![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa va fie rusine! Ortodoxia isi pierde credibilitatea din cauza neputintei unora de a se abtine de la a vomita fiere. Vi s-a mai spus in nenumarate rinduri si celor care i se alatura acestui user lipsit de respect pentru cei din jur. Pastrati-va frustrarile si nervii proveniti din esecurile vietii pentru voi!..nu le mai transformati in ura pentru cei de linga voi oriunde va aflati, pe forum, pe scara blocului sau in tramvai! Teologul lui peste cu ton " mieros"! Last edited by andreicozia; 03.04.2010 at 17:57:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ai inteles , ori nu ai vrut sa intelegi nimic din cuvintul meu . Treaba ta ! Dumnezeu sa te ierte ! |
|
|||
|
|||
![]()
Sa ma ierte Dumnezeu daca inteleg ceva.
Chiar nu stiu ce a putut sa va miste in mesajul lui Zaharia, sau va bateti si voi joc de mine. N-am inteles de la Zaharia decat ca ma calca in picioare literalmente si mai nou isi bate joc si de sotul meu. Si daca voi il sustineti in asta, nu mai am ce sa spun. Este dureros. Ortodoxia nu este asta. Nu m-am regasit in mesajul lui, categoric. Atat cat l-am inteles. Nu sunt asa cum scrie el despre mine peste tot. Ma bucur atunci cand gasesc ajutor si alinare la oameni si le dau si eu ori de cate ori pot. Si nu ma uit ce scrie pe fruntea lor nici cand imi dau si nici cand le dau ceva. Ce scrie in suflet conteaza. Si asta nu are a face cu pacatul impotriva ortodoxiei, dimpotriva.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deci cum e pana la urma? faptul ca te cunosteam ,ce sex ai ,cati ani , care e mancarea ta preferata as fi inteles altceva din mesajul tau cu care ai deschis subiectul? pai nu conteaza etichetele spui tu ,dar imi ceri sa-ti vad "etichetele" ca sa judec un mesaj scris de tine? tu insati te contrazici in mesajele tale ...nu mai e nevoie sa te contrazica altii. Citat:
eu judec ce scrii ...si ceea ce scrii ,iese din inima ta ...TU ESTI CE SCRII ,si nu poti sa scoti din ea ce nu ai . daca tu imi spui ca si tot tu spui ca eu nu te vad ortodoxa din ceea ce ai scris fireste e o parere personala PE care o bagi in seama sau o ignori .PUNCT. Zaharia 2009 care e veteran pe forum se pare ca are aceeasi parere...si nu numai el... aici nu e galeria steaua contra dinamo, care striga mai tare,mai mult,mai devreme ci cel care are argumente . asa ca nu te mai simti jignita degeaba...vino cu argumente si arata-mi ca gresesc...iar daca n-ai argumente ,de ce te superi?
|
||||
|
||||
![]()
„Iar voua, celor ce ascultati, va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc pe voi; binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce va fac necazuri.
Celui ce te loveste peste obraz, intoarce-i si pe celalalt; pe cel ce-ti ia haina, nu-l impiedica sa-ti ia si camasa; Oricui iti cere, da-i; si de la cel care-ti ia lucrurile tale, nu cere inapoi. Si precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea; Si daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata puteti avea? Caci si pacatosii iubesc pe cei ce ii iubesc pe ei. Si daca faceti bine celor ce va fac voua bine, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii acelasi lucru fac. Si daca dati imprumut celor de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii dau cu imprumut pacatosilor, ca sa primeasca inapoi intocmai. Ci iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti nimic in schimb, si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai“ (Luca 6, 27-35) In fata Iubirii Dumnezeesti toate cele smitite pier, se desfac in fumul netrebuintei, intru limpezirea vederii noastre si despietrirea inimii...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-a miscat mesajul lui pt ca m-am regasit in el, nu dau detalii. Poti sa consideri ca si ce a scris despre sotul tau mi se potriveste si mie.. si nu m-am simtit jignita, m-a pus pe ganduri. (In fond nici noi nu cunoastem bine cine suntem. Avem ochii inchisi si ni se pare ca suntem valorosi in sine. Dar valoarea este data numai de Dumnezeu, nu exista nimic in afara Lui.) |
