Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Bibliile eretice, sectante și Cornilescu trebuiesc arse.
Da 34 50,00%
Nu 29 42,65%
Nu știu 5 7,35%
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj

Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2011, 00:50:42
Pantsless Pantsless is offline
Banned

Data înregistrării: 08.01.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
I-auzi la el. Păi măi când văd sectanți în România eu nu mă depărtez de România pe motiv că sunt sectanți aici ci vă dau pe voi afară că n-aveți ce căuta.
I-auzi :)) Bine, Maria Ta.

Razboinicul luminii. Sigur nu esti Gigi becali? "M-ai inteles?"
Vechi 23.01.2011, 07:37:45
antoniap
Guest

Implicit

Acest topic banuiesc ca se adresa ortodocsior. Nu se suparau cei de alte confesiuni, daca din ,,oarecare motive'' nu se considerau ,, datori'' sa vina pe acest forum.

Era de asteptat ca, daca au venit pe forum ortodox, cei de alte confesiuni sa caute sa afle adevarul, nu sa-si impuna propriile pareri.

Ne aparam credinta asa cum putem, discutam intre noi, ortodocsii, ferim Ortodoxia de influente straine asa cum ne-au invatat Sfintii Parinti. Nu trebuie nimeni sa se supere. Daca stii ca intr-un flacon care are eticheta de ,,Pepsi'' se afla otrava, ii dai peste mana copilului daca vrea sa guste de acolo. Dar, preventiv, poti a schimbi eticheta, poti sa scrii pe sticla respectiva ca e otrava sau pur si simplu poti s-o ascunzi.

Ereziile ne otravesc sufletul si trebuie ascunse intr-un fel.
Vechi 23.01.2011, 09:07:35
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Acest topic banuiesc ca se adresa ortodocsior. Nu se suparau cei de alte confesiuni, daca din ,,oarecare motive'' nu se considerau ,, datori'' sa vina pe acest forum.

Era de asteptat ca, daca au venit pe forum ortodox, cei de alte confesiuni sa caute sa afle adevarul, nu sa-si impuna propriile pareri.

Ne aparam credinta asa cum putem, discutam intre noi, ortodocsii, ferim Ortodoxia de influente straine asa cum ne-au invatat Sfintii Parinti. Nu trebuie nimeni sa se supere. Daca stii ca intr-un flacon care are eticheta de ,,Pepsi'' se afla otrava, ii dai peste mana copilului daca vrea sa guste de acolo. Dar, preventiv, poti a schimbi eticheta, poti sa scrii pe sticla respectiva ca e otrava sau pur si simplu poti s-o ascunzi.

Ereziile ne otravesc sufletul si trebuie ascunse intr-un fel.
Doamnă, credința niciodată nu se apără prin violență, ori prin gesturi necugetate. Arderea unei Biblii (indiferent în ce versiune ori limbă) este un act extrem ce aduce dezonoare celui ce-l săvârșește, nemaivorbind de imensul păcat împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. Doar Ceaușescu a avut îndrăzneala să se atingă de Biblii transformându-le în cenușă ori hârtie igienică. Știm cu toții care a fost sfârșitul lui...
Vechi 23.01.2011, 10:33:18
Banned

Implicit

Pai sigur ca da, e o insulta la adresa altor religii.
Ia sa vin eu sa-ti arat cum dau foc la Bilbia ortodoxa, iti place?

O biserica americana a vrut sa arda Coranul pe 11 septembrie;
Citez: "Inițiativa a fost condamnată și de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a subliniat că ea "riscă să aibă consecințe nefaste asupra securității trupelor noastre"." (link)
De ce crezi ca ar fi avut consecinte nefaste? Pentru ca e o insulta foarte mare adusa celor care cred in Coran si ieseau scantei.

Asa ca ce treaba aveti voi cu arsul cartilor? Pai daca sunteti asa de convinsi de religia voastra, de ce v-ar fi frica? Ah, va e frica sa nu fiti influentati? Pai daca sunteti influentati inseamna ca aveti si un motiv, de ce nu va dati jos ochelarii de cal? "sa nu vad nimic, sa n-aud nimic, eu cred in religia mea."

