi de materialism, deci ochi pătimași, prizonieri propriilor neputințe, căzuți și care resping constant, binele și ajutorul ce vrea să-i fie dăruit.

Citat:
Hai no, serios?! Si dupa 5 zile ii da afara!!! intr-un oras mai marisor daca gasesti 2 astfel de adaposturi e bine (nu vorbesc de capitala. Eu inca lucrez cu oameni defavorizati, aproape zilnic. Can lucrezi cu femei si copii abuzati nu-ti mai arde sa donezi la biserica ca sa isi cumpere cine stie ce icoane de argint; preferi sa ajuti oamenii.
Culmea, desi am umblat ca prostii pe la parohoiile din oras sa cerem ajutorul pentru aceste femei si copii, dragii mei ortodocsi ne-au rapuns ca "nu avem fonduri", dar ne-au ajutat reformatii; doua biserici; 4 preoti, si crestinii din cele 2 biserici ne-au ajutat sa putem ajuta aceste familii. Si ne-a mai ajutat parohia de la bunica din sat, desi ei chiar nu stau foarte bine cu finantele. Da, se poate
Depinde ce faci în acele 5 zile, că dacă stai ca trântorul și nu faci nimic de folos pentru tine în primul rând, sau pentru parohie, atunci sigur că vei fi dat afară. Așa-i și firesc și sănătos.
Dar dacă omul umblă, să-și caute de lucru, poate nu găsește, atunci, îl pune părintele zilier, să lucreze la parohie, o grădină, o seră, sau așa, până îi găsește părintele un serviciu poate, de paznic la o firmă sau așa.
Dacă nu gândești tranparent și lucid, vei sfârși în propriile tale orori și vâscozități, lipsită de rugăciune și de Dumnezeu, prin voința ta proprie, nu fiindcă meriți, ci fiindcă așa alegi tu.

Iar în Biserică, puține Sfinte Icoane sunt suflate cu argint și aur, majoritatea sunt din nichel, inox, aliaje, alamă, sau alte materiale mult mai ieftine, pentru că întâi e simbolistica, apoi puterea financiară a fiecăruia, de care, desigur, ne lipsim cu drag, că nu-i de folos spre mântuire.
Dacă ai fi lucrat cu oamenii nevoiași, ai fi fost mai sensibilă în gândire și în acțiuni, nu ai fi atacat așa furibund și fără fundament și principiu, Biserica lui Hristos, adică pe noi creștiii, cum că am face ceva greșit.
Orice ajutor e bine venit, pentru oamenii care chiar au nevoie de ajutor, de oriunde. Cei care nu au avut fonduri, să știi: chiar nu au avut, nu au mințit. Și e bine că te-au ajutat ereticii. Și ei sunt oameni, și ei ajută și sunt ajutați. Bine, scopul lor e prozelitismul și fățărnicia, dar tot e bine că te-au ajutat.
Iar Parohia de la sat, a avut fonduri, slavă Domnului, acolo de obicei, nu se prea apucă de proiecte mari, și mai sunt fonduri, față de Bisericile de la oraș, care sunt foarte active și ocupate și permanent au banii împărțiți în diverse scopuri bune. Dar dacă vrei cu adevărat ceva, și ceri ajutorul lui Hristos, vei fi ajutat, chiar și prin păgâni, atei sau eretici, căci Dumnezeu lucrează prin toți oamenii, ca să ajute creștinii Lui.

Citat:
de unde ai luat tu statistica aia de 99.5 %?! Ca nu prea coincide cu realitatea. Sau cei de alte etnii nu-s romani?! sunt niste..oarecare care stau la noi in tara?!
De la o statistică, care am studiato la voluntariatul pentru salvați copii, când am lucrat cu boschetarii și drogații străzii.

Citat:
...oh, da... cum ce sansa? Sansa sa duca o viata absolut normala, sa aibe undepune capul si sa poata lucra. Ce samai zic de cei cu dizabilitati, pe care nici macar cu noile legislatii, nu-i angajeaza mai nimeni?!
Repet: majoritatea au o viață absolut normală, și e bine și minunat așa, pentru un creștin, care știe că nu aici e esențialul. Majoritatea covârșitoare au unde să doarmă, au ce să mănânce. Iar cei cu dizabilități, primesc bani gratuit, ajutoare sociale, pensii de handicap, sau altele, de la stat, și e bine așa, fiindcă puțini sunt cei care pot lucra, cu adevărat, și să dea randament ca toți ceilalți, spre folosul serviciului făcut.