|
||||
|
||||
![]()
Sophia, te rog sa ma ierti, eu una nu stiu cum esti tu si nici nu te judec, cred doar ca esti o persoana care are nevoie de multa afectiune si, mai ales, de multa, multa lumina! Imi pare rau ca te-am intristat cu postarea mea, dar eu si numai eu m-am regasit in urmatoarele cuvinte:
Tu nu iubesti decit pe cei ce te iubesc pe tine , decit pe cei care-ti dau dreptate si sunt de acord cu ce gindesti tu . Tu doresti ca fratele tau sa fie diplomat cu tine dar din punct de vedere crestinesc ortodox asta este o greseala, un pacat, deoarece diplomat este diavolul .Crestinul ortodox nu are ce cauta cu diplomatia, el trebuie sa fie drept, corect, cinstit , deschis , pe fata cum spune Mintuitorul insusi cind afirma ca a vorbit fata catre fata . Hristos nu a fost diplomat cu nimeni . Iti recomand sa nu-ti cauti inimi fals calde si sa te alinti si sa iubersti pe cei ce te perie pe haine din cauza ca ,,era gata sa ai o scama" ! Nu te departa de ortodoxia cu adevarat dreapta , nu te indulcii in melancolie si renunta la a fi capricioasa , ortodoxia este lupta si nu inginare sau alint . Sf. Efrem sirul spunea ca : ,,... de multe ori refuzam adevarul pt. ca adevarul ne umileste dar umilindu-ne ne mintuieste" !! este timpul si cazul sa te comporti matur , fara capricii si vanitate, fara a te da scortoasa cind nu este deloc cazul, fara a rastalmaci morala crestina si chiar si cea sociala (oricare ar fi ea : comunista, pseudocapitalista, etc). Daca ai ceva de spus , spune clar si raspicat asumindu-ti afirmatiile si asteptindu-te ca la multimea de useri sa nu fie toti de acord, nu-ti cauta gasti sau adepti ad-hoc pt. ca asta nu face un educat si traitor ortodox din dorinta de a ,,infringe' opozitia . Ce spune Ioan la inceputul evangheliei sale despre cine este si ce putere are cuvintul ? Tu la asta nu te-ai gindit pina acum ? Felul de a te da aspra si incomprehensibila nu te face placuta , ci din contra , stirneste precautia sau aversiunea spontana . Asa sunt eu... ![]() In rest, sa iertam toate pentru inviere! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
DA, credinta "il face pe om".
(ortodoxia este firea omului, cum spune par. Rafail Noica) Voi relua raspunsuri pline de dragoste pe care le-ai primit: Citat:
Citat:
"fratilor, iubirea inseamna sa iti ajuti fratele care se afla in inselare. Toleranta e exact opusul - inseamna sa inchizi ochii, din ignoranta!" "asa este din pacate... si ar mai fi ceva... in zilele noastre asistam la o pervertire a conceptului de dragoste. folosim acest cuvant pentru multe caderi umane. multi tineri isi justifica pacatele trupesti, spunand ca le fac "din dragoste". ajungem sa imbratisam toate invataturile si religiile ratacite, spunand ca o facem "din dragoste fata de aproapele". De fapt, dragostea este "scrisa pe toate gardurile" intr-un veac in care nu mai exista dragoste. Cuvantul acesta e pe buzele tuturor, dar mai stim noi oare cat au patimit parintii pustiei in nevointele lor, pentru a gusta macar putin din adevarata dragoste daruita de Dumnezeu? ceva asemanator intalnim la sectari, unde toti spun "l-am primit pe Iisus in inima mea", "inima mea" in sus, "inima mea" in jos. Dar ce greu ajugem sa ne despatimim si sa ajungem cu adevarat la cunoasterea cu inima. Ce greu se ajunge la rugaciunea inimii...." etc, etc, etc.. multe raspunsuri intelepte ai primit |
|
||||
|
||||
![]()
Cei mai multi dintre fratii ortodoxi contemporani zic din gura lor ca il iubesc si marturisesc pe Hristos. Dar mai nimic din ceea ce fac ei astazi nu mai sustine ceea ce a mai ramas din marturisirea adevarata : o lozinca ! Sa credem sau sa ne indoim de asta ? Pai sa facem ce a spus Hristos insusi, preluindu-l pe Isus Sirah din a sa intelepciune: taci tu, sa vorbeasca faptele tale ! Si faptele sunt la vedere . Ce sa zicem ca nu credem sau ca nu intelegem , cind totul este la vedere ?
