![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
DE 20 de ani se bucura de aceleasi drepturi ca romanii. rezultatul? Odata ajunsi la centrele de putere, au influentat in rau viata comunitatii. Du-te in Craiova, sa vezi ce bunia sunt. Nu majoritatea e de vina, ci cei care le favorizeaza acest mod de viata pagan si salbatic (si nu ma feresc sa arat cu degetul spre Consiliul Europei). de fiecare data cand apar conflicte in Europa in care tiganii sunt implicati, C E ia imediat pozitie in favoarea tiganilor si spune ca e vorba de discriminare. In fata lui Dumnezeu suntem toti la fel, dar ei au ajuns sa-l sfideze pe Dumnezeu prin ipocrizia cu care isi manifesta viata religioasa. Cand mergi la biserica tu tigan, nu te porti ca un nesimtit fata de aproapele tau, vorbind urat, amenintind, voin sa profiti... Astea le fac uneori si romanii. realitatea e ca nu reusim sa ajungem la modelul de traire al Bisericii Primare. Inainte nastra merg vorbele si nu faptele...
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfintii erau liberi, nu stateau cu tiganii agatati de gitul lor si nici in chilia lor. Sfintii probabil ca ii ocoleau pe tigani deoarece stiau ca nu-i puteau converti nici daca isi luau zborul in fata lor |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by zoridezi; 24.07.2009 at 21:26:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iubeste-ti vecinul dar nu da jos gardul" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare că țiganii au mare evlavie pentru sf.Ilie.În ziua de hram a bisericii la care merg aproape nu aveai unde sta de conaționalii nostri gătiți de sărbătoare cu salbe grele la gât și cercei asemenea.
Gălăgioși,neastâmpărați tupeiști au ocupat spațiul din fața altarului și s-ar fi urcat și acolo dacă i-ar fi lăsat cântăreții. Au umplut icoanele cu flori scumpe și cu bani(de la 10 roni în sus),puși așa fel încât să vadă toată lumea cât de mare este banul. Cu lumânărica în mână și cu cei doi lei pe care voiam să-i plătesc liturghie mă simțeam mică,mică între atâta aur și bogăție. Întoarsă la locul meu, lângă mine era o "minunată"tânără țigancă cu un prunc în brațe.Frumos și nevinovat ca orice copil mic a întins o mânuță dolofană spre mine.Am apucat mânuța.În clipa următoare observând ce se întâmplă "doamna" și-a smuls copilul i-a șters cu baticul mânuța și a plecat de lângă mine spunând ceva în minunata ei limbă.Persoanele care vin de obicei la biserică când au văzut aceasta și-au făcut cruce...! Iată așadar că ei,țiganii au un mare dezgust pentru noi,amărâții de români. Înainte de a pleca și-au sfințit câteva "merțane" noi aruncând din nou cu bani așaa ca să le fie cu noroc sfințirea... Concluzia o trageți dv. stimați frați români! |
|
|||
|
|||
![]()
Ave-ti dreptate domnu "ZoriDe Zi" pot sa spun din experienta mea ca am incercat sa am o atitudine crestina fata de Tigani asemeni unui sfint de genul la jug sunt doua locuri unul pentru noi si unul pentru Isus,si tot nu a mers . Am lucrat lucrator comercial intr-un Hypermagazin ,Absolut toti erau Tigani de la Director pina la ultimul angajat, Tiganii demonizati au vazut ca eu sint diferit si dupa multe atacuri la persoana si violente la care nu am raspuns niciodata ,i-am lasat sa vedem pina unde poate ajunge asemenea demoni . dupa care am facut o mica greseala am spus la o demonizata ca este Tiganca , a doua zi am fost invitat la director care era tigan si mi sa spus ca aici nu au ce cauta rasistiii.mi sa pus in fata o hirtie de demisie si am fost "invitat"sa o semnez.mi sa explicat ca cea ce am facut este de o gravitate......
in schimb toate violentele lor verbale ereu normale . Chiar ma intreb ce ar fi facut un sfint in situatia mea ar fi suportat violenta verbala si bataia fara motiv a tiganilor si sar fi considerat a fi in duhul lui Isus ,probabil . |
|
|||
|
|||
![]()
La caracter românii nu sunt cu mult mai rai decât tiganii. Ceea ce-i face rai pe cei mai multi dintre ei, ca si pe unguri, e speranta/dorinta de a ne lua tara (sau parti din ea).
Ei au suferit o schimbare de mentalitate/identitate începând cu anii 80 (sau chiar mai timpuriu) de când au devenit constienti de sporul natal mult superior fata de al românilor. Tiganul interbelic era un om supus majoritatii, umil, mostenea constiinta originii de rob. Apoi, în anii 80 a aparut tiganul smecher, care se crede superior românilor si acum aproape toti sunt asa.
|
|||
|
|||
![]()
Eram în piață.Voiam să cumpăr niște roșii.Înaintea mea era o singură persoană.A venit o țigancă și a cumpărat înaintea noastră.Când am întrebat-o de ce, m-a apostrofat "..-ce-ai cucoană te mănâncă pielea???Ai grijă"....În rest toate bune și frumoase că au dânșii grijă să le facă urâte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tare mandru cred ca esti de tine! Si ce munci ti se ofereau tie in Austria? Sau lasa, mai bine nu... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
atitudinea bisericii fata de violenta in familie | mihaela75 | Reguli in Biserica | 64 | 31.03.2014 06:24:19 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|