Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 01:13:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sunt de gen masculin.Eu cred ca aici stiinta te contrazice,eu sunt pasionat de religie dar si de stiinta.Nu poti spune cu atata inversunare ca nu exista viata oricare ar fi ea,poate si inferioara in acest Univers cand nu ai dovezi ba de altfel cercetarile arata posibilitatea existentei unei vieti pe alte planete.Eu cred ca dovezile te contrazic,daca ma pui sa iti dau dovezi,poti sa le iei de pe google,de la NASA si de la organizatiile astronomice.Intotdeauna am fost deschis cunoasterii iar asta cred eu nu ma face pacatos.Dumnezeu nu interzice si nu pedepseste cunoasterea,eu caut tainele lui Dumnezeu,a Creatorului.
Vreau si eu sa aflu ce dovezi concret.

Dar sper ca nu in genul: aici sunt niste crapaturi -> deci a fost apa -> deci au fost ceva organisme in apa ca stim din teoria evolutionista ca viata a aparut in apa.
Sau niscai molecule de substante organice si de aici vezi Doamne iaca exista si viata extraterestra.

Eu as paria 1000:1 ca nu se va gasi niciodata dovezi de viata extraterestre. Nici cele mai primitive si ma refer care sa aiba capacitatea de a se reproduce.

Last edited by AlinB; 01.04.2010 at 01:16:39.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 01:28:18
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Cum contrazice credinta ortodocsa existenta extraterestilor?Nu stiam despre asta..Cineva mai sus o afirma..existenta extraterestilor nu este o certitudine stintifica..este o probabilitate si exista un calcul pentru ia care spne ca numarul de lumi extraterestre este foarte mare..urmasii nostri mai mult ca sigur ca vor avea un raspuns la aceasta intrebare avand in vedere cat de repede avanseaza tehnologia.Eu cred ca evolutismul se intrepatrunde undeva cu religia..sau cel putin asa ar fi pentru mine logic sa se intample..Doar ca noi nu vedem inca unde..In mare biserica a contrazis si atacat mai mereu stiinta..si mai tot ce reprezinta progres..au acceptat-o atunci cand dovezile erau mai mult decat edificatoare..si cred ca asta se va intampla si in viitor..
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 09:56:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Tu sti care a fost sansa sa se combine niste substante ca sa deie nastere la prima proteina? Care a dus la nasterea primei celule vii, aici pe Pamant? A fost de 1:10^131. Adica o sansa din 10 la puterea 131 de ocazii. Nu poti nici macar sa cuprinzi cu mintea o asemenea cifra. Nici macar sa o compari. Sansa de a fi lovit de fulger e de 1 la 2 *10^6. Ca fapt divers, cercetatorii considera o conventie universala ca un eveniment ce se produce o data la 10 la puterea 50 este IMPOSIBIL. Pentru formarea celulii vii a fost un eveniment cu o probabilitate de 1:10^131. Practic, noi nu am trebui sa existam. Existenta oamenilor, animalelor, copacilor este practic si stiintific imposibila. Este o minune ca suntem aici. Ce spuneai despre alte planete?
Moshule, las-o mai moale cu ironia, ca suntem in Saptamana Patimilor. Chiar daca tu n-o crezi, tot la categoria pacatelor intra pentu ca o comiti premeditat si constant. :)

Daca exista viata in alte locuri ale galaxiei noastre si ale Universului este pentru ca Dumnezeu a facut-o posibila. Si deocamdata e o chestiune de credinta, asa cu crezi tu ca avem Un Creator.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 10:47:25
iulianabionaz iulianabionaz is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.09.2009
Smile planeta noastra minunata

eu ma gandeam ca stinta a demonstrat cu adevarat ca exista alte forme de viata si cred ca , catolici cred in multe lucruii dar in credinta nu cred ca prea conteaza ceea ce cred ei cred ca conteaza mai mult credinta lor si faptele lor. Sfintele Taine credinta lor eu zis ca asta conteaza lucrurii pe care ei tind din ce in ce mai mult sa le scurteze sau sa le scoata definitiv. ce ma intereseaza pe mine in ce cred ei cand credinta lor e vraiste. eu zic ca pamantul pe care Bunul dumnezeu nea lasat sa traim este foarte minunat si eu inca nu reusesc sa inteleg toate minuniile ce ne inconjoara pe noi de pe aceasta planeta. de ceva timp am inceput sami fac diverse intrebari despre originea lumiii despre alte planete si alte diverse lucrurii si am inceput sa ma pierd si am ajuns la concluzia ca mai bine sa inteleg si sa privesc ceea ce ne inconjoara decat sa ma gandesc la ceea nu cunosc in mod deosebit. eu cred ca esential ieste sa privim la minunata lucrare ce a facuto Bunul Tata pe acest pamant si sa nu ne pierdem intr-un cerc de intrebari fara raspuns sau alte cele. Sa asteptam Invierea cu sufletul deschis .
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 12:00:25
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca exista viata in alte locuri ale galaxiei noastre si ale Universului este pentru ca Dumnezeu a facut-o posibila. Si deocamdata e o chestiune de credinta, asa cu crezi tu ca avem Un Creator.
Exact unde voiam sa ajung. Si acum de ce Dumnezeu nu ne spune de alte minuni facute pe alte planete, sau alti copchii ai Lui?