Citat:
Avem proti buni, dar nu destui. De neiubire dai si tu dovada, atata doar ca tu iubesti fetele bisericesti mai mult decat iubesti oamenii simplii. Ca doar de-aia le iei atta apararea la toti si vi cu statistici aberante, cum ca 99.5% din romani au undelocui si au locuri de munca...
Corina, eu iubesc pe toți oamenii în mod egal, și mă jertfesc cât de mult pot, pentru fiecare. Fiindcă știu că nu sunt aici pe pământ pentru mine, ci pentru alții, pentru Dumnezeu. Cât are Dumnezeu nevoie de mine, voi fi unde sunt trimis și chemat să ajut, prin cuvânt, prin fapte, prin ce pot. Toate sunt de la Dumnezeu, pentru Dumnezeu, să fim de folos aproapelui. Așa să fim toți creștinii. Nu-i greu. Trebuie să iubim sincer și curat și să vrem să fim de folos, să ne pese. Și Dumnezeu va lucra prin noi.

Citat:
in mod normal nu inseamna judecata, dar felul in care o fai poate insemna asta; nu nu te pricepi foarte bine sa faci asta fara sa judeci.
Eu recunosc ca judec preotii, si recunosc ca prea putini trec "testul" iubirii si intr-ajutorarii aproapelui.
Testul tău. Păi să nu-i mai judeci. Că numai Dumnezeu știe inimile și rărunchii fiecăruia. Datoria noastră, dulce și bogată chemare, e să iubim. Preoții iubesc, fiecare cât de mult poate. Când o să facem și noi, măcar jumate din ce face un preot pe care îl judecăm, atunci, suntem vrednici să vorbim despre acel preot. Dar când noi, abea dăm un leu pe lună unui cerșetor, nu mergem la Biserică, atunci măcar să nu aruncăm cu pietre în cei care se chinuie și se silesc să facă ceva pentru oameni, pentru Biserică, pentru Hristos.

Citat:
oricine prefera sa construiasca maretii scumpe si sa doneze pentru contructia acelor maretii si luxuri, aceia sunt ca fariseii; de fatada sunt oameni buni, iar cand vin vorba defacut mau mult, prefera sa aleaga calea usoara si sa se scoata "eu am dat la biserica, treaba lor ce fac cu banii mei"
Oricine? Ba nu, că unora nu le place Catedrala Mântuirii Neamului, chiar și dintre creștini. Că sunt și creștini, care iubesc puțin sau deloc. Așa ca tine. Dar îi iertăm, poate trec prin momente dificile ale vieții lor. Căutăm să le fim alături, să-i sprijinim.

În rest, sunt de acord, cu tine, mai puține vorbe, mai multe fapte, mai multă rugăciune, că de asta ducem lipsă cel mai mult, de rugăciune. Întrun total de 24 de ore ale zilei, printre cei mai râvnitori creștini, abea dacă se roagă o oră. Avem nevoie de rugăciune.

Citat:
Nu a gresit Hristos, dar gresim noi, cand punem luxul in fata facerii de bine, asa cum fac dragii nostrii preoti ortodocsi (si de alte confesiuni, de fapt, desi, pentr ca sunt mai putine parohii neortodoxe. Daca ar face si cei ortodocsi asa, daca si-ar dedica timpul enoriasilor asa cum si l-a dedicat Hristos, atunci ar reveni si Biserica Ortodoxa la radacini.
Luxul dat pentru Hristos, e simbolistică, și este cu adevărat facere de bine. Obiectele aurite, sunt simbolistică. Nu ne permitem să fie de aur curat, mai ales în epoca capitaliștilor, a consumului, a lăcomiei, desfrânării și nepăsării.
Bisericile ce se construiesc nu sunt proprietatea nimănui, ci sunt ale noastre, ale creștinilor, nimeni nu le ia cu ei în groapă, ca faraonii, ci ne rămân nouă, creștinilor. E pentru confortul și bucuria noastră. De aceea e atât de frumos și de bine, să fi creștin, că știi că dând altora, le oferi bucurie, celor mai mici ca tine, știi că faci parte dintrun întreg, și nu orice întreg, ci întregul veșnic, al lui Hristos. Știi, că fiind creștin, ești nemuritor. Ești cetățean al Împărăției Cerurilor. Aduni comori acolo unde furul nu le fură, și molia nu le mănâncă.