PS: Mai era cineva pe forum care spunea ca vezi-doamne, de cand a stat si a ascultat ce-aveau de spus niste martori ai lui iehova (parca), are numai ghinion. Era disperata, ca ea ce face? Ca s-a suparat dumnezeu pe ea. De ce? Pentru ca a ascultat ce aveau de spus niste OAMENI? Si daca a ascultat ce? Pai de-acum ar trebui sa va spargeti timpanele si sa va scoateti ochii, pentru a fi siguri ca nu 'pacatuiti'. Penibil.
Apropo, ieri am avut toata ziua numai ghinion, dupa ce mi-am baut cafeaua. Trebuia sa fi fost cafeaua de vina. Cam asta e logica persoanei respective.

Last edited by Pantsless; 23.01.2011 at 10:41:52.
Vechi 23.01.2011, 10:58:36
joshoo joshoo is offline
Banned

Data înregistrării: 31.10.2010
Implicit

In nici un caz,e biblia lor si au investit multa credinta in ea daca o arzi e posibil sa atragi asupra ta cunostintele.
Nu inteleg dc trebuie sa fie arsa?din ura?De ce nu ne putem suporta uni pe alti?Deageaba ne mai numim crestini daca facem asa ceva.
Vechi 23.01.2011, 11:52:52
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Repet nu cred ca biblile ar trebui arse ci duse la preot! Dar daca citim o biblie tradusa prost mai putem spune ca ea are Cuvantul Domnului? Pai Traducere Nou a iehovistilor o citeste cineva in afara de ei? SI ce spune acolo? Iisus este un Dumnezeu! Nu Dumnezeu! Si nu numai aceasta greseala! A arde o carte nu e un lucru rau! Pai daca ea contine blasfemii noi trebuie sa o pastram? Si ce inseamna Iisus este Un Dumnezeu? Nu jumatate de blasfemie cel putin?
Eu asa stiam cand ai primit o carte eretica ori o distrugi ca sa nu mai fie citita de cineva si sa fie cu putinta sa il duca in eroare ori o duci la preot! Si asa am observat ca citind carti eretice am uneori idei care nu sunt nici bune si nici ortodoxe!
De ras este ca ereticii ard sau distrug icoane cu chipul lui Iisus. Nebunesc este ca si ei au icoane cu Iisus pe care insa nu le ard!

Last edited by bairstow; 23.01.2011 at 11:56:37.
Vechi 23.01.2011, 12:14:10
Banned

Implicit

Pai si daca nu crezi ce scrie acolo, trebuie sa-i dai foc?
Spune-mi, ai in biblioteca Harap-Alb? I-ai dat foc?
Vechi 23.01.2011, 12:20:13
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Doamnă, credința niciodată nu se apără prin violență, ori prin gesturi necugetate. Arderea unei Biblii (indiferent în ce versiune ori limbă) este un act extrem ce aduce dezonoare celui ce-l săvârșește, nemaivorbind de imensul păcat împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. Doar Ceaușescu a avut îndrăzneala să se atingă de Biblii transformându-le în cenușă ori hârtie igienică. Știm cu toții care a fost sfârșitul lui...
Un gest devine bun sau rau in functie de scopul pentru care se face. Daca arzi Biblia pentru ca esti ateu si nu-L suporti pe Dumnezeu, te faci impotrivitor lui Dumnezeu.

Daca arzi o biblie care contine blasfemii cu scopul de a impiedica raspandirea unei erezii, atunci Dumnezeu nu numai ca te iarta, dar te considera prieten al Sau. Biblia trebuie sa ne arate calea, Adevarul si Viata. Daca nu ne arata adevarul, atunci este buna de aruncat in foc. Nu e nicio pierdere, exista hartie si cerneala si isi pot face loc pe piata cele care ne arata Calea, Adevarul si Viata.
Vechi 23.01.2011, 12:23:22
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pantsless Vezi mesajul
Pai sigur ca da, e o insulta la adresa altor religii.
Ia sa vin eu sa-ti arat cum dau foc la Bilbia ortodoxa, iti place?

