![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Am urmarit acest topic si postarile multora. Constat ca deja pierdem mult din vedere ca intre genuri: feminin si masculin exista o complementariate si nu o concurenta.
Daca se vorbeste despre preotia sacramentala exclusiva a genului masculin, aceasta produce o inegalitate? Maica Domnului care nu a indeplinit misiuni sacramentale a fost intr-un raport de inferioritate fata de Apostoli? Pentru Biserica primara existau diaconite care indeplineau anumite misiuni sacramentale- participau la botezul persoanelor mature de gen feminin si chiar administrau Taina Mirungerii. Ar trebui sa ne intrebam daca misiunea lor ar mai fi potrivita pentru vremurile de astazi. Cred ca din dorinta de a aduce egalitate intre feminin si masculin nu facem altceva decat sa vorbim despre concurenta si nu complementaritate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu e vorba aici de hirotonia femeii, e vorba de intrarea in altar, a lor si a mmirenilor in general. E adevarat ca Sophia intrebase si de diaconite. Eu cred ca ar trebui sa se reintroduca, cu o functie diferita, poate. Si in general sa se reintroduca mai multe functii pana la cea de preot, cum era in primele trei secole.
|
|||
|
|||
![]()
Georgeval, si eu ma gandeam la diaconite, dar o sa intreb pe alt fir.
Interesant ce spui tu. Cristi - bruiezi discutia cu lucruri care nu-si au rostul. Intrebare legat de altar: El este sfant de la sfintirea bisericii si ramane asa? Sau se sfinteste cu fiecare slujba? Si cand nu este slujba este sfant? Si cand se zugraveste si curata biserica trebuie sfintit din nou probabil. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Atacul la persoana nu e permis! Si doar suntem in post...
|
|
||||
|
||||
![]()
În ce calitate mediezi aici ?
|
|||
|
|||
![]()
Sophia a scris:
Citat:
Canoanele si toate dogmele Bisericii stabilite de Sfintii Parinti sunt imuabile, date o data pentru totdeauan, pentru ca Parintii la fiecare dintre Sinoade au fost inspirati, povatuiti de Duhukl Sfant in formularea acestora. Asa ca: Dogmele si Canoanele Bisericii nu pot evolua o data cu "evolutia" omenirii, caci ele sunt date sub inspiratia Duhului Sfant. Nu stiu care ecumenisti vor sa iti fixeze in minte hula la adresa Duhului Sfant potrivit careia Canoanele si Dogmele trebuie sa "evolueze" o data cu "evolutia/involutia mai curand, a omenirii", pentru simplul motiv ca Dumnezeu - Prea Sfanta Treime - dintre ale Carui Persoane face parte si Duhul Sfant este un Dumnezeu Perfect, nesupus greselii si ca atare, tot ceea ce ne da, e dat o data pentru totdeauna, imuabil, nu are nevoie de nici o nenorocita de evolutie in sensul intelegerii unora dintre noi, ale caror ganduri sunt tot mai mult si mai mult robite Satanei. Nu mai asculta atatea pareri "binevoitoare" ecumeniste, astia [ecumenistii] ar trebui alungati de langa noi, precum i-a alungat Domnul Iisus Hristos pe vanzatorii si schimbatorii de bani din Templul Tatalui Sau din Ierusalim. Asta merita si vor si avea ecumenistii in cele din urma, cu toata asa-zisa lor dragoste pentru eretici si cu toti ereticii lor. Sa si-i ia de mana pe acei eretici si sa plece de langa noi, cu ideile lor hulitoare cu tot! |
|
||||
|
||||
![]()
Vorbind mai mult despre intrarea femeilor in Sfantul Altar, am crezut de cuviinta ca este mai de folos a le apara in fata acelora care arunca cu pietre. Nimeni nu loveste intr'un paraclisier, oricat de pacatos ar fi el. Vezi Doamne, este baiat. Oricum, este evidenta necesitatea unei vieti curate a tuturor celor de langa preot.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 08:56:28 |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 19:03:25 |
Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 14:56:51 |
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 20:01:26 |
|