![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Corect, dar daca sunteti riguros ati recunoaste ca interdictia cu privire la mancarea jertfita idolilor a fost ridicata ulterior, asa ca s-ar putea ca si sangele sa nu mai fie o interdictie alimentara. |
|
||||
|
||||
![]()
Păi, și atunci cum nu a avut relații extraconjugale ??? Bat-Șeba a conceput prin partenogeneză ?
|
|||
|
|||
![]()
Vă respect punctul de vedere [catolic], dar nu pot fi de acord cu el, cum nici Scriptura nu e de acord.
Orice păcat, chiar și cele făptuite fără voia noastră, tot păcate sunt. Deși noi oamenii avem tendința de a cataloga anumite păcate ca "păcățele", tot păcate sunt înaintea lui Dumnezeu. Orice călcare a voiei lui Dumnezeu și orice neascultare de El este păcat. Citat:
"Acum însă v-am scris să nu vă amestecați cu cel care, deși se numește frate, este desfrânat sau lacom, sau idolatru, sau bârfitor, sau bețiv, sau hrăpăreț: cu unul ca acesta nici măcar să nu stați la masă. De fapt, de ce i-aș judeca eu pe cei de afară? Oare nu-i judecați voi pe cei dinăuntru? Dar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți-l afară dintre voi pe cel rău!" (1 Cor. 5,11-13 - Biblia Catolică) Citat:
"Și nimeni nu-i mai mare în casa aceasta decât mine și nu m-a oprit de la nimic, în afară de tine, pentru că tu ești soția lui. Cum aș putea să fac răul acesta atât de mare și să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?" (Geneza 39,9 - Biblia Catolică) În rest, totul e clar. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci printre voi sunt unii pacatosi notorii care pacatuiesc deliberat si sunteti voi astia care pacatuiti accidental, nu din voia voastra ci din cauza unor factori externi. Stii cum suna asta? Exact ca aici : Citat:
p.s. cum spunea domnul Mihnea, nu exista pacate accidentale ce tin de factori externi. Toate pacatele presupun un act voit, liber fara a fi fortat de cineva a savarsi pacatul. Last edited by mihai07; 19.08.2012 at 11:55:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iată de ce este necesară respectarea poruncii apostolice "să-l dați afară pe acel vicios!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica nu se spurca din cauza pacatelor credinciosilor. Pacatosi in vin in Biserica sa se sfinteasca. Hristos a luat asupra lui toate pacatele noastra. Dar asta nu inseamna ca s-a spurcat. Prost exemplu mi-ai dar cu musulmanii. Nu sunt ei cei mai in masura sa vorbeasca. p.s. la fel ca tine erau scandalizati si fariseii din timpul Mantuitorului pentru ca Acesta statea la masa cu vamesii si cu pacatosii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul taie lemne, îi sare toporul din coadă și-l ucide pe vecin. Ce fel de păcat e acesta? Intenționat, deliberat, premeditat; ori accidental și neintenționat? Citat:
Iată de ce Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea retrage calitatea de membru celui care persistă în asemenea păcate. Încă o dată spun: retragerea calității de membru nu înseamnă întreruperea legăturilor sociale cu păcătosul în cauză, cu atât mai puțin nu înseamnă arderea lui pe rug. Sper că am fost explicit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbesti de nivel teologic, dar practic cum sta treaba la musulmani? Probabil consideri un lucru bun "razboiul sfant", centurile cu dinamita si altele? Ti se pare ca la ei nu sunt pacatosi si au dreptul sa vorbeasca? Nu mai insista cu chestia asta: in teorie teologia lor spune asa si pe dincolo....practica conteaza. Citat:
Eu atat am avut de spus. Haide sa ne vedem fiecare barna si sa nu mai tinem socoteala altora. Nu e nevoie sa imi dai reply, am inteles ce era de inteles. Mai departe, fiecare fiecare contabilizeaza ce vrea - pacatele lui sau ale altora. Last edited by mihai07; 19.08.2012 at 14:35:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Prin urmare, sensul cap 5 din 1 Cor este acela că persoanele care fac păcate foarte grave (e vorba de un incest, dacă am corobora cu 2 Cor 7:12) sunt persoane nefrecventabile, cu care nu trebuie să stăm la aceeași masă la propriu, nu la figurat (adică la aceeași masă euharistică). Dar noi știm că Isus a stat la masă cu mari păcătoși, de ce nu am face și noi la fel ? Fiindcă, ne explică Apostolul, noi nu suntem Isus și ne-am afla în pericol ca "puțin aluat să dospească toată frământătura". Deci, domnule 101, când vedeți un incestuos, Apostolul vă învață să nu ciocniți cu el un pahar de must în tinda bisericii, nu să-l luați de guler și să-l aruncați pe fereastra bisericii. Citat:
Pe de altă parte, deosebim între păcatele care sunt în mod direct îndreptate contra lui Dumnezeu, de cele care se reflectă asupra lui Dumnezeu. El însuși a făcut această deosebire. Ce alt sens credeți că a avut să ne dea scrise Comandamentele pe două table diferite ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 19.08.2012 at 14:53:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|