Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2016, 12:11:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Iuliu, nu pricepi. degeaba explici, nu tine de logica sau capacitatea de intelegere.

Ioan a ales deja o agenda si acum invarte pe degete cuvintele cu care o sustine.

Principii, moralitate, dreptate sau logica nu conteaza pentru el, important e ca prin orice mijloace, oricat de machiavelice, sa sprijine programa alora.

Asta e clar, insa de ce o face e un mister.. cu alte ocazii parea o persoana mai rationala, principiala, de ce schimbarea, asta e intrebarea.
Vechi 15.11.2016, 13:32:50
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
E incredibil cum sucim lucrurile. Auzi - de ce ma intereseaza crestinismul si nu biserica. Adica sa stau eu cuminte in biserica si sa imi vad de ale mele si sa las lumea cu ale ei.
Ce să sucim, bre? De sucit le sucești matale, că nu ești în stare să diferențiezi Biserica de o biserică și confunzi creștinismul cu Biserica.
Cât privește lăsatul lumii cu ale ei, da! M-aș bucura să faci asta. Trăind totuși în lume, viețuind creștinește printre tot soiul de oameni, iar nu stînd sau șezînd într-o biserică. Deși, la o adică, nici asta nu-i lucru de lepădat!

Citat:
... doar ca lumea asta pe care o promovezi tu
După cum îți evoluează discursu, în curînd o să-mi spui că promovez și lesbianismu, nu?
Când de fapt eu promovez ce-am promovat mereu: bunul simț, împotriva nesimțiților care își închipuie că sunt luptători dreptmăritori și triumfaliști mântuiți. Și care astfel fac de râs Biserica și îi încurajează pe oameni să preia și să cultive duhul antihristic.
Promovez tot ce am de promovat așa încât Biserica să nu mai fie văzută de mulți ca o adunătură de demagogi și de creștinopați. Că așa e azi văzută Ecclesia, tocmai din pricina unor fapte mizerabile pe care voi vreți să le ascundeți sub masă ca pe un pește împuțit, precum și din pricina unor discursuri delirante și pline de ură împotriva lumii, cum sunt ale voastre.
Voi confundați radicalismul și delimitarea necesară a Bisericii, cu ideologia smintită a unui partid neocreștin care a bântuit mereu istoria. Fanatismul vostru de tip legionar are acum oarece portiță să iasă la iveală dar va merge unde îi e locul, la timpul cuvenit. O să treacă și isteria asta grandomană, lăsînd din păcate multe victime, iar voi veți fi puși acolo unde vă e locul, pentru totdeauna.

Citat:
Pana vor da pe brazda o majoritate dupa care ma vor acuza aici pe forum si aiurea ca-s homofob pentru ca nu-s de acord ca trebuie sa existe si preoti homosexuali sau ca trebuie si ei casatoriti in biserica ?
Dacă ți-e frică să fii o minoritate, vino la mine și te învăț eu să nu mai faci în pantaloni. Nu te obligă nimeni să fii de acord cu ce vrea lumea. Iar preoți homosexuali vor fi mereu, fie că tu sau eu știm sau nu știm asta și indiferent că ne place sau nu.
Nu înțeleg de ce vrei tu ca toată lumea să gandească așa ca tine. Dacă unii au motiv să se viseze căsătoriți în biserică, dacă unor nebuni li se pare că dracu știe ce, repet: ce îți pasă ție? Vrei să îi educi tu, tocmai tu care te arăți deranjat că te reeducă ei? N-ai vrea mai bine să îți vezi de treaba ta și să nu mai vii tu, cu aroganța gândirii tale, să impui valorile tale peste valorile altora?
Nu ți-a impus nimeni să te însori cu un homosexual! Nu ți-a impus nimeni să faci o nuntă, ca preot, între două femei! Când ți se va impune asta, n-ai decât să refuzi. Dacă ești băiat mare, cum te dai p-aici.
E de ajuns că ți-ai exprimat opinia, semnînd pentru Familie. E de ajuns că ești pregătit să votezi la Referendum. E de ajuns că scrii aici pe forum și că, poate, acolo între oamenii unde trăiești îți exprimi filosofia și credința de creștin. Ce vrei mai mult să facem?

