Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2009, 01:35:43
mirelat
Guest

Implicit

foarte frumoasa, Dorina. inteleg ca e biserica ta draga, de care ti-era dor.

imi plac bisericile noastre, ca nu ne simtim singuri. din intamplare, azi am ajuns la o biserica greceasca, Sf. Fanurie. am ajuns la sfarsitul slujbei, cu toate astea parintele (care apoi am aflat ca este episcop) nu s-a grabit sa-nchida biserica si sa plece la ale sale, ci foarte frumos si personal ne-a vorbit despre credinta ortodoxa si Sf. Fanurie. mai rar asa slujitori bisericesti, slava Domnului ca mai exista!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 15:23:57
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
foarte frumoasa, Dorina. inteleg ca e biserica ta draga, de care ti-era dor.

imi plac bisericile noastre, ca nu ne simtim singuri. din intamplare, azi am ajuns la o biserica greceasca, Sf. Fanurie. am ajuns la sfarsitul slujbei, cu toate astea parintele (care apoi am aflat ca este episcop) nu s-a grabit sa-nchida biserica si sa plece la ale sale, ci foarte frumos si personal ne-a vorbit despre credinta ortodoxa si Sf. Fanurie. mai rar asa slujitori bisericesti, slava Domnului ca mai exista!
Nu Mirela,nu este biserica aceia.Este biserica la care merg acum.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 15:44:50
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Am vazut biserici care erau atat de mult impodobite, incat abia se mai vedeau icoanele. Am intrat si in case in care lucrurile nu erau aranjate pe placul meu. Insa, oamenii au fost atat de plini de viata, incat am trecut cu multa usurinta peste lucrurile din casa. Cred ca si in biserica s-ar putea face aceasta trecere de la observatie la traire, daca am avea parte de traitori si nu de vizitatori. Nu prea mai avem constiinta ca stam de vorba cu Dumnezeu. Exista din nefericire in multe biserici constiinta ca sunt in piata, in parc, ... vorbesc mai mult intre ei, decat cu Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 17:37:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Am vazut biserici care erau atat de mult impodobite, incat abia se mai vedeau icoanele. Am intrat si in case in care lucrurile nu erau aranjate pe placul meu. Insa, oamenii au fost atat de plini de viata, incat am trecut cu multa usurinta peste lucrurile din casa. Cred ca si in biserica s-ar putea face aceasta trecere de la observatie la traire, daca am avea parte de traitori si nu de vizitatori. Nu prea mai avem constiinta ca stam de vorba cu Dumnezeu. Exista din nefericire in multe biserici constiinta ca sunt in piata, in parc, ... vorbesc mai mult intre ei, decat cu Dumnezeu.
Totuși, dragă Costel, nu ne-ai spus câte ceva de biserica la care mergi mai des , cum îi spunem noi aici "biserica noastră de suflet" !
Vechi 21.07.2009, 05:09:21
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Nu Mirela, nu este biserica aceea. Este biserica la care merg acum.
Multumesc, Dorina. M-a confundat putin faptul ca ai dat in citat acea postare anterioara a ta si ma asteptam sa vii cu o clarificare.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 12:56:38
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Eu nu am biserica de suflet. Am mers si merg la cea pe care o am langa mine.
Am avut o vreme un preot de suflet (parintele Galeriu), fara ca sa ma apropii sufleteste de biserica lui. Nu stiu daca ma intelegeti. Pentru mine sut doua lucruri distincte: biserica si preotul.
Imi plac mult bisericile catolice: sunt frumoase, opere de arta, luminoase mai ales, imi place muzica de orga.
Dar in ele nu ma simt totusi atat de bine ca intr-o biserica ortodoxa.
Aceea mi se pare mai calda si mai intima.
Imi place sa intru intr-o biserica ortodoxa goala, in afara slujbei, in linistea si racoarea ei si cu urma de tamaie si lumanari arse in aer. Acolo il gasesc pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 17:48:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu am biserica de suflet. Am mers si merg la cea pe care o am langa mine.
Am avut o vreme un preot de suflet (parintele Galeriu), fara ca sa ma apropii sufleteste de biserica lui. Nu stiu daca ma intelegeti. Pentru mine sut doua lucruri distincte: biserica si preotul.
Imi plac mult bisericile catolice: sunt frumoase, opere de arta, luminoase mai ales, imi place muzica de orga.
Dar in ele nu ma simt totusi atat de bine ca intr-o biserica ortodoxa.
Aceea mi se pare mai calda si mai intima.
Imi place sa intru intr-o biserica ortodoxa goala, in afara slujbei, in linistea si racoarea ei si cu urma de tamaie si lumanari arse in aer. Acolo il gasesc pe Dumnezeu.
A propos de muzica de orgă, când eram micuț, eram tare fascinat de această muzică, și mergeam la concertele de orgă ce se țineau la Sala Radio , ce se afla pe atunci pe Str. Nuferilor . Este o muzică aparte și foarte frumoasă !
Vechi 30.07.2009, 18:17:23
florina_drossu florina_drossu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Implicit Biserica mea de suflet

In Bucuresti, la Manastirea Sfantul Antim ma simt acasa. Acolo L-am simtit cel mai aproape pe Dumnezeu. In tara, as pune la egalitate Sfanta Manastire Putna si Sfanta Manastire Lainici. Atat de deosebite, dar ambele minunate!
Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 18:34:04
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

"Buna Vestire" - Sihastria Putnei - http://www.crestinortodox.ro/forum/a...hp?albumid=268
Vechi 04.09.2009, 09:29:53
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Biserica Rusa (a studentilor), Bucuresti. Acolo mi-a ramas sufletul in urma cu mult timp in urma.

http://www.youtube.com/watch?v=fWA5Imc7njo

http://www.youtube.com/watch?v=q55Gu...eature=related
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este biserica voastra de suflet ? anamaria.petre Generalitati 10 22.01.2013 16:10:37
Care este filmul sau documentarul vostru de suflet? cred_cu_adevarat Generalitati 15 02.08.2011 23:07:35
Va rog din suflet daca puteti sa o pomeniti azi in rugaciunea voastra mara2008 Umanitare 16 10.09.2010 18:17:36
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? schimnic Despre Biserica Ortodoxa in general 40 29.04.2009 18:55:41