![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daniel... Poate gresesc, caci am ajuns la anumite concluzii independete. Prin anii 560-568 i.e.n. Babilonul a cucerit ceeace mai ramasese din Israel plus Yehuda si a inceput robia. Pe atunci regele evreilor era Zedechia si el a avut mult de suferit in robie, caci cuceritorii l-au umilit, robit si orbit ca pe Samson, eroul. Nici Zedechia sau Samson [citeva sute de ani mai inainte] si nici chiar Hezechia cel vestit, nu erau "unsi". Singurul uns a fost Regele David. Moise nu era uns nici El, desi numele aminteste verbul "masha" care inseamna "a uns". Pe scurt - nu stiu raspunsul, insa acel "uns" nu va fi Mesia pentru simplul fapt ca El va fi un cuceritor ne-muritor. Cit despre Iisus -Yeshua. El a stiut ca va invia si de aceea nu vad de ce se spune ca s-a jertfit. Ben-Gal = Fiul Valului.. Si asta pt. ca am facut armata la marina si sunt un SCUBA hobby-ist. |
|
|||
|
|||
![]()
Evreii se bazeaza pe BIBLIE.
Scripturile trebuie repectate caci crestinii cred in ele, insa noi invatam din ale noastre. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu n-am timp de orice axioma si limbajul dumitale oricum nu e o incurajare la dialog. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legea talmudica , pag 978, sectiunea 2, randul 28, [versiunea in engleza, desigur] gasim scris: "Sa se usuce oasele mainii si degetelor aceluia care intoarce paginile cartii lui Daniel, ca sa inteleaga vremea din Daniel 9:24,27, iar amintirea lui sa se stearga vesnic de pe fata pamantului." 1. De ce au emis rabinii acest blestem? De ce le-ar fi frica sa nu citeasca cineva despre.....Hezechia, cum spuneti dvs? 2. Mai aveti curajul sa cautati sa intelegeti aceasta vreme avand in vedere acest blestem? Citat:
Last edited by Doriana; 02.04.2010 at 20:33:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rambam spunea ca e bine ca a aparut crestinismul_religie_monoteista. Acest eveniment va grabi venirea adevaratului Mesia. PS: nu-s misionar si cred ca fiecare poate crede in ce-i convine. Nu eu voi strica placerea. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu mai discutam de Daniel si de blestemul rabinic?
Ce inseamna literar "Mesia" ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa stiam si eu. Deci Unsul din Daniel este sinonim cu Mesia. Si iata cum un calcul simplu al anilor ne arata exact cine este Mesia si in ce vreme va sa vina.
Este ceva obisnuit in profetii ca o zi sa se socoteasca un an: Ezechiel 4:5,6 "Îți voi socoti un număr de zile deopotrivă cu acela al anilor nelegiuirii lor, și anume trei sute nouăzeci de zile, în care să porți nelegiuirea casei lui Israel. După ce vei isprăvi aceste zile, culcă-te a doua oară pe coasta dreaptă și poartă nelegiuirea casei lui Iuda patruzeci de zile; îți pun câte o zi pentru fiecare an." Numeri 14:34 "După cum în patruzeci de zile ați iscodit țara, tot așa, patruzeci de ani veți purta pedeapsa fărădelegilor voastre; adică un an de fiecare zi" Daca aplicam acest principiu si profetiei lui Daniel, ne da 1 zi=un an, o saptamana=7 ani. Si iata unde ne duce calculul: "Să știi, dar, și să înțelegi că de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului până la Unsul [deci MESIA], la Cârmuitorul, sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni;" 7 saptamani = 49 zile = 49 de ani profetici.+ 62 saptamani = 434 zile = 434 ani profetici total = 483 zile = 483 ani profetici Porunca de zidire din nou a Ierusalimului a fost data de Artaxerxe in anul 457 i.Hr. [Ezra 7:12-28] Deci 457ani + 483 ani ne duc in anul 27 d Hr Tinand cont ca numerotarea anilor a fost modificata cu 4 ani si ca anul 0 nu se numara, dar la adunare il punem si pe el, ne iese dupa adumare exact anul 30 , an in care Yeshua si-a inceput, dupa botez, activitatea misionara, aratandu-se lumii ca Mesia. Cam asta e motivul pentru care rabinii au blestemat pe cel ce ar vrea sa inteleaga vremea din Daniel. Sa aiba Dumnezeu mila de toti care mai fac asa ceva astazi... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
O fi murit atunci Yeshua, dar Templul nu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu a zis nimeni ca ar fi murit templul. Biblia specifica anul in care va veni Mesia, anume 483 de ani de la decretul lui Aratxerxe. Nimic in plus sau in minus.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Voia mea sau a Domnului? | drexler_justin | Reguli generale de utilizare a forumului | 25 | 31.03.2014 00:34:32 |
Faca-se voia Ta sau voia mea? | caliyo | Generalitati | 22 | 25.06.2012 17:54:32 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Steaua lui David - Scutul lui David | olaru stefan | Intrebari utilizatori | 6 | 20.02.2012 09:47:02 |
Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 16:28:21 |
|