Citat:
Cum adica Biserica nu impune ? Ba trebuie sa impuna ...
Văleu, muică!!!!
Tot e bine când legionaru se dă pe față. Să știm și noi cu cine avem de-a face. Nu că nu știam, dealtfel....

Citat:
...nu sa inchida usile si sa astepte sa intre iar revolutia peste ea. Trebuie sa afirme clar si ea ca institutie si noi ca crestini ca sunt anumite lucruri care nu se pot accepta.
Asta s-a făcut. Și se va tot face. De ce voiești mai mult? De ce nu respecți limita și devii exact ca aceia pe care îi critici?

Citat:
dar le putem impune sa ne lase mintile noastre si ale copiilor nostri in pace, nu sa incerce iar pe orice cale sa ne vare prostituata in minte si in biserici.
Nu, nu le putem impune asta. E o aberație ce spui. Tot ce putem e să ne vedem de treaba noastră, cu mijloacele pe care tocmai Biserica ne-a învățat să le folosim când luptăm pentru paza minții și a vieții.

Citat:
Poporul roman, are sansa asta daca se va tine acel referendum, pot veni milioane de openmainzi sa voteze asa cum vor, asa cum au facut cei din Irlanda. Alte popoare nu au avut sansa asta, acolo s-a decis pe ascuns. Iar Biserica trebuie sa spuna intotdeauna ca albul e alb si negrul e negru. Nu sa taca pentru ca e "stat laic" si doar ideologiile anticrestine trebuie sa fie promovate.
Cu asta sunt foarte de acord. Numai să nu începi iar să tremuri în pantaloni și să îți exprimi frica prin agresivitate stupidă împotriva "ălor răi".

P.S. Mă tem că astăzi tot mai mulți oameni din Biserică au unele probleme când vor să exprime cum e albul și cum e negrul... Dovada ești chiar tu, care confunzi negrul acțiunii tale cu albul sfințeniei. Care alb nu a urât niciodată lumea, deși s-a delimitat de ea. Nu sfinții au urât lumea, ci lumea a urât pe sfinți. Amintește-ți, creștine!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2016, 13:52:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

[quote=ioan67;635831]
După cum îți evoluează discursu, în curînd o să-mi spui că promovez și lesbianismu, nu?

Homosexualitatea bre, de lesbianism poti fi obsedat in particular.

Citat:
Când de fapt eu promovez ce-am promovat mereu: bunul simț, împotriva nesimțiților care își închipuie că sunt luptători dreptmăritori și triumfaliști mântuiți.
Yah, stim povestea, lupul care vrea sa zica ca e un soi de caine in definitiv si de ce sa ai incredere in caini mai degraba decat in stramosul lor, lupul, nu?

Citat:
Și care astfel fac de râs Biserica și îi încurajează pe oameni să preia și să cultive duhul antihristic.
Sigur, opozitie la babilonia vestica este "duh antihistric".

Da' stiu ca ai probleme mari cu busola.

Citat:
Promovez tot ce am de promovat așa încât Biserica să nu mai fie văzută de mulți ca o adunătură de demagogi și de creștinopați.
Pai iti recomand ceva pe gustul tau, ia o "biserica" unde se promoveza homosexualitatea, hop, gata, sunteti pe aceeasi frecventa.

Citat:
Că așa e azi văzută Ecclesia, tocmai din pricina unor fapte mizerabile pe care voi vreți să le ascundeți sub masă ca pe un pește împuțit, precum și din pricina unor discursuri delirante și pline de ură împotriva lumii, cum sunt ale voastre.
"4. Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu."

Baga la cap si lasa discursurile sforaitoare care miros a pucioasa de la o posta.

Citat:
Voi confundați radicalismul și delimitarea necesară a Bisericii, cu ideologia smintită a unui partid neocreștin care a bântuit mereu istoria. Fanatismul vostru de tip legionar are acum oarece portiță să iasă la iveală dar va merge unde îi e locul, la timpul cuvenit. O să treacă și isteria asta grandomană, lăsînd din păcate multe victime, iar voi veți fi puși acolo unde vă e locul, pentru totdeauna.
Confuzia asta, perversa voita si manipulatoare, iti apartine in exclusivitate.

Coalitia pentru Familie nu are nici o legatura cu asa ceva.

Da' daca tot au reusit tovarasii tai ideologici sa dea legi pe linia asta, de ce n-ati profita putin facand conexiuni inexistente?