Ce minunat e să fi creștin.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 18:37:24
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Și cu ce e greșit să ai afacerile tale, dacă ești creștin ? Fiecare să aibe grădina lui, via lui, pământul lui. E greșit ceva aici ? Hristos nu condamnă bogăția, ci condamnă lipirea inimii de bogăție, de cele materiale.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
mașini scumpe, de proprietăți luxoase, piscine, și alte lucruri diavolești. Creștinul nu are nevoie de așa ceva. Are nevoie de cele folositoare mântuirii, nu de bogăție materială.
Emiliane, vezi că te contrazici de la o frază la alta.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 19:29:51
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Cum arată complexul social de 12.000.000 de lei care se deschide în acest weekend. Este cel mai mare din Transilvania : http://www.voceatransilvaniei.ro/cum...silvania-foto/

"Un complex social impresionant ca mărime și finisaje, în care vor fi găzduiți, deopotrivă, copii sărmani și persoane vârstnice, se deschide în acest weekend la Românași, în Sălaj. Valoarea estimată a investiției este de 12.000.000 de lei, bani ce provin – spune părintele Gheorghe Gherman, preotul paroh din Românași și cel de la care a pornit, în anul 2000, totul – aproape exclusiv de la donațiile făcute de credincioși.

”La început au fost credincioși răzleți, din parohie, oameni care aveau încredere în preotul Gherman. Apoi ni s-au alăturat și oameni cu stare. Un domn, care dorește să-și păstreze anonimatul, s-a oferit să ne ajute mai consistent (a donat 20 – 22 la sută din suma totală, adică aproximativ 2,5 milioane de lei – n.r.). Apoi ni s-au alăturat alți doi domni, asociați ai aceleiași firme (de unde provine 28 – 30 la sută din sumă). Cam 5 – 6 la sută este contribuția credincioșilor din parohie, 1 la sută este contribuția Consiliului Local, prin Consiliul Județean, 10 – 15 la sută ne-a dat Secretariatul de Stat pentru Culte, iar diferența, de aproximativ 4 milioane de lei, este de la credincioși din țară și din străinătate”, explică părintele Gherman."
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 20:13:57
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
Cum arată complexul social de 12.000.000 de lei care se deschide în acest weekend. Este cel mai mare din Transilvania : http://www.voceatransilvaniei.ro/cum...silvania-foto/

"Un complex social impresionant ca mărime și finisaje, în care vor fi găzduiți, deopotrivă, copii sărmani și persoane vârstnice, se deschide în acest weekend la Românași, în Sălaj. Valoarea estimată a investiției este de 12.000.000 de lei, bani ce provin – spune părintele Gheorghe Gherman, preotul paroh din Românași și cel de la care a pornit, în anul 2000, totul – aproape exclusiv de la donațiile făcute de credincioși.

”La început au fost credincioși răzleți, din parohie, oameni care aveau încredere în preotul Gherman. Apoi ni s-au alăturat și oameni cu stare. Un domn, care dorește să-și păstreze anonimatul, s-a oferit să ne ajute mai consistent (a donat 20 – 22 la sută din suma totală, adică aproximativ 2,5 milioane de lei – n.r.). Apoi ni s-au alăturat alți doi domni, asociați ai aceleiași firme (de unde provine 28 – 30 la sută din sumă). Cam 5 – 6 la sută este contribuția credincioșilor din parohie, 1 la sută este contribuția Consiliului Local, prin Consiliul Județean, 10 – 15 la sută ne-a dat Secretariatul de Stat pentru Culte, iar diferența, de aproximativ 4 milioane de lei, este de la credincioși din țară și din străinătate”, explică părintele Gherman."

Bravo lui!

Ar trebui sa fie luat ca exemplu!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 22:17:13
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Un bizniț. Nu Corinuța?
Reply With Quote
Vechi 21.05.2015, 23:40:50
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Banii noștri Corina, ai creștinilor, merg acolo unde e nevoie de ei, Dumnezeu știe unde-i nevoie de ei. Dar banii trebuie coordonați de oameni, fiindcă Dumnezeu nu are nevoie de bani, ci vrea să vadă credința noastră. Iar atunci când un om este credincios, Dumnezeu lucrează prin el.

