![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dorotei, Dumnezeu sa aiba mila de fratele tau ! Pune-ti nadejdea in El ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.antena3.ro/romania/iasi-u...sa-117479.html (25.01.2011 - Antena 3).
Titlu : "Iași. Un călugăr a încercat să se sinucidă în chilia sa". Desi eu cred ca este o greseala a jurnalistei sau a celor care au scris articolul "on-line" pt ca aceasta manastire este ocupata de ... maici, nu de calugari (ei au facut-o demult). ( http://www.mmb.ro/ro/structura_admin...ea_galata.html ). Mai de graba pare a fost unul din cei doi preoti parohi, care slujesc acolo, desi mi se pare improbabila aceasta varianta. Mai repede poate sa fi fost un calugar (asa cum a spus jurnalista, dar care era venit in vizita acolo, pt lucruri ce priveau Biserica - binenteles). Ramane ca dupa ce Politia isi va incheia cercetarea sa aflam si cauza care la adus in aceasta situatie pe acest om sa "greseasca" in fata Domnului. Aceasta intamplare ne arata ca nici oamenii Bisericii nu sunt asa de puternici spirituali pe cat ii credem. Dumnezeu ii "incearca" si pe ei (sau mai ales pe ei) pt ca sa-i intareasca si astfel acestia sa-i poata ajuta pe ceilalti ! Revenind la aceasta stire, nu-mi ramane sa zic si eu : "Necunoscute sunt caile Domnului !" |
|
|||
|
|||
![]()
buna seara !...
am citit cu emotie ceea ce ai scris despre fratele tau...este adevarat ca este pacat sa te sinucizi...dar poate fratele tau a avut un accident...sau a fost o crima...nu te pripi in a trage concluzii...iar faptul ca parintele i-a facut slujba completa este de laudat...noi ne pripim si vedem in Dumnezeu o entitate razbunatore...il umanizam !...nu , nu este asa...Dumnezeu este iubire...si acest lucru este mai presus de intelegerea noastra , a muritorilor de rand... tu , va trebui sa-ti continui viata...asa cum este ea...si sa nu ti-o schimbi din cauza fratelui tau...ai inteles !!!....si tu ai dreptul la viata...viata este frumoasa...sa lasi ceva in urma ta...o familie...copii...o casa...un pom...o urma !...dar sa nu uiti niciodata de fratele tau...sa tii legatura permanent cu el...prin ganduri...prin rugaciune...prin amintiri...de multe ori ai sa zambesti...amintirile sunt frumoase !...dar sa nu uiti niciodata de el... si eu am avut un frate mai mic...cu 12 ani...si el s-a innecat...acum mai bine de 8 ani...si tare ma mai doare sufletul de el si acum...deseori ma gandesc la el...ce fericiti mai eram... sunt preot de peste 19 ani...si pastreaza-i amintirea frumoasa fratelui tau...lasa mortii in pace...sa se odihnesca asa cum a randuit Dumnezeu... pr.Danut |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu zic ca nu a vazut ceva, dar sunt extrem de sceptica. Sunt multe, multe chestii care contrazic credinta ortodoxa, de exemplu, drumul suflterului spre rai, purgatoriul si nu reprezinta nimic pentru mine aceasta marturie. Sper ca-mi intelegi punctul de vedere.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca si in atunci cand e un om in viata si in moarte clinica pot avea revelatii de la Dumnezeu sau viziuni de la vrajmasul. Eu am cazut mai multe astfel de marturii care nu prea aveau de-a face nici cu crestinismul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Judecata particulara in credinta ortodoxa este diferita. Momentul in care sufletul se poate prezenta in fata Lui Dumnezeu. Daca vrei pot sa iti transcriu exact sau daca te intereseaza poti sa cauti tu.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispita sinuciderii | fallen | Morala Crestina | 45 | 26.06.2012 09:53:52 |
Iertare | Anna | Pocainta | 11 | 04.07.2011 02:20:32 |
Iertare | elena20 | Generalitati | 12 | 17.03.2010 14:33:30 |
Pacatul global si pacatul personal | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 28.12.2008 01:50:58 |
ne dam cu parerea despre pacatul sinuciderii | morgoth78 | Eutanasia | 4 | 02.01.2008 22:59:03 |
|