Macar primisi ceva arginti pe chestia asta?

Da' ai grija, ca stii cum se zice, plata de Iuda, rasplata de Iuda.

Citat:
Dacă ți-e frică să fii o minoritate, vino la mine și te învăț eu să nu mai faci în pantaloni. Nu te obligă nimeni să fii de acord cu ce vrea lumea. Iar preoți homosexuali vor fi mereu, fie că tu sau eu știm sau nu știm asta și indiferent că ne place sau nu.
Fantezii ca de obicei, fara legatura cu subiectul.

Citat:
Nu înțeleg de ce vrei tu ca toată lumea să gandească așa ca tine. Dacă unii au motiv să se viseze căsătoriți în biserică, dacă unor nebuni li se pare că dracu știe ce, repet: ce îți pasă ție? Vrei să îi educi tu, tocmai tu care te arăți deranjat că te reeducă ei? N-ai vrea mai bine să îți vezi de treaba ta și să nu mai vii tu, cu aroganța gândirii tale, să impui valorile tale peste valorile altora?
Faci pe prostul, ai grija poate ramai asa.
Stii foarte bine care e miza.

Citat:
Nu ți-a impus nimeni să te însori cu un homosexual! Nu ți-a impus nimeni să faci o nuntă, ca preot, între două femei! Când ți se va impune asta, n-ai decât să refuzi. Dacă ești băiat mare, cum te dai p-aici.
Da' ti se pare ok sa fie reeducati copiii, incepand de la gradinita, impotriva valorilor crestine?
Da' sa-ti fie interzis sa folosesti genul masculint/feminin din motive de "corectitudine politica" ti se pare ok?

Pai emigraza frate in Canada, fa acolo filosofia pasivitatii ca o sa-ti gasesti multi prieteni cu care sa imparti astfel de "bucurii".

Citat:
E de ajuns că ți-ai exprimat opinia, semnînd pentru Familie. E de ajuns că ești pregătit să votezi la Referendum. E de ajuns că scrii aici pe forum și că, poate, acolo între oamenii unde trăiești îți exprimi filosofia și credința de creștin. Ce vrei mai mult să facem?
Stai calm ca tie nu ti se cere nimic, ca de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Citat:
Văleu, muică!!!!
Tot e bine când legionaru se dă pe față. Să știm și noi cu cine avem de-a face. Nu că nu știam, dealtfel....
Cand tot ce ai e un ciocan, peste tot vezi doar cuie.

Citat:
Nu, nu le putem impune asta. E o aberație ce spui. Tot ce putem e să ne vedem de treaba noastră, cu mijloacele pe care tocmai Biserica ne-a învățat să le folosim când luptăm pentru paza minții și a vieții.

Pai ne vedem.
Sanctionam politic politrucii care fac o politica straina de interesul si profilul moral al majoritatii.

Este si asta un mijloc.
Chestie care tie nu-ti place bag seama, da' nu-i bai.

Citat:
Dovada ești chiar tu, care confunzi negrul acțiunii tale cu albul sfințeniei. Care alb nu a urât niciodată lumea, deși s-a delimitat de ea. Nu sfinții au urât lumea, ci lumea a urât pe sfinți. Amintește-ți, creștine!
Eh, nu e ura, doar repulsie...stii tu cum e, apa si uleiul nu se amesteca.

Si pentru asta vad ca ne urasti mult tare, tinand partea lumii si a nebuniilor ei, deci ar trebui sa fim sfinti :))
Vechi 15.11.2016, 14:44:12
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Nu există "altii" in crestinism. Eu am spus multe despre mine, dar de tine vorbeam. Si când vorbesc despre tine, nu te cunosc decat prin mine, dar te cunosc. Cand vezi pe aproapele tau, oricat de departe ar fi el din punct de vedere geografic sau sufletesc, sa fii convins ca este un alt eu. Roagă-te om bun, pentru cel ce-ti face rau, pentru cel ce pacatuieste, si multumeste pentru binele pe care îl faci aproapelui tau. (...) Moartea fratelui este moartea mea. Viata fratelui este viata mea.

