Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2025, 00:00:46
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Continuare din iudaism - ce nu se mai aplică azi - influența creștinismului a corectat

Cum era tratată sclavia, comportament diferit față de frate vs rob

35. Dacă fratele tău va sărăci și va ajunge la strâmtorare înaintea ta, ajută-l, fie străin, fie băștinaș, ca să trăiască cu tine.
36. Să nu iei de la el dobândă și spor, ci să te temi de Dumnezeul tău, ca să trăiască fratele tău cu tine. Eu sunt Domnul.
37. Argintul tău să nu ți-l dai lui cu camătă și pâinea ta să nu i-o dai ca s-o iei cu spor.

38. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, Cel ce v-am scos din pământul Egiptului, ca să vă dau pământul Canaanului și ca să fiu Dumnezeul vostru.
39. Când îi va sărăci fratele și-i se va vinde ție, să nu-l pui la muncă de rob,
40. Ci să fie el la tine ca simbriaș sau străin, și să-ți lucreze până la anul jubileu;
41. Iar atunci să se ducă de la tine, și el și copiii lui împreună cu el, să se întoarcă în neamul său și să intre iarăși în stăpânirea părinților săi.

42. Pentru că ei sunt robii Mei, pe care Eu i-am scos din pământul Egiptului;
43. Să nu-i vinzi, cum se vând robii, să nu-i stăpânești cu cruzime și să te temi de Dumnezeul tău.
44. Iar ca să-ti ai robul tău și roaba ta, să-ti cumperi rob și roabă de la neamurile dimprejurul vostru.
45. Puteți să vă cumpărați și din copiii străinilor, care s-au așezat la voi, și din neamul lor, care este la voi și care s-a născut în pământul vostru; pot să fie averea voastră.
46. Puteți să-i dați moștenire fiilor voștri după voi, ca orice avere, veșnic să-i stăpâniți, ca pe robi. Iar asupra fraților voștri din fiii lui Israel și unul asupra altuia, să nu domniți cu cruzime.

47. Dacă străinul sau veneticul tău s-a îmbogățit pe lângă tine, iar fratele tău a sărăcit lângă tine și s-a vândut veneticului, care s-a așezat la tine, sau unui urmaș din neamul veneticului,
48. Atunci, după vânzare, se va putea răscumpăra; careva din frații lui va putea să-l răscumpere:
49. Sau unchiul lui, sau fiul unchiului va putea să-l răscumpere, sau careva din neamul lui, din seminția lui să-l răscumpere; sau de va avea îndestulare, să se răscumpere singur.
50. Și acela să se răfuiască cu cel ce l-a cumpărat, de la anul când s-a vândut el până la anul jubileu, și argintul pentru care s-a vândut să i-l întoarcă după numărul anilor; socotindu-i ca slujiți de un simbriaș vremelnic la el.

____

Față de frate comportamentul e corect, să nu-i iei dobândă, să nu-i dai hrană pt câștig cu dobândă, să nu-l stăpânești cu cruzime când a ajuns la strâmtorare financiară, să te comporți cu el ca și cu un egal.

Când vine vorba de robi erau considerați avere personală, se cumpărau, se lăsau moștenire, se cumpărau de la vârste fragede.

Slavă Domnului că prin creștinism robia s-a restrâns până s-a abolit, în societățile creștine s-a abolit prima dată.

Last edited by Iorest; 28.02.2025 at 00:04:34.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2025, 00:09:05
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Măi eu nu vă înțeleg ce vă atacați așa când cineva, adică eu în cazul de față,sau alte persoane vin și vorbesc despre aspecte care pun in umbră sau in poziție inferioară biserica sau creștinismul, indirect și nu într-un mod negativ.

Topicul nici măcar nu era despre așa ceva.

Și cu ce te deranjează pe tine că am lansat posibilitatea de a fi în suflet de evreu născut între neamuri?

Eu sau orice altă persoană care nu suferă păgânismul pe care voi îl numiți biserică.

Poate sunt destule de multe persoane care se luptă cu influențe satanice și trebuie să aibă acces la un Dumnezeu cât mai CURAT ȘI NEALTERAT!

Iar acest Dumnezeu pleacă din Iudaism și de la evrei!

Ioan 4:22 VDC
[22] Voi vă închinați la ce nu cunoașteți, noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci mântuirea vine de la iudei.

Și continuă.....

Ioan 4:23 VDC
[23] Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.

MARE ATENȚIE CUI NE ÎNCHINĂM!

Last edited by Seraphim7; 28.02.2025 at 00:20:18.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2025, 00:19:02
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Măi eu nu vă înțeleg ce vă atacați așa când cineva, adică eu în cazul de față,sau alte persoane vin și vorbesc despre aspecte care pun in umbră sau in poziție inferioară biserica sau creștinismul, indirect și nu într-un mod negativ.

Topicul nici măcar nu era despre așa ceva.

Și cu ce te deranjează pe tine că am lansat posibilitatea de a fi în suflet de evreu născut între neamuri?

Eu sau orice altă persoană care nu suferă păgânismul pe care voi îl numiți biserică.

