Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2009, 21:03:47
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit Nu sunt de acord cu tine

DE 20 de ani se bucura de aceleasi drepturi ca romanii. rezultatul? Odata ajunsi la centrele de putere, au influentat in rau viata comunitatii. Du-te in Craiova, sa vezi ce bunia sunt. Nu majoritatea e de vina, ci cei care le favorizeaza acest mod de viata pagan si salbatic (si nu ma feresc sa arat cu degetul spre Consiliul Europei). de fiecare data cand apar conflicte in Europa in care tiganii sunt implicati, C E ia imediat pozitie in favoarea tiganilor si spune ca e vorba de discriminare. In fata lui Dumnezeu suntem toti la fel, dar ei au ajuns sa-l sfideze pe Dumnezeu prin ipocrizia cu care isi manifesta viata religioasa. Cand mergi la biserica tu tigan, nu te porti ca un nesimtit fata de aproapele tau, vorbind urat, amenintind, voin sa profiti... Astea le fac uneori si romanii. realitatea e ca nu reusim sa ajungem la modelul de traire al Bisericii Primare. Inainte nastra merg vorbele si nu faptele...
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Eu sint roman, dar va spun cu mana pe inima, ca un tigan educat si scolit corespunzator, face cit zece romani. Oare cine a creat discriminarea si a propovaduit ura ? Nu noi majoritarii ! Am facut tot posibilul sa-i marginalizam , sa-i ignoram , sa-i izolam , sa-i inraim . Culegem in multe cazuri , roadele propriei noastre mentalitati gaunoase si retrograde . Ei sint semenii nostri si trebuie tratati ca atare. Unde este morala noastra crestin in astfel de cazuri ? Unde este dragostea in Hristos ? Unde sint principiile noasre de europeni super civilizati. E usor sa pui pe cineva la colt, fara sa faci nimic pentru el. Inainte fratilor , sa discutam despre tigani, unguri, indieni , negrii, sa discutam despre noi si pacatele noastre, care din pacate nu sunt putine .
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 21:15:27
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
dar ca sa iubesti un om care te nedreptateste si iti incalca spatiul vital, trebuie sa fii sfant, iar eu nu sunt...
:)))) Prea le pui in circa sfintilor toleranta dusa pina-n punctul de a-i accepta pe straini si tigani in spatiul lor de viata.
Sfintii erau liberi, nu stateau cu tiganii agatati de gitul lor si nici in chilia lor.
Sfintii probabil ca ii ocoleau pe tigani deoarece stiau ca nu-i puteau converti nici daca isi luau zborul in fata lor
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 21:20:27
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:)))) Prea le pui in circa sfintilor toleranta dusa pina-n punctul de a-i accepta pe straini si tigani in spatiul lor de viata.
Sfintii erau liberi, nu stateau cu tiganii agatati de gitul lor si nici in chilia lor.
Sfintii probabil ca ii ocoleau pe tigani deoarece stiau ca nu-i puteau converti nici daca isi luau zborul in fata lor
Edit, intelesai altceva. Pai tu vrei sa sugerezi ca pana si sfintii stateau prost cu toleranta??

Last edited by zoridezi; 24.07.2009 at 21:26:13.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 21:31:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Edit, intelesai altceva. Pai tu vrei sa sugerezi ca pana si sfintii stateau prost cu toleranta??
Tolerau lumea insa stabileau si limite, ore de vizitare iar deseori cei mai ciudati(in sens bun) isi baricadau usa dupa principiul:
"Iubeste-ti vecinul dar nu da jos gardul"
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 21:46:05
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
Tolerau lumea insa stabileau si limite, ore de vizitare iar deseori cei mai ciudati(in sens bun) isi baricadau usa dupa principiul:
"Iubeste-ti vecinul dar nu da jos gardul"
Mi-ai amintit de o vorba de a lui Valeriu Butulescu "Îmi voi iubi aproapele. Dar să stea mai la distanță."
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 22:21:09
dorinastoica14
Guest