Sfântul Siluan zice: "Fericit cel ce iubeste pe aproapele sau, ca fratele nostru este viata noastra". (Ieromonahul Rafail Noica)
http://www.doxologia.ro/cuvinte-duho...feri-din-orice

...Am mers odata la inmormantarea unui foarte bun prieten despre care am mai vorbit pe-aici. Il priveam in biserica, asa cum era intins in sicriu si inconjurat de foarte multa lume... Si cum il priveam am simtit pentru prima data invidia fata de un om mort. Nu era o invidie rautacioasa, ci una de bucurie sufleteasca. Aveam sentimentul profund ca Dumnezeu il mantuise impotriva razvratirii lui, naive... Fusesem de fata cand "a plecat", si eram incredintat ca a reusit! Pe cand noi? Cate capcane, cate miraje, cate fleacuri "importante" asupra carora ne aplecam, dupa care mei vedem alt fleac, si altul... ramanand aplecati si cu spatele la Dumnezeu, care tot plange si plange... Si nu ne poate trezi pana nu ne trage un shut in fund ca sa ne belim nasul... Iar noi tot prosti, ne ridicam si injuram ca am fost... deranjati!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 15.11.2016 at 14:56:45.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2016, 14:58:57
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"4. Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu."
Baga la cap si lasa discursurile sforaitoare care miros a pucioasa de la o posta.
În versetul scos de tine ca pe un iepuraș de sub pălărie la o demonstrație făcută de un șarlatan, se află un mesaj complet diferit de cel pe care ni-l livrezi tu. Iar pe acesta din urmă nu ar trebui, în ruptul capului, să îl atribui Domnului. Dar dacă așa crezi tu că e bine să talcuiești Scriptura, din partea mea ai verde. Iar eu nu am vreme să îți povestesc despre ce e vorba, de fapt, acolo.

Citat:
Da' daca tot au reusit tovarasii tai ideologici sa dea legi pe linia asta, de ce n-ati profita putin facand conexiuni inexistente?

Macar primisi ceva arginti pe chestia asta?

Da' ai grija, ca stii cum se zice, plata de Iuda, rasplata de Iuda.
Nu surprinzi pe nimeni cu nimic. Te arăți singur așa cum ești și cum te cunoaștem cu toții.

Citat:
Faci pe prostul, ai grija poate ramai asa.
Nici acum nu ne surprinzi. Te știm capabil la infinit.

Citat:
Da' ti se pare ok sa fie reeducati copiii, incepand de la gradinita, impotriva valorilor crestine?
Da' sa-ti fie interzis sa folosesti genul masculint/feminin din motive de "corectitudine politica" ti se pare ok?
Întrebările tale nu sunt puse pentru a aduce vreun folos, ci numai pentru a-ți satisface boala de a produce discordie și sâcâială cu orice preț. Până și pe topicul cu gogoși te-ai băgat să faci tărăboi !...:)))
Și da, sunt împotriva folosirii masculinului când e vorba de indivizi ca tine!...:)))

Citat:
Sanctionam politic politrucii care fac o politica straina de interesul si profilul moral al majoritatii.

Este si asta un mijloc.
Chestie care tie nu-ti place bag seama, da' nu-i bai.
Profilul moral al majorității mă lasă rece. Mai ales când e unul arbitrar, confecționat/coafat la comandă și în realitate destul de jalnic.
Cât despre interesul moral al majorității... no comment. Îl exprimi tu, pe scurt, destul de elocvent.

Citat:
Si pentru asta vad ca ne urasti mult tare...
Pe tine nu te urăsc. Doar te disprețuiesc, în limite rezonabile. Și te deplîng, uneori, când am inima ceva mai înclinată spre milă...
Reply With Quote
Vechi 15.11.2016, 15:47:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Ioan eu atat mai am de spus: chiar ca vorbesti exact ca un propagandist. Da-i inainte cu legionarii si homofobii, ca faci bine. Asa e, m-ai nimerit, exact legionar sunt.

Traiasca legiunea si capitanul!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2016, 15:50:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
În versetul scos de tine ca pe un iepuraș de sub pălărie la o demonstrație făcută de un șarlatan, se află un mesaj complet diferit de cel pe care ni-l livrezi tu. Iar pe acesta din urmă nu ar trebui, în ruptul capului, să îl atribui Domnului. Dar dacă așa crezi tu că e bine să talcuiești Scriptura, din partea mea ai verde. Iar eu nu am vreme să îți povestesc despre ce e vorba, de fapt, acolo.
Da, stiu, in dictionarul tau mesajul e cu totul altul, s-a vazut diferenta.
Fiecare cat il duce capul & viata duhovniceasca.

