![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" Deci, femeia cand este gravida sa se impartaseasca in fiecare luna macar cu 2-3 zile de post daca nu poate sa tina mai multe zile. Acea impartasanie ea nu o ia pentru vrednicia ci, asemenea unui om normal, ci pentru ajutorul copilului. Este foarte important ca sa se impartaseasca, ajuta foarte mult pe copil, il intareste, il lumineaza, ii da sanatate, il fereste de boli.Copilul, prin Sfanta impartasanie, pe de o parte se impartaseste cu Hristos, [ U]iar pe de alta parte isi incepe viata duhovniceasca inca din pantece, incepe sa-l cunoasca pe Hristos [/u] iainte de nasterea sa pe acest pamant. Este pacat sa-l lipsim pe copil de Hristos. El trebuie obisnuit de atunci."(fragment din Arhimandrit Ioachim Pârvulescu - Sfaturi duhovnicești) Sfiintia Sa, arhimandrit o spune negru pe alb. Eu doar am afirmat ca trebuie sa existe si un botez inainte de impartasanie altfel numai esti in Biserica Ortodoxa esti in alta biserica. Iar in cazul in care cineva s-a impartasit cu Sfintele Taine, si moare eu zic ca se duce in Rai. Eu lucrez cu ceaa ce "mi s-a dat".Eu nu inventez concepte. |
|
|||
|
|||
![]()
"Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută, prin tine, Născătoare de Dumnezeu, celor de pe pământ s-a arătat, Dumnezeu întrupându-Se întru unire neamestecată și crucea de bunăvoie pentru noi primind; prin care, înviind pe cel dintâi zidit, a mântuit din moarte sufletele noastre."
Conceptul de Taina este legat de Hristos, nu neaparat de materie.Daca Hristos decide sa folosesca si materia atunci picam pe ce ai spus tu mai sus. PS:Tu ce intelegi prin "materie" ? |
|
|||
|
|||
![]()
Bâjbâielile câtorva? Sau bâjbâielile oiței? Sau bâjbâielile dogmaticilor care pun întrebări mecanice gen sistem bielă-manivelă?
Citat:
Mai aveai un pic și îi dădeai dreptate dl. Mihnea când eu spuneam că se ocupă cu lucruri mărunte. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar ce am facu eu frate ? Acum n-ai voie sa gandesti ca cica
"bajbaii".Si la ce bajbeili te referi, caci observ ca tu arunci cu acuze in stanga si in dreapta fara a avea subiect si predicat.Asta este foarte grav. Desi n-ai avea nici un motiv, te comporti de parca te-am suprins in fapt delict facand o anumite infractiune si de frica(lasitate) incerci sa te delimitezi de evenimente.Problema este ca nu se mai poate. Acum daca indraznesti sa gandesti, esti o amenintare "Code Red".Asta nu-i biserica lui Hristos. Nu, nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Înțelegi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
subiectul in cauza, pt ca nu poti... ![]() PS: nici nu vreau sa intram in concepte si notiuni despre "format" sau despre "sistem". Iarasi folosesti termeni al caror sens nu le prea cunosti deloc, darmite sa le stapanesti. Iarasi vorbesti fara subiect si predicat.Observ ca la tine este un obicei. Last edited by Copacel; 09.08.2015 at 14:14:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu ți-am spus părerea mea, nu e musai să sari în sus. :)
Legat de subiectul de față duhovnicul tău ce spune? ps: să fiu mai clar: restart sistem, format hard...e bine așa domn inginer? Last edited by ovidiu b.; 09.08.2015 at 14:24:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai tocmai asta este.Ca n-ai nimic de spus, pt ca n-ai nici o parere.
Iar oamenii care se baga intr-un subiect doar asa ca sa fie acolo, nu exista.Acesti oameni nu conteaza nici pt interlocutori dar nici pt semeni lor. Astfel de oameni nu exista pentru ca gandesc, ci exista din cauza unor accidente. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Copilul se botează după naștere.
Last edited by ovidiu b.; 11.08.2015 at 18:17:34. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|