![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
foarte frumoasa, Dorina. inteleg ca e biserica ta draga, de care ti-era dor.
imi plac bisericile noastre, ca nu ne simtim singuri. din intamplare, azi am ajuns la o biserica greceasca, Sf. Fanurie. am ajuns la sfarsitul slujbei, cu toate astea parintele (care apoi am aflat ca este episcop) nu s-a grabit sa-nchida biserica si sa plece la ale sale, ci foarte frumos si personal ne-a vorbit despre credinta ortodoxa si Sf. Fanurie. mai rar asa slujitori bisericesti, slava Domnului ca mai exista! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Am vazut biserici care erau atat de mult impodobite, incat abia se mai vedeau icoanele. Am intrat si in case in care lucrurile nu erau aranjate pe placul meu. Insa, oamenii au fost atat de plini de viata, incat am trecut cu multa usurinta peste lucrurile din casa. Cred ca si in biserica s-ar putea face aceasta trecere de la observatie la traire, daca am avea parte de traitori si nu de vizitatori. Nu prea mai avem constiinta ca stam de vorba cu Dumnezeu. Exista din nefericire in multe biserici constiinta ca sunt in piata, in parc, ... vorbesc mai mult intre ei, decat cu Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am biserica de suflet. Am mers si merg la cea pe care o am langa mine.
Am avut o vreme un preot de suflet (parintele Galeriu), fara ca sa ma apropii sufleteste de biserica lui. Nu stiu daca ma intelegeti. Pentru mine sut doua lucruri distincte: biserica si preotul. Imi plac mult bisericile catolice: sunt frumoase, opere de arta, luminoase mai ales, imi place muzica de orga. Dar in ele nu ma simt totusi atat de bine ca intr-o biserica ortodoxa. Aceea mi se pare mai calda si mai intima. Imi place sa intru intr-o biserica ortodoxa goala, in afara slujbei, in linistea si racoarea ei si cu urma de tamaie si lumanari arse in aer. Acolo il gasesc pe Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
In Bucuresti, la Manastirea Sfantul Antim ma simt acasa. Acolo L-am simtit cel mai aproape pe Dumnezeu. In tara, as pune la egalitate Sfanta Manastire Putna si Sfanta Manastire Lainici. Atat de deosebite, dar ambele minunate!
|
|
||||
|
||||
![]()
"Buna Vestire" - Sihastria Putnei - http://www.crestinortodox.ro/forum/a...hp?albumid=268
|
||||
|
||||
![]()
Biserica Rusa (a studentilor), Bucuresti. Acolo mi-a ramas sufletul in urma cu mult timp in urma.
http://www.youtube.com/watch?v=fWA5Imc7njo http://www.youtube.com/watch?v=q55Gu...eature=related |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este biserica voastra de suflet ? | anamaria.petre | Generalitati | 10 | 22.01.2013 16:10:37 |
Care este filmul sau documentarul vostru de suflet? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 15 | 02.08.2011 23:07:35 |
Va rog din suflet daca puteti sa o pomeniti azi in rugaciunea voastra | mara2008 | Umanitare | 16 | 10.09.2010 18:17:36 |
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? | schimnic | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 29.04.2009 18:55:41 |
|