Citat:
Nu surprinzi pe nimeni cu nimic. Te arăți singur așa cum ești și cum te cunoaștem cu toții.
Nici acum nu ne surprinzi. Te știm capabil la infinit.
O spui asta la plural in numele celor 6-7 "Ioan" banati pana acum pe forumul ortodox pentru buna conduita si inteleapta purtare?

Citat:
Întrebările tale nu sunt puse pentru a aduce vreun folos, ci numai pentru a-ți satisface boala de a produce discordie și sâcâială cu orice preț.
Intrebarile sunt o parte retorice ca in privinta ta lucrurile sunt destul de clare.

Citat:
Până și pe topicul cu gogoși te-ai băgat să faci tărăboi !...:)))
Nici un taraboi, doar o observatie pertinenta zic eu, iubim faptele spovedaniile tale publice, era prilej de inca una :)

Ne-ar place sa aflam cum ai reusit sa eviti bucataria in asa masura incat sa nu stii la o varsta asa inaintata nici macar ABC -ul

Este si asta un talent, poate printre cele mai importante pe care le ai, multi barbati sunt invidiosi pe tine.

Citat:
Și da, sunt împotriva folosirii masculinului când e vorba de indivizi ca tine!...:)))
Pai na, la asa retorica stralucita ce ai avut pana acum in favoarea perversitatii institutionalizate, puteam astepta alta replica mai destepta?

Citat:
Profilul moral al majorității mă lasă rece. Mai ales când e unul arbitrar,
Eh, problema este ca tot ce conteaza cu adevarat, pe tine te cam lasa pe tine rece, in schimb te infierbanti pentru chestii stupide, cauza stupide.

Citat:
Pe tine nu te urăsc. Doar te disprețuiesc, în limite rezonabile. Și te deplîng, uneori, când am inima ceva mai înclinată spre milă...
Ce pot zice, dispretul celor ca tine ma onoreaza.

Last edited by AlinB; 15.11.2016 at 15:53:03.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2016, 15:55:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ioan eu atat mai am de spus: chiar ca vorbesti exact ca un propagandist. Da-i inainte cu legionarii si homofobii, ca faci bine. Asa e, m-ai nimerit, exact legionar sunt.

Traiasca legiunea si capitanul!
Propagandist de joasa speta.

Indraznesc sa cred ca or fi si unii mai evoluat, care din naivitate, inconstienta, buna credinta si cu relativa decenta fac propaganda "tolerantei" fara a devenit ei insasi exemplu de extrema intoleranta.

Dar sa folosesti valorile crestine ca scut pentru cei care lupta impotriva lor e maximum de perversitate, asta arata ca le cunosti dar iti place sa le calci in picioare.

Si nu o lua ca pe o gluma, cei ca el n-au simtul umorului si nici jena de a folosi chiar si ceea ce este evident pentru toata lumea, o gluma, impotriva ta.

Last edited by AlinB; 15.11.2016 at 15:58:07.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2016, 16:01:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Pai asta-i modelul: homofob, fascrist, crestinopat.

Avem din nou divizia Tudor Vladimirescu in lupta cu fascismul. Numai ca de data asta fascismul e platit de catre rusi si divizia e platita de aia care au finantat fascismul. :)
Reply With Quote
Vechi 15.11.2016, 16:01:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Uite ma Ioane ca peste cateva zile e marsul LGBT a astora de la MQ "Dumnezeu nu face politică".

Sunteti gand la gand, cu bucurie, ce coincidenta!

Nici crestinul n-ar trebui sa faca politica, sa-i lasam doar pe astia de la LGBT sa faca si pentru noi, inclusiv educatia in scoli.

Si pe urma ai sa te miri cu ce piese de sah a ajuns sa joace fiu'tu ca deh asa a invatat la scoala, toate trebuie incercate, daca nu incerci, n-ai de unde sa stii daca e rau, nu? Sa fim openmaizi ca pe urma se deschid si alte usite ale cunoasterii.

CIne stie, poate o fi cum zic astia, din nastere, Dumnezeu nu s-a pronuntat in privinta asta, nu?

Last edited by AlinB; 15.11.2016 at 16:07:46.
Reply With Quote
Răspunde