Poate sunt destule de multe persoane care se luptă cu influențe satanice și trebuie să aibă acces la un Dumnezeu cât mai CURAT ȘI NEALTERAT!

Iar acest Dumnezeu pleacă din Iudaism și de la evrei!
E invers tu proiectezi minciuni asupra creștinismului - ți se arată că e o evoluție inclusiv la oameni care spun că respectă zilele de odihnă și fac apologia sabatului.

ți se arată că robia a fost treptat desființată sub influența societăților creștine.

ți se arată că pedepsele cu moartea pt blasfemie, pedepsele cu mutilarea din legea talionului au fost abolite sub influența creștinismului tu o ții bună și lată.

ți se arată că jertfele cu sânge de animal pe care le practicau și păgânii nu sunt posibile în societățile creștine, că nu se împreunau cu animale ca păgânii, că nu-și ardeau copiii pe jertfelnice pt Moloh - tu o ții sus și lată că de fapt creștinismul e păgânism.

Ce să faci cu un om ca tine decât să ți se taie aplombul ăsta hazardat în teze.

Tot timpul parcă un duh demonic te strânge și te apucă în perioada posturilor când e un timp de înălțare sufletească tu tabloidizezi pe aici creștinismul, de 15 ani aceleași căderi fără nicio urmă de păsare cu privire a ce ai putea semăna în sufletele altora prin neghiobiile threadurilor iscoditoare.
Vechi 28.02.2025, 00:30:06
Senior Member

Implicit

Pe mine mă interesează ce are de spus Dumnezeu, îmi văd de probleme mele și expun ce cred, raportat la EL.

Să mă judece EL!

Să mă învețe EL!

Să mă conducă EL!

Eu mereu am scris aici în raport cu Dumnezeu, atât cât am fost departe de El și în exilul satanic cât și în căutarea Lui.

Eu îl mărturisesc pe Dumnezeu!

Dacă mărturia este strâmbă,nu ești tu în măsura să judeci asta!

Cât despre comentariile tale....Toate sunt eronate!

De data asta nu o să mă scuz, nici nu-mi cer iertare, decât Lui!

Last edited by Seraphim7; 28.02.2025 at 00:32:10.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2025, 00:33:09
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pe mine mă interesează ce are de spus Dumnezeu, îmi văd de probleme mele și expun ce cred, raportat la EL.

Să mă judece EL!

Să mă învețe EL!

Să mă conducă EL!

Eu mereu am scris aici în raport cu Dumnezeu, atât cât am fost departe de El și în exilul satanic cât și în căutarea Lui.

Eu îl mărturisesc pe Dumnezeu!

Dacă mărturia este strâmbă,nu ești tu în măsura să judeci asta!

Cât despre comentariile tale....Toate sunt eronate!
Da, tu nici când ți se arată din scrieri nu vrei să vezi decât ce vrei tu să crezi deci îți faci un rit personal, asta e deschizi alte threaduri de acum și noi putem să-ți răspundem unde ești pe alături ca să nu rămână erezia ta peste zeci de ani.
Mai ales că devii obsesiv cu postările astea în Posturi când e perioadă de liniștire nu de tulburare.

Până la urmă e un forum creștin, nu de deconstructivism al creștinismului.
Vechi 28.02.2025, 00:41:36
Senior Member

Implicit

Eresul in cazul de față ești tu!

N-ai arătat absolut in niciun mod unde am greșit, doar ai spamat cu pasaje aleatorii din Levitic fără nicio legătură cu subiectul!

Dacă tot vrei sa comentezi pe ce postez,te rog să și citești conținutul,nu doar să adaugi mesaje prefabricate!

În rest....Te îmbrățișez întru frățietate forumistica, să nu creadă lumea că avem ceva unul împotriva celuilalt:)
Vechi 28.02.2025, 00:49:55
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eresul in cazul de față ești tu!

N-ai arătat absolut in niciun mod unde am greșit, doar ai spamat cu pasaje aleatorii din Levitic fără nicio legătură cu subiectul!

Dacă tot vrei sa comentezi pe ce postez,te rog să și citești conținutul,nu doar să adaugi mesaje prefabricate!

În rest....Te îmbrățișez întru frățietate forumistica, să nu creadă lumea că avem ceva unul împotriva celuilalt:)
Scrierile lui Moise sunt chintesența iudaismului chiar am fost pe subiect, am arătat ce nu se mai practică din iudaismul clasic și că exagerează absolut toți care spun că urmează iudaismul originar.

Și iudaismul a fost influențat de creștinism, altfel inclusiv legile din statul unde se practică ar fi fost precum cele ale talionului și cele pt blasfemici.
În afară de câteva state americane, în câte țări creștine mai există pedeapsa cu moartea ?
În Vechiul Testament abundă de cum să se aplice această pedeapsă pt blasfemie, adulter, ocultism șamd.

