![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine ca va rugati la ziduri...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu unde ai vazut tu asta. Rog si restul userilor sa-mi spuna daca asta s-a dedus din posturile mele. Nu pot sa spun decat un lucru,pe care ma simt nevoit sa-l marturisesc: m-au iritat enorm posturile tale si afirmatiile pe care le-ai facut! Drept urmare ti-am si raspuns! Si nu ma laud,insa cred ca am facut-o destul de bine atata timp cat nu mai vrei sa discuti cu mine! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau poate ai vrut numai sa-mi pui o-FUNDA? |
|
||||
|
||||
![]()
Zidul Plangerii este singurul lucru ce a ramas din Marele Templu si pentru evrei este numai un simbol si o amintire.Cine vine sa se roage in acest loc nu se roaga la zid ci numai la Unicul Dumnezeu in care cred evreii. Este traditie a pune fituici de hartie pe care se scriu rugaminti personale de la Dumnezeu. NU DE LA ZID.
Invatati inca putin despre judaism si o sa intelegeti mai bine poporul ista ca daca vrei sau nu, el este Poporul Ales . Inteleg ca in ras ai scris ce ai scris.Nu in ras as vrea sati amintesc ca Mantuitorul tau se ruga in acel Templu si cand a vazut ca negustorii care au facut o piata din curtea Templului ia batut si alungat ca a avut grija de onoarea si sfintenia Locului. Cel putin asa cam scrie in NT cum imi amintesc. Poate tie d`le Vlad nu ti-ar strica sa nu razi de ce altii cred ca Sfant. Mie personal nu miar veni in minte sa fac de exemplu o anecdota din nenumaratele locuri din tara mea, sfinte la crestini . |
|
||||
|
||||
![]()
Replica dubla. scuzati
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cand ti-am zis ca o sa te "infund" m-am referit la faptul ca poti sa-mi spui orice ca oricum am replici la tot ceea ce spui tu contra ortodoxiei si a dogmelor noastre,iti pot da lamurire la orice! Si ca tot ai amintit de templul vostru,ia spune-mi,in el nu au fost icoane?? Eu asa imi amintesc ca am citit in Vechiul Testament. Ca sa nu mai spun ca tot acolo am citit si de Sfinti. Tu insa de ce le negi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gindeste-te ca lamuririle si argumentele tale din NT sunt bazate exclusiv pe credinta. Evreul nu stie de aceste lucruri si ca urmare iti va cere dovezi, la fel cum si tu poti face la fel, dovezi pe care nu le puteti oferi din moment ce aceste "dovezi" TOT PE CREDINTA sunt bazate. Dicutia de aici a intrat pe un fagas defectuos. Cineva vorbea mai sus despre BUNAVOINTA. Reflectati un pic asupra acestui concept crestin dar si Iudeu care inseamna Toleranta si RESPECT reciproc( fara sa pui la indoiala elementele constituiente ale religiei celuilalt ci sa le ACCEPTI(fara sa crezi) CA FIIND PARTE DIN DIVERSITATEA LUMII lui Dumnezeu IN CARE TRAIM) Deci haideti sa vedem CE NE UNESTE!, nu CE NE SEPARA! incep eu cu elementul pricipal de unire cu Iudeii 1. ACELASI DUMNEZEU a lui AVraam care a facut omul, cerul si pamintul Iar tu evreule, pur si simplu povesteste-ne, nu bate cimpii intrind in polemici aiurea, iar noi cu respect iti vom pune intrebari decente despre religia voastra |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum vin eu si-ti spun ca si la noi exista obiceiul asta de a ne ruga la sfinti citoadata prin fituici puse la icoane, sau lasam mici "atentii", un lantisor de aur, un medalion, o fotografie. Asa este zidul plingerii este un zid sfint la care nu este rau sa ne rugam cu totii, asa cum stie fiecare, pe limba lui. sa nu uitam...Bunavoire intre oameni! |
|
||||
|
||||
![]()
ca si la musulmani, nu vei intalni nu statui ,nu fresce si nu icoane.
Zidul Plangerii este un loc sfant insa nu in intentia ca cineva sa se astepte ca zidul sa faca minuni. Mai mult ca o "cutie postala" a lui Dumnezeu. In trecut, cand evrei evlaviosi au stiut ca moarte lor este aproape , intotdeauna sau rugat o singura rugaciune : Shma Israel, Adonai Elohinu,Adonai ehad. Traducere: Asculta poporul lui Israel,Domnul Dumnezeul nostru, Unu este. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" Cred INTR-UNUL Dumnezeu..." Cita profunzime si ce mod frumos si pasnic de a parasi aceasta lume si a te uni cu Dumnezeu |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evreii din viata mea | cristipuiu | Intamplari adevarate | 100 | 26.11.2011 02:24:19 |
Talmudul Babilonian- cel recunoscut de Sinagogile evreiesti | podolski_2 | Generalitati | 27 | 03.07.2011 13:44:15 |
Evreii Mesianici | Danut7 | Generalitati | 0 | 23.01.2010 10:48:28 |
divort recunoscut de biserica? | alex190 | Nunta | 48 | 05.10.2009 20:54:05 |
evreii | jezisovi_pivo_nelej | Iudaismul | 28 | 14.07.2009 19:07:27 |
|