O biserica americana a vrut sa arda Coranul pe 11 septembrie;
Citez: "Inițiativa a fost condamnată și de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a subliniat că ea "riscă să aibă consecințe nefaste asupra securității trupelor noastre"." (link)
De ce crezi ca ar fi avut consecinte nefaste? Pentru ca e o insulta foarte mare adusa celor care cred in Coran si ieseau scantei.

Asa ca ce treaba aveti voi cu arsul cartilor? Pai daca sunteti asa de convinsi de religia voastra, de ce v-ar fi frica? Ah, va e frica sa nu fiti influentati? Pai daca sunteti influentati inseamna ca aveti si un motiv, de ce nu va dati jos ochelarii de cal? "sa nu vad nimic, sa n-aud nimic, eu cred in religia mea."

PS: Mai era cineva pe forum care spunea ca vezi-doamne, de cand a stat si a ascultat ce-aveau de spus niste martori ai lui iehova (parca), are numai ghinion. Era disperata, ca ea ce face? Ca s-a suparat dumnezeu pe ea. De ce? Pentru ca a ascultat ce aveau de spus niste OAMENI? Si daca a ascultat ce? Pai de-acum ar trebui sa va spargeti timpanele si sa va scoateti ochii, pentru a fi siguri ca nu 'pacatuiti'. Penibil.
Apropo, ieri am avut toata ziua numai ghinion, dupa ce mi-am baut cafeaua. Trebuia sa fi fost cafeaua de vina. Cam asta e logica persoanei respective.
Daca ai chef sa dai foc unei biblii ortodoxe, discuta acest lucru pe forumul apartinand confesiunii tale. Fiecare gest se face pe raspundere proprie si cu motivatia adecvata. Tu ce argumente ai avea sa arzi o biblie ortodoxa? Daca o arzi, iti asumi raspunderea, nu veni aici sa-ti mai dam si aprobare! La fel procedeaza si ortodocsii care ard biblii care contin blasfemii: isi asum raspunderea pentru gestul lor.

Last edited by antoniap; 23.01.2011 at 12:28:29.
Vechi 23.01.2011, 12:23:23
Banned

Implicit

Citat:
Un gest devine bun sau rau in functie de scopul pentru care se face. Daca arzi Biblia pentru ca esti ateu si nu-L suporti pe Dumnezeu, te faci impotrivitor lui Dumnezeu.

Daca arzi o biblie care contine blasfemii cu scopul de a impiedica raspandirea unei erezii, atunci Dumnezeu nu numai ca te iarta, dar te considera prieten al Sau. Biblia trebuie sa ne arate calea, Adevarul si Viata. Daca nu ne arata adevarul, atunci este buna de aruncat in foc. Nu e nicio pierdere, exista hartie si cerneala si isi pot face loc pe piata cele care ne arata Calea, Adevarul si Viata.
Asta spui tu, pentru ca esti ortodoxa. Altii spun altfel. Daca ar face toti ca dumneata? Ce lume am avea, in care ar domni intoleranta... necrestina, chiar.

Citat:
Daca ai chef sa dai foc unei biblii ortodoxe, discuta acest lucru pe forumul apartinand confesiunii tale.
N-are nicio legatura. Am vrut sa te fac sa privesti din mai multe puncte de vedere, dar se pare ca n-am sanse..
Eu nu intentionez sa ard nimic, am mintea mai descuiata de atat.

Last edited by Pantsless; 23.01.2011 at 12:25:34.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Carti eretice Stefan500 Generalitati 16 03.12.2019 21:36:26
Icoanele eretice glykys Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 24.07.2013 22:25:47
Ce rugaciuni trebuiesc citite zilnic? nicoleta34 Rugaciuni 14 08.09.2011 20:01:20
care-i diferenta intre bibliile crestine? gheorghie Despre Sfanta Scriptura 5 29.11.2010 08:34:35