Eu nu sunt eretic, eu mă țin de Biserică tu nu crezi în slujbe și ai dat cu piciorul la studiul teologiei.
Vechi 28.02.2025, 09:14:18
Senior Member

Implicit

1.Tu spui că este o exagerare să urmăm Legea lui Dumnezeu așa cum a fost dată în mod original!

Iată ce spune Iisus Hristos,sau nici el nu este relevant pentru tine?

Matei 5:17-18 VDC

[17] Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. [18] Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.

Sau tu vrei sa alegem selectiv,numa ce ne convine din Lege?

Iacov 2:10 VDC

[10] Căci cine păzește toată Legea și greșește într-o singură poruncă se face vinovat de toate.

Iată că ideea nu este de a elimina Legea,ci dimpotrivă,de a întări.

Romani 3:31 VDC

[31] Deci prin credință desființăm noi Legea? Nicidecum. Dimpotrivă, noi întărim Legea.

Îți mai reamintesc un pasaj din Vechiul Testament pe care văd că l-ai ignorat.

Deuteronomul 4:2 VDC

[2] Să n-adăugați nimic la cele ce vă poruncesc eu și să nu scădeți nimic din ele, ci să păziți poruncile Domnului Dumnezeului vostru, așa cum vi le dau eu.

Psalmul 119:160 VDC

[160] Temelia Cuvântului Tău este adevărul și toate legile Tale cele drepte sunt veșnice.

2.Cum sa fie influențat Iudaismul de Creștinism?

Când iudaismul este temelia creștinismului ,a islamului și a întregii lumi monoteiste...

Iudaismul a influențat Lumea și a adus Lumii adevărata revelație a lui DUMNEZEU!

Tu uiți istoria creștinismului, uiți inchiziția,cruciadele, uiți toată istoria sângeroasă a statelor așa-zise "creștine".

Uiți masacrarea tuturor populațiilor cucerite de imperiilor creștine,de britanicii,de conquistadori de, olandezi,de francezi etc...

Tu vrei sa spui că iudaismul a abolit pedeapsa cu moartea și legea talionului din cauza "influenței" creștinilor?

Care au fost și sunt cei mai mari ucigași din istorie?

Tu zici că islamul este terorist și evreii au făcut genocid?

Cel puțin primii luptă după niște principii, și încearcă să eradicheze idolatria și distrugerea planetei și a sufletului prin satanismul organizat și propagat in aceste țări "creștine",iar evreii in general doar se luptă să-și păstreze pământul promis...

De care biserica te ți?

Ăia înființată de un împărat păgân?

Eu admit relevanta lui Iisus Hristos,ca trimis al lui Dumnezeu,o face și islamul și am impresia că și iudaismul îl vede ca pe un profet.

Însă de aici și până la a fi transformat și zeificat într-un mod idolatru de păgâni este cale lunga...

Iisus Hristos este relevant în linia de revelație a mesajului lui Dumnezeu, și în judecata de apoi...

Tot ce a adăuga omul la mesajul lui Iisus,este in plus și nu este necesar,mai ales că este erezie...

Noi aici trebuie să fim atenți,extrem de atenți!

Last edited by Seraphim7; 28.02.2025 at 09:29:18.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2025, 09:34:28
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
că nu-și ardeau copiii pe jertfelnice pt Moloh .
Moloch nu este zeitate. Moloch este zeului sau Dumnezeu fals, adică Demon ce se da drept o zeitate sau Dumnezeu.

Scrierile mai profunde, mai ezoterice arata acest aspect. Inclusiv, pare-mi-se, epica literara "Paradisul Pierdut" a lui John Milton vorbeste despre Moloch ca fiind Demon, și nu o zeitate.

Asa ca, toată treaba de sacrificii de copii, arderi și asa mai departe, vin în mare parte în curentul Demonic, Satanic. Deci, e o diferență.

Cat despre restul, eu nu am auzit vreodată ca oamenii sa se impreuneze cu animalele pe vremea Greciei Antice, sau a Romei antice, spre exemplu. Iar zic, împreunarea cu animalele este specific satanismului, care stim deja ce incurajeaza.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 28.02.2025, 09:38:32
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:

Eu admit relevanta lui Iisus Hristos,ca trimis al lui Dumnezeu,o face și islamul și am impresia că și iudaismul îl vede ca pe un profet.

Însă de aici și până la a fi transformat și zeificat într-un mod idolatru de păgâni este cale lunga...

Iisus Hristos este relevant în linia de revelație a mesajului lui Dumnezeu, și în judecata de apoi...

Tot ce a adăuga omul la mesajul lui Iisus,este in plus și nu este necesar,mai ales că este erezie...

Noi aici trebuie să fim atenți,extrem de atenți!
Din câte știu, Iudaismul nu consideră pe Iisus ca fiind profet, trimisul lui Dumnezeu, sau Mesia.

Din contra, ei au avut scrieri istorice despre Iisus, dar mai mult pe sentimente și afilieri politice.

Citat:
The short answer: Judaism does not consider Jesus to be a prophet, the messiah, or the son of God. But the exact way Jews have spoken about Jesus has, throughout history, had a lot to do with the social and political contexts where they were living. -myjewishlearning.com
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Răspunde