Ok, imi pare rau pentru ironie. Dar asa sunt eu, nu ma pot abtine sa nu rad cand aud de: extraterestri, proiectarea lui Iisus pe ceruri ca sa... se bata natiile, rase reptiliene etc. Aceste lucru nu numai ca incalca legile naturii si cercetarile stiintei, dar incalca si bunul simt al unora care vor cu neaparat "adevarul". Ce e adevarul?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 12:38:22
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Exact unde voiam sa ajung. Si acum de ce Dumnezeu nu ne spune de alte minuni facute pe alte planete, sau alti copchii ai Lui?

Ok, imi pare rau pentru ironie. Dar asa sunt eu, nu ma pot abtine sa nu rad cand aud de: extraterestri, proiectarea lui Iisus pe ceruri ca sa... se bata natiile, rase reptiliene etc. Aceste lucru nu numai ca incalca legile naturii si cercetarile stiintei, dar incalca si bunul simt al unora care vor cu neaparat "adevarul". Ce e adevarul?
De ce nu ne spune?
1. Pentru ca nu exista.
2. Pentru ca, asa cum va place sa spuneti, nu ne este de folos sa stim.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 14:39:02
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
De ce nu ne spune?
1. Pentru ca nu exista.
2. Pentru ca, asa cum va place sa spuneti, nu ne este de folos sa stim.
De acord cu punctul 2.

Cu toate acestea, afirmatii de genul "nu exista pentru ca nu scrie in Biblie" sau "stiu eu sigur ca nu exista" nu-si au locul.

1 Corinteni 8
2. Iar dacă i se pare cuiva că cunoaște ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască.

Deocamdata suntem la stadiul de presupunere, de banuiala, de "ghicire". Eu cred ca Universul e plin de viata si ca noi suntem doar o lume (poate cea mai rea) dintre lumile existente, voi credeti ca suntem singura planeta locuita. Foarte bine, nu-i nici o problema din partea mea, fiecare cu parerea lui. :)

Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 15:08:37
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Stii tu bine ca TOTUL este o taina. Dumnezeu nu ne e dator cu nici o explicatie. Daca totusi ne reveleaza cate ceva, o face spre mai binele nostru, spre folosul duhovnicesc. Ce rost ar avea sa stim de existenta "pamanteasca" a altor entitati in Univers? Poate ca n-ar avea sens, nu de alta, dar nu prea meritam noi, inraitii Pamantului pe care a fost rastignit Hristos.

Eu merg totusi pe banuiala Parintelui Galeriu: ingerii Lui Dumnezeu vor alerga in tot Universul si-i vor aduna pe alesii Lui (care nu sunt nici ingeri buni, nici ingeri cazuti - cei cazuti nu pot fi "alesii") de la o margine pana la cealalta margine a cerului (atentie, nu a pamantului), pentru a coparticipa la Judecata de Apoi. Versetele sunt scrise undeva mai sus.

Cat despre Blue Beam, sper sa ai dreptate.

Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 15:34:56
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
Perfect. Deci spus: " ba de altfel cercetarile arata posibilitatea existentei unei vieti pe alte planete". Te rog da-mi un exemplu de o asemenea cercetare, unul singur, si ma voi convinge ca exista extraterestri.

La inceput am crezut ca esti femeie si te-am inteles (sau asa ti-am dat impresia ). Dar acum spui ca esti un frate. Pacat de tine, credeam ca esti mai inteligent. Tot dai inainte cu "studii", "cercetari stiintifice" si habar nu ai pe ce planeta traiesti. Tu esti un extraterestru. Tu sti care a fost sansa sa se combine niste substante ca sa deie nastere la prima proteina? Care a dus la nasterea primei celule vii, aici pe Pamant? A fost de 1:10^131. Adica o sansa din 10 la puterea 131 de ocazii. Nu poti nici macar sa cuprinzi cu mintea o asemenea cifra. Nici macar sa o compari. Sansa de a fi lovit de fulger e de 1 la 2 *10^6. Ca fapt divers, cercetatorii considera o conventie universala ca un eveniment ce se produce o data la 10 la puterea 50 este IMPOSIBIL. Pentru formarea celulii vii a fost un eveniment cu o probabilitate de 1:10^131. Practic, noi nu am trebui sa existam. Existenta oamenilor, animalelor, copacilor este practic si stiintific imposibila. Este o minune ca suntem aici. Ce spuneai despre alte planete?

Nu uita ca suntem pe un site ortodox,tu nu dai dovada de crestin asa cum tu vrei sa te arati,fara suparare,ce rost are sa iti dau cercetari si alte lucruri?Daca ai fi destul de inteligent asa cum vrei sa pari ai da un search pe googe sau ai vizita site-ul NASA.Si multumesc pentru ironie,esti un crestin ortodox adevarat.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 15:36:07
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Florin,din tot ce am citit scris de tine din domeniile stiintei m-ai impresionat,imi plac ideile tale si sunt de acord cu ele,ma bucur ca mai exista crestini ortodocsi care au o astfel de gandire.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cred intr-una Sfanta... MariaB Biserica Romano-Catolica 16 30.10.2014 13:01:11
"Cred intr-UNA" Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 7 14.05.2013 18:40:56
care-i cel mai rau lucru...? victortiti89 Generalitati 3 03.06.2011 00:11:04
Foarte important si foarte grav ... mc2009 Homosexualitatea 28 01.06.2011 19:28:25
Rog foarte mult ajutati-ma intr-o problema anonim30 Intrebari utilizatori 16 22.08.2010 21:03:39