Implicit

Se pare că țiganii au mare evlavie pentru sf.Ilie.În ziua de hram a bisericii la care merg aproape nu aveai unde sta de conaționalii nostri gătiți de sărbătoare cu salbe grele la gât și cercei asemenea.
Gălăgioși,neastâmpărați tupeiști au ocupat spațiul din fața altarului și s-ar fi urcat și acolo dacă i-ar fi lăsat cântăreții.
Au umplut icoanele cu flori scumpe și cu bani(de la 10 roni în sus),puși așa fel încât să vadă toată lumea cât de mare este banul.
Cu lumânărica în mână și cu cei doi lei pe care voiam să-i plătesc liturghie mă simțeam mică,mică între atâta aur și bogăție.
Întoarsă la locul meu, lângă mine era o "minunată"tânără țigancă cu un prunc în brațe.Frumos și nevinovat ca orice copil mic a întins o mânuță dolofană spre mine.Am apucat mânuța.În clipa următoare observând ce se întâmplă "doamna" și-a smuls copilul i-a șters cu baticul mânuța și a plecat de lângă mine spunând ceva în minunata ei limbă.Persoanele care vin de obicei la biserică când au văzut aceasta și-au făcut cruce...!
Iată așadar că ei,țiganii au un mare dezgust pentru noi,amărâții de români.
Înainte de a pleca și-au sfințit câteva "merțane" noi aruncând din nou cu bani așaa ca să le fie cu noroc sfințirea...
Concluzia o trageți dv. stimați frați români!
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 22:31:40
androni androni is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.07.2009
Implicit

Ave-ti dreptate domnu "ZoriDe Zi" pot sa spun din experienta mea ca am incercat sa am o atitudine crestina fata de Tigani asemeni unui sfint de genul la jug sunt doua locuri unul pentru noi si unul pentru Isus,si tot nu a mers . Am lucrat lucrator comercial intr-un Hypermagazin ,Absolut toti erau Tigani de la Director pina la ultimul angajat, Tiganii demonizati au vazut ca eu sint diferit si dupa multe atacuri la persoana si violente la care nu am raspuns niciodata ,i-am lasat sa vedem pina unde poate ajunge asemenea demoni . dupa care am facut o mica greseala am spus la o demonizata ca este Tiganca , a doua zi am fost invitat la director care era tigan si mi sa spus ca aici nu au ce cauta rasistiii.mi sa pus in fata o hirtie de demisie si am fost "invitat"sa o semnez.mi sa explicat ca cea ce am facut este de o gravitate......
in schimb toate violentele lor verbale ereu normale .

Chiar ma intreb ce ar fi facut un sfint in situatia mea ar fi suportat violenta verbala si bataia fara motiv a tiganilor si sar fi considerat a fi in duhul lui Isus ,probabil .
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 22:35:40
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

La caracter românii nu sunt cu mult mai rai decât tiganii. Ceea ce-i face rai pe cei mai multi dintre ei, ca si pe unguri, e speranta/dorinta de a ne lua tara (sau parti din ea).

Ei au suferit o schimbare de mentalitate/identitate începând cu anii 80 (sau chiar mai timpuriu) de când au devenit constienti de sporul natal mult superior fata de al românilor. Tiganul interbelic era un om supus majoritatii, umil, mostenea constiinta originii de rob. Apoi, în anii 80 a aparut tiganul smecher, care se crede superior românilor si acum aproape toti sunt asa.
Vechi 24.07.2009, 23:13:00
dorinastoica14
Guest

Implicit

Eram în piață.Voiam să cumpăr niște roșii.Înaintea mea era o singură persoană.A venit o țigancă și a cumpărat înaintea noastră.Când am întrebat-o de ce, m-a apostrofat "..-ce-ai cucoană te mănâncă pielea???Ai grijă"....În rest toate bune și frumoase că au dânșii grijă să le facă urâte.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 23:35:44
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Alt aspect care nu se poate din PACATE schimba este culoarea nostra inchisa de par de ochi si ...mai ales de PIELE care este primul element la care se uita occidentalii mai ales cei europeni. !
Andrei, Dumnezeu ne-a creat pe unii blonzi, pe altii bruneti... Asta ar trebui sa stie si occidentalii. Culmea este, ca in Germania si un neamt brunet e in situatia de a fi discriminat...am vazut la TV pe unul, care nu a fost servit intr-un bar pentru ca era brunet. Cu acea ocazie am aflat ca si nemtii sunt in buna parte bruneti. Nemtoaicele nu, ca ele se si vopsesc... Iar scandinavele, care au un par spalacit, si-l vopsesc mai inchis, ca sa le iasa trasaturile in evidenta; si ei avand ochi albastri, prefera ochii caprui sau negri...
Citat:
Lucrind in Austria cam pe la revolutie, am sesizat imediat de cum am pasit in tara diferenta si avantajul de a fi blond inalt si cu ochi verzi mai ales la gasirea fara probleme a locurilor BUNE de lucru.
Tare mandru cred ca esti de tine! Si ce munci ti se ofereau tie in Austria? Sau lasa, mai bine nu...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
atitudinea bisericii fata de violenta in familie mihaela75 Reguli in Biserica 64 31.03.2014 06:24:19
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18