Mai de mult am discutat infocati cu totii cum si-au schimbat crestinii imbracamintea si ca astazi nu ar mai putea umbla sau macar sa mearga la biserica decent imbracati deoarece ei ... nu mai vor ! De asemenea am discutat despre cum trebuie sa fie sau nu machiata o femeie sau un barbat in ziua de astazi pt. a fi mult mai frumoasa si mai interesanta ... pt. Hristos desigur si ca frumusetea data de D.zeu astazi nu mai este destula. Am discutat , de asemenea despre post , preoti, preotese, rugaciune , milostenie , ecumenism , sfintenie fara frontiere, curatia trupului femeii si a barbatilor pt. intrarea in biserica, deasa si rara impartasire , cum este o spovedanie corecta , s.a.m.d. Toate le-am discutat si am polemizat intre noi multi sustinind absurditati, lucruri necuviincioase, fronda clara, scuze puse pe seama duhovnicilor de orice fel , dezinteres real si indiferenta la parerile altora sau la actele normative ale ortodoxiei. Acum am sa mai amintesc doar de limbajul pe care omul nestrapuns de ortodoxie si gata sa tagaduie sau sa renunte la dreapta credinta si macar doar pt. o vorba buna sau un dar ascunzindu-si in spatele vinzarii necredinta pura si adevarata . Acest limbaj a fost introdus in uz nu de cei ce iubesc si marturisesc pe Hristos ci din contra dar care a fost imbratisat cu ,,intelectualism" tocmai de fostii prunci neprihaniti ai Mintuitorului . Astfel astazi nu mai spunem despre un om ca este VICLEAN si inselator, pervers si gata sa te vinda in orice clipa sau sa-ti cinte in struna pt. a te cumpara , ci ca este DIPLOMAT, versat in conversatii si dialoguri sociale , abil sa trateze o problema si sa o scoata cum vrea el. Astazi nu mai spunem ca un om musteste de MINDRIE si ca nu rabda nimic din ce nu-i convine, ca nu se invoieste si cu alte pareri sau ca nu-i dispus sa asculte si altceva decit ce este in mintea lui, ci spunem ca are PERSONALITATE si ca este bine sa se stie si sa afle cit mai multi despre asta si sa ,,ia aminte" ca astfel sa nu-i treaca nimeni prin fata ! Astazi nu mai vorbim despre un barbat sau o femeie ca este DESFRINATA si ca-si atrage oprobiul public astfel , ci zimbim nonsalant si cu pacat in gind spunind ca este un CRAI sau un Don Juan contemporan care-ti da fiori cind il privesti. Nu mai spunem despre un ZAVISTNIC nerusinat ca este un pacatos, ci ca stapineste bine stratagena DEZBINA SI DOMINA ! Si astfel omul a invatat sa-si ascunda sub pres toata nesabuinta si pacatul crezind ca daca nu-i va mai spune nimeni pe nume cum si cine este, totul este gata . Nici pe departe ! Orice lucru care nu este savirsit, asa cum spunea si sora anna21, in Hristos si cu Hristos duce la pierzare . Dar fatarnicia si ascunderea pacatoseniei sub cuvinte elevate ... credeti ca este o fapta in Hristos ??? De aceea am spus sora Sophia ca diplomatia nu a fost inventata si proferata de ortodoxi . Ca nu are rost sa o apreciezi si sa tinjesti dupa ea si ca mai bine ii cercetezi firea sa vezi cine se ascunde in spatele ei . Avem datoria , doar cei care si vrem avem aceasta datorie, de a cerceta duhurile pt. ca nu toate sunt bune !!! Sa luam seama cu mare atentie la Sf. Marcu al Efesului , singurul delegat ortodox la sinodul unionist de la Ferra-Florenta din 1438-1439 care a demonstrat clar ca biserica catolica stiind despre cea ortodoxa ca era in pericol de a cadea sub turci nu pregeta sa o acapareze si care a demonstrat inca in sinodul catolico-ortodox ca biserica catolica desi se autointituleaza ,,sora" este cazuta din dreapta credinta si nu se poate face unirea decit respectindu-se hotaririle sfintelor sinoade a toata lumea ortodoxa (ceea ce BC nu a mai dorit nici o data !) . Iar el nu a fost nici pe departe un diplomat(desi mult prea multi il imboldeau sa fie) , ba din contra : un adevarat marturisitor ortodox care a sfirsit prin a ajunge sfint !! Imperiul Bizantin a cazut astfel dar biserica ortodoxa a ramas neintinata . Sa ne citim sfintii , sa-i cunoastem si sa le urmam lor , precum ne invata apostolul neamurilor si sa renuntam la diplomatie, limbaj ascuns si elevat, maniere si nu fapte si in general la tot ceea ce ne-ar putea primejdui mintuirea ! Last edited by zaharia_2009; 03.04.2010 at 22:26:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca aici este cheia neintelegerii dintre noi: noi intr-adevar nu stim religia/confesiunea ta. Fii buna si ne spune, care este religia/confesiunea ta, ca sa ne lamurim. Ma bucur ca ai spus acest lucru. Dar si mai mult ma voi bucura de un raspuns sincer.
Last edited by Miha-anca; 04.04.2010 at 06:00:14. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
oare.. | ioanhodean | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 22.07.2008 11:32:27 |
OARE CE SA FIE? | simona76 | Generalitati | 39 | 09.07.2008 00:08:08 |
|