Banii primăriilor, sunt ai statului și statul face ce vrea statul cu ei, repet. Acei bani nu sunt ai noștri, sunt ai stăpânirii. Înțelegi? Stăpânire care tot pe noi ne ajută și ne slujește. Dacă stăpânirea crede de cuviință că-i bine să ajute Biserica, adică tot pe noi, (noi pe noi) e un lucru de lăudat, fiindcă nu-i egoism, ci comuniune, filantropie, altruism. Adică natura oamenilor, care din esență au fost creați buni.
Ajutoarele includ desigur, teren donat pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Ar fi fost frumos să contruiască tot guvernul Catedrala, dar asta nu a mai putut, sunt prea mulți bani de dat totuși. Și nu fiindcă nu a vrut, dar n-a putut. Avem și datorii externe mari.
Iar acele numere ce le-ai dat tu mai sus, sunt false. Sunt exagerate. Nu cred că va avea 12 lifturi. Arată-mi sursa acelor numere ale tale de mai sus, fiindcă cred că-i o minciună.

Angajarea nu are legătură cu rasismul. Deci nu e greșit să nu angajezi pe criterii de etnie. Fiindcă trebuie să nu ți cont de etnie, și apartenență religioasă. Creștinismul e toleranța prin definiție, fiind cea mai înaltă formă de iubire, cunoscută vreodată de omenire.

Am trecut prin Luduș, când am mers la Găbud, la Metocul Oașei, La Schit, sus pe deal, Sfântul Ioan Evanghelistul, la părinții Pantelimon și Modest.
Niciun oraș nu e prea mic, Luduș sau altele, atunci când vrei cu adevărat să lucrezi ceva, undeva. Să știi că "caută și vei găsi, cere și ți se va da", e Cuvântul lui Dumnezeu și e real și viu. De obicei în orașul în care te naști, stai gratis, la părinți, sau bunici, sau așa. Dacă vrei să încerci altceva, mai periculos, te duci în alt oraș, mai mare, cauți chirie, și acolo sunt șanse să găsești altceva de lucru, depinde și pe ce profil ți-ai axat viața.
Și da, poți fi cu adevărat mulțumit cu puțin și cu bun gust. Cu simplitate și curăție, specifice creștinilor.
Dar tu dacă stai toată ziua și te uiți la "fifty shades of grey", apoi normal că randamentul tău, pe toate planurile scade și vei avea de suferit, și normal că apoi trebuie să acuzi pe cineva, că doar nu te vei acuza pe tine, nu ?

cu ce il incalzeste [pe cineva care vrea sa munceasca ca nepotismul va fi pedepsit de dumnezeu, cand el tot fara munca este, cand el tot pe drumuri e?
Nepotismul este al oamenilor slabi, și mici și lipsiți de Dumnezeu. Și nu e valabil decât pentru cteva rude, că nu poate angaja sute de membrii. Dar trebuie să fim bucuroși pentru bucuria lor, să nu-i invidiem, să nu-i urâm, chiar dacă practică nepotismul, fiindcă ei sunt mai mici și mai slabi ca noi, creștinii. Noi, să căutăm altceva, să avem mintea și inima la Dumnezeu, conștiința curată și fiind mulțumiți cu puțin, Dumnezeu vede și știe apoi când și de ce anume avem nevoie, pe mai departe.

La țară mori de foame, spui? Păi bunicii noștri unde s-au născut? La oraș? Timp de sute de ani, oamenii au trăit la sate, și nimeni nu a mai murit de foame. Dar culmea, acum se moare de foame la sat, nu? Hai să-ți spun Adevărul: doar leneșii spun că la sat se moare de foame.
Înainte de orașe, au fost satele, în care oamenii o duceau foarte bine, unde bolile erau glume. Lucrurile astea sunt banale, le știe și un copil mic, cât de întunecată la cap să fii, să nu știi și să nu accepți asta?
Ai cu ce să începi, că ți-au lăsat părinții sau bunicii, sau mătuși, frați, surori, unchi, etc. Și începi de acolo. Dacă nu, te ajută guvernul, primăria, dar trebuie să cerem. Vei avea apoi o grădină, crești găini, un porc, gâște, rațe, o văcuță, sau 2-3 capre, sau 5-6 oi, sau o livadă, sau o seră.
Dar puturoșii și zăpăciții, știu numai să urle că le e greu și mor de foame. Nici în Africa și în Asia, dacă te zbați, nu mori de foame. Dar mai ales în Romînia, care-i o grădină mare și frumoasă.
Nu știi ce vorbești fată dragă, soră dragă.

