![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfintii Parinti au stabilit dogmele credintei, tocmai pentru ca datorita trairii lor sfinte, Dumnezeu le-a oferit darul talcuirii. Talcuirea nu inseamna rationament, ci apropierea in duh si in traire de Hristos, la are sunt toate talcuirile .Hristos ne arata adevaratele semnificiatii, prin sfintii Sai, care s-au facut vrednici de aceasta.
Te rog sa imi explici prin ce este acel rationament absurd. Si te mai rog sa nu incerci sa ii pacalesti pe fratii tai crestini, oferind citate scoase din context, din Sfanta Scriptura. Daca ai citi mai departe in cap 7 din Daniel, versetele 16-18, ai vedea chiar acolo talcuirea vedeniei, aceasta fiind o profetie a celor viitoare. Nu are nici o legatura cu Cartea Facerii. |
|
||||
|
||||
![]()
Tu ai facut referire la aceasta parte:
2. Daniel a început a grăi, zicând: "Văzut-am în vedenia mea din timpul nopții cum cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă. 3. Și patru fiare uriașe au ieșit din mare, una mai deosebită decât alta. 4. Cea dintâi semăna cu un leu și avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse și a fost ridicată de pe pământ și pusă pe picioare ca un om și i s-a dat inimă de an. iar mai incolo primim si talcuirea: 15. Pentru aceasta, eu, Daniel, am fost tulburat cu duhul meu și vedeniile pe care le-am avut mă înspăimântau. 16. M-am apropiat atunci de unul din cei de față și l-am rugat să-mi spună adevărul privitor la toate acestea. Și el mi-a vorbit și mi-a făcut cunoscut înțelesul acestor lucruri. 17. "Aceste fiare, patru la număr, înseamnă că patru regi se vor ridica pe pământ, 18. Și sfinții Celui Preaînalt vor primi regatul și îl vor ține în stăpânire în veci și în vecii vecilor. |
|
||||
|
||||
![]()
te rog sa ma ierti ca m-am aprins asa. puteam sa discut si mai linistit. Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evident ca am citit si continuarea, dar asta nu inseamna ca versetele 2-4 nu sunt si o descriere a faptelor trecutului, nu numai a viitorului. Ca prea seamana cu evolutia vietii: spatiu -> apa -> pamant; animal fara suflet -> om cu suflare de viata de la Dumnezeu. Ca tot veni vorba, s-a strecurat o greseala acolo: corect este "i s-a dat inima de om". Pace si tie, frate-miu. :)
|
||||
|
||||
![]()
ai foarte mare dreptate. semnificatia poate fi atat literala, cat si alegorica. Insa unde Sfanta Scriptura spune ca "Aceste fiare, patru la număr, înseamnă că patru regi se vor ridica pe pământ", eu inteleg ce este scris. Descrierea a patru fiare, nu oameni (aceasta este alegoria), care intruchipeaza patru regi ce se vor ridica (semificatia literala). Doamne ajuta!
P.S.: O idee din Sfanta Scriptura se ia cu totul. Iar unde ni se releva atat o profetie, cat si talcuirea ei, acestea formeaza un tot. Last edited by andrei_im; 15.12.2009 at 11:30:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ai 20 de ani, nu l-ai prins pe Parintele Galeriu pe la conferinte, insa poti sa-i asculti inregistrarile. Era in stare sa-i recite pe cei mai importanti 10 fizicieni ai secolului trecut dintr-o suflare. Un om de mare cultura, care a participat la traducerea (sau corectura traducerii) Bibliei in romaneste. El a mers pe ideea zilelor Creatiei ca eoni, a crezut in existenta vietii in spatiul extraterestru si a ras cu pofta de cei care inca mai interpreteaza textele scripturale la talpa literei. L-a facut asta cumva eterotox? Nu.
|
||||
|
||||
![]()
nu l-am prins pe parintele Galeriu. Am vagi amintiri de pe vremea cand ma ducea mama de mana sa ii ascultam predicile. imaginea pe care o tin minte este aceea a unei biserici pline pana intrare cu oameni care ascultau predica cu rasuflarea taiata. :) Il pretuiesc foarte mult pe parintele Galeriu, in fiecare Duminica ii sarut crucea de la mormant si asta imi da o liniste foarte mare. Dar cred mai mult in autoritatea Sfintilor Parinti. Parintele Galeriu, incepand de la un scop nobil, eu zic ca s-a inselat (in aceasta privinta). Din pacate, din cei 20 de fizicieni pe care sfintia sa ii putea cita intr-o clipa, nu a inclus si oameni de stiinta creationisti, oameni care pot sustine cu verticalitate teoria varstei tinere a pamantului prin argumente strict stiintifice. Eu zic ca cel mai bine este sa privim aceste invataturi cu smerenie si sa nu ne pripim a trage concluzii peste cele ale Sfintilor Parinti, indiferent din ce parte ar veni. Dumnezeu sa te binecuvinteze, pentru rugaciunile Parintelui Galeriu! :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vezi tu Andrei, prea putin conteaza in fata vesniciei daca tu crezi ca Universul are cateva mii de ani sau daca eu cred ca e vechi de miliarde de ani. Si asta imi place la crestinism, ca nu e legalist, nu-ti fixeaza un set precis de reguli care sa te tintuiasca fix, intr-un punct. Te lasa liber si te asteapta sa te mantuiasca, cu voia ta. Citeam prin Pateric despre un Sfant care s-a mantuit desi avea oarece convingeri gresite, care tineau de o invatatura mai dificila a dogmaticii (ceva despre intruparea Fiului). Daca ma enervez o si gasesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred ca e important sa stim daca lumea s-a format intr-o clipa, sau de-a lungul a mii, milioane de ani, pentru ca are mare legatura cu puterea lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu nu a putut sa creeze si sa transforme materia intr-o clipita, atunci oare cum reuseste sa faca minuni cu sufletele noastre? caci sufletul este deasupra materiei. Cat despre sfantul din Pateric, e posibil sa fie asa. La Dumnezeu toata sunt cu putinta. Dar sa nu uitam ca sfantul de care vorbesti a vietuit in pustie, unde nu avea acces la informatiile de care dispunem noi azi (stiintifice si teologice). Sa nu ne asemanam totusi, cu Sfintii din Pateric. Foarte multa lume rataceste azi spunand ca a crede in Dumnezeu tine de vietuire, nu de dogme. Ori Sfantul Ioan Gura de Aur ne invata ca trebuie sa vietuim atat dupa dragoste cat si dupa dogme, fara a le desparti. Oare dogmele nu tot din dragoste ne-au fost date? Si daca nu te superi, caci o spun cu dragoste - nu de la Trinitas Tv ar trebui sa luam invatatura... asta e parerea mea. sa ma ierti daca gresesc! |
|
||||
|
||||
![]()
as mai vrea sa adaog ca povestea nu ne spune decat ca Sfantul s-a mantuit in ciuda unei greseli dogmatice, din marea mila a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca trebuie sa repetam si noi aceasta greseala, sa vedem ce se intampla. :)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare caut Imparatia cerurilor? | AGabriela | Generalitati | 9 | 31.08.2012 17:04:27 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! | sergiub | Preotul | 6 | 11.05.2008 23:50:11 |
|