![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In rest daca ve-ti avea vreodata risc de despartire pe motiv de polemici religioase luati amindoi biblia deschideti ori intimplator si cititi ceva ori la Zaharia 14 si cititi intreg capitolul comentind impreuna.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. ce practica este aceasta? sa deschizi biblia intamplator si sa citesti? indemni la ghicitul in biblie pe cont propriu?:-)) |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Marius tu iti doresti cum se spune la romani: Si cu branza intreaga si cu vaca nemulsa! Nu se poate!
Dupa cum vad eu tu nu esti nici macar "caldicel" . Vrei sa te cununi la ortodocsi doar asa ca e la "moda" . Nu-ti plac principiile si regulile de la adventisti pentru ca ti se pare (doar ti se pare) ca la ortodocsi nu sunt reguli. De ce ai nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu pentru casatorie? Pentru ca asa simti sau pentru ca asa se face in lume? Am fost de curand la o inmormantare la cineva iar copiii decedatului au chemat vreo 5 preoti la slujba de inmormantare. In mod normal preotul din localitate ar fi trebuit sa spuna cateva cuvinte despre mort.....nu a spus nimic! A facut slujba de inmormantare si atat! Cuvantul de incheiere l-a tinut unul dintre cei 4 preoti "straini' de loc.Am aflat pe urma de ce....persoana decedata nu a fost NICIODATA la biserica desi locuia la o distanta de 50 m de biserica. Ce poti sa spui despre cineva care desi traia intr-un sat intr-o comunitate mica nu a participat la slujbe, nu s-a impartasit, nu s-a spovedit. Nu ai ce spune! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Draga Marius, imi pare nespus de rau pentru situatia in care te afli. Eu sunt casatorita cu un penticostal (a devenit penti dupa multi ani de casnicie) si te inteleg. Sfatul meu sincer e sa te desparti de ea, pentru ca mai tarziu va fi mult mai greu, iar certurile, discutiile contradictorii, lacrimile... vor exista mereu. Gandeste-te ca vor aparea copii; tu ii vei vrea botezati la Biserica Ortodocsa, crestineste, cu nasi; ea nici nu va dori sa auda de asta; ba mai mult isi va bate joc de tot ce inseamna un sfant Botez ... Roaga-te la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Ta sa-ti dea putere sa treci peste tot Doamne ajuta
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur nu trebuie sa raspunzi daca te incomodeaza intrebarea! Numai bine iti doresc!:-) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am scris mult despre acest subiect, in special acum doi ani cand s-a intamplat "minunea". Nu stiu, dar cel mai probabil parintii lui (care au trecut si ei in urma cu vreo 10-12 ani). E greu de crezut ca dintr-un ortodox convins (care mergea regulat la Sfanta Liturghie) a ajuns un penticostal fanatic... Cum au reusit sa-l convinga? Niciodata nu voi gasi raspuns la aceasta intrebare din pacate... Nu-mi ramane decat sa-mi duc crucea mai departe si-I multumesc Stapanei (cum ii spune Jenica Maicii) si Domnului pentru puterea ce mi-o dau mereu sa merg mai departe
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa te ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa nu te lase de sub Sfantul Ei Acoperamant! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am vazut relatii fericite intre oameni de religi diferite si intre credincios si necredincios , totul tine de caracterul lor si de masura in care percep iubirea egala a a lui Dumnezeu catre toti nazuitorii.
De masura in care pot trai "faca-se voia Ta" intelegind ca poate Dumnezeu are alt plan religios cu sotul diferit fata de planul religios personal. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sorry, dar ultimul paragraf nu l-am inteles deloc. Poate mi-l poti dezvolta putin?...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodox sau crestin ortodox? | mara2008 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 8 | 07.01.2013 14:54:36 |
Rusinea de a fi ortodox sau politicianul ortodox in Europa unita | mihaiB | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 08.08.2012 13:13:45 |
PC ortodox ? | podariuv | Generalitati | 0 | 30.10.2009 23:59:54 |
Nunta ortodox rit nou cu ortodox rit vechi | Lumi79 | Nunta | 2 | 05.01.2007 14:05:29 |
|