Nu vrem să obținem o viață la țară, vrei să spui. Nu că nu putem. Nu vrem, că ezităm, ne e frică de minciunile șoptite de demoni la urechi. O casă modestă și bună la sat, face 3-4 mii de euro. Rudele te pot ajuta să o cumperi. Și de acolo mai departe e ușor. Sau mai ușor: te căsătorești. Găsești un băiat cuminte de la sat, te căsătorești cu el și împreună, ridicați gospodăria și familia.
O gospodărie nu trăiește din agricultură ca principal, ci din gospodărie, în principal. Din grădina de lângă casă (de obicei mare și bogată), și cu animăluțele gospodăriei.

Oamenii străzii nu acceptă să fie ajutați, lor le place pe stradă. La 90% dintre ei. Nu acceptă să stea în centre sociale, am lucrat cu ei, ți-am mai spus, îți amintești ? Iar dacă cineva vrea să ajute cu adevărat un boschetar, o poate face ușor. Dar și boschetarul trebuie să lucreze, să se integreze în societate, să-i pese de el și de ceilalți. Când depășește obstacolul ăsta, atunci devine un om normal și va ieși din acea stare de boschetăreală.

Dacă vrei o viață decentă, să știi că o poți avea destul de repede. Dacă îți pasă și îți dorești cu adevărat, vei reuși. Eu nu am nici mașină, nici bicicletă, merg cu autobuzul la servici, am un salar de 750 de lei, dar ca masterand, sunt mulțumit. Stau cu mama mea, am o cameră a mea, cu tot ce am nevoie, încă prea mult.
Când și dacă mă căsătoresc, ar fi frumos să locuiesc la sat, cu soțioara mea, cu copii noștrii, poate ca preot, cu gospodăria noastră, aș fi mulțumit.
Dacă aș fi singur, n-ar fi nevoie să fiu angajat, dacă locuiesc la sat. Iar dacă te călugărești, totuldevine mult mai ușor, economic și material. Și duhovnicesc, dacă ți-ai dorit cu adevărat călugăria.
Deci se poate. Exemple sunt cu miile. Trebuie doar să nu vrem intenționat să le vedem. Și desigur, nu suntem noi de vină, nu?

Da, fi sigură că anexele parohiilor se înregistrează. Că doar nu le ascund sub pământ. Primăriile știu de ele, se intabulează, se înregistrează, se știe scopul și utilitatea lor. Se știe când se încep lucrările și când se termină. Biserica nu are nimic de ascuns. Pentru că tot ce are e pentru credincioși până la urmă.
Corina, dacă ceri chitanță, vei primi chitanță, altfel refuzi să dai banii. Primești chitanță și pentru donație. Dacă ceri de fiecare dată chitanță, vei primi de fiecare dată, chitanță. Și dacă e jumătate de sumă din cât ai dat, pe chitanță, îi spui preotului să treacă toată suma, sau să-ți dea două chitanțe, altfel, mergi la un dialog cu episcopul. Dacă chiar vrei chitanțe.

Și nu. Categoric nu se fac preoții pe bani. Dacă un consilier eparhial este corupt, și cere bani, spune-l la episcop, și se vor lua măsuri. Nu spun că nu se dau bani. Am spus că la fiecare 12 preoți, și 12 ierarhi, unul e ca Iuda Iscarioteanul. Dar nu în ei stă Ortodoxia, Creștinismul. Ci în ceilalți 11.
Dumnezeu alege preotul și îl cheamă și îl dorește, dar preotul poate cădea în orice moment al vieții sale. Și atunci Dumnezeu, așteaptă întoarcerea și îndreptarea lui.
Ba da, toți trăim în lume și trebuie să fim optimiști, și iubitori, iertători și blânzi, curați, sinceri, deschiși, limpezi în tot ce facem, rugători și virtuoși, și Dumnezeu va ști apoi ce să ne dea și când să ne dea. Și vei putea și să ajuți oamenii, și să faci multe lucruri bune și frumoase.

Biblia
Reply With Quote
Răspunde